Jó kis lapok, de soha nem lesz 1156-os platformom az biztos...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Amugy megint villantot a Gigabyte. Jó kis alaplapok ezek. De tényleg ha választani kellene akkor most MSI a körités miatt (meg hogy nem i5-öt vennék procit bele)
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Jó kis lapok, a Giga tetszik is, de 1156-ot nem hiszem, hogy fogok venni. Ettől függetlenül kivételesen a Gigát választanám. 
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Kíváncsi vagyok miért is nem lenne jó neked az i5-750 
Egyébként nekem ez az MSI lapom van, és valóban egy igen jól sikerült deszka 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
Gondolom a hamarosan érkező LGA 1155-re gyúr.
Abban megy a Sandy Bridge.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
(#6) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)
Jó kis lapok szóse róla, egy gondom van csak, amikor kérdezik, hogy miért mindíg AMD-s rendszert ajánlok. Akiknek gépet rakok össze, mindíg az az első követelmény, hogy minél olcsóbb legyen. Érdekes, mert azok is ezt mondják, akikről azt hinném hogy simán megengedhetnének maguknak egy 30K-s lapot is.
Ezek még így is drágának számítanak. Így eléggé beszükül a célközönség egy kis rétegre.
Aki nem ért hozzá, az nem fog ilyet venni/vetetni, aki meg nagy kocka és magának épít, nem valószínű, hogy emellett a foglalat mellett dönt.
Addig én inkább 785G-s lapok közül válogatok, szerintem fele árban hozzák ezt a minőséget. Vagy ha jobbak is a tesztelt példányok, csak nagyon kevesek fizetik ezt meg pluszba és ha kérdik, hogy ők mit éreznének ebből a plusz árból, amikor a gép előtt ülnek, nem is nagyon tudok mit mondani.
Ezektől eltekintve jó cuccok, nem ellenük beszélek, csak a tapasztalat az, hogy manapság itthon, vagy a legolcsóbb megoldásokat keresik, vagy az igazán jókat. És az ilyen közepes termékekre alig van igény.
[ Szerkesztve ]

monguz82
(kvázi-tag)
Én még az ASRock megoldásaira is kíváncsi lennék... 
Az MSI kezd használható lapokat kiadni normális árban, ami az elmúlt pár évben nem volt róluk elmondható...
Thx a tesztet! 
Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro

Vico87
(tag)
Lenne egy kérédsem. Az MSI BIOS fotóin látszik, hogy tud VT-d technológiát. A többi lap is tudja, és csak lemaradt a fotókról, vagy azokból kispórolták?
Egyébként ha választanom kéne, akkor nálam az MSI lenne a befutó (2 LAN, PCIe x4-be lehet elvileg graf. kártyát tenni, a körítése ennek tetszik a legjobban). Tényleg, a PCIe x4 foglalatba tényleg lehet graf. kártyát tenni? Csak azért kérdezem, mert ott van az a két kondi a borda előtt, amelyek gyanúsan pont rossz helyen lehetnek.

monguz82
(kvázi-tag)
ezt én is nap mint nap tapasztalom...
Evil is back! ||| rrfl.hu ||| HTC Sensation /w vracingdisplayPro
Ismerős nekem is... Ha nekem kell olcsón összeraknom a gépet, akkor szintén AM3 kerül a képbe, ha nem, akkor a júzerrel megvetetik a boltosok 46(!) ezer forintért az új E8400-et. Nem mindegy ugyanakkora összegnél, hogy mire költi az ember.
[ Szerkesztve ]
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Szerintem a többi alaplap automatikusan érzékeli a VT-d-t, és aktiválja ha van. Igazából nem lényeges.
Szerintem nem lesz olyan, aki abba a foglalatba grafkarit tesz. Eleve kiütöd a 16 csatornát egy GPU-val. Kettő is már 8-8 csatornával dolgozik. A többi PCI-E slot a vezérlőhíd maradék csatornáját használja.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
A SATA tesztekhez jobb lett volna valami gyorsabb vinyó... mondjuk várhatóan mindegyik lap ugyan annyit tud, de akkor is. (A burst mondjuk elég alacsony a képeken... épp ezzel szívok egy SB710-zel, mert visszafogja a vinyót:![]()
Előtte ez ICH7-tel:![]()
)
Az ASUS-nál az EPU tudtommal a fázisok felét is lekapcsolja... nem csak az FSB, stb.-t állít, szóval lehet, hogy mégiscsak ki kellett volna próbálni.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Vico87
(tag)
A VT-d-t azért kérdeztem, mert a közeljövőben lesz gépfejlesztés, és bár nem követelmény számomra a VT-d (a VT-x viszont igen), de "plusz pont jár érte".
A PCIe x4 slot azért jön jól, mert ha a fő graf. kari netán Radeon lenne, akkor abba mehetne a PhysX gyorsító olcsó GeForce, meghagyva 16 sávot a fő graf. karinak.

csiky
(kvázi-tag)
annyit azért hozzáfűznék, hogy amíg az asus az működik, addig a giga képtelen pwm szabályozásra, sem a gyári sem az új f5ös biossal.
akkor miről is beszélünk? 
szerk: ez tapasztlat, mindkettő volt / van már nálam
[ Szerkesztve ]
Két út vezetett az őszi erdőn, de nem mehettem végig mind a kettőn.
Lehetséges a kicsi PCI-E slotot PhysX-re használni, de ne feledd, hogy annak a vezérlője a hídban van, így addig el kell mennie az adatnak, ez okozhat kellemetlen sebességvesztést. Ha opcióként lebeg a szemed előtt a két kártya alkalmazása, akkor nem biztos, hogy a P55 a te platformod. Esetleg P55 az NF200 híddal. Az MSI csinál ilyet Big Bang Trinigy néven.
Nekem eddig már 3 Asus lapom volt, de ezek közül én most az MSI-t választanám..
Volt már mondjuk MSI is, egy P35 Neo-F. Nem is tudom miért szidták őket, az is nagyon jó deszka volt, nem beszélve arról, hogy a tuningot sem vetette meg.
Utóirat: Asrock-ot belerakhattátok volna. azt amelyiket valamelyik nap beharangoztatok. Mindenesetre köszi szépen a részletes tesztet.
jah, és még valami: tényleg olyan szörnyű volt a Asus-ban a VIA kerepelő? Mert mindenhol azt látom nagyon gyenge. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

nyunyu
(PH! kedvence)
Nem lehet, hogy az XP-s drivere rossz az alaplapodnak?
Nalam Win7 alatt hibatlanul megy a Samu F1 AHCI modban, szinten 785G+SB710-zel.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
UD4-en mi a frászt hűt a középső hűtőborda
Leszedtétek? Mi van alatta?
Hardverlesen

Vico87
(tag)
Végülis az eredeti Ageia kártya PCI foglalatos volt, amihez képest a PCIe x4 egy szupersztráda (talán még akkor is, ha a hídon kell átmenni). A P55 platform "benne van a kalapban", de a Big Bang és hasonló dolgok árából egy komolyabb platform is kijön, ami tud valódi 2db 16 sávot (mert azért a P55 + NF200 kicsit gyanús nekem teljesítmény szempontjából).
Magamat ismerve a vége az lesz, hogy megvárom a Fermit. 
Elsőre azt hittem, mert HDTach nem megy Win7 alatt (legalábbis nálam Win 7 Prof, x64, kivágta hogy ő nem fog elindulni ilyenen)... így ott csak egy nagy file másolását próbáltam ki két F3 között, és 110MB/s-et vitt, ami jónak tűnt. Most viszont lefuttattam ezt a HD tune-t, és elbizonytalanított. 130-as max, de túlzottan laposnak tűnik az eleje, és Burst-nek 67MB/s-et ad meg (ami "érdekes"). katt az eredményhez
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

csatahajós
(fanatikus tag)
"Az UD3 valószínűleg inkább a kétmagos Core i5-ösöknek ad majd igazán jó táptalajt, ezek a processzorok ugyanis rohannak, mint a veszett egér, tuningban is jeleskednek,"
Gondolom már ott ketyegnek a tesztlaborban az új i5/3-asok a január eleji start miatt 
No de komolyra fordítva ennyi zsetonért szerintem inkább egy AM3-as platform egy ottani csúcslappal és akkor nicns PCI-E kompromisszum és telejsítményben is nagyjából ugyanazt kapjuk (tudom nincs HT, de a procik sem kerülnek többe 40k-nál).
Egyszóval ahogy itt előttem is írták jelenleg a felső kategóriát leszámítva az AMD jobb alternatíva a befektetett pénzösszeg / visszakapott teljesítményt tekintve.
Arról meg aztán főleg nem is beszélve, hogy az AM3-ba bele fog menni a Bulldozer is, az 1156-nak meg nem lesz túl hosszú élete ha jól tévedek, mert leváltja az 1155.
Szerk: Ja és akkor még ott van, hogy az IGPs új Core i5-ösöknek nem is jó a P55-ös chipset...
[ Szerkesztve ]
Jól telerakták csatlakozókkal a lapokat... 8 USB, 2 eSata... átlagfelhasználónak több, mint elég. 31ezerért meg egész jó az a Gigabyte, már ha valaki most újít (kérész-szerű) csúcsgépet.
MSI-hez legközelebb összeépíthetó kis gépházat is adnak meg egy zacskó kávét, ha belefér a dobozba
.
LGA1156 foglalatot most néztem meg először közelebbről, mintha 2 külön föglalatot gyúrtak volna össze... dual LGA.
[ Szerkesztve ]

Chiller
(fanatikus tag)
Remélem ez az egész 1156-os cucc viszi majd csődbe az intelt 
[ Szerkesztve ]

nyunyu
(PH! kedvence)
Elsőre azt hittem, mert HDTach nem megy Win7 alatt (legalábbis nálam Win 7 Prof, x64, kivágta hogy ő nem fog elindulni ilyenen)...
Ja, kiirta, hogy csak Win2k meg XP alatt fut.
Ezen konnyen lehet segiteni: HDTach ikonjara jobb klikk, compatibility mode: XP SP3, jee mukodik.
[ Szerkesztve ]

Savanya
(PH! addikt)
Lenne egy buta kérdésem : hogyan sikerült 12x -es ram szorzó az UD3-nál ? Azaz 133bclk-nál 1600-as ramórajel .
Perszeeee.
Mert már szeretem, hogy a feladatkezelőben 4 porceszort jelez a windóz 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

g@bo
(PH! kedvence)
mert? i5 750 olcsóbb lassan, mint egy e8400, 4 mag, bőven cibálható, mire az 1156 tejesitménye kevés lesz, addig kukázható az 1155 is.
Ott valami nem oké. Ez így nem normális. Driver vagy BIOS probléma lesz ott szerintem.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
IGP-s i5 megy a P55-ben.
a tesztvinyó ~95%-ig teli van, talán ezért nem olyan gyors, mint egy formázott vinyó.
erre a képre gondolsz?
ez az alapbeállítás. BIOS.
A proci megy P55-ben, csak az IGP nem. Ahhoz H55 kell majd. 
[ Szerkesztve ]

Savanya
(PH! addikt)
Igen erre gondoltam. Nekem max. 10-es a szorzó .

Balupapa
(fanatikus tag)
asus-szal 190es max blck
Nekem 210-et megy all day stabilan, és ugyan ugy p7p55d 
[ Szerkesztve ]
_--=*Every day I see my dream*=--_--=*VW*=--_--=*RealTrillMusic!*=--_Autó kozmetika - Polírozás felső fokon: "http://5mp.eu/web.php?a=polirmasters" No Pain, No gain
Akkor túl hamar adtam fel... mindjárt megnézem újra.
Oliverda: Ha Win7 alatt is ezt csinálja, akkor driver kizárva... na mindjárt kinyomozom.
Win7 alatt megmértem most... jobb, de nem az igazi. Valamiért 121-2 MB/s-nél van a max, pedig itt a burst már nem olyan rossz... de a proci terhelés nagyon magas.
Átmegyek az alaplap topicjába, nem OFF-olom ezt szét 

Quan-Chi
(őstag)
na végre, azt hittem már soha nem lépik ezt meg a gyártók! az I5 proci vásárlásnál csak a lappal volt gond, mert nagyon drágán adták őket! most 30K-ért már van jó minőségű igényes lap ... így már elgondolkodtató
szép deszkák, bár MSI-t biztosan nem vennék még egyszer !
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Nagyon jó az MSI, én is ezt használom. Egyedül az OC Genie lett elrontva a magas feszültségekkel (ram), de nem kell használni, jobb mindent kézzel állítani, ahogy a tesztben is írták.
over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
végre elkezdtek esni a p55ösök árai. a p35nél is így volt, először került 32be a Ds3 meg a p5k, aztán szépen leestek az árak.
a ds3mon van 6 fázis, annyinak négy magra is elégnek kell lennie. hűtése is rendben van. szimpatikus na.
csak éppen az AM3...
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
SLI-t nem támogatnak ezek a lapok? A táblázatban csak CF-et látok...
ja de, a leírásban benne van, bocs. 
[ Szerkesztve ]
-= live-for-speed.hu =-

dangerzone
(PH! addikt)
Nekem bejön.
2 év múlva ilyen cuccaim lesznek veheeee

Elég unalmas színviláguk van, én legalábbis unom már, hogy a legtöbb deszka fekete/kék (esetleg fehér) színre van festve. Régebben sokkal tarkább volt a felhozatal, mégis vették mindegyiket.
[ Szerkesztve ]
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar
A teszt jó lett.
A 1156-hoz annyit hogy ~100W totál alap fogyasztás (képernyővédő) szerintem sok,
a ~40e pedig nem olcsó egy alaplapért.
Az előttem szólóval egyetértek, miért nem lehet vajszínű alaplap vérvörös NYÁK-nyomattal? 

Quan-Chi
(őstag)
én örülök ennek a színvilágnak ! régen nagyon gusztustalan nyákok kerültek piacra (lila, zöld, barna, sárga ) és ha az embernek nem volt szerencséje hányinger belsejű gépet sikerült összerakni! nekem speciel fontos a belső szépség is és úgy válogattam össze az alkatrészeket hogy minden fekete - kék - ezüst színű így remek az összhang ! 

Geönczy
(fanatikus tag)
Én is ügyelek a színek "összhangjára", nekem is számít minden apróság. A ház oldalról teljesen nyitott így szinte"muszáj", hogy minden szépen nézzen ki. 
CSS (Hun)Bloodkiller

Quan-Chi
(őstag)
pontosan, most azért cserélem le P5N-E SLI lapomat Striker Extreme-re mert szebb ! isten bocsássa meg teljes mértékben vizuális tipus vagyok ! ezen kívül rakok még ra egy GB GalaxyII vízhűtőt! csodaszép lesz, majd dobok fel róla képet ![;]](/dl/s/v1.gif)

Godefroy
(senior tag)
Asus P7P55D-m van.
Az elmúlt 1 hónap alapján a tapasztalataim a következtők:
"A hangkodekek alapbeállítás mellett csak jó értékeket tudtak elérni, az Asuson található VIA chip még ennyit sem, magas zajszinttel és magas torzítással nem éppen az ideális, legalábbis eszerint a program szerint"
Eddig ez a legjobb hangkártya alaplapi amivel dolgom volt. Semmiféle zaja nincs, nem is raktam be az Audigy4 et a gépbe, maradt az alaplapi mert megfelelő.
"Az Asus, illetve a VIA még mindig nem javította ki azt a hibát, amiről már szóltunk korábban, a hangkártya ugyanis továbbra sem telepíthető fel a driver CD programjával, manuálisan kell ráerőltetnünk a meghajtót a hangkártyára"
Nem értem mirte gondoltok. 
Alaplaphoz mellékelt CDről telepítettem fel a gépet semmi problémám nincs vele.
A MemoryOk gomb meg érdekes az eslő hibás GEIL RAM simán átmentek vele.
Viszont 1.85V re állította be az alaplap a feszültséget ezen a jó RAM ok is hibáztak.
1.65V ra visszavéve minden működik rendesen.
[ Szerkesztve ]
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

flimo
(őstag)
Asszem ez is ki fog maradni az életemből..
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

omikron23
(fanatikus tag)
Szerintem az LGA775-ről erre nem érdemes váltani, a teljesítménye kb ugyanott van... persze a játékokra gondolok itt elsősorban...

Godefroy
(senior tag)
Én épp 8500 ösről váltottam ami neked is van.
Modern Warfare2 65 % os proci terhelés mellett ment, Corei7 860on 48%
Amikor vettem 11k forint volt a E8500 és a Corei7 860 között. (40k és 51k)
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

nyunyu
(PH! kedvence)
Elég unalmas színviláguk van, én legalábbis unom már, hogy a legtöbb deszka fekete/kék (esetleg fehér) színre van festve. Régebben sokkal tarkább volt a felhozatal, mégis vették mindegyiket.
Klasszikus hasmenesszinu Asus jobb lenne?
[ Szerkesztve ]

sz.mich
(tag)
Remek teszt, de ha most újítanék gépet sem vennék 1156-ost. Egyrészt maga a lap, egy alap proci és egy valamire való memória több mint 100k. Szerintem érdemesebb még várni egy esetleges átállással. Persze akinek a teljesítmény a lényeg...
Csak kp., az ár fix.
Valahogy én sem tapasztalom ezeket a gondokat az ASUS lapomon lévő VIA hanggal... se a hangjával nincs problémám, se a telepítéssel nem volt gond (XP és Win7 alatt is simán ment, igaz, az ASUS oldaláról húztam le a frissebb drivert, és egy másik ASUS lapról van szó, de szintén VIA hanggal).
Nem valami jól szerepelnek az Ánuszok 
Kezd iPon szint lenni...
Te már valamit sejtessz... 
i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

bounty123
(fanatikus tag)
Nekem az Asus lapja van ezek közül, egy Core i5 750-nel, atom stabil és gyors kombó, csak jókat tudok mondani róluk
Idle módban 1.2GHz-re veszi le mind a 4 mag frekijét, úgy alig fogyaszt, mérve az egész gép 88W-ot.

JNashville
(fanatikus tag)
Lehet, hogy én látok rosszul, de én speciel három plusz egy ventilátoraljzatot látok az UD3-on. Már csak azért, mert a cikkben három van írva a CPU-éval együtt.
(CPU fan, PWR fan, SYS fan1 és 2, óramutató járásával megegyezően.)
Ez már csak azért is király, mert így rá tudom majd kötni az összes gyári ventijét a CM 690-esemnek. Bár én ebből a P55A változatot veszem majd, gondolok az USB 3.0-ás jövőre 
[ Szerkesztve ]
iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.
Én azért betettem volna a tesztbe az "Asus P7P55 LX" lapot is.. Sokmindenben megveri a P7P55D-t, és még olcsóbb is nála..
[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.

jeamiro
(újonc)
Sziasztok!
Az AsRock H55M Pro laprol van valakinek személyes tapasztalata?

dangerzone
(PH! addikt)
Bár az P4-es Gigabyte és az MSI PowerUSB portjai azért fontosak...
Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

JustCouse
(lelkes újonc)
Azért valamivel mégis olcsóbbak mint az 1366 osak!
http://hu.pokerstrategy.com/uCLWDD

Hatvan9
(senior tag)
A teszt több mint 1 éve volt.

[ Szerkesztve ]
"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel" - A.E.

Georg17
(tag)
Érdekes ennyi idő távlatából olvasni a hozzászólásokat.
MSI P55-GD65: csak annyit róla, hogy ha mégegyszer vennék P55-ös lapot, akkor is ezt venném. Hosszú távon talán egyedül az USB3 az, ami hiányozhat róla, de amikor vettem, akkor +10E-t nem ért meg ez az opció, így nem panaszkodom. Ezen kívül mindent tud a lap, amit az ember kívánhat. Kiváló minőségben, mind teljesítményre mind kinézetre vonatkozóan.
Nekem BCLK=215MHz-et sikerült kihozni a lapból. OC Genie valóban nem az igazi, de aki tuningolni akar, az úgyis magának állítja be. Nekem 3.8GHz-et sikerült összehozni 1.32V-on (Prime stabil), míg az OC Genie 1,45V-on hozott össze 3.7GHz-et. A procim nem éppen tuning barát, de egyébként sem OC-zok, csak kipróbáltam.
A körítés tökéletes. Mindent tartalmaz a doboz, amire szükség lehet. S a teszt írása óta immáron az 1.9-es BIOS is létezik. Ezt használom én is.
Nagyon meg vagyok elégedve az alaplappal.
[ Szerkesztve ]