Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) stratova

stratova
(őstag)

Érdekes kis szerkezet lesz. Majd érdekelne (hőmérős mérés híján) mennyire melegszik fel érzetre billentyűzetnél és (bár nem javasolt) ölben használva terhelés alatt. Pár tesztet átböngészve úgy vettem észre, általában a nem ULV CPU néha rákfenéje ennek a méretkategóriának (lásd. Toshiba Portégé R700).

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#2) micimacko

micimacko
(tag)

Észrevehetnék már a gyártók, hogy a 15"-os masinák fölöslegesen nagyok, hordozni rémálom, ha meg nem hordozom, akkor asztali PC. Sokkal inkább 12-13-as, max 14-es. Nem mellesleg nagyon bénák ezek a 15-ösbe belegyömöszölt numerikus bill-ek.

Ha már ilyen közkívánatra dolgok vannak, akkor lehetnének több 13-as notik.

Mert a szörnyek nem élnek boldogan, míg meg nem halnak

(#3) paatrick

paatrick
(újonc)

Nahát, azt hittem ma Steve Jobs emlékműsor lesz, ha már ott van nálatok az új MacBook Air. :(

De ez is érdekel, 12,5" laptopot még nem is láttam. Bár gyanús, hogy a billentyűk elég nyomik lesznek mert látok ott numpadot is.

(#4) stratova válasza micimacko (#2) üzenetére

stratova
(őstag)

A numerikus, billentyűzet 15.4"-on még tényleg nagyon összenyomorított klaviatúrát eredményezett, 15.6"-on már jobb a helyzet (tudom ez qwerty, de a mellettem lévő magyar kiosztású sem rosszabb).

[ Szerkesztve ]

(#5) HZoli87

HZoli87
(PH! addikt)

Képet lehetne frissíteni, például erre. RV509/RV511 látható a jelenlegin.

Samsung NP350U2B

[ Szerkesztve ]

(#6) micimacko válasza stratova (#4) üzenetére

micimacko
(tag)

Nem a billentyűk méretével van gondom....hanem, hogy semmi rést, hézagot nem hagynak az Enter és numerikus billentyűk között...legalább 1-2 cm-nyi résnek lennie kellene. Szar ahogy van :) De ugyanígy nem értem pl. a 17-es notikat...semmi hézag nincs az Enter és numerikus billentyűk között, de azért a billentyűzet szélei és a noti 2 széle között egy Grand canyon-nyi helyet hagynak. Komolyan mondom, vissza kellene küldeni a sok barom mérnököt, designert az iskolapadba. :(((

(#7) stratova válasza micimacko (#6) üzenetére

stratova
(őstag)

A 17.3"-osok, ilyen szempontból, előnytelen térkihasználásával már egyetértek bár van kivétel. Viszont 15.6"-on tényleg nem nagyon fér ki máshogyan és aki megszokta meglétét annak jó, hogy ott van. Részemről berekesztem az OFF-ot :]

[ Szerkesztve ]

(#8) pheke válasza HZoli87 (#5) üzenetére

pheke
(HÁZIGAZDA)

Igen. Köszi! Meglett :D

ThinkPad E420s, i5, SSD+HDD, 8GB RAM ELADÓ!!! -> goo.gl/5kLtn

(#9) HZoli87 válasza pheke (#8) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Szívesen. Várjuk az élő adást. :)

(#10) pusszycat válasza micimacko (#6) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Valószínűleg azokba a 17-es notikba is a 15-ös billentyűk kerültek (azért néznek ki olyan hülyén) így nem kell 2 féle billentyűt gyártani. :U :U

Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje :K

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#11) DJ. Ru$y

DJ. Ru$y
(fanatikus tag)

Mekkora az a touchpad? :Y Vagy csak csal a kép?

Nokia N95 8GB - Nokia N97 - Canon EOS600D

(#12) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

Én bár a 9-es vártam, de ezt sem bánom. Hátha van olyan jó ajánlat hogy bevegyem a talonba......

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#13) kiskaktusz válasza micimacko (#2) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

te meg azt vehetnéd észre, hogy nem csak a te igényeid léteznek a világon!

van aki kevesebbet hurcolássza, DE hurcolássza, ezért rossz választás a PC, viszont szeretné nagyobb kijelzőn látni, hogy mégis min dolgozik... nekik tökéletes a 15.6-os notik, mint ahogy nekem is!

mindenkinek másra van igénye, ezt kéne már megtanulni...

a másik hszedben meg a designelemeket kérdőjelezed meg... ez is totál szubjektív... én megszoktam, hogy nincs hely az enter és a numerikus pad között... igen, néha beszopom, hogy megy az enterrel 1 4-es, vagy 1 7es szám is, de van a billentyűzeten backspace billentyű is...

van elég noti a piacon szerintem, és mindenki megtalálja a saját felhasználási módjának megfelelőt... nem kell ebből vitát generálni... 1 nagy vállalat úgy is minden piaci szegmenst le akar fedni a termékeivel, jut majd neked is kisebb kijelzős, izmos gép ;)

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#14) pheke

pheke
(HÁZIGAZDA)

Srácok! Előre szólok, hogy kb. 10 percet csúszunk. Türelem :D

Köszi!

pheke

ThinkPad E420s, i5, SSD+HDD, 8GB RAM ELADÓ!!! -> goo.gl/5kLtn

(#15) cashzoli válasza pheke (#14) üzenetére

cashzoli
(tag)

Roger that!

„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.” - Ottlik

(#16) szabikaa14

szabikaa14
(kvázi-tag)

Megjöttek a trollok

Tudom, hogy sokan nem olvassák el mások aláírását, de aki ezt most megteszi, annak üzenem, hogy jó fórumozást!

(#17) micimacko válasza kiskaktusz (#13) üzenetére

micimacko
(tag)

Nem is azt mondtam, hogy csak az én igényeim léteznek, de igenis észre kell venni, hogy manapság sokkal nagyobb igény van a 13-14"-os notikra, mint azt a számok mutatják (mint amekkora arányban a piacon vannak). Hasraütésszerűen mondjuk minden 30 notiból kb. 2 kisebb 15"-nál (netbookokat most ne vegyük bele, csak a rendes notikat, subnotikat), míg lassan már mindenhol azt hallani, hogy a 12-13"-os gépek hiányoznak a repertoárból, mivel azok az igazán jól hordozható gépek. Nem egy diáktól hallottam már, hogy a 15-ös notit el akarják adni, mert szar cipelni, és mennyire jó lenne egy 10-12"-os netbook, de azoknak meg kevés a teljesítményük. (az már más kérdés, hogy lehet ki sem használnák :) , mert office menne rajta, de ugye azért a számok érdeklik a vásárlókat, és senki sem akar "gyengébb" gépet venni a korábbinál).

Ahhoz, hogy nagyobb méretben használhassam ahhoz meg ott egy monitor, csak összeköti az ember otthon és mehet a móka. ;) Hordozás közben meg nem 1 m-re tartja magától az ember, hanem 30-40cm-re (max 50), és ahhoz bőven elég egy 12"-os is.

Sorry az OFF-ért, csak többnyire a 15-os notik kerülnek bemutatásra, és jó lenne már tényleg könnyen hordozható, de teljesítményben is elég jó notikról is tesztet látni. Nem baj, jönnek az ultrabook-ok :D

(#18) kiskaktusz válasza micimacko (#17) üzenetére

kiskaktusz
(őstag)
LOGOUT blog

igen, 1 diák, aki naponta hordozza a szerkezetet, annak nyílván jobb 1 kisebb is, de akkor meg ne a noti legyen már szar, mert szegény gyerek fasz módon választott magának gépet!

már akinek van otthon nagyobb monitora ;) csak mert nem mindenkinek, köztük nekem sincs. a tvre nem tudom rádugni, mert 2 db koax csati van csak rajta... de nem is érdekel a tv biznisz, mert hetente 2* nézek m1-et és csókolom...

szerintem is a kis notiké a világ, mert azt jobb vinni (kisebb, könnyebb), de aki kevesebbet hurcolássza és még nagyobb cuccra sem dugja rá, annak jó a 15.6 is :)

[ Szerkesztve ]

A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

(#19) micimacko válasza kiskaktusz (#18) üzenetére

micimacko
(tag)

Ezzel nem vitatkozom :D

(#20) sagit válasza pheke (#14) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szia

A honlapján írnak a karcálló külsőről... erről tudsz valamit mondani? (vagy csak vakítás?) Mert nem néztem élőben és szó sem volt róla....

köszi előre is

||| HP Elitebook 2530p ||| sᴧᴍsᴜɴɢ Galaxy Note 4.0.3 LPY + CF-Root 5.6 |||

(#21) mpire

mpire
(tag)

Azt valaki meg tudja mondani, hogy egészen pontosan milyen lan/ethernet kártya van benne?

(#22) HZoli87 válasza mpire (#21) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

- 10 / 100 / 1000 Gigabit Ethernet LAN
- Intel® Centrino® Wireless-N 130, 1 x 1 802,11 bg/n (max 150 Mbps)

(#23) mpire válasza HZoli87 (#22) üzenetére

mpire
(tag)

Köszönöm, de idáig én is eljutottam :) A kérdés az, hogy pontosan milyen. Pl. Broadcom 1234 vagy Atheros 5678 stb.

(#24) HZoli87 válasza mpire (#23) üzenetére

HZoli87
(PH! addikt)

Simán lehet, hogy gépenként eltérő ethernet kártyát alkalmaz a gyár. Kis túlzással, ami éppen kéznél van. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25) mpire válasza HZoli87 (#24) üzenetére

mpire
(tag)

Eddig nem találkoztam ilyennel, de lehetséges. Azért ha valaki tud valamit, szóljon.

(#26) Bitlisz válasza mpire (#25) üzenetére

Bitlisz
(fanatikus tag)

Páromnak vettünk kb 1 hete (~141ezerért) és nagyon elégedett vele.
Az elején laptopot, majd mérete miatt netbook-ot akart, nade én sajnáltam volna min 110-et olyanra kiadni. Igaz nincs eSATA/USB3.0, de 12,5" matt kijelző, jó billentyűzet(*), és kb 3-4x gyorsabb mint egy E-350-el szerelt gép. A 2db USB2.0 port meg neki elég (igazából 1, mivel a másikban egy Logitech M305 egér vevője figyel).

Apróbb hibái (nekem):
*a billentyűzet end/home/pgup/pgdown fn gombbal mennek,
valamint minden funkció csak fn-el megy, vagyis nincs semmi dedikált gomb ezekre (hangerő/bt/wlan/stb),
kombó fejhallgató+mic bemenet (pl teló headsettel vagy sima fülessel is megy),
alapjában véve nagyon halk, de a venti azért fel tud pörögni (egy ilyen tárgykeresős játék alatt tette ezt),
a tetején az ujjlenyomat azért rendesen meg tud látszani (hiába az a szálhúzott fém hatás)

HWiNFO64 kisriport:
Computer: Samsung 350U2A/350U2B/300U1A/351U2A/351U2B
CPU: Intel Core i3-2310M (Sandy Bridge-MB SV, J1)
2100 MHz (21.00x100.0) @ 2095 MHz (21.00x99.8)
Motherboard: Samsung 350U2A/350U2B/300U1A/351U2A/351U2B
Chipset: Intel HM65 (Cougar Point) [B3]
Memory: 4096 MBytes @ 665 MHz, 9.0-9-9-24
- 4096 MB PC10600 DDR3 SDRAM - Kingston 99U5428-040.A01G
Graphics: Intel Sandy Bridge-MB GT2 - Integrated Graphics Controller [D2/J1/Q0] [Samsung Electronics]
Intel HD Graphics 3000 (Sandy Bridge GT2), 0 MB
Drive: SAMSUNG 470 Series SSD, 62.5 GB, Serial ATA 3Gb/s
Sound: Intel Cougar Point PCH - High Definition Audio Controller [B2]
Network: Intel Centrino Wireless-N 130 BGN 1x1 HMC
Network: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Igaz (mint látható) kicsit felturbóztam (+64GB SSD, 4GB RAM). (persze ezt remélem vissza tudom fordítani, ha gariztatásról lenne szó, nem volt zárjegy, és cuccok is megvannak)
Bár sok vacak nem volt előtelepítve, de az SSD miatt újra tettem, könnyedén mivel - nagy meglepetésemre - adtak win7 telepítő DVD-t is (iso kreálás majd pendrive-ra a MS Win7 USB DVD Download Tool-al).
De most már én is elégedett vagyok vele:)

[ Szerkesztve ]

(#27) Bitlisz

Bitlisz
(fanatikus tag)

Videóban kérdezte vki a winyót:
Western Digital Scorpio Blue WD3200BPVT
5400RPM / 8MB cache / SATAII
Mem foglalatból egy db van, amiben egy db "Samsung 2GB PC3-10600 DDR3-1333MHz non-ECC Unbuffered CL9" van (volt:) )
Az élményindex nálam 4,7 lett (új inteles vga driver?)

Belül vmi ilyesmi:

(#28) Gusztáv válasza micimacko (#17) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért már lehet kapni 12" laptopot Core i7-el is (pl: Dell 6220), mondjuk az nem épp diák árkategória. De szerintem elég kevés ember van, akinek erre a teljesítményre ténylegesen szükségük van.

Laci

(#29) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én Series 9-ről látnák szívesen tesztet. Nem lehetne? :)

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#30) Dospalek

Dospalek
(tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó árazású noti, akkor lenne bomba ár, ha az ember megvehetné win7 nélkül egy 20-assal olcsóbban. De így is szuper.

http://href.hu/x/h9z8

(#31) sagit válasza Dospalek (#30) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és akkor mit tesz rá? linuxot?

bár lehetőséget meg kéne azért adni... mert pl a microsof-tól én kaptam ingyér windowst ( egyetem) és nem csak én vagyok így vele.. egyébként tőlünk nyugatabbra i5-el, 4gb rammal és 500-as hdd-vel kerül annyiba mint a mi verziónk :(((

(#32) Dospalek válasza sagit (#31) üzenetére

Dospalek
(tag)
LOGOUT blog

Pl. linuxot, vagy ami tetszik a usernek (kalóz win7? :B )

Tőlünk nyugatabbra nem ilyen mocskos gyenge a fizetőeszköz, mint nálunk.

(#33) sagit válasza Dospalek (#32) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ideális az lenne ha itt is 140-150k lenne i5-el,4gb rammal, 64-es ssdvel ( vinyó helyett adhatnák azzal) win nélkül..... de így is jó vétel, ő is bent van a kalapban nálam.. karácsonyig remélem nem drágul sokat

(#34) Dospalek válasza sagit (#33) üzenetére

Dospalek
(tag)
LOGOUT blog

Körülnéztem a boltokba (vitruálisan) és nem találtam ebben a kategóriában ilyen jó ár/érték arányt.

(#35) mpire válasza sagit (#33) üzenetére

mpire
(tag)

Mondjuk SSD-vel nem venném meg... De választhatóvá tehetnék annak, akinek úgy kell.

(#37) DarkByte válasza mpire (#35) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én meg csak SSD-vel vennék már laptopot. :B Tavasszal vettem egy 96GB-os Kingston-t a notimba, és soha többet noti vinyós laptop :)

Persze kinek hogy.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#38) Bitlisz

Bitlisz
(fanatikus tag)

Toltam fel ide egy albumot is gyors.

(#39) sagit válasza Bitlisz (#38) üzenetére

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi :R kár hogy csak 1 ramslot van....

(#40) Grekooo válasza Bitlisz (#26) üzenetére

Grekooo
(újonc)

Hello!

Hol lehet ilyet 141K-ért venni? Sehol nem lehet op nélkül beszerezni?

(#41) Bitlisz válasza Grekooo (#40) üzenetére

Bitlisz
(fanatikus tag)

Most épp 149 a min.
Ja, gondolom linuxot tennél rá...

[ Szerkesztve ]

(#42) Szizol válasza Bitlisz (#41) üzenetére

Szizol
(lelkes újonc)

Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy mennyi ideig bírja az aksi?

(#43) Bitlisz válasza Szizol (#42) üzenetére

Bitlisz
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem ~3,5-4óra, netezés wifi és kijelző kb fullon.

(#44) kisspinyoo válasza DarkByte (#37) üzenetére

kisspinyoo
(lelkes újonc)

Teljesen egyetértek :) Bár a 2 vinyós notikban ez alap :) de azért az 1 vinyósokban ki ki döntse el :)

A helyesírás, nem az erősségem!(orvosi okok miatt!) Amennyiben lehet, ne cseszegessetek miatta!

(#45) Bitlisz válasza kisspinyoo (#44) üzenetére

Bitlisz
(fanatikus tag)

Más is megtette az SSD upgrédet:)

(#46) kisspinyoo válasza Bitlisz (#45) üzenetére

kisspinyoo
(lelkes újonc)

És milyen jól tette :) Kár hogy nem túl sokat tudok a Plextorról mint SSD márkáról! :)

Nem is tudtam hogy gyárt :D

A helyesírás, nem az erősségem!(orvosi okok miatt!) Amennyiben lehet, ne cseszegessetek miatta!

(#47) nlq válasza Bitlisz (#45) üzenetére

nlq
(lelkes újonc)

SZia Bitlisz!

koszi a belso fotot, nagyon nagy segitseg volt nekem a donteshez
jovo heten veszek en is egyet 145 ert...

Szoval igy vasarlas elott kerdezlek teged, mi az amit negativumkent meg tudtok emliteni a geppel kapcsolatban igy nehany honap hasznalat utan

en is egybol athackelem 4GB memoriaval (abbol ugyis van itthon felesleg) egy 500GB momentus xt hibrid winyoval (azert ezzel, mert a munkamhoz kicsik az SSD-k a utalom a kulso winyokat napi szinten hurcolni, na es persze azert mert ez van a jelenlegi gepemben... :)

Udv
NLQ

geped nem tudja a Full HD-t?? Crystal HD (BCM970015) gyorsítókártya (decoder) eladó

(#48) nlq

nlq
(lelkes újonc)

tobben irtatok hogy 1 memoria slot..

nos ez idovel pont eleg lesz, mert:

sandy bridge mobil procik alapbol 8 GB memoriat kezelnek (mem controller a prociban)
(kiveve a i7-26xxQM procikat)

a sandy bridge asztali alaplapoknal a megjelenst koveto 1 honap utan kijavitottak a gyartok a max memoria meretet 4x 4GB rol 4x8 GB re! ez elore vetitette, hogy lesz 8GB modul is idovel

es nemreg olvastam: [8gb-ddr3-module-for-laptops]
biztos horror aron lesz de ehhez a procihoz elegendo lehet 1 modul is (persze nagyon hely sincs benne :)

[ Szerkesztve ]

geped nem tudja a Full HD-t?? Crystal HD (BCM970015) gyorsítókártya (decoder) eladó

(#49) Bitlisz válasza nlq (#47) üzenetére

Bitlisz
(fanatikus tag)

Hátrányok?
Már írtam de összefoglalom:

2db USB2.0 (egy 3. jó lehet, esetleg USB3.0 vagy eSATA),
ujjlenyomatok meglátszanak a tetején,
150mbps a wifi n,
ha megtekered a gépet, venti felpörög és nem halk,
PgUp/PgDown/End/Home a nyilak + Fn-el,
nyilak picik,
nincs semmi spec direkt gomb, Fn-el mennek (VolUp/Down...),
alján nincs ajtó az alkatrész cseréhez, és gar vesztéssel járhat a benne turkászás (bár nincs matricázva)
akksi beépített.

Igazából asszonkámnál kb csak az ujjlenyomatok számítanak:)

(#50) nlq válasza nlq (#48) üzenetére

nlq
(lelkes újonc)

javitom magamat!

mivel az intel is javitotta magat... az elmult 1 honapban valtoztattak az adatlapokat! mar ők is szamolnak a 8GB ddr3 modulokkal
tehat az i3-i7 2. gen mobil prociknal 16GB az QM mobiloknal 32GB lett a korabbi 8 illetve 16 GB helyett

igy tehat tenyleg jobb lenne a 2 modul, de az 1 modul is jobb mint a felforrasztoott memoria es ssd (mint a macbook air ben)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.