Jó, de a VIA-s cuccokat nem ilyen nagy teljesítményt igénylő helyekre tervezik
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Jó, de a VIA-s cuccokat nem ilyen nagy teljesítményt igénylő helyekre tervezik
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Mi ez a hülyeség, "nem szeretnék Intelre váltani"?
Akkor ne válts, bár miért ne váltanál ha jobb teljesítményt kapsz ugyanannyi pinzéééé

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
Hidd el, tudom
Csupán óvatosan rá szerettem volna mutatni, hogy a 'mindent megtettek' ebben a ligában mit is ér, ha nem első az ember...
Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Szép részletes a teszt. A húzhatóságra is kiváncsi lennék azért!
Valaki meg tudja mondani, hogy akkor most mikoris lessz nálunk is kapható ez a 45nm-es téma?
Az amd-nek még lehet egy aprócska lehetősége, mégpedig az, hogy hogy az ati felvásárlásával annak szellemi tulajdona is rászállt, alias ha ezekből valami hasznosat tud a cpu vonalon kamatoztatni talán még segíthet. Igaz ennek a beimplementálása ha van ilyen min. 2-3 év.
izé

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Csak az Ati mindig követő pozícióban az Nvidia-hoz képest. És akkor sem tud gyorsabb lenni, de ha sikerül is, akkor az NV kihoz egy még jobb kártyát. Ehhez még hozzájönnek a gyenge meghajtó programok, amivel sok játék gyengén fut. pl. 2600XT tesztben. Én nem vennék soha Ati-t.
[ Szerkesztve ]

És kisebb hőtermelést, fogyasztás. Én is Core 2-re váltok jövőre. Nyers erőben nem sokkal jobb az X2 4200 az egymagos 3200+-nál, sokkal többet vártam volna. Persze több dolog együttes használatakor gyorsabb, de ez kevés vigasz.
[ Szerkesztve ]

Igazság szerint minden X2-nek 45 W-osnak kéne lennie, mint BE-seknek.
most van 4200-ad? arról én a nehalemig nemigen váltanék... okés, hogy a penryn ráhúz egy 50-60%-ot teljesítményben, de mire nem elég egy 4200? persze az 1magos 3200-ról én is mondjuk egy E9450 irányába mennék tovább...
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Nagyon sajnalom az AMD-t de a piac szempontjabol muszaj, hogy valamit alkosson, mert akkor vege az arversenynek, es mindenki rosszul jar (kiveve az Intel).

Mármint az x86 - os piac árversenyének - de lehet, hogy a szerverpiacon felerősödne az árverseny, és jelentős árcsökkenés lenne pl. IBM vs Intel miatt. És ekkor már az IBM sem engedhetné meg, hogy figyelmen kívül hagyja az x86 szegmenst - vagy megcsinálná a konkurenciáját - pl G6 stb.
Itt is és máshol is olvastam, hogy ha csődbe megy az AMD, akkor feldarabolják az INTEL-t. Nos ezt nem hiszem, mivel a teljes processzorpiacnak a felét sem tartja kézben, és ezzel pl. gyakorlatilag megszüntetnék a szerverpiacon a versenyt. Modjuk az IBM-et az INTEL-el párhuzamosan nem hiszem hogy feldarabolnák, és Intel nélkül kényelmesen egyre "lejjebbi" - alacsonyabb teljesítményszintű" - kiszolgálókat gyárthatna a szerverpaicon... És az AMI-knak nem érdekük, hogy a japánokat hozza pozícióba (függő helyzetbe kerüljenek tőlük). Lásd pl. NEC.
a darabolás sem lenne jó a usereknek, 1részt a szép tic-toc fejlesztési terv dugába dőlne, és még ennyire sem kapnánk jobb teljesítményű procikat olcsóbban, mint most.
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Én azért nem vagyok seggreülve. Szép és jó, hogy megy a tikk-takk, de kicsit erőltetettnek tűnik. Fejlődnek a dolgok, de nem szükségszerűen. Nem történt akkora fejlesztés, amire igazán szüksége lett volna a piacnak.
Szó, mi szó, ha nem jön valami teljesen más technológia, akkor éveken belül csak helyben toporgás jön.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
Nagyon szép, hogy linkeltél egy hsz-t, ahol valaki linkel egy nevenics oldalról pár oldalt, ahol a képek fele nem jelenki meg, a másik felén pedig egy 3 perc alatt összerakható excel-grafikon van egy-két felemás teljesítménnyel, köszönöm szépen 
Ne viccelődjünk egymással, majd PH teszten megnézzük. 
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

Csak azt nem értem kinek fejlesztik ezeket a procikat. Mert nekem jelenleg bővnen elég a jelenleg elérhető processzorok sebessége. Rá lehetne állni a kis fogyazstású procik tervezésére is szerintem annak is lenne piaca.
Épp ez a poénja a penrynnek, teljesítményben nemigazán robbantott (1-10% max), de az új 4magos annyit fogyaszt, mint a régi 2magos c2D. Az új 2magosok meg gondolom még kevesebbet majd - pl a mobilfronton 34 helyett 25W TDP, ez majdnem 30% fejlődés.
#164: csodát senki sem várt, mivel nem váltottak architektúrát. Azért elég ritka, hogy valami olyan jól sikerüljön, mint a c2D, talán az első pentiumoknak 93ban, majd az első athlon-nak '99ben volt akkora sikere. nem jön minden évben a mikulás
[ Szerkesztve ]

Most még elég, de nem jövő biztos.
olyan sosem volt, hogy nagy jövő lenne egy hardverben
a helyedben kb nehalemre váltanék majd, állítólag nagyot fognak szólni a húzott penrynhez képest is.
Ráadásul akkor kihagyhatod a ddr2 generációt 1az1ben (izé, most is kihagyhatod, csak akkor elég sokba fog fájni
)

Valahogy én is így gondolom a váltást. Még a lenti konfigomban VGA-t cserélek a tavasszal, heteken belül dvd-írót ugyanilyenre csak SATA-sra. Ma a tápot cseréltem ki 420-asról 450-re, cska azért mert a régit jó áron el tudtam adni. Ez már 12 cm-es ventivel megy. A DDR2-t kihagyom ha lehet, mert rossz, ha az ember kifutó dolgokból vásárol be, mint én a ddr400-ból 1 hónapja. Nehalem mikor jön?

a DDR-II nem éppen kifutó dolog
ellenben a DDR400 ,már tavaly is az volt 
Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

DDr2 nem kifutó? Hm. Hónapok kérdése csak. a DDR3-ra váltás 1 éven belül elkerülhetetlen lesz egy highend gépnél. és akkor dobhatod ki a ddr2-t 
[ Szerkesztve ]

kifuto? es ez miatt fut ki ?

Csak idő kérdése és utoléri a ddr2-t sebességben és árban is. Lehet ezen vitatkozni, de előbb vagy utóbb a ddr2 is leváltódik. egyébként nem tudom miért olyan jó a ddr2 mikor nem gyorsabb a ddr400-nál az extrém gyorsakat kivéve.
[ Szerkesztve ]

"nem tudom miért olyan jó a ddr2 mikor nem gyorsabb a ddr400-nál az extrém gyorsakat kivéve."
akkor a ddr3 sincs sehol, ami sztem szomoru, mert ugyerzem visszafogja a gepet. de miert nem talalnak mar ki vmi normalisat? vagy mar tudjak pontosan mi lessz, csak meg levesznek minket ezzel a $z@rral is.

Hát igen. a ddr3nak jelentősen gyorsabbnak kéne lennie, a grafikus memóriákból kiindulva.
Hűha... 1 év múlva már elengedhetetlen lesz egy high-end gépben... hát hova sz*rjak.
És akkor mi van?
Az AMD csak 2008 végén jelentet meg olyan CPU-t, ami már DDR-3-at támogat. Hogy az intel már most kint van vele... egészségére. Rendkívül sokan ruháznak be 100K körül RAM-ra, ha ugyanazt a mennyiséget 6K-ért is megkapják. 4GB pedig még 2 évig biztosan elég.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

ddr2nek tényleg jó az ára. kár hogy a ddr400-nak fölment. erre sokat ráfizettem, mert annyim nem volt a komplett 939-es rendszert lecseréljem. majdnem egy 10essel drágább volt a 2 gb ddr400 mint amennyibe a ddr2-ből jött volna.
jövő karácsonyra már lesz a 4magos változatból, 8magos már valszleg csak 2009ben jön. Addigra lesz is hozzávaló 2-2.5GHz-es, CL6-7 körüli DDR3 RAM, esetleg (a robson 1.0-val ellentétben) használható, alaplapra integrált flashmemó.
#178: ettől szenvedek én is
a DDR-1 notebookRAM 2x annyiba kerül, mint a DDR-2
[ Szerkesztve ]

1 évet kihúzok ezzel a géppel, meg a jobb videókártyával. a 2,5 ghz-es ddr3 jól hangzik. amugy is 4magosra akarok váltani, már 2magosra nem.
Nem értem ki verte fel ennyire a ddr1 árát.
jáj 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Jelenleg olcsóbb a DDR1, mint bármikor is volt eddig. Nem lett az "felverve". Az más kérdés, hogy a DDR2 még ennél is olcsóbb, mivel azt ontják a gyárak, arra vannak átállva a gyártósorok, DDR1-ből meg már egyre kevesebbet gyártanak.
[ Szerkesztve ]

Hát mielőtt én vettem, azelőtt volt 2-3000-el is olcsóbb a 2 GB ddr. Talán nyár vége felé volt a legolcsóbb. ha ddr2-es gépem lenne már 4 gb-ra álltam volna át, nem 2-re.
(#184) TomBoy1986 válasza Cerebellum (#165) üzenetére
Itt egy másik oldal, eléggé elismert.
Csak a Conclusiont linkelem, a többit megtalálod.
A lényeg talán az. hogy átlagosan egy 2.4GHz-es Xeonnak (Clowertown) felel meg egy 2GHz-es Opteron 2350 (Barcelona)
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Ne viccelődjünk egymással, majd PH teszten megnézzük. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
A HighEnd gépek többsége még csak most tolja a DDR2öt...mondjuk ez is nézőpont kérdése kinek mi a felső kat...

Hehh, nagyon jó a rangod... 
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman
(#188) Cerebellum válasza TomBoy1986 (#184) üzenetére
Hát, eléggé alkalmazástól függően, valahol ez gyorsabb, valahol az, Winrarban például valóban remekel az AMD Barcelona, elismerem.
No, akkor egy 3 gigán pörgő xeonnak melyik opteron felel meg kb? No és a következő generációs, 45nm-es core-családnak mi fog megfelelni? És még mindig csak szerver vonal, asztali felhasználásról szó sincs.
Szóval biztos nagyon jó ez a K10, csak QX9650 már érkezget, de valahogy ezeket még mindig nem lehet látni az árlistákban...
Link
Tudom vótmá', meg nem asztali proci, meg csak 1.9 GHz de ez is egy árlista 
szerk: elcsesztem a linket elsőre...
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods.
no igen. 1.9GHz a teteje
- húzva legyen 2.5 mondjuk. igaz, h jóval olcsóbb, mint a 3GHz-es QX9650, de azt se felejtsük el, hogy a hozzávaló socket F lap 2-300$ környékén kapható, ha kapható, míg a penrynt beleteszed egy feleannyiba kerülő (és a sarki bontóban kapható) P5K-ba...
Azaz ha a tuningolt teljesítményt nézzük, az intel sacc/kb 2x annyit tud, dupla áron. (4-4.1GHz vs 2-2.5GHz ill 600 vs 1100$), csakhogy az intelnél felárat fizettünk az "extrém" jelzőért, ami januártól nem lesz így, ha pl q9450-et vesz az ember.
[ Szerkesztve ]
Ne hasonlitsunk össze egy szerverlapot egy asztalihoz ha kérhetem....
De azt azért remélem látod, hogy az általad linkelt lapokba 2 Opteron is belemegy, míg a "...(és a sarki bontóban kapható) P5K-ba..." bizony egyet tudsz csak beleerőltetni.
És így az összegek: 200$+2x379$= 958$ azaz már van 1 alaplapom és 2 Opteronom 1db Intel QX istentudjamib*szás árából.

Oliverda
[ Szerkesztve ]
azt hasonlítottam, ami van... különben ahhoz, hogy létező asztali lapba tegyél AMD 4magost, 4 dolog kell: proci+AM2 lap+kalapács+sok szerencse
#192 igen. kérdés, mire mész 8 maggal... (ld a nem túl +győző skulltrail tesztet...) 2 procit egymás mellett ráadásul attól félek, kevésbbé tudsz húzni, mint 1et, szval simán előfordulhat, hogy a sarki fűszeresnél vásárolt és kicsit megtuningolt penryn jobban muzsikál multicore-t szerető környezetben is, mint 2db jelenlegi csúcs opteron.
Jóó, most jönn majd a lázadás 1000rel, hogy a dual-opteron és a skulltrail mennyire nem egyforma, de hiába, nem hinném, hogy jelenleg és a közeljövőben 8 mag sokat segítene x86 platformon. (persze pl GPU-knál meg épp a streamek száma a létkérdés
)
[ Szerkesztve ]
Socket F LGA tokozás
azaz alaplapon a lábak...
okés, elismerem, tévedtem
a kalapács kivehető az 1enletből
Feladom. Hihetetlen érveket sorakoztatsz fel... 
nem tomm, mi a hihetetlen... az ember a saját szemének szokott hinni
Nem létezik tuningolt teljesítmény, mert szerverplatformról beszélünk.
Most 2GHz-nél tartunk, ami messze nem a csúcs teljesítményben. Ha sikerül eljutni vele 2,5GHz-ig, akkor az intel azt mondja, 3,2GHz, 400-as fsb, és nulla fejlesztéssel még mindig első. Arról nem beszélve, hogy a két cég tőkeerejét, ezáltal az árképzési politikáját meg kellene nézni. A monopólium vészes dolog, mindkét cégnek szüksége van a másikra, az AMD ezért él még.
(#199) TomBoy1986 válasza Cerebellum (#198) üzenetére
"A monopólium vészes dolog, mindkét cégnek szüksége van a másikra, az AMD ezért él még."
Ezt nem értem. Megmagyaráznád? Köszönöm!
Mert én úgy látom, hogy monopol helyzetben csak az adott cég szabja meg a termékének az árát - esetleges állami felügyelettel, s mivel nem kell versenyeznie senkivel, így a monopol árak mindig magasabbak, mint akár a duopol és multipol árak.
[ Szerkesztve ]