Sajnos nem értek ehhez a dologhoz, de a cím az árra helyezi a hagsúlyt, ezért megkérdem, hogy ez az összeg most sok, vagy éppen jónak mondható egy ilyen tudású ezközért?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hát ha azt vesszük, hogy 1$ kb. 200Ft, akkor 100ezer HUF-ért nem is lenne rossz vétel. De! Ahogy már sokszor tapasztaltam ismét nem közli pontosan a gyártó, hogy milyen rögzítésre képes a kamera, progresszív avagy interlaced, mert azért nem mindegy. Persze nagy betűkkel hirdetik hogy 1080p, aha, az OUTPUT, a rögzítés 1080i!
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Olvasom-olvasom, hogy ez miért 5000 dollár, aztán leesett 
All Black...

antikomcsi
(PH! kedvence)
Köszi szépen!
Lassan lehet elgondolkodok valami kis kamera beszerzésén, csak nem tudom, mi az ami megéri. Én eddig valamilyen hdd-s kamerára gondoltam, ahol nem kell "cseszekedni" memória kártyával, dvd lemezzel, stb..
És igen, engem ezzel is be tudtak volna csapni
, mármint az ilyen full hd felirattal, meg fényes matricával, ha csak úgy ott vagyok az üzletben, és nem nézem meg előtte a gyártó oldalát, mert én rögtön azt hittem volna, hogy az biztos 1080p, és most, hogy van ilyen full hd-s tv-nk, nem lenne rossz, ha a kemera is úgy tudna rögzíteni.
Igazából otthoni videózásra bőven elég az interlaced is, pláne ha TV-re akarod kötni. A progresszív rögzítésnek ott van jelentősége amikor számítógépen akarod vágni/szerkesztgetni a videóidat, mert ott már sokat lehet szívni az interlaced rögzítéssel.
Ami az adattárolást illeti én inkább a memóriakártya mellett vagyok (ebből a szempontból különösen szimpi ez a JVC). A DVD-nél és a HDD-nél is vannak mozgó alkatrészek, ami valljuk be nem éppen előnyös egy kézben tartott mobil eszköznél! Ráadásul a csere/másolás/beolvasás is sokkal egyszerűbb a memóriakártyákkal manapság (kártyaolvasók, usb-adapterek).
[ Szerkesztve ]
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

kukorizz
(lelkes újonc)
Kis aranyos 
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?

antikomcsi
(PH! kedvence)
Igazad van, jobban belegondolva, jobb, ha minnél kevesebb mozgó alkatrész van benne, vagy nincs is.
Én firewire-ban gondolkodtam, de az is igaz, hogy valóban itt a kártyaolvasó a gépben.
Aztán ha felmásoltam a gépre majd megvágom.
ha lesz 100k-ért ilyen,veszek egyet
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

ElEvEn11
(tag)
...és gyakorlatilag minden komolyabb, többsávos, realtime vágószoftver tudja az interlace off opciót. Csak a nevük más. Probléma megoldva. Ha pedig valaki nem a fenti tulajdonságokkal megáldott vágószoftver, vagy effektezőt használ, akkor az tuti, hogy olyan amatőrvideós, akinek fel sem fog tűnni igazán a csíkozódás. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Volt olyan, hogy PAL 720*576 interlaced videót HD felbontású TV-n nézetett velem az "ultrasznob jómagyar" és Én hívtam fel rá a figyelmét, hogy vegye már talán észre az oldalsó kameramozgásnál iszonatosan durván látható csíkozódást.
Faszikám úgy nézett rám, mint valami félistenre, hogy miket tudok észrevenni.
Na ezért kár a "nagyközönségnek" bármilyen HD eszköz. Persze nálunk legalább olyan mértékben vásárolják, mint amerikában... 
Amúgy szerény magánvéleményem az a JVC kamerákról és különösen az Averio brandről, hogy baromira túlszaturált a képük alapból. Persze lehet finomhangolni, de ezzel a képpel adják el a homevideósnak is, aki azt hiszi, hogy ez jó. Aztán csodálkozik, hogy a felvételein mindenkinek narancsvörös színű a bőre és a feje. 
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)