Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Allien

Allien
(PH! kedvence)

a szép háttérmosást pedig a 7 lekerekített lemellából álló rekesz-szerkezet biztosítja
Kezd érdekes lenni végre ez a rendszer is. Majd kb 2-3 év, és ha nem szál bele a megapixel harcba, akkor a végén még jobb lehet, mint az APS-C, ahol ez egyenlőre kezd elharapózni. :(

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#2) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

asszem nem mondok meglepőt, de ennek kellett volna rögtön elsőre kijönnie.
a kit árra kiváncsi leszek, gondolom ez egy minőségi obi.

(#3) MLaca válasza Allien (#1) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

egyelőre (-n) :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#4) madgie válasza rumos14 (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Egyértelműen így van, a G1-et nyugodtan nevezhetjük egyfajta prototípusnak is :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ha rajzol úgy, mint a "régi" 14-150-es leica, ha rajzol valamennyire úgy, mint a "régi" 7-14-es zuiko, ha nem lesz mindezek mellett túl drága, és ha nem maradnak le a szenzorfejlesztésben...

...akkor nekem egy ilyen kell! :) (bár az f4-5,8 a régi, szintén nem túl fényerős f3,5-5,6 helyett elég határeset :()

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#6) KTTech válasza Parci (#5) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Parci, valahonnan szerezni kell Madgie-nak szemtelenül olcsón ilyen szettet, hogy meg tudjam venni tőle a Tokina 11-16/2.8, Canon 85/1.8 USM és Sigma 150/2.8 macro objektíveit :D:D:D:D persze szemtelenül olcsón...

[ Szerkesztve ]

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#7) madgie

madgie
(VIP)

Szerelem első látásra, az AF meg, mint a villám (a fényviszonyokhoz és a kontraszt AF-hez képest főleg)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#8) Parci válasza KTTech (#6) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

várj, nekem mi csurran az egészből? ;] ;]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#9) philoxenia válasza madgie (#7) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Kompaktos életérzés rulez.... ;]

(#10) Volu válasza philoxenia (#9) üzenetére

Volu
(kvázi-tag)

Jaja! Majdnem zajban is :)

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#11) KTTech válasza Volu (#10) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Azért nem egészen... Persze a Canon és a Sony jobb zajszűrést fejlesztett ki, mint a Panasonic, ez tény. De az érzékelő maga nem is olyan sokkal kisebb, mint az APS-C...

(#12) KTTech válasza Parci (#8) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Olcsón odaadja a 40D-t + Tamron 17-50-et :D

(#13) madgie válasza Volu (#10) üzenetére

madgie
(VIP)

Érdemes megnézni, mennyire is nevezhető zajgyárnak az etalonnak számító Canon CMOS (APS-C méret) mellett :)

(#14) rumos14 válasza madgie (#13) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na ezen én is lehidaltam. ez igen! gratula! kicsit több zajt meghagy, ha valami, akkor ez eddig totál fordítva volt Pana vs. Canon viszonylatban. szóval zajoosságra ez egy jófajta belépő DSLR, más tesztképeket megnézve azért volt némi kompaktos túlprocesszált fíling, de láttam már gyengébb DSLR jpeg képeket (khm.. Sony A300, amit én is használok). szóval van létjogosultsága a cuccnak, árban lehetne még lejjebb menni.

(#15) Flow

Flow
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

GH1 videó.

[ Szerkesztve ]

Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

(#16) madgie válasza Flow (#15) üzenetére

madgie
(VIP)

Ja, láttam délelőtt... ha az OoF területek mutogatására készült, akkor OK. Másként inkább Matchboxot adnék a "fotós" kezébe :)

(#17) ígyvanferi

ígyvanferi
(senior tag)

A blendeérték hogy lehet 5.8? Miért nem 5.6?

(#18) Szten Márs válasza ígyvanferi (#17) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem csak szabványos blendeértékek léteznek :) Sőt, ha megnézed rengeteg objektívnek nem a klassz kis mértani sorba illő blendeértékű fényereje van. (Kapásból gyakorlatilag az összes kitobi kezdő fényerejét elég megnézni)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#19) Mercutio_ válasza madgie (#7) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Tényleg jó mókának tűnik, a kérdés az ára lesz :U

Nagylátó obi témában eszerint a Pentax is ügyesnek számít :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#20) madgie válasza Mercutio_ (#19) üzenetére

madgie
(VIP)

Ügyesnek ügyes, de ez egy halszem, ami teljesen más móka, mint egy korrigált nagylátó :)

(#21) madgie

madgie
(VIP)

Rívjú

(#22) madgie

madgie
(VIP)

Bár az Oly mondja, de ők is Pana szenzort használnak, tehát reméljük, így lesz. A 4/3 szenzorok inkább dinamikában, érzékenységben stb. fejlődjenek :)

(#23) pilóta válasza madgie (#22) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Egyetértek vele, annyi kiegészítéssel, hogy nem 12 megapixel elégíti ki a felhasználók többségének minőségigényét, hanem 3-4 megapixel.
Természetesen ez csak a valós használat minőségigényét elégíti ki (max A/4-es nyomat, illetve képernyőn nézés), a marketing megapixel igény valahol 150-200 megapixel körül lehet :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#24) madgie válasza pilóta (#23) üzenetére

madgie
(VIP)

Addig, amíg hádétévén nézzük a képeket (egyre több kiállítás történik így!), valóban bőven elég a 3-4 MP, az 16:9-re vágva kábé pont a full HD 1920*1200-át adja :D

(#25) Ijk válasza pilóta (#23) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Még igényesebb amatőröknek is elég lenne 4MP. Meglátásom szerint a következőképp lenne érdemes különböző felbontásokat alkalmazni:
-/2.33" - 2MP -ezek a gépek olcsók, főleg alkalmi fotózásra lennének alkalmazva, számítógépes nézegetés, ill. 15x10 képekhez
-/1.66"- 4MP -komolyabb amatőröknek, zsebgépek/szupezoom-ok, A4-es nyomatokhoz
-4:3(belépő szint)/m4:3 -5MP- komoly amatőrök, igényesebb képekhez, ahol lehet a mélységélességgel játszadozni, A4
-APSC- 6MP- előzőhöz hasonló rétegnek A4-es(ill A3-as) nyomatokhoz
Persze ezt a rendszerezést az olcsóbb tömeggépekre értem

A m4:3-at elvileg ugye azért alkották meg, hogy olcsóbban, ill. kisebb méretben lehessen gyártani. A g1-el az a bajom, hogy se nem kicsi, se nem olcsó. Amit most érdeklődéssel várok az az oly 4:3-asa, ill. még kíváncsi leszek a nikon d40 utódra is.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#26) KTTech válasza Ijk (#25) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ez így szépen hangzik, csak, azt számoltad el, hogy amíg bayer interpoláció van, addig a 2 megapixel valós felbontást tartalmazó képhez (ahol 2 megapixelnyi minden színösszetevő) keményen 8 megapixeles felbontás kell... Szóval Foveonnál még egyetértenék (csak ott meg akár a DP2 képein is meg lehet nézni mit művel... köszönöm, inkább nem kérek belőle egyelőre), de bayernél nem.

(#27) Ijk válasza KTTech (#26) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

De én nem valós felbontásokra, hanem teljes képpontra értettem.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#28) KTTech válasza Ijk (#27) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Teljes, azaz 8 bit/csatornás képpontra? Mert akkor ott vagyunk, amit én mondtam.

(#29) jeni

jeni
(PH! addikt)

Ennyiért szerintetek megéri?

Panasonic DMC-L10 kit

99000 Ft

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.