Meg kéne nézni 3 vagy 4 kártyát is egy rendszerben :-)
büdös a ****, de jó!
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
Apple laptopok (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iBook, PowerBook)
[Re:] Jön az AverMedia Live Gamer HD játékot rögzítő és streamelő kártya

Meg kéne nézni 3 vagy 4 kártyát is egy rendszerben :-)
büdös a ****, de jó!
Nem értek egyet az értékeléssel, szerintem a 3850-nek kijárt volna az ajánlott plecsni.

Gratulálok nagyon jó kis teszt!
Tényleg jók lettek a képi megjelenítései a 8800GT-nek és nincs az a külömbség amit több külföldi tesztben bemutattak.
A 3870 egy igazán jó kártya,főleg ha az ára is jobb lesz a mostaninál.
2900XT szint 30E Ft-al kedvezöbb áron!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Shappire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Nagyon jó teszt lett, nekem is az értékelésnél jött az első "kritikus" pont..de nem baj végre itt van 
(#5) Komplikato

"Mindenesetre az jól látszott, hogy az NVIDIA csal, ugyanis az nfs.exe-t 1234.exe-re átnevezve megjelentek az árnyékok, és persze csökkent az fps-ek száma."
Ühüm.
Close the World ..... Open the Next!

POntosan az lett amit vártam.
3850-es 512 rammal a legoptimálisabb vétel.
(#7) VaniliásRönk válasza Alvin_ti4200 (#2) üzenetére

Mindjart megkapod hogy AMD fan vagy. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Attol függ ,hogy játszol, mert pl 1280*1024-ben nem sokkal tudo többet az 512-es
BANZAII
Nem tudom mi benne a "csalás", a nvidia profil-ban vannak tárolva a *.exe nevek, és ahhoz állítja a kártya magát..
Shadowz
Nem tünnek rossznak az új radeonok, remélem február környékére azért a 8800 GT is beszerezhető lesz és akkor nyugodtan választhatok az ár függvényében a 3850 és a 8800 GT között...
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."
Nem, Te vagy az AMD fan 
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Jah amúgy király a teszt (már vártam) ,csak kár, hogy kimaradta a 8800GTS, mert azt azért megnéztem volna hogy a 8800GTs 320 -as vagy a HD 3850-es tud többet 
BANZAII

Nem az volt h crysis alatt nv-n lemaradt pár effekt pl az egyik motorcsónaknál a vízsugár? Vagy új driverrrel ezt javították? Nincs ilyen összehasonlító kép.
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

Ez addig jogos, amíg optimalizáltan fut a driver, és a képen ugyan azt látod. Na de ha valamit vagy valamiket nem renderel le (jelen esetben árnyékokat), akkor az átszabás esete, nem optimalizáció. Szerintem.
Close the World ..... Open the Next!

Hadd ne mondjam meg te mi vagy. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

de AA és AF használata mellett már igen csak kijön az 512MB ram 

Megérte várni, jó teszt hézagpótló infokkal.

Köszönjük a tesztet, nagyon jó lett ismét.
Szvsz a 3850es éri meg legjobban az árát, sőt, emlékszem egy olyan hírre is, hogy az amd/ati még karácsony előtt csökkenteni fogja a videókártyái árát 

Keréktárcsa ügyben: az NFSPS hajlamos volt néha keverni őket, bugos picit.
*** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) ***
Egyébként ha most kellene VGA-t vennem, akkor 99% hogy HD 3850 lenne a vége, mert nálam a 720p a megcélzott felbontás, és fontos, hogy 2D-ben nagyon kussban lehessen tartani 
(#21) afterburner_ válasza Alvin_ti4200 (#2) üzenetére
ez így van.. 
durex / ls 60 Ft * Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * canon nyomtatófejek * CIS tintaellátók * Cli 8 / 521 / 526 tinta * Cli-8 ,Canon nyomtatók folyamatos tintaadagolókkal vagy AR chippes tölthető patronokkal
Radeonnal is tapasztalta ezt valaki? Nekem GF6800-on hibázgatott.
Radeonnal is tapasztalta ezt valaki? Nekem GF6800-on hibázgatott.

Vegre megjott hurra!!! Most meglatom mirol csusztam le mert elhamarkodottan vasaroltam?! 

jó a teszt, gratula
nagy kár hogy az amd noha modernebb szinte minden tekintetben mégis kevés a 8800gt ellen.
aztán a fene tudja mi lesz ha végre lesz normális catalyst is hozzá..
[ Szerkesztve ]

Szerintem a PH az egyetlen hardware-es site aminél nem
ajánlott v különösen ajánlott
minősítést kapott a 38xx sorozat 
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

Sokat vártam a tesztre, nem is bírtam cérnával és múlt héten vettem egy 3850-es karit. Nem bántam meg és a cikk is megerősített benne.

A slusszpoén, hogy átnevezés után a középső képen az autó keréktárcsái hiányoznak.
nem hiányzik az, olyan a dísztárcsa! 
Who we are is but a stepping stone to what we can become
Nekem egy dupla-slot hutos HIS 3850 512MB olyan 180 EUR-ert lenne a tuti. Sajna nincs.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Az nem bug, és tudatosan cserélgeti a keréktárcsákat. Az a "főellenség" autója, amit az összes versenyfajtában használ, viszont egy speed challengben, ahol a folyamatos nagy sebesség számít burkolt (ahogy a tesztben a legalsó képen is látszik) felnit használ, hogy ezzel is csökkenjen a légellenállás. Egy drift versenyen megint más felnit (és gumit) használ, ahogy a gyorsulásin is... Tehát nem a kártya csal és nem is bug.
Mod.: közben látom, hogy Morpheee is ezt írta, csak kicsit tömörebben.
[ Szerkesztve ]

Jaja.
(7.10-es Omegával amúgy.) Ha olyanja volt, teljesen más színű, de akár már típusú tárcsa került az autóra egy-egy verseny erejéig (random jelleggel).
Az érdekesség viszont, hogy azért végleg nem felejtette el a beállítást, szóval a garázsban ellenőrizve - ha jól emléxem - már mindig helyesen mutatta. (Egyébként lehet az átnevezős képen látható kinézetű tárcsát is készíteni, ezért gondoltam, hogy megemlítem.
)
Mod2#30:
tudatosan cserélgeti a keréktárcsákat
És mégis milyen logika szerint?
Én semmit nem láttam benne.
Pláne, hogy a saját autóimon (a többieké nem is érdekelt) csinálta random.
Szerk2: csak azt ne mondd, hogy a színét is a légellenállás optimalizálása miatt váltogatta véletlenszerűen.
(Nem mellékesen ugyanazon a versenynapon pl., ugyanolyan típusú versenyen.
)
[ Szerkesztve ]
*** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) ***

Csak 1-2 hónap kérdése, a 2600-ak ára is 20-30%-ot esett megjelenés óta.
Örülök a cikknek de 2 dolog nem tetszik az egyikről tehetnek a készítői a másikról nem:
1 későn jelent meg! (erről tehetnek)
2 Kellet volna még a 512 MBos 3850enes a tesztbe meg a 88GTS 320as nagyon(talán erről is thetnek
), nem azért mert lehet kapni / érdemes most venni, hanem azért mert nagyon sokan vannak akiknek ilyen kártyájuk van. Nekik jó kérdés lett volna tudni hogy hogy is állnak.
Az ötlet az ár/érték arányról nagyon jó! Kár hogy nem tettétek meg én most akkor megteszem!
Kártyák becsült árai: 29XT:80k, 88GT:65k, 3870:60k, 3850:45k, 29GT 40k és 86GTS/x1950pro: 32k
A teljesítmény alapjául az első táblázatott vettem a cikk utolsó oldalán és azt számotam ki mennibe kerül 1%?
1950/86GTS 438FT/%
3850 450FT/%
88GT 485FT/%
29GT 506FT/%
3870 550FT/%
29XT 727FT/%
Üdv
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Azért kicsit sajnálom, hogy ti rendkívül antituning karikat kaptatok ki.
Sokan arról számolnak be, hogy az ominózus 860MHz-ig lazán fel tudják húzni a HD3870 GPU-ját. Na de vannak még 1200MHz őrült eredmények is. 
A cikkből nem érződik az, hogy mi az ami igazán ajánlott így az ünnepek előtt. Bár lehet, hogy mindenkinek már annyira evidens, hogy a HD3850, ezért felesleges is volt leírni.
extra

Már nagyon vártam ezt a tesztet. Még nem olvastam végig, de találtam egy pici hibát a 4. Tesztkonfiguráció, fogyasztások fülön: a kártyák felsorolásánál 256MB-os X1950Pro van 512MB helyett. 
VIGYORRRGAZMUS.....
Jó kis cikk, kicsit elkésett. Ezt a fájl átnevezős dolgot nem teljesen éretm.
8800GT-n majd kipróbálom. 
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Kicsit filóztunk most az értékelési módszeren. Egyrészt jött ez az százalékos teljesítményértékelés, ami szerintem nagyon jó, másrészt az architektúráknak valószínűleg mostantól inkább tetszettet fogunk adni, mert nem feltételnül lehet eldönteni, hogy egy adott architektúrára épülő konkrét termék ajánlható-e.
Jó példa erra a HD 3850, HD 3870 és HG 8800 GT aktuális helyzete. A HD 3870 jó 30%-kal drágább mint a HD 3850, sebességben meg 10% a fórja, tehát nem túlzottan ajánlható, ráadásul a GF 8800 GT, ami 23%-kal gyorsabb a HD 3870-nél csak durván 10%-kal drágább nála.
Lehet, hogy a jövőben egy-egy új VGA megjelenésekor egyáltalán nem fogunk ajánlást csinálni, mert olyankor még nem tökéletesek a driverek, nem stabilizálódtak az árak stb. Talán inkább egy idővel a megjelenés után csinálunk egy újabb tesztet konkrétabb ajánlásokkal. Például most a HD 3800 és GF 8800 GT esetében akkor lesz teljes a kép, ha javulnak még a Radeonos Vista driverek, megérkezik a 8800 GT 256 MB és stabliziálódnak az árak, tehát valamikor a jövő év elején.
[ Szerkesztve ]

2900XT 512MB-os változat teljesen új 55k. Honnan szedted a 80k-s árat? 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Elsőre én azt hittem, hogy ez a tárcsa valami spéci minimális légellenállásos megoldás a Speed versenyekhez mert az F1-ben is hasonkókat használnak 
Mindig várják ezeket a megváltó drivereket, aztán általában sosem lesz belőle semmi egy-két kivételtől eltekintve.

Vagy olyan késön jön ki,h már a kutyát sem érdekli 
jó tesztecske, kb. mennyibe kerül(ne) a 3850?
A dobozban találtunk ... két analóg/digitális átalakítót
Pöttyet pongyola megfogalmazás...
1. miről/mire (a jelterjedés útja alapján) lenne a helyes sorrend az ilyen eszközök elnevezésénél...tehát digitális/analóg lenne a jó sorrend,
2. ellenberger ez nem átalakító, mert nem csinál a digitális jelből analógot, mivel azt a kártyán intézik, csak a DVI csatlakozón meglévő analóg VGA jeleket vezeti át magán egy szabványos VGA aljzatra,
3. tehát helyesen DVI-I/HD15F (népiesebben RGB vagy DB-15) adapter lehetne a korrekt megnevezése...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares

A 8800Gt és a 3870 között minyimum 10K van 
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

Na, végre megjelent.
Az eddigi Sapphire HD3850 tulajok gpu-ja legkevesebb 740, max 770, 780 mhz lehet a vége, már akinek sikerült ilyet kifogni. A ramon csodálkoztam, hogy tényleg nem okoz gondot az 1000mhz. Amd/Ati hiába adná kb. 153$ -ért (vagy már most) a 3850 -et, ehhez képest borsos áron adja jópár kereskedő.
Ha majd crossfire teszt is lesz, most erre csak a 7.11 hotfix alkalmas(érdemes), ahogy néztem oldalakat, elég ígéretes. Talán addigra lesz 7.12 catalyst is.
(#46) VaniliásRönk válasza (Kolombusz) (#40) üzenetére

Nyilván te mint GeForce tulaj tisztában vagy azzal mikor és mennyit gyorsulnak a Radeonok. 
rollins: A 2600XT-men is 1000MHz környékén fullad ki a RAM.
[ Szerkesztve ]
Értem már mér nem tettétek bele az ár érték arányt akkor mindenki számolja ki magának 
Az árgép árait vettem alapul ( a túlságosan olcsó /drága árakat kihagyva...)
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
olyan 42K és 52K között mozog (attól függ hol veszed, tehát érdemes körülnézni
)
BANZAII
Az adapter szónak nem az átalakító a magyar megfelelője? Persze, pongyola a magyar mert elvileg a converter is átalakító (vagy átkonvertáló?).