Köszi. 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Köszi. 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Phenom megy 65nm 2.3 GHz-t 1V-n, akkor gondolod nem lesz 3GHz? Intelnél a csíkszélesség csökkentés automatikusan órajel emelést tesz lehetővé míg az AMDnél nem? 
[ Szerkesztve ]
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...
meglátjuk. Azt mondják menni fog 3GHz-en, és kb pont annyit tud, mint a 3GHz-es penryn. A CPU-z szerint a phenom itt már 1.536V-ot eszik viszont (h ez hány watt TDP-vel jár, nem derül ki).
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
A CPU-Z szerint az én procim akkor is 1.35V-ot kap ha a BIOS-ba 1.5V-ot állítok be neki.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
(#205) Cerebellum válasza TomBoy1986 (#199) üzenetére
Megmagyarázom. Abban a pillanatban, mikor az Intel egyedül marad a piacon, feldarabolják. Magyarabbul: rondán szétrúgják a seggét, és a daraboláson ronda nagy pénzeket bukhat, a fejlesztési ütemterve borul, szóval iszonyatos veszteség. Ezért nem teheti meg, hogy teljesen kinyírja az AMD-t.
Kompetitív piacon igaz lenne, amit írtál, de szakadj el a laboratóriumi közgazdaságtantól, mert nem úgy megy a dolog.
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
Honnan veszed, hogy 1V-on megy?
(#207) TomBoy1986 válasza Cerebellum (#205) üzenetére
Aham... köszönöm 
Hiába. Nekünk ilyet már nem tanítottak 

Ne zavarjon hogy az egy 65nanos enginering sample volt ki tudja milyen steppingel, meg jelenleg nincs olyan deszka ahol a IMCt külön feszültséggel meg tudják kinálni. Az enginering sample Perryn is melegedett mint hülye, meg alig lehetett húzni. Mostani K8-k is mennek 3GHz-t meg a felett.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

ACP-t nézz, az kb. annyira önkényes mint az Intel TDP-je.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
azért ez baromira nem egyértelmü. AMD nem Intel.
AMDnél évekig legutobbi csikszélváltás brisbanenal is az volt a rendszer, hogy a magas órajelű darabok készülnek az elavultabb nmen és a lassabbak az újon. ez már isten tudja mióta így van náluk.
130-->90nm FXek server, magas órajelű procik maradnak 130nmen többi az "alja" ment 90nmen. aztán most 90->65nmnél FX, server, magas órajelű procik maradtak 90nmen a többi az "alja" ment 65nmre.....
baromira nem egyértelmü....
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
Én azért csak megvárnék egy sorozatgyártást, és a kapható termékekből összeállított tesztet...
lévén más nincs... legalább valami konkrétummal próbáltam alátámasztani amit írok, és nem a levegőbe beszélni. 1etértek Cerebellum kollegával, a végső ítélettel várjuk meg a kapható termékeket, persze ha emberi idő alatt ez bekövetkezik...
Az igaz, h az IMC nélküli prociban könnyebb dolguk van az energiagazdálkodással, de végülis engem nem izgat nagyon, hogy a NB-ben van a memókontroller, és emiatt a NB kicsit többet fogyaszt, ami izgat azok a teszteredmények. (ja, és a valósak, tehát x+FPS játékban, x%-kal gyorsabb tömörítés, konvertálás, nem pedig a szintetikus benchek, amitől max a ...-át érzi nagyobbnak a kedves felhasználó)
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

Ez csak arra bizonyíték hogy gyártástechnoloógia újításokat először nagyobb csíkszélességen próbálják ki és csak utána alacsonyabban. 2009 elejétől a Chattered készen áll a 45 nanos AMD procik gyártására. Chattered olcsóbb mint Drezdai üzem.

Asszimetrikus magsebességek? 
[ Szerkesztve ]
igen, ez a vicces az új procikban
az intel is tud ilyent, bár sajna "kézzel" nem irányítható, Enhanced dynamic acceleration technology-nak hívják, akkor kapcsol be, ha kifejezetten 1 mag van terhelve.
ez csak arra bizonyíték, hogy baromira nembiztos amit te baromira biztosnak gondolsz. 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal, de úgy vettem észre, hogy valamit figyelmen kívül hagytál. Igaz megint az ártényező fogja majd megmutatni, hogy mennyire lesz ez befolyásoló tényező.
Ja igen, amit kifelejtettél az a 3 magos AMD procc. A skálázódásnál jelentős szerepe lesz ill. a kedvezőbb árban is. Természetesen a csúcsprocik kategóriájában nem lesz döntő befolyással, de nem is igazán az a húzó szegmens.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Valamit eléggé elnézhettél, mert a nyáron DDR1 vs. DDR2 különbség+5-6k-ból váltottam AM2-re. Pedig csak 1GB -> 2GB volt a cél. Igaz már X2 volt nekem DDR1-nél is. Szóval +5-6k -ba volt a váltás a DDR1 1GB -> 2GB bővítéshez képest. Ráadásul mostani AM2-es X2 +400-500MHz-el többet megy
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
Nagyjából mindenki ismeri
Ők valszleg adtak 1kis plusz feszt a procinak, vagy szerencsésebb példányt kaptak a tuningoláshoz. Esetleg színezte volna a dolgot, ha az 1ik oldal XP, a másik vista alatt tesztel.
(#223) Interceptor válasza Cerebellum (#205) üzenetére

Hi!
Elhsizem neked hogy ez történne csak azt nem értem miért feltétlen így. 
“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

Pedig egyértelmű! Amikor új csikszélességre váltanak, akkor vannak kezdeti kihozatali nehézségek, és amíg ezek a nehézségek meg nem szűnnek, addig nem tudnak magasabb órajelre menni. Nyilván a selejt is több, ezért pedig nem is gazdaságos igazán, így egyszerűbb olcsóbb cuccokon felfuttatni azt és amikor kiforrott és javult a kihozatal, akkor jöhetnek a high-end cuccok az új gyártástechnológiával. Hasonlókép van ez a videokártyáknál is. Az új csikszélességen a közép és alsó kategóriás cuccokat nyomják ki először abból a nyilvánvaló okból, mert azok előállítása olcsóbb, aztán amikor a gyártástechnológia felfutott, akkor jönnek a high-end cuccok is azon. (lásd pl. GF7800->7900, vagy most a GF8800 GT)
izé
Mégegyszer:
Amit Zeratul írt meg amit teiis írsz az AMD, meg TSMC.... ott tényleg először a "közép és alsó kategóriás" cuccok jönnek ki alacsonyabb csikszélen.
Ezzel szemben Intel HEndben 45nmen nem "közép és alsó kategóriás cuccokat nyomja" ki először hanem pont a 3.2es extrem Penrynt meg a serverprocikat. Persze ha te az extrem vagy 3ghz+os server penrynt közép/alsó kategóriának tartod.... :p
Szóval baromira nem egyértelmű. Cége válogatja.

Hát gyanítom az intelnek kicsit több ideje akad előre tesztelni és talán még abba is merészkednek, hogy a rossz kihozatalall is megcsinálják, csakhogy az övék legyen a legjobb a piacon. (max tesznek rá horribilis árrést..
)
izé
Totálisan és teljesen lényegtelen mért van így, a lényeg, hogy így van, így az eredeti állításom továbbra is él.
Finomítottam kicsit a cikk első oldalán, és beraktam két új ábrát is, hogy könnyebb legyen megérteni a dolgokat.

hát most vettem egy 939 lapot remélem jön a k10 tud valami virítani és lepasszolhatom öcsémnek ezt a gépet
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
ennek rengeteg köze volt a topik témájához... 

Mikor látunk Penryn tesztet a Ph-n? Esetleg egy Penryn vs. Phenom teszt? 
izé