Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

Ez az USB kábel nagyon gáz dolog... Ezen nagyon nagyot néztem... Mi a halál van az eSATA-val, hogy nem bírtak tápot is rakni a szabványba? Nagyon kár...

www.keytar.hu - improve yourself

(#2) ProfBako

ProfBako
(újonc)

Az biztos hogy így táp ellátásnélkül nem ér semmit.

(#3) csibor

csibor
(őstag)

Akkor most ha jól értem,az alaplapra integrált eSata csak adatátvitelre jó,és tápot nem ad?

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#4) mg105

mg105
(senior tag)
LOGOUT blog

huh ez izgalmas cikk volt :DDD izgultam, hogy végül fognak-e működni a pendrive-ok :DDD

amúgy szerintem az ötlet nem rossz, mert az USB lassan (elég lassan) pár eszköznél kezd a szűk keresztmetszet lenni. de hogy ilyen szerencsétlenül legyen megoldva a tápja, arra nem gondoltam. sőt, még a sebessége sem gyorsult számottevően. :(

csibor: olvasd el a cikkben, le van írva, hogy létezik "tápos eSATA". de az asztali gépek alaplapjain nincsen táp, mivel ezeket eredetileg külső tápos külső vinyókhoz tervezték.

[ Szerkesztve ]

(#5) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó teszt, csak kár, hogy külön kábel is kell hozzájuk...
Majdnem megörültem a cím hallatán, de a cikk végére már nem volt ilyen felhőtlen az öröm.
Az ár még hagyján, új technológia, az meg sosem olcsó, de had ne cipeljek hozzá még ezt-azt.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) lewisfm válasza mg105 (#4) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Kétféle E-Sata van:
1. E-Sata
2. E-Sata + Power Over E-Sata. Ez utúbbi rendszerint egy USB / E-Sata kombinált csatlakozó, s a notebook-okon szokott előfordulni. Nos ez utóbbinak kéne általánosan elterjedni, remélem így lesz.

Egyébként én mos veszek egy ilyet:
DeLock Cable Power Over eSATA -> SATA 22pin, 0.5 m. DeLock cikkszám: 84396
http://www.delock.com/produkte/suche/Delock_Cable_Power_Over_eSATA_SATA_22pin_05m_84396.html

Kis fogyasztású SATA HDD-t lehet vele csatlakoztatni, s kerül kb. 2800 Ft-ba. Ez se rossz megoldás.

(#7) KőkorSzaki válasza csibor (#3) üzenetére

KőkorSzaki
(tag)

(Nem-e-láttatok már olyat, hogy az eSATA csatlakozót rá kell kötni egy SATA kábellel az alaplapi SATA aljzatra? Nálom itt ért véget az eSATA csodálata, mert ugyebár hosszú SATA kábelt kidugni a házon randább de nem rosszabb megoldás. Na jó, nekem is van eSATA a lapomon, nem a fenti átkötős, de minek.)

[ Szerkesztve ]

(#8) brd válasza KőkorSzaki (#7) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A "sima" (nem USB-vel kombinált, lásd egy korábbi hozzászólásban) eSATA csatlakozó netto parasztvakítás, semmivel sem tud többet, semmivel sem hasznosabb, semmivel sem jobb a csatlakozása, mint az alaplapokon található SATA-nak, csak a barmok direkt megváltoztatták fizikailag a belső SATA-hoz képest, nehogy tudj használni egy ilyen házra kivezetett SATA csatlakozót egy sima SATA kábellel. Le kellene lőni, aki ilyen baromságot kitalált. :(

One trend a day keeps the doctor away

(#9) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

kkor lassan jöhetnének az esata/usb hibrid 2.5"-os külső házak

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#10) Komplikato válasza keytar (#1) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Szerintem a szabványban benne is VOLT a tápellátás, mert anno arról volt szó, hogy az eSATA lényege az egyszál csirkebél megoldás.
Jelenleg ilyen alaplapi összesen van vagy 2 azaz KETTŐ darab, egy AsRock X58 lap,meg az új SuPox P55 deszka, azt hali ... :U
Megint az alaplapgyártók sunyi spur hozáállását érzem az ügy mögött. :W

Close the World ..... Open the Next!

(#11) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

szerintem meg inkább az USB3.0 jöhetne már végre mert ott kezdetektől fogva meg van oldva a tápellátás, csak azt a fránya sebességet kellene legalább 200-300MB/sec-ra növelni (megabájt!!!) és jó is lenne. meg ott még a csatlakozókat sem kell lecserélni ha jól emlékszem, ez a tápolt eSATA meg gondolom tök új csatlakozót kapott

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#12) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Még nem is hallottam eddig eSATA pendrive-okról, eddig.
Olvasási sebességük nagyon brutális :K

(#13) Csabee. válasza JoeYi (#9) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

3,5"be nekem esata+usb-s hibridem van ahogy te nevezed!

szerintem hülyeség ez az esatás dolog, ha egy 8éves gépbe akarod bedugni akkor hova tugod?:D .. pláne ha nem akarod a gépeket kihúzgálni és hátba bedugni... előlapi panelen ott az usb, néhány háznál már van estata kimenet is ez tény... de elenyésző... inkább az usb 3.0ra tervezgetnének már..:)

de a cikk az nekem tetszett :R :C

Üdv: Csabee.

(#14) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Sebesség ide, vagy oda, a plusz kábelnél számomra teljesen értelmét veszti a dolog.

(#15) Recon

Recon
(őstag)

Egy kicsit off kérdés: az eSATA lényegében megyegyezik a SATA-val? Pl. a számítógépház eSATA-kivezetését rá lehet kötni egy mezei alaplapi SATA-csatlakozóra?

(#16) Csabee. válasza antikomcsi (#14) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

detto :) maradok az usb-nél:)

az eSata nálam külső hdd-n 45-70mb/s ot szokott vinni mellesleg

(#17) lewisfm

lewisfm
(kvázi-tag)

Lehet, hogy érdemes valami ilyesmit az asztali gépbe venni:

Power + eSATA Bracket

http://gloriaone.com/controller-cards/combo-i/o-cards/power-esata-bracket/prod_10800.html

[ Szerkesztve ]

(#18) brd válasza Recon (#15) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Igen (gondolom a belső csatlakozó egy szabványos SATA csatlakozó fizikailag).

(#19) Gab

Gab
(senior tag)

kemény...az áruk is: OCZ USB Pendrive

http://www.digitaldepo.eu/

(#20) glutamin válasza lewisfm (#6) üzenetére

glutamin
(őstag)

Terjed is az rendesen. Amit vettem notebook-ot barátnőmnek, azon már van ilyen (FS Amilo PA3515).

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#21) lorenzen válasza Gab (#19) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennyi pénzből már 320GB-os 2.5"-os SATA merevlemezt is lehet vásárolni, ami külső USB házban van. Némi kényelmetlenség árán eSATA eszközként is használható. (Csak megfelelő kábel szükséges.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#22) N-vidi-A válasza Gab (#19) üzenetére

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

MEnnyi?!?!?!?!?! :Y
N-vidi-A most tudta meg, hogy az OCZ 16gb-os e-Sata pendrive 18e Ft, a 32gb-os pedig 32e FT... :C :R

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#23) Csabee. válasza N-vidi-A (#22) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

5ös lotto reklám rulez... :DD

drágák tényleg, ha azt nézem hogy 1TB-os 3,5ös hdd-t lehet kapni egy 32gb-os pendrive árán....

(#24) Recon válasza brd (#18) üzenetére

Recon
(őstag)

Köszi a választ. Akkor ezek szerint pl. a SATA csatlakozós merevlemezek menet közben is rádughatók/lehúzhatók a gépre/gépről? Abból gondolom ezt, hogy a SATA-t (eSATA néven) "ki merték" vezetni a gépházra az utóbbi években.

Szerk.: Igen, fizikailag megegyezik az eSATA és a SATA.

[ Szerkesztve ]

(#25) Pompi válasza JoeYi (#9) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"kkor lassan jöhetnének az esata/usb hibrid 2.5"-os külső házak"

Ilyenek már évek óta vannak.

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#26) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Most már tudjuk, hogy az eSATA pendrive-okhoz vagy eSATA/USB hibrid csatlakozó, vagy mindenképpen egy kis USB-s kábel kell.

Eddig is tudható volt, hogy a SATA DATA interface-en keresztül nincs tápellátás, meglep, hogy ezen csodálkoztok. Az USB/eSATA kombó pont emiatt lett kifejlesztve notikra.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#27) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Egyetlen kábellel szeretnél egy bikaszott gyors külső tárolót? :K

Akkor ezt csekkold:

7200 fordulatos vinyót berakni egy ilyenbe:
link:Y

Laptopba pedig betolni egy ilyet:
link :Y

És indulhat az ámokfutás! :K :K :K :K :K

(Ha valaki már próbálta, ossza meg tapasztalatait, mert én még csak kinéztem, de még nem vettem meg.)

[ Módosította: MLaca ]

(#28) Csabee. válasza Champipi (#27) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen, csak mind ez annyira költséges hogy nem éri meg egyszerűen..

(#29) Champipi válasza Csabee. (#28) üzenetére

Champipi
(fanatikus tag)

Én virtuális gépeket kell futtassak és ahhoz lehet, hogy már megéri, mert a laptopban van már erős CPU (>2,4 GHz C2D), RAM (4 GB), viszont a diszk a legszűkebb keresztmetszet.

A fenti ajánlásommal kapsz egy plussz diszket, ami közel olyan gyors mint a belső diszk, és én azon futtatnék virtuális gépeket.

Az új 320-500 GB-os 7200-as fordulatos laptop vinyók már elég jók: 90 MB/s körüli olvasás, és 60 MB/s körüli írási sebességgel, már használhatók. :K :K

320 GB/7200 Vinyó: 25 000 Ft
Express kártya: 10 000 Ft
Külső ház: 10 000 Ft.

Hopsz ez tényleg 45 000 Ft, de ha laptophoz kell gyors külső tároló, akkor én nem tudok ennél olcsóbbat sajna (pedig jó lenne).

[ Szerkesztve ]

(#30) Csabee. válasza Champipi (#29) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bocsi az előző postom Jim Tonicnak szántam! :D

amúgy én is osztom a te ötleted, én is így csinálom! :) sokkal gazdaságosabb és jobb :)

(#31) brd válasza Recon (#24) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Igen, maga a SATA interface támogatja a hotswap-et. Más kérdés, hogy ezt a háttértárolóvezérlő-gyártók beépítik-e a termékeikbe, ill. a drivereikbe (pl. az Intel köcsög módon kihagyta az ICH9-es driveréből, ezért ott külső programmal kell megoldani).

(#32) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

SATA alapban tudja a hot swap temat, az implementacio az mar mas kerdes.

Amennyiben a tervezok voltak szivesek sporolni, akkor kb. ez az elso amit kiszedtek....

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#33) JoeYi válasza Pompi (#25) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

hmm, tudnál linkelni egyet pls

[ Szerkesztve ]

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#34) CsendesMark

CsendesMark
(fanatikus tag)

Majd jön az USB 3.0 és rendbeteszi ezt a dolgot... :R
az eSATA szerintem halvaszületett :DDD

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#35) Jim Tonic válasza Csabee. (#28) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

De mi a költséges? Majdnem minden modern laptopon van USB/eSATA csatlakozó. Ráteszel egy 2,5"-os SATA HDD-t, és kész.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#36) Jim Tonic válasza JoeYi (#33) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Google?
[link]

(#37) forgonati

forgonati
(senior tag)

Külön kábel kell hozzá? Nahát, ezt nem tudtam. Hát, izé. Igy már nem annyira csábitó a gondolat. Ahogy magamat ismerem, fix hogy 10-ből 8 alkalommal otthon felejteném azt a kábelt, és csak macera lenne belőle.
Bár épp most filózok rajta hogy a régi 2GB kulcsomat le kéne cserélni egy normálisabbra, nagyobbra, gyorsabbra, de asszem nem e-sata lesz. Maradok egyelőre az usb-nél...

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#38) CsíkosMókus

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

Csodálkozom, hogy drivercd nem kell hozzá :)

(#39) Pompi válasza JoeYi (#33) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak, hogy én is linkeljek egyet példának: [link] (ugyanez máshol).
Én ilyet használok már jóideje, valamikor 2007-ben vettem.

[ Szerkesztve ]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#40) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Nem értem miért nem lehetett a mini usb helyett normálissal felszerelni? Ez így gáz.. :U

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#41) llax válasza lewisfm (#17) üzenetére

llax
(fanatikus tag)

Hasonló kivezetéseket mellékelnek eSATA kivezetés nélküli, de "jobban felszerelt" alaplapokhoz is...

#40 Prof01:
Ezt én sem értem... Az a pici méretnövekedés nem lenne gond, ellenben bármikor-bárhol használható lenne USB-n keresztül, mindenféle kábel nélkül... Ha van egy USB hosszabbító kábel és eSATA csatlakozó is kéznél, akkor mehet eSATA módban...

(#42) Sogron válasza brd (#8) üzenetére

Sogron
(lelkes újonc)

Igen, ezért nem is értettem, ha már más(abb) a csatlakozó, olyan marha nehéz lett volna+4 érintkezőt/eret használni annál a nyamvadt e-satánál?
Egyébként jön a 3.0-ás USB, ami miatt ezek a pendrive-ok erőtlen próbálkozásoknak tűnnek számomra!

[ Szerkesztve ]

(#43) ^Clown válasza lewisfm (#6) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, remélem elterjed. A táp nélküli eSata gáz lenne...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#44) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem igaz hogy nem lehet USB kábel nélkül rádugni eSATA-ra. :W

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#45) zed1983 válasza Killing (#44) üzenetére

zed1983
(őstag)

Igen, ezek egyelőre felejtősek... :U

(#46) zed1983 válasza csibor (#3) üzenetére

zed1983
(őstag)

Ezen a képen is látszik, hogy külön tápcsatlakozó van:

[ Szerkesztve ]

(#47) arty

arty
(senior tag)

az (e)sata kifejlesztőinek nagy gratula - sikeresen elvágták magukat, jöhet a "csodás" usb3.0 ...

(#48) Bence717 válasza arty (#47) üzenetére

Bence717
(tag)

most ameddig ilyen sok az ara biztos nagyon kevesen fogjak megvenni... :K

[ Szerkesztve ]

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=Benboy http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=Szendwich

(#49) Jim Tonic válasza arty (#47) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Valami okos magyarázza már meg nekem, mit nem értettetek a eSATA/USB csatlakozón, mint már létező megoldáson, és miért kell az USB3-at ehhez hasonlítani?
Sebességben az USB mindig a SATA mögött fog kullogni, ha a hátértárolókat vesszük csak figyelembe.
Csak lökitek a sok bugyuta hozzászólást cseppnyi gondolkodás nélkül.

(#50) Jim Tonic válasza zed1983 (#46) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

... :F

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.