Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) TomBoy1986 válasza Mackósajt (#200) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi. :R

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#202) Zeratul válasza Cerebellum (#198) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Phenom megy 65nm 2.3 GHz-t 1V-n, akkor gondolod nem lesz 3GHz? Intelnél a csíkszélesség csökkentés automatikusan órajel emelést tesz lehetővé míg az AMDnél nem? :))

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#203) t72killer válasza Zeratul (#202) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

meglátjuk. Azt mondják menni fog 3GHz-en, és kb pont annyit tud, mint a 3GHz-es penryn. A CPU-z szerint a phenom itt már 1.536V-ot eszik viszont (h ez hány watt TDP-vel jár, nem derül ki).

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#204) Oliverda válasza t72killer (#203) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CPU-Z szerint az én procim akkor is 1.35V-ot kap ha a BIOS-ba 1.5V-ot állítok be neki.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#205) Cerebellum válasza TomBoy1986 (#199) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Megmagyarázom. Abban a pillanatban, mikor az Intel egyedül marad a piacon, feldarabolják. Magyarabbul: rondán szétrúgják a seggét, és a daraboláson ronda nagy pénzeket bukhat, a fejlesztési ütemterve borul, szóval iszonyatos veszteség. Ezért nem teheti meg, hogy teljesen kinyírja az AMD-t.

Kompetitív piacon igaz lenne, amit írtál, de szakadj el a laboratóriumi közgazdaságtantól, mert nem úgy megy a dolog.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#206) Cerebellum válasza Zeratul (#202) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Honnan veszed, hogy 1V-on megy?

(#207) TomBoy1986 válasza Cerebellum (#205) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aham... köszönöm :R
Hiába. Nekünk ilyet már nem tanítottak :(

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#208) Zeratul válasza t72killer (#203) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Ne zavarjon hogy az egy 65nanos enginering sample volt ki tudja milyen steppingel, meg jelenleg nincs olyan deszka ahol a IMCt külön feszültséggel meg tudják kinálni. Az enginering sample Perryn is melegedett mint hülye, meg alig lehetett húzni. Mostani K8-k is mennek 3GHz-t meg a felett.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#209) Zeratul válasza Cerebellum (#206) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

[link]

(#210) VaniliásRönk válasza t72killer (#203) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

ACP-t nézz, az kb. annyira önkényes mint az Intel TDP-je.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#211) Dare2Live válasza Zeratul (#202) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért ez baromira nem egyértelmü. AMD nem Intel.

AMDnél évekig legutobbi csikszélváltás brisbanenal is az volt a rendszer, hogy a magas órajelű darabok készülnek az elavultabb nmen és a lassabbak az újon. ez már isten tudja mióta így van náluk.
130-->90nm FXek server, magas órajelű procik maradnak 130nmen többi az "alja" ment 90nmen. aztán most 90->65nmnél FX, server, magas órajelű procik maradtak 90nmen a többi az "alja" ment 65nmre.....

baromira nem egyértelmü....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#212) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Én azért csak megvárnék egy sorozatgyártást, és a kapható termékekből összeállított tesztet...

(#213) t72killer válasza Zeratul (#208) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lévén más nincs... legalább valami konkrétummal próbáltam alátámasztani amit írok, és nem a levegőbe beszélni. 1etértek Cerebellum kollegával, a végső ítélettel várjuk meg a kapható termékeket, persze ha emberi idő alatt ez bekövetkezik...

Az igaz, h az IMC nélküli prociban könnyebb dolguk van az energiagazdálkodással, de végülis engem nem izgat nagyon, hogy a NB-ben van a memókontroller, és emiatt a NB kicsit többet fogyaszt, ami izgat azok a teszteredmények. (ja, és a valósak, tehát x+FPS játékban, x%-kal gyorsabb tömörítés, konvertálás, nem pedig a szintetikus benchek, amitől max a ...-át érzi nagyobbnak a kedves felhasználó)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#214) Zeratul válasza Dare2Live (#211) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Ez csak arra bizonyíték hogy gyártástechnoloógia újításokat először nagyobb csíkszélességen próbálják ki és csak utána alacsonyabban. 2009 elejétől a Chattered készen áll a 45 nanos AMD procik gyártására. Chattered olcsóbb mint Drezdai üzem.

(#215) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Asszimetrikus magsebességek? :Y

[ Szerkesztve ]

(#216) t72killer válasza Zeratul (#215) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, ez a vicces az új procikban:) az intel is tud ilyent, bár sajna "kézzel" nem irányítható, Enhanced dynamic acceleration technology-nak hívják, akkor kapcsol be, ha kifejezetten 1 mag van terhelve.

(#217) Dare2Live válasza Zeratul (#214) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez csak arra bizonyíték, hogy baromira nembiztos amit te baromira biztosnak gondolsz. :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#218) AtHoS válasza erdoke (#131) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal, de úgy vettem észre, hogy valamit figyelmen kívül hagytál. Igaz megint az ártényező fogja majd megmutatni, hogy mennyire lesz ez befolyásoló tényező.

Ja igen, amit kifelejtettél az a 3 magos AMD procc. A skálázódásnál jelentős szerepe lesz ill. a kedvezőbb árban is. Természetesen a csúcsprocik kategóriájában nem lesz döntő befolyással, de nem is igazán az a húzó szegmens.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#219) AtHoS válasza balintka (#178) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Valamit eléggé elnézhettél, mert a nyáron DDR1 vs. DDR2 különbség+5-6k-ból váltottam AM2-re. Pedig csak 1GB -> 2GB volt a cél. Igaz már X2 volt nekem DDR1-nél is. Szóval +5-6k -ba volt a váltás a DDR1 1GB -> 2GB bővítéshez képest. Ráadásul mostani AM2-es X2 +400-500MHz-el többet megy

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#222) t72killer válasza Ratlif (#221) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyjából mindenki ismeri:) Ők valszleg adtak 1kis plusz feszt a procinak, vagy szerencsésebb példányt kaptak a tuningoláshoz. Esetleg színezte volna a dolgot, ha az 1ik oldal XP, a másik vista alatt tesztel.

(#223) Interceptor válasza Cerebellum (#205) üzenetére

Interceptor
(őstag)

Hi!

Elhsizem neked hogy ez történne csak azt nem értem miért feltétlen így. :F

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#224) Balu77 válasza Dare2Live (#211) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Pedig egyértelmű! Amikor új csikszélességre váltanak, akkor vannak kezdeti kihozatali nehézségek, és amíg ezek a nehézségek meg nem szűnnek, addig nem tudnak magasabb órajelre menni. Nyilván a selejt is több, ezért pedig nem is gazdaságos igazán, így egyszerűbb olcsóbb cuccokon felfuttatni azt és amikor kiforrott és javult a kihozatal, akkor jöhetnek a high-end cuccok az új gyártástechnológiával. Hasonlókép van ez a videokártyáknál is. Az új csikszélességen a közép és alsó kategóriás cuccokat nyomják ki először abból a nyilvánvaló okból, mert azok előállítása olcsóbb, aztán amikor a gyártástechnológia felfutott, akkor jönnek a high-end cuccok is azon. (lásd pl. GF7800->7900, vagy most a GF8800 GT)

izé

(#225) Dare2Live válasza Balu77 (#224) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mégegyszer:
Amit Zeratul írt meg amit teiis írsz az AMD, meg TSMC.... ott tényleg először a "közép és alsó kategóriás" cuccok jönnek ki alacsonyabb csikszélen.

Ezzel szemben Intel HEndben 45nmen nem "közép és alsó kategóriás cuccokat nyomja" ki először hanem pont a 3.2es extrem Penrynt meg a serverprocikat. Persze ha te az extrem vagy 3ghz+os server penrynt közép/alsó kategóriának tartod.... :p

Szóval baromira nem egyértelmű. Cége válogatja.

(#226) Balu77 válasza Dare2Live (#225) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Hát gyanítom az intelnek kicsit több ideje akad előre tesztelni és talán még abba is merészkednek, hogy a rossz kihozatalall is megcsinálják, csakhogy az övék legyen a legjobb a piacon. (max tesznek rá horribilis árrést.. :DDD )

izé

(#227) Dare2Live válasza Balu77 (#226) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Totálisan és teljesen lényegtelen mért van így, a lényeg, hogy így van, így az eredeti állításom továbbra is él.

(#228) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Finomítottam kicsit a cikk első oldalán, és beraktam két új ábrát is, hogy könnyebb legyen megérteni a dolgokat.

(#229) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

hát most vettem egy 939 lapot remélem jön a k10 tud valami virítani és lepasszolhatom öcsémnek ezt a gépet:D

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#230) fLeSs válasza bolvar (#229) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ennek rengeteg köze volt a topik témájához... :D

(#231) Balu77

Balu77
(senior tag)

Mikor látunk Penryn tesztet a Ph-n? Esetleg egy Penryn vs. Phenom teszt? :))

izé

(#232) fLeSs válasza Balu77 (#231) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

A Penryn teszt az ott van fenn a narancssárga szövegre kattintva elérhető.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.