Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) killerjohn

killerjohn
(őstag)

hoppá, életem első elsőzése :)

szerk: de a lényeg: a HP LP2475w már NAGYON rég óta elérhető, és 130-150e Ft körüli árával szerintem messze nem csak a "professzionális" felhasználók réteg terméke az IPS monitor, hiszen olcsóbb mint egy iSzutyok... (jöhet a flame!)

[ Szerkesztve ]

SC2: KillerJohn#634, D3: KillerJohn#2359

(#2) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Holnap énis megnézem magamnak a cuccot napközben. Kiváncsi vagyok egyezni fog-e a véleményem a ph!-éval ;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3) Szab02

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

IPS és a PVA között mennyire érezhető a különbség?
(pro/konra?)

http://www.panoramio.com/user/szab02

(#4) smkb válasza killerjohn (#1) üzenetére

smkb
(senior tag)

"e a lényeg: a HP LP2475w már NAGYON rég óta elérhető, és 130-150e Ft körüli árával szerintem messze nem csak a "professzionális" felhasználók réteg terméke az IPS monitor,"

Az lehet, csak mind az LG IPS231P, mind az LG IPS236V 58.000-60.000 áron kapható már most. Azért ez már elég szép árkülönbség...

(#5) Z86

Z86
(őstag)

Feltételezem a testre szabhatóságon azért spóroltak, hogy jobb áron tudják adni. Nem állítható a magasság és forgatni se lehet. Szerintem kár. Minden esetre kíváncsi vagyok rá.

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#6) XoZ válasza killerjohn (#1) üzenetére

XoZ
(fanatikus tag)

Sőt, feleennyiért is van IPS, pl. Dell 2209WA, U2211H, U2311H, HP ZR22w, LG W2220P. Főleg arra leszek kíváncsi, hogy az igen népszerű U2311-gyel összevetve mit tudnak majd az új IPS-es LG-k.

(#7) freeapro

freeapro
(fanatikus tag)

Kár, hogy nem a LG IPS231P-BN -t tesztelik annak állítható a magassága is.

(#8) atus72 válasza freeapro (#7) üzenetére

atus72
(tag)

Mi a túróért erőltetik ezt a kör alakú talpat, felfoghatatlan!
Nem vagyok oda ezért az IPS technólogiáért, Dell 2209WA-m van... az is hasonló.
Főleg a fekete a problémás amit kissé oldalról nézve erősen szürkül, elég zavaró...
Anno Samsung 193p-m volt (PVA), az szép volt.

Lenovo X201, HTC Desire HD

(#9) old_artist válasza freeapro (#7) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Holnap tesztelek és "szembesülök" egy LG IPS231P monitorral!
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit teljesít és mit lehet kihozni belőle!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#10) madgie válasza atus72 (#8) üzenetére

madgie
(VIP)

Örülj neki, másnak lilul, a szürke az semleges :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#11) Nyugdíjas válasza atus72 (#8) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

És miért nem PVA-s monitort vettél? Jaa, mert az 2x ennyibe kerül ;] Valamit valamiért...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#12) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nah, én már "megnyalogattam" egyet (IPS231). Egészen nemrossz lett képileg (bár csak kb. 5 percet töltöttem el vele),de az anyaghasználat, és a talp az valami botrányos.

(#13) Szab02 válasza Nyugdíjas (#11) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Most akkor a pva jobb, mint az ips?

(#14) Szab02

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

PHEKE: Kérlek a mikrofonod cseréld ki (legalább egy próba erejéig), pattog, pattog , pattog (nálam már már zavaróan).
Előre is köszönöm!

(#15) Nyugdíjas válasza Szab02 (#13) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem. Csak más. Meg mostanában kb. csak az EiZO csinál értékelhető ilyen paneles monitort, igy drágább is (jelen esetben).

(#16) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem pedig életem első "élőzése" kíváncsi leszek :C

[ Szerkesztve ]

Ha nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)! / Versenyek --> Race 07 Series (PH) http://steamcommunity.com/groups/race07series

(#17) atus72 válasza Nyugdíjas (#11) üzenetére

atus72
(tag)

Ha még csak 2x lenne az ára, de mivel 2db monitor kellett (egy qrva nagy az nem egyenlő 2db 22") az már durván legalább 4x pénz, na erre azt mondtam hogy nem...
amit megvettem vola azt meg már nem forgalmazzák (dell 2408) annak a talpa is tetszik meg PVA...

Lenovo X201, HTC Desire HD

(#18) Szab02

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

-

[ Szerkesztve ]

(#19) HartgeH3-2.8

HartgeH3-2.8
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönjük mára :)

Ha nem érsz el akkor még ott az e-mail vagy a telefon! (Adatlap)! / Versenyek --> Race 07 Series (PH) http://steamcommunity.com/groups/race07series

(#20) fgordon

fgordon
(senior tag)

Ha más formátumban menne a közvetítés, néztem volna, de nem rakom fel csak a PH miatt ezt a plugin-t... Kár érte...

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#21) Szab02 válasza fgordon (#20) üzenetére

Szab02
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Így jártál.

(#22) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálatok nem csúszik a kép a hanghoz viszonyítva? Most nézem a rögzített műsort, de nincs szinkronban. Hamarabb hallom a hangot, mint ahogy a kép alapján kellene.

(#23) ddekany válasza Z86 (#5) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Feltételezem a testre szabhatóságon azért spóroltak, hogy jobb áron tudják adni."

Az a furcsa, hogy LG IPS231P, ami ugyan ez mint a tesztben, csak mindenhogyan állítható talppal, rendes nyomógombokkal (nem érintős), és nem ezt az ízléstelen és praktikátlan fényes/plexi dizájnt követi, ugyancsak 60e körül van.

(#24) ddekany válasza Nyugdíjas (#15) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Amúgy erre nem e-IPS-t hanem S-IPS-t írtak. Hogy van-e jelentősége, azt mondjuk nem tudom... szóval kíváncsi leszek az eredményedre.

(#25) s3nki válasza ddekany (#24) üzenetére

s3nki
(lelkes újonc)

Igen, van különbség. Az sem véletlen, hogy ez az IPS ennyivel olcsóbb, mint az eddigi IPS-ek.

Póker Hírek - Póker Stratégia, ingyen kezdőtőke - http://poker.news.hu

(#26) Füleske válasza ddekany (#23) üzenetére

Füleske
(őstag)

A 231p a talp és egyéb előnyeit elveszti azzal hogy nincs rajta hdmi. Mivel minden másban (panel , elektronika ) ugyanaz ezért kb az árának is ugyanott kell lennie.

"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"

(#27) BiP

BiP
(PH! addikt)

Most néztem végig az első adást. Élvezettel hallgattam végig, külön tetszett a rusztikus környezet :)
Régóta vártam ezt a monitort, szimpla fél éve :) Szívesen kipróbálnám élőben is, mit produkál a Dell U2311H-val összevetve. Van pár plusz benne.
A képminőségről jó lett volna személyes véleményt hallani, ha már videón keresztül úgysem jön át.

amivel nem tudok kibékülni, de egyre nagyobb divat használni, az a tárgyakra használt: ő.

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#28) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Nekem a ThinkPad T60-ban van IPS panel, de a csodájára járnak ha valahol előveszem. Aki a fényes tükrökhöz szokott már, azok jellemzően megdöbbenek mennyire természetes és nyugodt a képe.

(#29) ddekany válasza s3nki (#25) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Csak pont azért mondtam ezt, mert úgy emlékszem az e-IPS volt az olcsó változat neve (economical IPS), az S-IPS meg a normálisabbé.

(#30) ddekany válasza Füleske (#26) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"A 231p a talp és egyéb előnyeit elveszti azzal hogy nincs rajta hdmi"

Ami viszont PC monitornál tök mindegy... Főleg mert a HDMI-s monitorban még hangszóró sincs.

(#31) freeapro válasza BiP (#27) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Én meg egy LG IPS231P vs. Dell U2311H vs. Dell 2209 tesztet látnék szívesen.
De jöhetnek vélemények is.

(#32) freeapro válasza Füleske (#26) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Videot TV-n nézek, ez engem annyira nem zavar.
Meg egyébként is már a display port a menő. :D

(#33) Brekk válasza ddekany (#29) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Ebben a legolcsobb IPS van, nagy szogekbol igen latvanyos a felfenylese. :K

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#34) BiP válasza freeapro (#31) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Az is jöhet, megjelenítésre a 231p és a 236v ugyanaz, a többit meg a paraméterekből is kiolvasható :) (állvány, csatlakozók,stb)

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#35) Nyugdíjas válasza freeapro (#31) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát lehet megerőltetem magam a hétvégén...:)

(#36) Ringman válasza Nyugdíjas (#35) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

Esetleg - ha belefér - egy vs. lg w2220p is legyen :) (hogy jól választottam-e annak idején)

hülyékkel nem tárgyalunk

(#37) freeapro válasza Ringman (#36) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Mint legolcsobb IPS monitor referenciának tényleg jó lenne.

(#38) freeapro válasza Nyugdíjas (#35) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Várjuk! ;)

(#39) KőkorSzaki

KőkorSzaki
(tag)

Azért írok, mert az IPS-t sikerült szerintem túlmisztifikálni. Nekem volt, sima otthoni felhasználásra. A nagy híres színei jók voltak - szemből, oldalról meg bepirosodott az egész. Plusz jól tönkrement, az LG egyetlen szerencséje volt, hogy még a garancia lejárta előtt (1 hónappal - kicsit elszámolták magukat a gyárban), így, mivel addigra kifutott ez a típus, levásárolhattam az árát. Egy tn-filmes LG lett, mert már jó ideje használok egy másikat minden probléma nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#40) ddekany válasza KőkorSzaki (#39) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Az, hogy valami meddig működik, aligha függ attól, hogy TN, VA vagy IPS. Vagy mi ment tönkre abban a monitorban? (Jó eséllyel valami tápellátással kapcsolatos rész, vagy talán a háttérvilágítás fénycsőve...)

Ami a szögeket illeti... ha profi monitorokról beszélünk (ahol az IPS hagyományosan jellemző volt) nem is az a lényeg, hogy mi van ha oldalról nézed, hanem hogy mi van ha előtte ülsz. VA olyankor középen torzítja a sötéteket (nem tudsz olyan helyre ülni, ahonnan nézve sehol nem lép fel lényeges torzulás), míg a (jobb?) IPS különösebben sehol sem toríz olyankor.

[ Szerkesztve ]

(#41) freeapro válasza ddekany (#40) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Pár hete a munkahelyen officehoz és programozáshoz együtt használok egy Dell 2410-et (IPS) és egy FSC P19-2-t (SPVA). Semmi különbséget nem érzek a két technológia között, már azon kívül, hogy a színeket tök másképp jelenítik meg. Még a windows kék háttere sem egyforma. Külön-külön egyikre sem mondanám, hogy rossz, de egymás mellett különböznek.

Csak szemre teszteltem, meg irfanview-ban nézegettem a képeimet (diáról készült profi(nak mondott) scan) de a sötét részletekkel egyik monitoron sem voltam elégedett (bár ez lehet a program, a beállítás vagy a scan hibája is).

Viszont ami feltűnt, hogy ez a szélesvászon nagy baromság, egy 1600*1200-as 21" lenne az ideális. ;)

(#42) ddekany válasza freeapro (#41) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Nézd meg ezt a képet rajtuk (teljes képernyőn, fekete háttérrel ha lehet): [link]. Figyeld meg, hogy mikor pont szemben ülsz a monitorral, van-e különbség a középen és a szélén az ismétlődő képek közt. Nézd meg mi van, ha kicsit dülöngélsz jobb-balra a székben, mint ahogy a valós életben munka közben is mozogsz valamennyire.

A másik fő genny az a barna-teszt. Itt (kb) #804000 színt jelenítesz meg az egész képernyőn, mégis a legtöbb monitoron a szélén igencsak máshogy fog kinézni mint középen. Gyanítom itt is az IPS fog nyerni (azonos méreteket feltételezve). Ehhez nem találtam képet a neten, de csinálhatsz pl. jegyzettömbbel egy sima txt fájlt, amibe ezt írod:
<body bgcolor="#804000">
aztán a kiterjesztését txt-ről html-re változtatod, és megnyitod böngészővel és teljes képernyőre teszed (ált. F11).

"a sötét részletekkel egyik monitoron sem voltam elégedett"

Ezt állatira szeretik vezérlés szintjén is elcseszni... Gyakran lecsalnak sötét árnyalatokat (talán hogy mélyebbnek tűnjön a monitor feketéje a kirakatban), vagy épp túlságosan kiemelik őket (hogy világosban is lásd a sötét részeket filmekben/játékokban?). (Amúgy világos árnyalatokat is szeretnek lecsalni, főleg notebook-okon, amitől az amúgy gyakori világosszürkét és fehéret együtt használó grafikus felületeken randábbak vagy nehezebben használhatóak.)

[ Szerkesztve ]

(#43) Nyugdíjas válasza KőkorSzaki (#39) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Tegyük hozzá, hogy az LG nem igen tud monitort gyártani...

(#44) freeapro válasza ddekany (#42) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Köszi, a kép alapján jobb az IPS, valahogy fakóbbak a PVA színei bármit is állítok be (SRGB, natív, stb...). De ezt is vártam, van pár év különbség a 2 konstrukció között. (Igazából ezért vagyok kíváncsi egy 2209wa - 2311h összehasonlításnak, mert számomra papíron jobb a régi, de kíváncsi vagyok valóságban is jobb-e).

(#45) ddekany válasza freeapro (#44) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ezek a képek a rálátási szög hatásait próbálták tesztelni... olyan szempontból mi lett az eredmény?

(#46) freeapro válasza ddekany (#45) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Nekem tökéletesen jó volt mindkettő (eddig TN előtt ültem) ;)

(#47) ddekany válasza freeapro (#46) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Jó, de azok a teszt képek objektív vizsgálatra adtak lehetőséget...

(#48) freeapro válasza ddekany (#47) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Láttam az IPS-en a tejfelesedést, meg PVA-n is, hogy pont szemből egy picit más a kép mint elmozdulva, de ez nem zavar. Nem dülöngélek a széken, csak azt akarom, hogy a kép két széle ne mutasson mást mint a közepe (ugye ekkora monitornál ez már fontos), meg ne rögzítse a nézőpontomat mint egy TN monitor (valahol olvastam, hogy TN elött ölők idövel nem mozogatják a fejüket a nagyfokú látvány változás miatt).

De ezt nem tekintem IPS vs. PVA összehasonlításnak, mert ez a PVA panel már pár éves még egy régebbi techológia, lehet egy A-MVA paneles dell más képet mutatna.

Ami zavart az a kipixelesedés a feketében, de ez inkább a jpg hibája.

[ Szerkesztve ]

(#49) Nyugdíjas válasza freeapro (#48) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ami zavart az a kipixelesedés a feketében, de ez inkább a jpg hibája.

Nem feltétlenül. Simán előhozhatja a PVA-ra jellemző jelenség ezt a dolgot, olyan árnyalatok "megkülönböztetésével" amik amugy nem kellene, hogy elkülönüljenek.

(#50) freeapro válasza Nyugdíjas (#49) üzenetére

freeapro
(fanatikus tag)

Nem ez jpg tömörítési hiba.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.