maxon sincs 
LEMONS. Perfect for orangejuice.
maxon sincs 
LEMONS. Perfect for orangejuice.

Az, hogy kaphatók a radeonok, azért erős túlzás... Experttől várom már 2,5 hete a 3870-esemet...
Inkább csak vagyogatnak. (Bár ahogy hallom, tényleg elárhetőbbek a geforszoknál...)
[ Szerkesztve ]
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

Ezt honnan gondolod hogy ennyibe kerülnek?:/ alapból a 3870 512-vel 60 v ha van ilyen ár akkor belinkelhetnéd ide, kösz

Én 2 nap alatt (szállítással) megkaptam a Saphire 3850-s kártyát
Kérdésem lenne: a zacskón levő ábra szerint a tápot egy olyan Y kábelről kellene szolgáltatni, aminek a másik vége a rendszer vinyo (tehát egy táp két végén VGA és vinyó)
Lehetséges ez és ha igen, akkor mi az értelme ? (a könyvecskében nem írnak erről semmit)
Köszi

Hi! nézve a te ATI-val csinált very high képedet és az itteni teszben csinált 8800 GT képet full ugyanolyan, v legalábbis nagyon minimális a különbség. Az itteni tesztben a "minden maxon" néz ki úgy, mint nálad medium textúrákkal 
[ Szerkesztve ]
Nem kell aggódni, nincs itt semmi új "betegség" egyszerűen arról van szó, hogy mindenkinek van egy szintű igénye az önigazolásra, be kell - elsősorban magának - bizonyítania, hogy jól választott. Akinek meg nincs ilyen baja, az nem ír ilyenekről, vagy azért ír ilyenekről, mert éppen valami miatt kötekedhetnékje van 
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

A röhej inkább az hogy egy kártyát leirnak egyes hsz-ekben mert "csak" 60fps megy max grafon mig a másik 80fps-t ,miközbe 30fps felett tökmindegy hogy mennyi mert ugyis folyamatos képnek látod.
A tesztelöknek az a dolguk hogyha két kártyát összehasonlitanak leírják menyivel jobb az egyik mint a másik aki meg olvasa annak annyi hogy lássa tökmindegy hogy 40fps felett mennyivel megy többel az egyik mint a másik.
Teljesen az a helyzet mint monitornál a 2s vagy 5s késleltetés egyesek bemagyarázák maguknak hogy látható a különbség.
Részemröl csak az ár számit én a 3870-est 54k-ért vettem és ezért az összes játékot / crysisel még nem játszotam de ha husz játék jól megy és egy rosszul ott valszeg abba az egybe van a hiba / max grafon 1680x1050-es felbontáson joval 30fps felett tudom futatni ,ennyiért megéri de 60k felett nem.

Tudom hogy ennyibe kerülnek. Az más tészta, hogy hiénák felvásárolják és 60K-s áron adják tovább néhány idióta kockának. 
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

Aha értem, és te be is tudsz szerezni ennyiért, csak kiváncsiságból
, mert külföldön kb ennyi az áruk az tény, csak ezek elfogadható árak, 60-ért meg k.... drága a 3870 ^^

Milyen hiénák? Nagykerből nem lehet ennyiért venni, ha van, az is várólista szerint lesz kiosztva, és a kereslet miatt a nagyker is szépen hozzárak egy lapáttal...
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Jól mondod, szépen azt így mondják: Kognitív disszonancia
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Saját tapasztalatok alapján NFS PS-ben és Crysis-ben a 3GHz alatti CPU órajel erősen visszafogó tényező, ahol igazán kellene a kakaó, nagyon jól jön az erős proci, talán a fizikai számítások miatt.
Kevésbé lényeges, de ezt támasztja alá az, hogy a tesztből az is kitűnik, hogy DX9 játékokban a felső-középkategóriás kártyak nem tudják kifutni magukat, minimális különbségek születtek az eltérő felbontásokon.
Jó lett volna egy összefoglaló táblázat a tesztekről, ugyanazokat a beállításokat vizsgálva 3,5GHz-es CPU mellett 
''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''
Ez igaz, de itt ahogy nézem senki nem írt ilyen döbbenetes reakciót. Vagy csak nekem nem tűnt fel? Egész korrektek voltak a reakciók.
Pedig jó játék az, a multival is sokat el tudok ökörködni. 
A múlt században a tudomány egyik legfőbb kérdése az volt, létezik-e értelmes élet a Földön kívül. Ez az új évezredben kicsit módosulni látszik, így most a kérdés az lesz, létezik-e ilyen itt, a Földön.
Azt sejtettem, hogy a 2900gt gyenge, de hogy ennyire
Viszont a 3850-es igen csak jó vételnek tűnik középkategóriában 
KENWOOD DPX313Y fejegység eladó, dupla din, mp3, 2 pár rca stb..

Már láttam 512MB-s 3850-es kártyát bruttó 43-ért 2 év garral. Elég best buy "szagúnak" tűnik a dolog... Legalább is részemről lehet, hogy megvan az 1650XT utódja 

Én 1950GT-ről váltottam 3850-re és nagyon nem bántam meg
Mindkettő Sapphire, 256MB-rammal, 22"-os moncsit használok és eddig minden játék, amit próbáltam fullon ment (Crysis még várat, nem vonz)
Csak ajánlani tudom, ár/érték arányban szerintem verhetetlen 
[ Szerkesztve ]
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

Mármint az 1950GT is és a 3850 is Sapphire?
Ha nem vagyok indiszkrét, menniy volt a 3850?

Igen, mindkettő Sapphire. Amúgy nem vagy indiszkrét, nekem nemegész 40K-ba volt a karim - ennyiért ekkora teljesítmény szerintem nagyon is korrekt 
[ Szerkesztve ]
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!

Pedig jó árakat ír. Csak mire hozzád eljut még 2 kézen átmegy a kártya és egyikük sem sajnál rárakni 5-10eFt-ot
A népek meg vannak olyan buták, hogy megveszik, úgyhogy meg is érdemlik 
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

Jó jó... de itt is az merül fel bennem, mint a 8800GT-knél: Ki és miért élvez arra, hogy csak egy helyet foglal egy VGA kártya, és cserében hangosabb? Játékos embereknek általában van még egy hangkártyájuk, aztán csókolom, az meg már csak elférne. Szóval konkrétan mi áll emögött? (OK, adok megoldási javaslatokat: a) A gyártó annyira szarrágó, hogy egy 50e körüli kártyáknál ezzel akar gyártási költséget megtakarítani. b) A gyártó ezzel büntet, ha nem a valami még nagyobb kártyáját veszed. c) Az emberek a zajt dögösnek tartják, tehát ezt így jobban veszik. d) Egyes országokban fizetnek a gépház belsejében fennmaradt szabad légköbcentikre. e) Az emberek úgy telitömik a gépüket kártyákkal, hogy soknak nem férne el másképp.)
[ Szerkesztve ]
Szerintem is a 3850/512 a best buy. Az a gondom, hogy vajon meddig bírja a gyári venti, mert elég kicsinek látszik.
Aki csak a lábával siet, hibázik.

Én 58e-ért(futárral együtt) vásároltam nagy szerencsével a GT-m.
A teszt jól sikerült grat.
Ez alapján meg amúgy is azt gondolom,hogy azért 60 fölött kiadni érte nem szabad.
De ennyiért már inkább ezt mint a 3870-et .
(Feleségem fenyegetőzött mikor már majdnem ati lett ,ha vmi játék nem fog menni....)
Én sztem képi megjelenítéssel semmi gond, minden szép vele.
Kevesebb rászánóknak meg jó választás a 3850 -ennyi.
Ja és átgondolt házlevegőzésnél elég a 29%-os ventifordulat ahol halk teljesen.
[ Szerkesztve ]
www.kezmuveskeramia.hu
Te most melyik kártyáról beszélsz?
Csak mert a HD 38xx Radeonok kussban vannak, csak a 70-es gyorsít be 3D alatt, de az kit érdekel?
[ Szerkesztve ]

Elképesztően durva különbség volt az nvidia javára a HL2 EP2-ben az anisotrop szűrésben
Az unreal tournament 3-ban viszont egy két helyen egy kicsivel jobb volt az atin.Az NFS-ben gáz hogy nem voltak az nvidián árnyékok,csak az exe átírása után.
Viszont Crysis alatt szebbek az árnyékok az nvidian és megfigyeltem hogy minden játékban az effektek de pl a füst,köd ,pára sokkal jobb az nvidia karikon.A crysisban elég gáz hogy az atin nem volt megfagyva a fegyver. Annyit azért megjegyeznék szerintem a rendes whql minősítésű driverekkel lenne érdemes mindig tesztelni. 
[ Szerkesztve ]
“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.
Kicsit olvass vissza, az a HL2 EP2-s különbség közel sem az anizotróp szűrés különbségéből fakadt.
Viszont Crysis alatt szebbek az árnyékok az nvidian és megfigyeltem hogy minden játékban az effektek de pl a füst,köd ,pára sokkal jobb az nvidia karikon.
Ez meg szimplán ilyen "odaképzelt" dolog, a valósághoz nem sok köze van. No offense.

Miért 975-ös alaplap van a tesztkonfigban? Ez már a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető modernnek.
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Akkor mégegyszer: a NFS
S-ben nem bug a "felni elmenetel", az egy olyan felni, csökkenti a légellenállást, ami jól jön a nagy sebességre kihegyezett versenyeken. És a kerék színezete sem megy el, az is direkte van így. Egy drift versenyen igen látványos tud lenni, ahogy a veszettül pörgő hátsó kerék szép színben pompázik. Csak egy kicsit gondolkodni kell, és nem egyből a hibát keresni a játékban.
Bocsánat a sok offért, de valamihez legalább hozzá tudok szólni.

mondja mindezt egy megrögzött ATI fan... 
“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.
Azt hittem te ennél komolyabb ember vagy, persze tévedni emberi dolog...
De tudod mit, mutass nekem összehasonlító képeket, ne csak a levegőbe beszélj.
Az anizotróp szűréses témára én már megtettem ezt.

Nem értem mi bajod van és egyáltalán miért kell egyböl leszólni a másikat főleg, hogy most beszélünk elöször kicsit ellentomondásos ez a kijelentésed.Nekem ezelött radeonom(X1900GT) volt és bizony 1 éve még az volt a legjobb választás a kategóriájában.Ha valaki hát akkor én nem állok egyik gyártó pártján sem csak próbálok objektíven hozzáállni a dolgokhoz.Most az nvidia a legjobb választás.Nem fogok képeket beillesztgetni ide,aniso ide vagy oda nvidian a textúrák sokkal élesebbek voltak EP2- alatt,crysisben pedig nincs jól megjelenített pára a radeonokon és a havas részen is fura volt hogy a fegyver nincs megfagyva.Ráadásúl valahogy az effektek valamivel jobbak élethűbbek most az nvidia karikon.

Nincs így, Feri...
Az én autómon olyan felni legyen, olyan színben, ahogyan azt a garázsban rátettem.
Ha légellenállást csökkentőset akarok rátenni, hát olyat teszek rá, de ha nem, akkor a játék nem állíthatja át tetszőlegesen (és mellékesen nem is teszi, ilyen randa felnit még sosem sikerült összebugzania). És nem, nem csak driftnél állította át, hanem random (Izé, mond ez a szó neked vmit?
Ha nem, akkor magyarul: véletlenszerűen/kiszámíthatatlanul.
) Csak egy kicsit gondolkodni kell, és nem megpróbálni kimagyarázni/megideologizálni a hibát a játékban.
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
"random (Izé,"
továbbra sem vagy gyenge... 
erről jutott eszembe antal imrétől egy glázser bózsó 2 soros:
"amíg az erdőben fúj az őszi szél,
addig 2 őz izél"
- randomizél...
kedves agp-s xt tesó! te sem hallottál még nekünk konkrétumot a 3850 agp-ről?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Lol
Egy biztos, az a lap finoman fogalmazva sem fogja vissza a kártyák teljesítményét.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

Először is, azért, mert még csak kvázi-tag sem vagyok, tudom mit jelent a random szó, nem is tudom ez miért jött elő. (Megjegyzem egy magyar ember inkább beszéljen/írjon magyarul.) Senki sem mondta eddig, hogy a saját autóján "állítgatja" a játék a felniket, ha nálad valóban (?) ezt teszi, az egyedi hiba lehet. Mutass pár képet, és elhiszem, hogy tényleg bugos a játék. Addig nem. No, de elég az offból, ez nagyon nem ide tartozik.

te sem hallottál még nekünk konkrétumot a 3850 agp-ről?
Nem, de nézegettem korábban teszteket, és azzal nyugtatgatom magamat, hogy annyival úgy sem lesz jobb, és ez a rendszer most már így fog nyugdíjba vonulni.
(X1950Pro teljesítményéből próbáltam következtetgetni... Mondjuk a modernebb játékokban egyre nyílik az olló, és meglepő pl. hogy a 8600GTS is megtáltosodik, stb.)
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****
Nem értem mi bajod van és egyáltalán miért kell egyböl leszólni a másikat főleg, hogy most beszélünk elöször kicsit ellentomondásos ez a kijelentésed.
Egyrészt már beszéltünk, egész konkrétan egy 8800GTS apróhirdetéshez tartozó témában...
Másrészt mivel továbbra is csak a levegőbe beszélés megy részedről, minden alap nélkül, ráadásul valótlanságokról van szó, ezért szólok. Nem leszólok, szólok. Bőven nem ugyanaz.
Egyébként is ha szerinted most találkozunk először, akkor mitől vagyok én ATI fan, nem is ismersz, semmit nem tudsz rólam...
Az objektivitást a fentiek után nem kéne inkább emlegetned.
Csak a rend kedvéért megjegyezném azért, hogy én csináltam két váltást is X1950GT -> 8600GT -> HD3850, van bőven személyes tapasztalatom, meg ennyit az ATI fanságról...
Nem fogok képeket beillesztgetni ide,aniso ide vagy oda nvidian a textúrák sokkal élesebbek voltak EP2- alatt
Jah mert nem ugyanazon a részletességi szinten volt a textúra beállítás.
Konkrétan, hogy ne csak a levegőbe beszélés menjen. A Crysisben vannak grafikai bugok, meg egyéb bugok is tömkelegével, elképzelhető hogy nem renderelt neked ködöt az X1900GT, mondjuk én ilyen hibával nem találkoztam sem a 3850-en, sem a 8600GT-n. Ebből általánosítani nem túl bölcs dolog főleg, hogy számtalan tesztet átolvasva állíthatom, hogy sehol nem említettek ilyen téren eltérést a képminőségben ATI és Nvidia között. Viszont volt ilyen DX9 és DX10 között , szerintem ez kevert meg téged, nemkicsit. Ilyen eltérést tartalmazó összehasonlítás DX9 vs DX10, WiC
Ráadásúl valahogy az effektek valamivel jobbak élethűbbek most az nvidia karikon.
Erre (a nagyon komolytalan kijelentésre) meg úgy összességében a fentieket átolvasva általában ezt tudnám ajánlani neked elolvasásra, pontosabban a linkelt hsz-ben linkelt oldalt.
Ha ezen túljutottál, akkor had fejezzem be azzal, hogy szerintem a maga árkategóriájában remek választás mind a 8800GT, mind a HD3850.
Remélem kielégítő volt a válaszom, kellő mértékben tartalmaz szerintem számodra tájékoztató jellegű információt, ami biztos nem válik hátrányodra a későbbi ( lehetőleg objektívebb, vagy inkább kevésbé szubjektív ) vélemény formálásban.
Jo8.
[ Szerkesztve ]

Nem néztem a rangod, ne aggódj, csak pl. lehet, hogy nem vagy angolos, nem?
nem is tudom ez miért jött elő
Azért, mert korábban világosan megírtam, hogy véletlenszerűen "rontja el" a felniket, ergo a belemagyarázás (miszerint ez nem bug, hanem feature) felesleges.
Senki sem mondta eddig, hogy a saját autóján "állítgatja" a játék a felniket
Én végig erről beszéltem: az hol érdekel, hogy a többiekén mi van, ne viccelj!
az egyedi hiba lehet
Meglehet, de nagyon nem izgat, mert nem jött be a játék annyira...
Mutass pár képet, és elhiszem, hogy tényleg bugos a játék. Addig nem.
Mit mutassak rajta? Egyik képen látnál mondjuk egy kék Subaru Impreza WRX STI-t szép arany felnikkel (ahogy kell
), a másikon meg mondjuk fehérekkel (ilyenre cserére pl. konkrétan emléxem): mondana ez neked vmit?
Hiszen én is kicserélhettem volna rajta a felniket csak a fotó kedvéért.
Szóval erről ennyit: látsizk, hogy nem igazán tudnám képpel bizonyítani (pláne, hogy épp a mai nap kora délután befigyelt az uninstall és még a CD-t is kettétörtem, mert a Zonda 1000 pacival rosszabbul gyorsult, mint a Supra 900-zal
), viszont elég legyen annyi, hogy semmi okom a tapasztalataimat meghamisítani.
(Nem fejlesztek pl. konkurens autós játékot, amit azzal szeretnék majd felfuttatni, hogy az NFSPS-ről mindenféle "kitalált" hibát írok be a PH! fórumba.
)
No, de elég az offból, ez nagyon nem ide tartozik.
A kerék kérdés közvetlenül még igen, mivel lehet, hogy tényleg csak a játék cserélte ki a "főellenség" autóján a menüben a felnit csak úgy, tehát nem driver hibája.
De ha már ezt beírtam, akkor írok még egy mókásat (nem kell ezt sem "elhinned", mivel ez sem bizonyítható, mert ugye Replay az nincs ebben a tökélet...len játékban
): délelőtt játszottam egy utolsót, és volt egy borulásom, amire belassított, hogy most bizony Totaled lesz, de nem lett! A kocsi visszaérkezett négy kerékre, és irányítható volt lassításban! Ráadásul a totálkárt bemutató kameranézetből, tehát a következő kanyarban pl. szemből bemutatva... Kb. 10-15 mp-ig tartott az egész, majd magához tért, és visszakapcsolt lökhárítónézetre, és normál sebességre: befejezhettem a versenyt. Van még egy hasonló vicces bugom, de azt már csak a PS topikba, ha érdekel...
* Na, erre nem lemaradt az OFF?
[ Szerkesztve ]

Ha tényleg ennyire nem gond egy HD 3850-nek a halk hűtés ilyen "laposan", akkor ezek szerint itt minden csodás és a 8800GT-ről beszéltem... (Valójában hitetlen vagyok az ilyen "teljesen kussban van" dogokkal kapocslatban, tapasztalatból. Tudom, húzzak a SPCR-re sznoboskodni...
)

Barátomnak rakok össze épp' egy konfigot, amiben Sapphire 3850-es van, (egyelőre) gyári hűtéssel - a Zalman csak a napokban érkezik majd hozzá. Azt tapasztalom, hogy meglehetősen meleg: csak pár másodpercig tudom a kezem rajta tartani a piros műanyagon. A matricát is már egy-két óra után ledobta... mindezt természetesen 2D-ben; a telepítésnek még erősen az elején tartok.
És még egy probléma: a gép legelső indításakor, valamint egyszer később is előfordult, hogy bekapcsoláskor nem láttam semmi képet a monitoron - újraindítás után meg igen. Azóta ez nem jelentkezett újra; sok indítás után sem. Mi a véleményetek?
Navigare necesse est

Ha nem szabályozza a ventit: sosem pörgeti fel, akkor tényleg lehet kussban.
Más kérdés, hogy megfőzi magát.
Kivéve! Ha a gyártók a referenciahűtéssel is garantálják a normális élettartamot (mondom ezt remélvén, hogy ők jobban tudják).
(Kivéve! Ha épp az a céljuk, hogy a karit épp a gari idő lejárta után megmakkantva, a felhasználót újabb kártya vásárlására ösztökéljék.
)
SPCR
Ja, vagy úgy!
Egyszlotos hűtés? Nekem pl. egy HR-03 van, rajta egy 12-es venti 5V-on (ez kb. 3 slot lenne, ha nem kifordítva raktam volna rá
): tök szupi így, de azért játék esetén mostanában megtekertem a szabályzót, jobb a békesség alapon (a Crysis nagyon be tudott fűteni).
A tesztben szereplő karik viszont a gyártástechnológia miatt jóval kevesebbet fogyasztanak, így kevesebbet fűtenek: valszeg könnyebben hűthetők.
[ Szerkesztve ]
Hogy tedd be házba, a ház végébe meg egy ventit és zárd is be, hogy legyen a VGA körül normális légáramlet.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Köszönöm a gyors választ! A VGA a házban van, természetesen (vagy hogyan értetted ezt?), és a burkolatok is a helyükön voltak/vannak. Hátsó házventillátort pedig beszerzek holnap, köszönöm a tippet.
Navigare necesse est
Belekötnék a cikkbe ha lehet! 
Nekem van/volt Sapphire HD3850 512MB és HD3870 512MB
szétszedni nem szedtem szét de a memórákon lévő bordák aluminiumból vannak csak galvanizálva vannak rézzel (meg kell karcolni jó erősen és egyből kiderül)
mivel nem szedtem szét ezért a GPU-n fogalmam nincs hogy az alu vagy oda már réz került
nekem tuningba vidáman 860/2650-en ment hiba nélkül több órát ennél tovább nem teszteltem viszont Vmoddal és BiosUnlock-kal sokkal tovább ment volna
Tuningoláskor 100%-ékra állítottam a ventit ami alapon vagy 60%-on vagy 100%-on volt csak hajlandó menni elötte Sappjire x1950 Pro-m volt amin 1mhz-s lépésekbe sikerült állítani
a topicjába a megfelelő biossal 885/2700 sikerül minden Sapphire tulajnak
tapasztala a hűtésről hogy nagyon halk a x1950 Pro-hoz képest amikor megy a játék nekem akkor is ugyanazon a fordulaton ment és ultra halk volt az más kérdés hogy 90fokos volt
alapon is 2x melegebbet fújt ki mint az x1950 Pro
Az árakról annyit hogy mivel én is adok veszek, ezért van 1 Eladó Sapphire HD3850 512MB-om és van fogalman a valós magyarországi árakról, mit és mennyiért lehet kapni:
Alapverziók:
HD3850 256MB 38-47eFt
HD3850 512MB 47-55eFt
HD3870 512MB 55-65eFt
8800GT 512MB 65-75eFt
szóval pont ki vannak ezek az árak találva és érdemes figyelni az árkategóriákat mibe milyen vga fér bele
Vélemény:
HD3850 256MB jó kártya ár/teljesítménybe a hűtés vacak ezt cserélni kell ami +5eFt kevés a ram 1280x1024 alatt megfelelő lehet Aa és AF nélkül
HD3850 512MB jó kártya ár/teljesítménybe a hűtés vacak ezt cserélni kell ami +5eFt megtuningolva 10%-ékkal pont 1 HD3870 teljesítményét nyújtja olcsóbban
HD3870 512MB jó kártya ár/teljesítménybe hűtés tökéletes és kiviszi a házból a meleget nem kell cserélni így megmarad a garancia nekem ilyenem volt és újra ilyet veszek nagyon megtetszett (nagyon jól lehet tuningolni))
8800GT 512MB jó kártya/nagyon gyors persze hibákkal és fakó színekkel
azt hiszi mindenki hogy milyen jó ködöt is tud milyen valószerű ez holott nem direkt van ez hanem azért csinálja hogy gyorsabb legyen a kártya bizonyos helyeken mert ha köd van akkor nem kell kiszámolni a háttérbe amik távol vannak
videózásra nem alkalmass olyan jól mint az ATI/AMD a hűtés vacak ezt cserélni kell ami +5eFt
[ Szerkesztve ]
Azt nem írtátok bele a cikkbe hogy kész az új CrossFire ami akár 4 kártya sorba kötését támogatja és januárba jöhet a HD3870 X2 (kiváncsi vagyok 4 ilyen dög mire képes)
ezek az új HD38xx Támogatják a CrossFire Hybrid üzemmódot! így összeköthető akár 1 HD3870 és 1 HD3850 is CF-be
Intel P35-ős alapok nagy részén 2 PCI-E csatoló van a második 4x-es csak ez CF-be 10% teljesítmény csökkenést okoz kb
Crossfire ezekkel a karikkal sokkel ígéretesebbnek tűnik, mint 8800GT SLI-be kötve
2xHD3870 megveri sok esetbe a 8800Ultrát de a GTX-et simán ami ugyanabba az árba van ehhez hozzáveszzük azt hogy az ATI árat csökkentett és az új driverrekkel jobb lesz és talán még így is kevesebbet fogyaszt akkor jó vételnek fog tűnni
viszont vannak hátilütői a dolognak: megfelelő alaplap kell és a játékfejlesztőkőn és a driverírokon is múlik nem beszélve arról hogy nagyobb a hangja mintha csak 1 kárta lenne benn a gépbe és sokak számára értékes helyet foglal el a gépbe bár hardcore gamereket ez nem fog izgatni
a Sláger egyenőre mindenképp a HD3850 lesz mivel sokmindenki csak ezt tudja megfizetni és bőven megéri váltani 8600GT/GTS, X1950GR/PRO, és HD2600XT-ről is
én semély szerint Sapphire HD3870-et veszek nagy valószínűséggel megint és gyári hűtővel fogom használni 1 évig
tavasszal megjelenhetnek a HD3650/70-esek is amik szerintem zsákszámra fognak vásárolni sokan mivel jelenlegi HD2600XT árba lesz és annél minegy 20-40%-al lesz gyorsabb
[ Szerkesztve ]

Már megint ezt a butaságot olvasom. Igenis van különbség 30 és 60 fps között.
Csak azért mert filmeknél nem mindig látszik kevésnek a 24 fps nem jelenti azt, hogy ennél több felesleges.
Biztosan láttál már olyan mozifilmet, amiben egy gyors jelenetnél "darabosnak" látszódott a mozgás. Nekem most a Gladiátor és a Running Scared jut eszembe amiben ez biztosan látszik.
Ilyenkor hogy ne nagyon mozduljanak el a dolgok exponálás alatt és éles maradjon a kép kisebb záridővel dolgoznak, de az fps marad 24. Ilyenkor 1/24 s nél jóval rövidebb időtartamot ábrázoló képkockát látunk (majdnem) 1/24 s-ig a filmben. Ezért a képkockákon látható események között nem jelentéktelen időkülönbség lesz, amitől láthatóan darabos lesz a mozgás. Ha folyamatos mozgást akarunk, akkor nagyobb záridővel kell dolgozni (vagy 1/24 s alatt többször exponálni egy képkockára), de akkor elmosódnak a gyors mozgások a képen.
Most azt a képet amit a monitoron látsz a vga nem exponálással készíti. Ha nincs valami motion blur effekt, akkor csak pillanatképek egymásutánja az egész. (mintha nullás záridővel készülnének) Ha mi irányítunk, akkor mi szabjuk meg milyen gyorsan történjenek a dolgok, pl forgolódás egy játékban. Tehát ezzel mi szabjuk meg, hogy 2 frame között mennyit mozduljanak el a dolgok. Alacsony fps és gyors mozgatás esetén több centis utókép is keletkezhet. Ezért a 30 fps még eléggé döcögős akkor is ha nem rángatjuk az egeret. Az utóképet az fps emeléssel lehet csökkenteni (vagy motion blurral). vagy lassú játékot kell játszani
fiilmeknél is sokat jelent 25 vagy 50fps a HD filmek is 35fps-esek sokkal folyamatosabbnak és szebbnek tűnnek
[ Szerkesztve ]

Hy!
23% a HD3870 hátránya? Akkor számoljunk!
A 8800GT-ket jelenleg 73-74k körüli áron ígérik az ünnepek körüli szállítással. Erre még kell egy jó hűtő a gyári sz@r helyett (pl. Accelero S1) 5-6k körüli árban. Ez már 78-80k. Ebből levonva 23%-ot azt kapjuk, hogy a HD3870 még 60-62k körüli áron is simán megéri.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled