Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert mindig nvidiás voltam, de ha a 3850-es meg a 3870-es annyira jó lenne (amit a tesztek nem támasztanak alá), akkor nem azt írtam volna, amit. Elismerem, hogy lehet játszani azokkal a kártyákkal is, de azért a 8800GT még mindig jobb választás (már ha kapsz) szerintem. Persze ez csak szerény véleményem. 
Szerintem az a baj, hogy az AMD-ATi nem játékok szerint tervez, hanem megcsinálja a technikás kártyákat, amik viszont nem jók a gyakorlatban. Ezt az alapján gondolom, hogy volt olyan teszt (talán a vertexes), ahol sokkal jobb volt az ATi és mégis, a játékok alatt alulmaradt többségében. Tehát, aki pl, tudja a történelmet, az nem biztos, hogy tanítani is tudja és így úgymond egy okos, de nem jó tanár lesz belőle. Remélem így érthető.
Ha pedig azt nézzük, hogy az árkülönbség arányában milyen teljesítményt kapunk, akkor max annak mindegy, aki 1024X768-ban játszik. E fölött már érzékeltem nem egyszer, hogy bizony megérte drágábbat venni. 
Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

"Másrészt mivel továbbra is csak a levegőbe beszélés megy részedről" Ez nem igaz én csak azt írom amit látok tapasztalok.Viszont volt ilyen DX9 és DX10 között , szerintem ez kevert meg téged, nemkicsit. Tévedés high-on játszok a crysissel, elvileg very highban aktiválódnak a DX10-nek nevezett effektek amit ugye a dx9 is simán tud csak vannak akik bedölnek 

és ott tart, hogy a sortörést nem sikerült megtanulni használni, hogy egyebeket már ne is említsek...
) hogy NV-nél lehetett a driverben játékokat állítgani, ez lenne az NV-féle optimájzésön? (sajnos, már rég átálltam, ATi-ra, nemsok vidiás tapasztalatom van...)

. Nagyon hasznos tudnivaló.

Kérdésem? Árban ugy van köztük kb 30%, teljesítményben is? Erről van szó...ár/érték arányban az ATi jobb, ez nem vitás, összességében gyorsabb a 8800GT, ehhez kétség sem fér...kérdés: kinek, mire kell a kari és mennyit szán rá...én 40K kiadtam a 3850-re, de 60K-t az életben nem adnék ki a 8800GT-re, azt vegyék meg a fanatikusok, meg akik villogni akartak, mert valljuk be, a 8800GT tulajok többségének (akikkel én találkoztam) azért van ilyen karijuk (részben persze), hogy döngethessék a mellüket, mert milyen "menő", hogy nekik ez van..gyerekes dolog...és még valami: az ATI-nak mindig is szebb volt a képe, mind 2D, mint 3D tekintetében, pláne szinek terén, és mivel én Photoshoppal dolgozok, így kétségem sem volt, hogy milyen karit vegyek.