Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) CHIPman

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

50FPS-es lesz az a fullHD videó. ;)

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#2) freestailo válasza CHIPman (#1) üzenetére

freestailo
(senior tag)

Hű, ez biztos fullos gép, ha kompakt létére 80-90k :) Elfogadnám....

Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

(#3) pheke válasza CHIPman (#1) üzenetére

pheke
(HÁZIGAZDA)

Kicsit lentebb az 50p/60p-nél nézelődj :D

[ Szerkesztve ]

ThinkPad E420s, i5, SSD+HDD, 8GB RAM ELADÓ!!! -> goo.gl/5kLtn

(#4) CHIPman válasza pheke (#3) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igaz, tájékozatlan vagyok. :W

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#5) vgergo

vgergo
(fanatikus tag)

Elírás van a cikkben.
A cikkben "Az 50p-s FullHD videó..."
A gyártó honlapján már csak 50i szerepel FullHD-nál

Jó lenne róla egy tesz. Paraméterei alapján nagyon jó ár/értékű gép lehet.

[ Szerkesztve ]

http://db.tt/RcvuahpV

(#6) pheke válasza vgergo (#5) üzenetére

pheke
(HÁZIGAZDA)

Idézet a gyártói oldalról:
1920x1080 50p Full HD film - Egyenletes, mozihatású filmeket készíthet progresszív felvételkészítési módban: állóképeket készíthet felvett videóból PMB szoftverrel

(#7) vinibali válasza pheke (#6) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

ezek szerint több gyártói honlap van :D
elég fullos gépnek tűnik :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#8) Z86 válasza pheke (#6) üzenetére

Z86
(őstag)

Érdekesnek tűnik. Erről majd lehetne egy kicsit bővebben is beszélni, meg esetleg valami összevetést arról, hogy ezzel érzésre mennyivel lesz jobb a felvétel. :)

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#9) donjohnson

donjohnson
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

eddig jó az adás ;]

http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM

(#10) Plebi válasza donjohnson (#9) üzenetére

Plebi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Érdekfeszítő, de úgy tűnik valami megy :)

Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

(#11) Plebi

Plebi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mint a TV-ben, amikor reklám jön, beszakítja a dobhártyámat a hangerő, mert félig van tekerve az erősítő, annyira nincs hang a műsor alatt.... :W

Amúgy jó volt, ezt leszámítva :R

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

(#12) pheke

pheke
(HÁZIGAZDA)

Csak hogy kevesebbet kelljen keresgélni, videók a HX9V-vel:

http://vimeo.com/28101187

Rengeteg van, de ez a srác mindent kihozott kis kompaktból. :D

(#13) kurtuzov

kurtuzov
(tag)

Mélységes respekció a szerkesztő uraknak. Szeretem az ilyen pörgős, humoros, ugyanakkor informatív félórákat.

Pheke gondban volt a készülék pontos kategóriájának besorolásával: valóban jól érezte, ez nem ultra compact készülék. A dpreview oldalán találtam egy igen jó összehasonlító tesztet ebben a súlycsoportban harcoló készülékekről:
[link]

itt compact travel zoom kategóriaként említik ezeket, a magas (14-16X) optikai zoomátfogásuk miatt.

Két hete vettem egy ilyen fényképezőgépet (UK 290Ł, de ha kitöltesz egy kérdőívet és visszaküldöd, 40Ł-t visszafizet neked a Sony UK - kb szeptemberig él az akció)
Vásárlás előtt alaposan utánaolvastam és azt már tudtam, hogy az akkumulátor gyorsan merül, főleg ha a GPS be van kapcsolva. Anélkül kb 400 kép, de mi mindig geotaggingeltünk.

Emiatt vettem egy pótakksit. Ez utóbbi már InfoLithium, azaz a kijelző mutatja, hogy hány perc van hátra az üzemidőből. A feltöltött InfoLithium akksi ~160 perc üzemidőt ír ki. Amit a készülékhez adnak, az nem InfoLithium akksi - azaz nem mutatja a becsült hátralevő üzemidőt percben, csak a 3 sávos elemformájú töltöttségkijelzőről informálódhatunk. Apróság.

Az adásban említett készüléken belüli töltés problémái (egyedi kábel, fektetve megy csak) közül nem lett említve, de nagyon fontos, hogy ezzel a megoldással az akku 270 perc (!!!) alatt töltődik fel és fényképező üzemmódban ekkor nem lehet.

Szóval a pótakksi rögtön egy plusz külső akkutöltővel is párosult.
Eredmény: a gyári töltőt még egyszer sem használtuk, a külső töltő tökéletesen megfelelt. Egy napot töltöttünk Kew Gardenben, ami kb 8 óra volt folyamatos GPS melletti fotózással és videokészítéssel. A két akku tökéletesen elég volt.

Vettünk mellé egy Lowepro Apex 20 tokot: tökéletesen belefér a gép, van hely a pótakksinak és egy plusz memóriakártyának is. A tok övre is csatolható, illetve lecsatolható vállpántja is van - meg egy mini esővédő huzatja.

Pót memóriakártyára nem volt végül szükségünk, mert a beletett 32GB-os class 10-es SDHC az elmúlt két hét alatt nem telt meg ( ~ 2100 kép többnyire 16MP: kb 8GB, emellé FullHD 50p videók 14GB - egy perc ilyen videó kb 200-250MB)

A GPS a dpreview teszt alapján is lassú (lassabb, mint pl a Panasonic ebben a kategóriában harcoló gépe) de csak az első keresés. Londonban 1-2 perc. De utána, ha kikapcsolod és nem mész km-kel odébb, visszakapcsoláskor sokszor azonnal jelet fogott.
Sokat segített a GPS jelfogásban, ha üzemmódot váltottunk a tárcsával - jellemzóen a P módra váltáskor hamarabb jött a jel :)

Épületben nemnagyon talál jelet, de ha kint már megvolt, akkor épületbe érve viszonylag sokáig megtartotta.

A kiugró vaku jó, én nem toltam még vissza egyszer sem. Nem kell feltétlen kikapcsolni ahhoz, hogy visszabújjon, elég, ha panoráma üzemmódba kapcsol az ember és akkor is visszamegy.

3D-ben egyszer nem fotóztunk, az auto HDR mód jött nagyon be illetve a háttérelmosás.
Panoráma képek 4féle irányba is indíthatóak, ez nagyon jó.

A kijelző szép, napfényben is látható, de azért tükröződik az üveg, illetve gyűjti az ujjlenyomatokat.

A gép vastagsága jó, mert jobb a fogása, mint egy ultra kompakt gépé - ebben persze a gumírozott markolat is sokat segít.

Ha lesz kis időm teszek fel videót - modjuk kis londoni látkép a Szt Pál katedrális tetejéről, illetve képeket. Meggyőzőek.

Elnézést ha hosszabbra sikerült a komment, de ezt a topic-ot remélem javítja, mint rontja.

(#14) freestailo válasza kurtuzov (#13) üzenetére

freestailo
(senior tag)

köszi, hasznos infók!

Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

(#15) rumos14 válasza kurtuzov (#13) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha jelet fog, majd kikapcsolod a gépet, odébbmész 100km-t, bekapcsolod, rögtön elkezd taggelni (akkor is, ha még nem frissítette magát, azt hiszi, hogy még 100km-rel odébb van), vagy megvárja az új, pontos poziciót?

(#16) kurtuzov válasza rumos14 (#15) üzenetére

kurtuzov
(tag)

Ha nem lát jelet, akkor nem taggel. A videóban is látható, hogy addig a no GPS signal felirat látható, illetve megy a keresés. Amint megvan a jel, a mobilok térerő kijelzőjéhez hasonló három oszlopból álló indikátor látható.
Ma átjöttünk egy időzónát, és a GPS amikor jelet talált, automatikusan átállította a hely- és idő beállításokat.

Nézegettem a beállításokat és észrevettem, hogy a kijelző fényereje 5 fokozatban állítható. Mi eddig 2 (majdnem leggyengébb) fényerőn használtuk - legalábbis én nem állítottam, de szerintem az asszony sem. Ezeket vegyétek figyelembe a fent írt láthatósági és üzemdő észrevételeimnél.

Csatolok néhány képet, köztük hibásakat is, hogy össze lehessen hasonlítani hogyan működnek az egyes funkciók.

Ez egy kép a "hülyebiztos" Superior Auto módban készült:
[link]

Összehasonlításként, hogy mi a különbség a Superior Auto és a Backlight Correction HDR mód közt, két kép Covent gardenről

Superior [link]
HDR [link]

Még egy HDR-es kép a Regent parkból: [link]

Nagyon jó a Background Defocus mód is, íme néhány fotó:
bee [link]
blackberry [link]
Hyde park [link]
Kew garden [link]

hogy sejtsük hogyan működik ez a Background Defocus mód
íme két rosszul elmosott kép
[link]
[link]

Ezt az üzemmódot nemcsak back, hanem front defocusingra is tudjuk használni
[link]

A sötét helyeken is szépen látható képeket csinál - alábbi egy busz plafonjára ragasztott közcélú kampánymatrica. Kint nem volt túl nagy fény és a buszban sem égtek a lámpák.
[link]

Érdekes még az Intelligent Sweep Panorama mód.
Alábbi egy olyan, ahol a gép függőleges állásban lett tartva és úgy pásztáztam. Amúgy nagyon okos, mert a gyro szenzora érzékeli ha el van forgatva és a képeket is ennek megfelelően menti, nem kell utólag forgatgatni.
[link]

Ez a mód a mozgást nem szereti, íme egy hibás Intelligent Sweep Panorama kép
[link]

Videót még nem tennék fel, mert a sokakat nem érdeklő privát részeket levágnám, de normális mts editor szovftvert még nem találtam, mindegyik konvertálni is akarja - és eddig mindegyik max 30p-t tudott...

(#17) tiszavirág válasza kurtuzov (#16) üzenetére

tiszavirág
(tag)

Szervusz,

A mellékelt Sony PMB-n kívül két editorról olvastam, ami képes natív AVCHD
fájlokat kezelni, az egyik az AUNSOFT Final Mate, (45$) a másik a MAGIX
Video pro x3 (400$).

Üdv

[ Szerkesztve ]

Ami nem kínai, az hamisítvány !

(#18) kurtuzov válasza tiszavirág (#17) üzenetére

kurtuzov
(tag)

Köszönöm az infót, meg sem fordult a fejemben, hogy hasznos dolog is lehet a melléket CD-n.
Megnéztem a SONY PMB leírását - ígéretes, ki fogom próbálni.
Fizetős szoftverre most nem költenék, mert ingyenes konvertálóval találkoztam, tehát ha az kell, akkor az is elérhető, az egyszerű trimmelést pedig a gyári szoftver megoldja.

Mindenesetre sokat segítettél. :R

Érdekesség: az előzőekben feltöltött feketeszedret ábrázoló fotót, amikor böngészőben (Opera) nyitottam meg, elferdítve látom. Ha letöltöm és képnézegetőben (Irfanview) nyitom meg, akkor rendesen el van forgatva.

(#19) The Bachelor válasza kurtuzov (#16) üzenetére

The Bachelor
(tag)

Nagyon érdekelnének a képek, amiket készítettél ezzel a kis csodával, de nem tudnád egyben feltölteni az egészet? :B

There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

(#20) cashzoli

cashzoli
(tag)

Jó adás, FENCÓ gép:D
Kurtuzov-nak köszönet az infókért:)

„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.” - Ottlik

(#21) winhate válasza vgergo (#5) üzenetére

winhate
(tag)

igy van:

http://pixinfo.com/fgep/Sony_DSC-HX9V

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#22) The Bachelor válasza winhate (#21) üzenetére

The Bachelor
(tag)

Akkor nézd végig a videót, ahol a készüléken bemutatják az 50p-t!

There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

(#23) winhate válasza The Bachelor (#22) üzenetére

winhate
(tag)

milyen videot is ?

Ja hogy Microfos silverlight szukseges a video megtekintesehez.
Komolyan gondolod hogy mindenfajta szemetet fel fogok rakni a gepre hogy megnezzek egy hoki videot ? :)

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#24) XtremLor válasza winhate (#23) üzenetére

XtremLor
(senior tag)

Nem erőszak a disznótor... :U
Egy silverlight meg flash azért nem árt, még ha elvből utálod is a microsoft-ot, persze kinek mire van szüksége maga eldöntheti.

"Legen...Wait for it...Dary"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.