Vicces kis kütyü
Kiváncsi lennék mennyi volt a fejlesztési idő és hány tudós bábáskodott felette ![;]](/dl/s/v1.gif)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
cannibal
(fanatikus tag)
hehe nexus
a saját csodás házukhoz is tók jó lesz egy ilyen(caterpillar) mert megfordították az egész házat belülről, csak a vga meleg levegőjét semmi nem nyomja ki
szal aki tudja hol lehetne ezt megvenni dobjon egy püt pls
hát ha emberi ára lesz akkor még talán jó megoldás lehet a HD4850 -es kártyám hőtermelésének elvezetésére...merthogy az enyém gyári hűtős...
egész jó ötletnek tartom, bár a felhasználási területe eléggé szűk 
az összes magyar ISP tehet egy szivességet...

Symbio
(senior tag)
A ház belsejébe fújó vga hűtőknél hasznos lehet (főleg a kazánoknál
), de a csendmániások elfelejthetik 
olyan 8 centis ventit teszek a végére amit akarok, egy 16db-es artic 8 pedig 600ft, ezen nem fog múlni

daa-raa
(MODERÁTOR)
Szerzel egy kevés polisztirollemezt, egy hátlapi takarólemezt, és le is tudod gyártani otthon az égészet. Lehet nem lesz ilyen "látványos", de nem is fog ennyibe kerülni.
Si vis pacem, para bellum.
egy próbát végülis megér jah, először monnyuk kartonbó' az van itthon
[ Szerkesztve ]

Anubis_9
(őstag)
De otromba... 
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

syC
(PH! addikt)
No ennek megint sok értelme van 
• De hova temetik a túlélőket? •
mondasz valamit...talán venti se kell rá, csak rendesen le kell szigetelni a kis kivezető alagutat és rászabni a videókari hűtőjére...lehet legyártom ha lesz időm..bár ha potom pénz lesz ez a mütyűr akkor talán mégis megveszem...a venti meg ami van rajta..8 cm és 17db azthiszemmaz nem egy hangos fajta azért...pörögnie meg nem kell mint az őrült...leszabályozza az ember és máris nincs is hangja mert csak arra kell hogy az amúgy is áramlásban lévő levegőt "kilökje"...

daa-raa
(MODERÁTOR)
A karton ráadásul még a rezgéseket is elnyeli... Csak víz ne érje.
Ilyenek régen is voltak.... 1000-1500Ft-os árban, csak azok nem ilyen ventivel mentek, hanem blowerrel (vagy minek nevezik azt a típust). Az legalább teljesen a gépben volt, nem lógott így ki...
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

muxi-muxi
(fanatikus tag)
Napelemes zseblámpa ez a javából...
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...

kariad
(senior tag)
Úr Atya meg Gatya ez meg minek.... 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/
Szerintem a meleg levegő ettől még felfelé száll és megreked a ház belsejében a táp mögött. Viszont a gépház legalább jobban fog porosodni. 
“Don’t shoot, I’m Globish.”

Pipó
(senior tag)
Szerintem meg nem rossz ötlet. Miért porosodna jobban a ház? Ez kifelé szív, hogy megy be a por?
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

KBB
(kvázi-tag)
Mert ha valahonnan több levegőt szívsz ki, akkor oda több levegő (és por) áramlik be máshol.
by KBB

Symbio
(senior tag)
Persze és ne is használjunk egyáltalán ventilátort hűtésre a házban, hogy ne porosodjon. Maradjon csak bent az a jó kis meleg, de tiszta levegő 
Nem erről van szó, de a PCI slot körüli hűtésének átlag ATX háznál nincs sok értelme, mivel nem ott van a meleg, az ugyanis felszáll és megreked a házban, vagyis annyival nem lesz hűvösebb, amennyivel több port beszív a házba.
Talán az SFF házakban azért még van létjogosultsága...
“Don’t shoot, I’m Globish.”

ujoimro
(tag)
Maradjon csak bent az a jó kis meleg, de tiszta levegő
ez tetszik

ujoimro
(tag)
Silány terméknek látszik. Főleg a kissebb házakhoz ajánlják. Ennek amúgy sok értelme van, hisz aki kicsi házat vesz nyilván nem bánja, hogy hátul még kilóg az a húsz centi. Biztos van még annyi hely az asztalon a nappaliban. Nyilván a zaj sem zavarja és kifejezetten élvezi azt is, hogy könnyű belerúgni és letörni.

KBB
(kvázi-tag)
Nyilván nem erre gondoltam, csak rá akartam világítani a kollégának ama tévedésére miszerint amikor kiszívjuk a gépből a levegőt nem kerül bele por.
by KBB

littlelion21
(VIP)
Pont ahogy írod.
Ugyanezek jutottak eszembe.

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Én gagyinak neveztem volna inkább...
Az igazi, szó szerinti, vásári fajtából 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Ha tudnék hajlítani egy ilyen gyönyörű S alakot plexiből, már állnék is neki... Király ötlet, nekem is a 4850esemhez kéne....
csak pár megjegyzés azoknak akik szerint ez teljesen gagyi és fölösleges cucc...
vegyetek egy egyslotos HD4850est és nézzétek meg mennyire meleg, illetve hogy hová is fújja a levegőt...szerencsétlen kártya jó helyre fújja csak hát mivel egyslotos így a kifújt levegő már fordul is vissza, még ha kiveszed a pci slot takaró lemezt akkor is...az egyetlen megoldás hogy 50% körül nyomatod a hűtést rajta játék alatt..akkor meg enyhén szólva sem mondható halknak...szóval mire is jó ez a kütyü?
hát pont arra amire nekem és a hasonló cipőben járó kártyatulajdonosoknak kell...a kártya által leadott forró-meleg levegőt kiszippantja és nem hagyja cirkulálni a kártya körül
lehet hogy gagyin néz ki...kit érdekel..a gépem seggébe lesz...
lehet hogy nem egy ultrahalk venti van benne...de azért a 17 db az talán nem sok..főleg hogyha szabályozható a venti....bőven elég az 1000es fordulatszám is, az egyetlen dolog amire kell a venti hogy minimális "vonzóerőt" gyakoroljon a meleg levegőre...
a home made megoldásra meg hát igen...lehet papirból meg egyéb más okosságból (de pl amiből úgymond "jól festene", pl műanyag, plexi, aluminium..hát abból nehézkesen...)
úgyhogy szerintem igenis hasznos...persze a célközönség mint már korábban írtam elég szűk...de ha azt veszem pl egy asus sonar kártya sem épp a nagy célközönségről ismert...pedig az minőség...
ha olcsó lesz én veszek...mert megvakított a parasztvakító...
[ Szerkesztve ]

littlelion21
(VIP)
Már nem azért de úgy érzem ennek a fosnak az árából két S1-t vehetsz majd 12-es ventikkel együtt, és akkor ott tényleg kuss és hűs lesz...
ez a cucc kb 10€-ba fog kerülni, annyit meg megér pl nekem

twollah
(PH! nagyúr)
Es melyik €ban?
A 230asban vagy a 280asban?

littlelion21
(VIP)
Annyit talán megér. De hol láttad az árát?
Én sehol nem találtam... 

LaMotta
(fanatikus tag)
Ha 10€, akkor talán még nem nagy tétel egyikben sem
..
nálam cirka 3000 magyar forint lenne a maximális!!! (már megondolandó) ár amit el tudok képzelni, ahoz hogy elszánjam magam a megvételére...
árat én sem találtam sehol, pedig megnéztem pár nexus "márkakereskedést" az usa-német-angol vonalon...
mellesleg...az S1 et szerintem ne ajánld a 4850 re...enyhén szarabb mint a gyári hűtés 
a gyári hűtéssel nincs semmi nagyobb gond, csak hogy egyslotos...sajnos megfizethető teljes kártyás hűtés nemigen van erre a karira..még...
ps: iponban 4000 az S1...na azért befizetnék erre "két S1 et + 12 es ventiket ennek az árából" 
[ Szerkesztve ]

littlelion21
(VIP)
Igazad van, nem is ajánlom többet az S1-et.
Elvégre csak 30-40 fokot tud levenni a ref.hűtőhöz képest...és hangja sincs.
Kinéztem vagy 10k-nak azért írtam a 2 S1-t. Ha annyi lenne az ára pont kijönne belőle amit írtam.
nézz utánna jobban az S1-nek 4850-en, nem hasraütésszerűen mondtam hogy nem jó, a magot lehűt de a VRM szabályzókat egyáltalán nem, így azok lazán felugranak 90-100 környékére, a teszben amit néztem hőképpel ezt alá is támasztották, ha megtalálom elküldöm a linkjét priviben
ha meg tényleg 10k lesz, ami szerintem nonszensz akkor inkább veszek egy Thermalright HR-03-GT....
de az az igazság hogy a Thermal is elfoglal ugyanúgy +1 vagy +2 slotot, ventitől függően...
de igazából mindegy 
nem vittkozni akarok, meg nincs is értelme 
úgyis mindenki személyreszabottan dönt, mit miért mikor és mennyiért vesz meg 

daa-raa
(MODERÁTOR)
10k? Homemade, egyedi gyártásban (ami mindig drágább) kihozható tokkal vonóval 1,5k-ból.
[ Szerkesztve ]
Mégegy zenész;)
PC alkatrészek (P3-P4) stb. ---> http://href.hu/x/hpft "A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."
A titan-nak már szerintem elég régóta van pci helyre építhető megoldása ami még csak ki sem lóg így a házból.
[link]
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

tyaty1
(lelkes újonc)
Ja csak eppen turbulenciat okoz a videokartya hutojevel, ami hangban rosszabb mint a gyari huto teljes fordulaton.
Az igazat megvallva én azt hittem, hogy notebookhoz készítettek ilyen kütyüt. 
Régen kattintottam ilyen vehemenciával linkre. 

Integra
(Jómunkásember)
1 slotos 4850 tökéletesen teszi a dolgát.
kell egy rendes szellőzés a gépbe, 1db 12 centis szájt előre, 1db meg hátra.
ennyi.
erre a termékre meg: omfg, uborkaszezon van... 
Csak víz ne érje
ez igaz kb a legtöbb pc-alkatrészre is 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

_Toka_
(őstag)
Engem pont az univerzalitása ragadott meg. Méghogy "PCI helyre szerelhető" ... ez még akár PCI-E helyre is, de az AGP-seknek se se kell szomorkodniuk, ha épp nincs VGA-juk...
Az a 8-10 elem meg, ami a ventit hajtja, símán elfér abban az íves elemben.
Tényleg nagyon tetszik ... képzeljük el, hogy felhelyezzük ezt a remeket, majd bemegy a gép a helyére. Aztán fél év múlva, mikor legközelebb kiszedjük a gépet a helyéről, előbb óvatosan a gép mögé emeljük az egyik lábunkat, aztán ...
nézd meg a konfogom az adatlapomnál...szerinted probémás a házhűtésem?
egyszerűen szar az egyslotos 4850 hűtése...
ha lehűteni akarod akkor olyan hangja van mint egy tanknak...ha meg halkan akarod járatni akkor figyelni kell a hőfokokat..
velem pl többször előfordúlt hogy efelejtettem profilt váltani game előt (25%-ról 45%-ra) és arra lettem figyelmes hogy milyen halk...erre ránézek az előlapi panelemre a hőfokokkal és hopppáá....98 fok lazán mindhárom sensornál (GPU-VRM-GPU helye a hátoldalon a kártyán)
szóval....vagy hangzavar, vagy olvasztott kártya...ez a gyári hűtés...
nagyon jó lenne ha nem ilyen hang mellet dolgozna...
ebben a bigyóban pedig pont az a jó hogy kiszippantja a kártya által termelt meleget...
mutss még egy hűtést 4850 re ami ezt megteszi (kivéve az akasa vortexx neo-t amit mo-n nem lehet kapni)...

Integra
(Jómunkásember)
nekem semmi sem olvad, és teljesen halk a gép is.
nem tudom mi a baj nálad

_Toka_
(őstag)
Ugyanaz a helyzet nálam is, mint Integra-nál.
Mondjuk, nem tudom, ő állított-e fix venti vezérlést. Én hozzá se nyúltam a dologhoz, úgy dolgozik, ahogy az alap BIOS állítja. Azaz annak függvényében éppen hány fokos a kártya, hol rákapcsol a hűtés, hol visszavesz. Ezzel elérve azt, hogy a kártya folyamatosan 70-90 fok. De inkább 70-80. Kétségtelen, hogy a közel 70-et tartja 2D-ben is. És absz. nem hallani. Játék közben füles van, de család nem panaszkodik.
[ Szerkesztve ]

Integra
(Jómunkásember)
semmi sincsen állítva, gyári.
sharkoon rebel9 ház, 2db 12 centis szájt venti és egy ninja cpu cooler, és 4850
kb hangtalan a gép játékkor is

Celtic
(tag)
Legalább öt-hat éve elérhető ez: SCS. Kb. 400+ÁFA lehet a max. ára.
![]()
Csak alternatívaként említem.
[ Szerkesztve ]
Celtic [L.I.P.] - voltam házigazda, vagyok tag

_Toka_
(őstag)
Hát, ha valami igazán nevetségessé tette a cikkben szereplő Nexus féle megoldást, ez az!!! 
[ Szerkesztve ]