Nem az lenne a lényeg hogy szétossza az adást több tv-re?...
Ennek így nincs értelme.
Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

Nem az lenne a lényeg hogy szétossza az adást több tv-re?...
Ennek így nincs értelme.
Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

Bár láma vagyok a dologhoz, de ez a villanyvezetéken keresztüli információ-továbbítás kecsegtető megoldásnak tűnik a jövőre nézve.
Mindenki számára elérhető info-szolgáltatások stb., szal szurkolok, hogy kiforrott technológia legyen minél hamarabb!
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Egésszen addig mig nem találkozol a 3 fázissal
Nem sok értelmét látom ennek. SS2 vel is tudtam lan be küldeni jelet.
powered by: ®MAJORMÜVEK®

Nem lenne rossz dolog egyel kevesebb kábel, de minden végpontra plusz egy kütyü még rosszabb.
Ráadásul a sebessége sem valami fényes. Bár otthonra átlag felhasználónak elég, de ha már fájlmegosztás, NAS vagy hasonló is képbe kerül, akkor már nem mindegy hogy 200Mb vagy 1Gb ami egy gigabites switchcsel elérhető.
Aki hülye, haljon meg!

jaja ez így lényegében egy célszámítógép nagyon korlátozott képességekkel... én is zat vártam, hogy de jó, majd a konnektorba dugom a TV antennáját és a tápkábelt is... de neeeem 
A vér nem válik VAZZE!™

Általánosságban gondoltam a villanyvezetéken történő információ-továbbításra. Elég gyerekcipőben jár még a dolog, nem hinném, hogy a későbbiekben pl. az ilyen módon szolgáltatott net sávszélessége nem fog nőni egyenes arányban a zavaró tényezők kiköszöbölésével...... Akinek meg pl. nincs lehetősége más netszolgáltatásra (mert tegyük fel egy isten háta mögötti faluban lakik, ahol gyenge a jel az ADSL-hewz, nincs kábelnet stb.), azokat tuti nem fogja zavarni +1 cucc a lakásban. 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Más részről az se mindegy, hogy szét kell fúrni mondjuk egy panel lakást vagy se.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html
A világvégi településeken wifi meg wimax lesz szerintem.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

És akkor lesz szumma 1db helyi szolgáltató mint nálunk aki kiskirálynak érzi magát a fos netével (egy tűzfal-teszt lelőtte a wifis routerét....) aki olyan árakat szab meg ami neki jólesik.
Még jó, hogy nálunk megy az ADSL (nem volt ez mindig így.....) is és azt használom.
+1 alternatíva. Nem tudom mit idegenkedtek ettől a technológiától, vagy csak lehet elkénylemesedett városiak vagytok akik a bőség zavarában szenvedtek?
Jahh, off-ba tettem, mert már az ilyen technológiával megoldott netről beszélek.
[ Szerkesztve ]
Ha arra gondolsz, hogy villanyvezetéken alapuló internet legyen, akkor az az álmod megvalósíthatatlan. Ugyanis ezek a jelek nem mennek át a transzformátorokon, se a villanyórákon. Tehát ez csak házon belüli hálózat kialakítására alkalmas.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

Írtam, hogy láma vagyok a dologhoz.... ez fizikai korlátok miatt megvalósíthatatlan vagy mert nincs egyszerűen rá még megoldás?
Mühodas nethez nem ilyen cucc kell ez csak tv ráadásul free mert nincs kártyafodadó nyillása. UPC cryptoworks Digi meg Nagra2
Nethez meg havi 200k-s számla és 1-2 millios berendezés.
Szerintem okosabb megoldás lenne a szerver és benne egy sat kari ami lanra küldi a jelet, mellete meg még sok más hasznos funkció.
Ehez meg még külön kogadó egységek kellenk. Felesleges cucc szerintem.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
Rosszul tudod.
Az in-door hálózat kiépítésére használható eszközök pl. a D-Link DHP-301, vagy a Linksys PLK200. Ez az amiről Te beszélsz, amit házon belüli hálózat kiépítésére lehet használni. De ezen kívűl vannak access network (in door, out door hálózatok együtt), és distribution network beli eszközök is.
MV PLC és a LV PLC határán, azaz a transzformátorállomásoknál gatewayok alkalmazásával átjut a PLC jel. Pl ennek segítségével: Corinex MV Access Gateway
Másrészről pedig a villanyórákon is átmegy a jel.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

Azért az irány hál' Istennek afeléhalad, hogy száműzzük a kábeleket a lakásból. Engem pl. borzasztóan zavar az a kábelrengeteg, ami a tv ill számítógép környékén kialakul.
Egyszer majd eljutunk odáig, hogy az áramot is vezeték nélkül fogjuk továbbítani 
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!
Erre is van már technológia, a Powercast nevű corp.nak köszönhetően. Jelenleg teszt alatt még "csak" nagyon kis feszültséget tudunk továbbítani vezeték nélkül
[ Szerkesztve ]
Ez szép és jó, csak ezt megintcsak ki kell építeni. Ugyebár a dolog akkor lenne igazán jó, ha semmit nem kéne átalakítani, csak ráengedni a kábelekre a netet. Bár persze ez még mindig olcsóbb, mint vezetékeket kihúzni. Thanks az infót, tényleg nem tudtam ezekről 
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
Valójában nem kell a hálózatot kiépíteni (az adott ugyebár), csupán bizonyos pontokon (MV-LV, out-door határán) el kell helyezni repeatereket, gatewayeket, PLC node-okat. Ezek a hálózatokat összekötik, a PLC jeleket javítják, modulálják, irányítják.
Átalakításról így szó sincs
Hát ez a sok elektromágnese hullám tuti pozitivan befolyásolja az egészségünket... 
Érdekes megoldás, nekem eszembe se jutna hálózati kábelen küldeni adatokat... De sok értelmét nem látom.
[ Szerkesztve ]
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Amugy meg ez a legveszélyesebb szeszélyesebb adattovábitási eszköz. (mind adatra mind eszközökre)