50FPS-es lesz az a fullHD videó. 
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
[Re:] Élet Windows nélkül – új gépeket épített a Samsung a Chrome OS-re
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
[Re:] Dell XPS One 27 – QHD felbontású All-in-One Ivy Bridge processzorral
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
50FPS-es lesz az a fullHD videó. 

Hű, ez biztos fullos gép, ha kompakt létére 80-90k
Elfogadnám....
Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!

Kicsit lentebb az 50p/60p-nél nézelődj 
[ Szerkesztve ]
ThinkPad E420s, i5, SSD+HDD, 8GB RAM ELADÓ!!! -> goo.gl/5kLtn
Igaz, tájékozatlan vagyok. 

Elírás van a cikkben.
A cikkben "Az 50p-s FullHD videó..."
A gyártó honlapján már csak 50i szerepel FullHD-nál
Jó lenne róla egy tesz. Paraméterei alapján nagyon jó ár/értékű gép lehet.
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/RcvuahpV

Idézet a gyártói oldalról:
1920x1080 50p Full HD film - Egyenletes, mozihatású filmeket készíthet progresszív felvételkészítési módban: állóképeket készíthet felvett videóból PMB szoftverrel
ezek szerint több gyártói honlap van 
elég fullos gépnek tűnik 
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Érdekesnek tűnik. Erről majd lehetne egy kicsit bővebben is beszélni, meg esetleg valami összevetést arról, hogy ezzel érzésre mennyivel lesz jobb a felvétel. 
...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...
(#9) donjohnson
eddig jó az adás ![;]](/dl/s/v1.gif)
http://www.youtube.com/watch?v=i6iK-oUDyrM
Érdekfeszítő, de úgy tűnik valami megy 
Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv
Mint a TV-ben, amikor reklám jön, beszakítja a dobhártyámat a hangerő, mert félig van tekerve az erősítő, annyira nincs hang a műsor alatt.... 
Amúgy jó volt, ezt leszámítva 
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

Csak hogy kevesebbet kelljen keresgélni, videók a HX9V-vel:
Rengeteg van, de ez a srác mindent kihozott kis kompaktból. 

Mélységes respekció a szerkesztő uraknak. Szeretem az ilyen pörgős, humoros, ugyanakkor informatív félórákat.
Pheke gondban volt a készülék pontos kategóriájának besorolásával: valóban jól érezte, ez nem ultra compact készülék. A dpreview oldalán találtam egy igen jó összehasonlító tesztet ebben a súlycsoportban harcoló készülékekről:
[link]
itt compact travel zoom kategóriaként említik ezeket, a magas (14-16X) optikai zoomátfogásuk miatt.
Két hete vettem egy ilyen fényképezőgépet (UK 290Ł, de ha kitöltesz egy kérdőívet és visszaküldöd, 40Ł-t visszafizet neked a Sony UK - kb szeptemberig él az akció)
Vásárlás előtt alaposan utánaolvastam és azt már tudtam, hogy az akkumulátor gyorsan merül, főleg ha a GPS be van kapcsolva. Anélkül kb 400 kép, de mi mindig geotaggingeltünk.
Emiatt vettem egy pótakksit. Ez utóbbi már InfoLithium, azaz a kijelző mutatja, hogy hány perc van hátra az üzemidőből. A feltöltött InfoLithium akksi ~160 perc üzemidőt ír ki. Amit a készülékhez adnak, az nem InfoLithium akksi - azaz nem mutatja a becsült hátralevő üzemidőt percben, csak a 3 sávos elemformájú töltöttségkijelzőről informálódhatunk. Apróság.
Az adásban említett készüléken belüli töltés problémái (egyedi kábel, fektetve megy csak) közül nem lett említve, de nagyon fontos, hogy ezzel a megoldással az akku 270 perc (!!!) alatt töltődik fel és fényképező üzemmódban ekkor nem lehet.
Szóval a pótakksi rögtön egy plusz külső akkutöltővel is párosult.
Eredmény: a gyári töltőt még egyszer sem használtuk, a külső töltő tökéletesen megfelelt. Egy napot töltöttünk Kew Gardenben, ami kb 8 óra volt folyamatos GPS melletti fotózással és videokészítéssel. A két akku tökéletesen elég volt.
Vettünk mellé egy Lowepro Apex 20 tokot: tökéletesen belefér a gép, van hely a pótakksinak és egy plusz memóriakártyának is. A tok övre is csatolható, illetve lecsatolható vállpántja is van - meg egy mini esővédő huzatja.
Pót memóriakártyára nem volt végül szükségünk, mert a beletett 32GB-os class 10-es SDHC az elmúlt két hét alatt nem telt meg ( ~ 2100 kép többnyire 16MP: kb 8GB, emellé FullHD 50p videók 14GB - egy perc ilyen videó kb 200-250MB)
A GPS a dpreview teszt alapján is lassú (lassabb, mint pl a Panasonic ebben a kategóriában harcoló gépe) de csak az első keresés. Londonban 1-2 perc. De utána, ha kikapcsolod és nem mész km-kel odébb, visszakapcsoláskor sokszor azonnal jelet fogott.
Sokat segített a GPS jelfogásban, ha üzemmódot váltottunk a tárcsával - jellemzóen a P módra váltáskor hamarabb jött a jel 
Épületben nemnagyon talál jelet, de ha kint már megvolt, akkor épületbe érve viszonylag sokáig megtartotta.
A kiugró vaku jó, én nem toltam még vissza egyszer sem. Nem kell feltétlen kikapcsolni ahhoz, hogy visszabújjon, elég, ha panoráma üzemmódba kapcsol az ember és akkor is visszamegy.
3D-ben egyszer nem fotóztunk, az auto HDR mód jött nagyon be illetve a háttérelmosás.
Panoráma képek 4féle irányba is indíthatóak, ez nagyon jó.
A kijelző szép, napfényben is látható, de azért tükröződik az üveg, illetve gyűjti az ujjlenyomatokat.
A gép vastagsága jó, mert jobb a fogása, mint egy ultra kompakt gépé - ebben persze a gumírozott markolat is sokat segít.
Ha lesz kis időm teszek fel videót - modjuk kis londoni látkép a Szt Pál katedrális tetejéről, illetve képeket. Meggyőzőek.
Elnézést ha hosszabbra sikerült a komment, de ezt a topic-ot remélem javítja, mint rontja.

köszi, hasznos infók!
Időgépkészítő verseny! Határidő: TEGNAP!
ha jelet fog, majd kikapcsolod a gépet, odébbmész 100km-t, bekapcsolod, rögtön elkezd taggelni (akkor is, ha még nem frissítette magát, azt hiszi, hogy még 100km-rel odébb van), vagy megvárja az új, pontos poziciót?

Ha nem lát jelet, akkor nem taggel. A videóban is látható, hogy addig a no GPS signal felirat látható, illetve megy a keresés. Amint megvan a jel, a mobilok térerő kijelzőjéhez hasonló három oszlopból álló indikátor látható.
Ma átjöttünk egy időzónát, és a GPS amikor jelet talált, automatikusan átállította a hely- és idő beállításokat.
Nézegettem a beállításokat és észrevettem, hogy a kijelző fényereje 5 fokozatban állítható. Mi eddig 2 (majdnem leggyengébb) fényerőn használtuk - legalábbis én nem állítottam, de szerintem az asszony sem. Ezeket vegyétek figyelembe a fent írt láthatósági és üzemdő észrevételeimnél.
Csatolok néhány képet, köztük hibásakat is, hogy össze lehessen hasonlítani hogyan működnek az egyes funkciók.
Ez egy kép a "hülyebiztos" Superior Auto módban készült:
[link]
Összehasonlításként, hogy mi a különbség a Superior Auto és a Backlight Correction HDR mód közt, két kép Covent gardenről
Még egy HDR-es kép a Regent parkból: [link]
Nagyon jó a Background Defocus mód is, íme néhány fotó:
bee [link]
blackberry [link]
Hyde park [link]
Kew garden [link]
hogy sejtsük hogyan működik ez a Background Defocus mód
íme két rosszul elmosott kép
[link]
[link]
Ezt az üzemmódot nemcsak back, hanem front defocusingra is tudjuk használni
[link]
A sötét helyeken is szépen látható képeket csinál - alábbi egy busz plafonjára ragasztott közcélú kampánymatrica. Kint nem volt túl nagy fény és a buszban sem égtek a lámpák.
[link]
Érdekes még az Intelligent Sweep Panorama mód.
Alábbi egy olyan, ahol a gép függőleges állásban lett tartva és úgy pásztáztam. Amúgy nagyon okos, mert a gyro szenzora érzékeli ha el van forgatva és a képeket is ennek megfelelően menti, nem kell utólag forgatgatni.
[link]
Ez a mód a mozgást nem szereti, íme egy hibás Intelligent Sweep Panorama kép
[link]
Videót még nem tennék fel, mert a sokakat nem érdeklő privát részeket levágnám, de normális mts editor szovftvert még nem találtam, mindegyik konvertálni is akarja - és eddig mindegyik max 30p-t tudott...

Szervusz,
A mellékelt Sony PMB-n kívül két editorról olvastam, ami képes natív AVCHD
fájlokat kezelni, az egyik az AUNSOFT Final Mate, (45$) a másik a MAGIX
Video pro x3 (400$).
Üdv
[ Szerkesztve ]
Ami nem kínai, az hamisítvány !

Köszönöm az infót, meg sem fordult a fejemben, hogy hasznos dolog is lehet a melléket CD-n.
Megnéztem a SONY PMB leírását - ígéretes, ki fogom próbálni.
Fizetős szoftverre most nem költenék, mert ingyenes konvertálóval találkoztam, tehát ha az kell, akkor az is elérhető, az egyszerű trimmelést pedig a gyári szoftver megoldja.
Mindenesetre sokat segítettél. 
Érdekesség: az előzőekben feltöltött feketeszedret ábrázoló fotót, amikor böngészőben (Opera) nyitottam meg, elferdítve látom. Ha letöltöm és képnézegetőben (Irfanview) nyitom meg, akkor rendesen el van forgatva.

Nagyon érdekelnének a képek, amiket készítettél ezzel a kis csodával, de nem tudnád egyben feltölteni az egészet? 
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

Jó adás, FENCÓ gép
Kurtuzov-nak köszönet az infókért
„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.” - Ottlik

igy van:
http://pixinfo.com/fgep/Sony_DSC-HX9V
http://pouet.net/prod.php?which=5633

Akkor nézd végig a videót, ahol a készüléken bemutatják az 50p-t!
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.

milyen videot is ?
Ja hogy Microfos silverlight szukseges a video megtekintesehez.
Komolyan gondolod hogy mindenfajta szemetet fel fogok rakni a gepre hogy megnezzek egy hoki videot ? 
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633