Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) munky

munky
(őstag)

remélem az AMD összeszedi magát mert nem szeretném ha az Intel monopol helyzetbe kerülne. :(

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#2) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmm, korrekt cuccnak tűnik.
A következő gépemben úgy néz ki, Wolfdale lesz. Ha csak az AMD nem durrant nagyot a K10-el.

(#3) Muréna válasza munky (#1) üzenetére

Muréna
(őstag)

nem kerülhet monopol helyzetbe..
USA tiltja..

Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

(#4) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Király :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#5) Tomi84

Tomi84
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

komoly teljesítmény, alacsony fogyasztás mellett.
Szerintem mindenki erre várt.

Ha csúnyán akarok fogalmazni, már csak az a kérdés, hogy az Intel akar-e továbbra is konkurenciát. Ha karácsonykor hasonló mértékben lenyomja a árait mint nemrég a Q6600-osét, akkor elég nehéz helyzetbe kerül az AMD...

[ Szerkesztve ]

úgy kell élned, hogy ha megdöglesz és visszanézed életed filmjét, az olyan izgalmas legyen, hogy az adrenalin beindítsa a szíved és feltámadj

(#6) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hűha, nézem a tesztet! :Y

(#7) Shkiz0

Shkiz0
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért kis tuning nem ártott volna :)

Új hardverek, kellemes árakon - 7970 újra elérhető, és csökkentek az árak is! :) Sapphire HD 7970 135K + free futár

(#8) Frenky87

Frenky87
(senior tag)

Megnéztem volna egy Crysis demo benchmarkot ezekkel a processzorokkal (megfelelő VGA mellett persze :) ).
Yerli bácsi szerint a CPU teljesítménye is nagyon lényeges tényező.

///

(#9) Levin01

Levin01
(őstag)

Röhögnék ha az AMD teljesen váratlanul 45nm-es négymagossal jönne ki. :DDD
Ki tudja? Lehet, hogy csak paraszthülyítés a 65nm, hogy az Intel meghagyják abban a kellemes illúzióban, hogy ők a BEST :D
Ettől függetlenül jó lett a teszt és le a kalappal az új Intel procik előtt, de mint törzsgyökeres AMD-s én is örülnék ha nagyot szólna a K10. Ha nem tudnak versenyképes cuccot összehozni, akkor X2 után jövőre Intelre váltok.

(#10) xeon.Szabi

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

Nagyon jó teszt, grat :)

Diablo III

(#11) (Kolombusz) válasza Levin01 (#9) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem az AMD nincs olyan helyzetben, hogy viccelődjön. :)

(#12) EarL 007

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratula a teszthez! :R

Ez Penryn veszélyes lett! Nagyon is!
Ezek a Penrynek kevesebbet esznek mint a 2,4Ghz-s Cerkám... :D
Alacsonyabb csíkszélességük miatt jobbak lesznek tuningban mint a Conroe-k?

Már csak arra leszek kíváncsi, hogy ezekből is lesz-e egymagos Celeron változat!

Az AMD tényleg szorult helyzetbe van.... De az is lehet, hogy titkolja a K10 és Phenomok képességét, bevárta ezt a Penryn-t és lehet , hogy nagyot fög ütni az is! (Csak lennének má' kész vele....) Összeesküvés-elmélet

(#13) Levin01 válasza (Kolombusz) (#11) üzenetére

Levin01
(őstag)

Szerintem már kínjukban azt sem tudják, hogy mit csináljanak és inkább viccelődnek :DDD

(#14) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fognak ezek menni a 965ös lapokban? pl p5b?

(#15) Keldor papa válasza Levin01 (#9) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nincs sok esély rá...:) A K10-el pont az a baj, hogy 65nm... majd talán a K10.5, ami már 45nm-es lesz, talán az majd kevesebbet fog enni.

D@ni88: Az ASUS-okban menni fognak, de sok 965P-s lapban már nem. (gyártók akarják így)

[ Szerkesztve ]

(#16) (Kolombusz) válasza EarL 007 (#12) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem olyan érzésem van, hogy a K10 ugyanúgy jár, mint az R600.
Mindkettőt hatalmas mitosz övezi/övezte körül a megjelenés előtt, aztán nem tudta hozni, amit vártak tőle az emberek.

[ Szerkesztve ]

(#17) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Nem szokásom ilyet írni :B , de most meg kell, hogy tegyem, gratula fLeSs, nagyon jó lett a cikked! :R

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#18) D@ni88 válasza Keldor papa (#15) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor tuti h menni fog? mert akkor kezdek spórolni :D

(#19) robyeger válasza Frenky87 (#8) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

[kis Penryn vs. PhenomX4 teszt]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#20) N4r4ncs

N4r4ncs
(fanatikus tag)

Nemsemmi most az Intel :Y
Az AMD-nek lesz mit behozni.

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#21) ollie válasza Muréna (#3) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Miért, szerinted ha az AMD tönkremegy, majd testületileg feloszlatják az Intelt? :U

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! *** TROPICO 4 eladó!

(#22) djbahool válasza D@ni88 (#18) üzenetére

djbahool
(senior tag)
LOGOUT blog

Semmi sem tuti!
De az Asus P5B oldalán ott figyel egy nagy 45nm jel, meg ugye már a 333FSB-t is lekezeli, szóval => én is kezdek gyűjteni! :)

djbahool

(#23) dr faustus válasza ollie (#21) üzenetére

dr faustus
(senior tag)

Mondjuk szétdarabolják üzletágak mentén több kisebb céggé. Le merném fogadni, hogy likviditásproblémák esetén maga az Intel folyósítana pénzt egy befektetési társaságon keresztül.
97-ben maga Bill Gates segített az Apple-n. ;) Videó is van róla! :D

Warning: Explicit Content

(#24) Keldor papa válasza D@ni88 (#18) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tuti, de nézd meg ASUS oldalát...

(#25) Kinder válasza robyeger (#19) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

játékban még a conroe-tól is elmarad az x4
legalábbis a Crysisben

[ Szerkesztve ]

(#26) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Ez igen, az Intel megint odatett egy lapáttal! :R

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#27) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Hali!

Homályosítsatok fel lécci!
Az vagyon írva a tesztben az egyik táblázatban, hogy: maximális fogyasztás a Conroe esetén 65W. Azt tudom, hogy a TDP-je annyi, de nem tipikus (átlag) fogyasztást jelöl az intelnél a TDP?
Valami úgy rémlik, hogy az intelnél mást jelentett a TDP, mint az AMD-nél. És valami olyasmi is rémlik, hogy az AMD is mostanában áttért az intelhez hasonló mértékre, nem?

Lehet, hogy rosszul emléxem, úgyhogy legyetek szívesek világosságot gyújtani a fejemben!

Köszi!

(#28) Thrawn válasza Shkiz0 (#7) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van róla szó a tesztben :U

Different songs for different moods.

(#29) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Mi lesz veled AMD? :O És akkor most rántja magával az ATI-t is? :W

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#30) slayer006

slayer006
(PH! addikt)

érdekes itt a QX9650 4.08GHz -en ment ;)

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#31) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a tuninghoz:

a hoc.hu-n 4 giga fölé jutottak.

(#32) Kinder válasza slayer006 (#30) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

na lemradtam 12 másodperccel :D

(#33) Keldor papa válasza slayer006 (#30) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Példánytól függ... valszeg ők vagy több feszt adtak neki, vagy jobb maga a proci...

(#34) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Maximális fogyasztásnál 95W van penrynnél miközben tudtommal Intel szerint ez 80W.

The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing..

(#35) robyeger válasza Kinder (#25) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

már az is nagy szó az AMDtől, hogy ennyire meg tudta közelíteni a Core2 procit, amúgy a Crysis demója nem igazán profitál a 2-nél több magból, a lényeg viszont a gyártástechnológiában rejlik, amit fLeSs is jól jellemzett a cikkben, tehát milyen gazdaságosan, milyen órajel és melegedési mutatókkal lesz képes nagy tömegben előállítani az AMD a K10-es procijait?!

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#36) slayer006 válasza Keldor papa (#33) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

eszt most nem mondod komolyan ... :DDD :D ;)

[ Szerkesztve ]

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#37) Keldor papa válasza slayer006 (#36) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Halál komolyan :DDD

(#38) Gave

Gave
(senior tag)

Nagyszerű! Megvan az E6600-am utódja :DDD

Vallalok WebDesign/Oldalepites/GUI/Web prezentacio munkakat

(#39) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Mennyi is lesz egy ilyen proci?:)

Intel & ATI

(#40) fLeSs válasza Dare2Live (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A Harpertown és a Wolfdale-DP-nek lesz 80 wattos változata.

(#41) dr faustus

dr faustus
(senior tag)

Az előzetes alapján remek terméknek ígérkezik a Peryn, a kibocsájtás felfutását majd meglátjuk, de most már igazán adhatnának normális neveket is a processzoraiknak. :)

Warning: Explicit Content

(#42) Genji

Genji
(senior tag)

Már alig várom h megvehessem! :K

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#43) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó proci, csak mostmár a freki-növelésére is rá kéne menni picit. A fogyasztás nagyon elismerésre méltó. :R

(#44) leviske válasza Levin01 (#9) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az AMD elvileg 2008 nyará jönne ki a 45nm-el. :( Max akkor tudna meglepni mindenkit, ha az ATi technologiával nem 45nm-el jönne, hanem 35nm-el. :D De erre nincs sok esély. :(

#12 EarL 007: ha az AMD ennyit összeesküdne, mint amennyit mostanság írogatnak, akkor már nem AMD lennének, hanem CIA. ;)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#45) shabbarulez válasza Drizzt (#43) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Nem nagyon fogja érdekelni a freki növelés az Intelt. A gyártástechnológia fejlődésével majd szépen nőni fog ahogy eddig is, de egyébként nem fogják kiemelt csapásirányként kezelni a kérdést. A bevételek egyre nagyobb része évek óta a mobil/laptop eszközökhöz köthető és ez a jővőben még inkább így lesz, ezért a fejlesztések elsősorban ebbe az irányba priorizálnak. Ott pedig a fogyasztás sokkal fontosabb szempont. Nem véletlen hogy az őszi IDF-en is ez volt egyik fő téma. Jővőre a 45nm-es gyártástechnológián még tovább finmíthatnak, elkészülhet és még alacsonyabb feszültségen üzemelő változat, ahogy ez eddig is így ment, ami mobil fronton még inkább fontosabb az Intelnek. Az egy év múlva esedékes Nehalem is már még kikiforottabb 45nm-es technológiára érkezhet.

(#46) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

butális :)

(#47) fLeSs válasza Drizzt (#43) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

lesz freki növelés, rövidtávon 3,2 ghz-ig. :D

[ Szerkesztve ]

(#48) shabbarulez válasza Levin01 (#9) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Teljesen váratlanul nem lehet kijönni egy új gyártástechnológiával. Egy gyártástechnológia fejlesztése addig amíg eljut a gazdaságos tömeggyártásig úgy 4 évbe telik. Ez eddig is így volt és az eljövendő technológiáknál is nagy valószínűséggel így lesz. Kizárt hogy az AMD-e fronton bármi rendkívülit tudna felmutatni. Pl. a 32nm-es első legyártott chipeket az Intel a szeptemberi IDF-en mutatta be. Az 32nm-es technológián már vagy 2 éve dolgoznak, és mire gazdaságosan tömeggyártásba kerülhet az még legalább 18-24 hónap.

Ha jővő második félévre lesz 45nm-es chipje AMD-nek az már nagyon jó eredmény lesz részükről. Nagy valószínűleg hasonló paper lauch lesz majd mint amit most Barcelona esetén is eljátszottak. A szeptember 10-es indulás még a 6 hónapnyi késés után is eléggé jelképes volt, a valódi sorozatgyártás beindulása inkább csak november végére várható(hacsak nem késnek vele újra). Szerintem ha 1 év múlva lesz említésre méltató tömegtermelése AMD-nek 45nm-en az már jó eredmény lesz részükről. Az más kérdés hogy akkor már a Nehalem lesz a fő vertélytársuk, szóval nem a mostani Penrynekhez kell majd mérni azokat a procikat.

(#49) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a reakcióm egyszerűen csak: AZT A QRV@ :Y :Y
nem semmi cucc.... gondolkoztam a Pentium D leváltásán egy Pentium DualCore-ra, de ezek után inkább várok még egy kört :D
Penryn rulezzz....

fLESs: nem lehetne vhogy megosztani azokat a 3ds max tesztjeleneteket amikkel teszteltetek? kíváncsi vagyok az én cuccom mennyivel rosszabb...

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#50) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a tesztet! Elég szépen teljesített azonos órajelen :)

A Penrynről nekem mindig az jut eszembe, hogy valami orvosság neve ;] ...csak én vagyok így ezzel?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.