Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) pmikloska

pmikloska
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Jó ötlet, de vajon alkalmaznak majd valamilyen egyenletes elhasználódást vezérlő algoritmust, ahogy az igazi SSD meghajtóknál teszik a gyártók?

(#2) Scalpel válasza pmikloska (#1) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Szerintem nem... de ne legyen igazam, mert akkor használható dolog lenne...

(#3) Carline

Carline
(fanatikus tag)

Valamint az sem túl biztató, hogyha a négy közül valamelyik SD kártya bemondja az unalmast akkor vége is az adatainknak, köszönhetően a RAID 0 technológiának.

Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.

(#4) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Na vajon a különböző kapacitású és sebességű memóriakártyákkal mit kezd? És az üres slotokkal? És ha megbontom a RAID tömböt?

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#5) Integra

Integra
(Jómunkásember)

és milyen az írási és olvasási sebessége egy valódi ssd-hez képest?

(#6) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát hogyha egyenletesen használódik mindhárom, akkor nem lehet különösebb gond, mert dobhatod egyszerre a memóriákat a kukába... azon áll vagy bukik innen, hogy milyen megbízható diagnosztikai cucc létezik ezekhez?

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) bugger

bugger
(lelkes újonc)

Ráadásul senem új, senem ötletes az a termék, már láttunk ilyet nem is egyszer..... Sőt, CF kártyákkal is.
Szvsz csak egy sharkoon matrica került valamelyik másik ténylegesen gyártó termékére.

(#8) Jhonny06 válasza Integra (#5) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel SATA-n megy, ezért nem kéne nagy eltérésnek lennie. :F

De azért 80 dollár még mindig sok egy ilyen cuccért, ez nem sokkal több, mint egy kártyaolvasó.

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#9) juliabrilke válasza bugger (#7) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Régebben is volt iylen megoldás, de annak az ára egy kicsit drágább volt. :U

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#10) Gabesz84 válasza Integra (#5) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

hát, ha nem gagyi SD-t teszel bele akkor esetleg még jó is lehet :)
SandDisk-nek vannak 30MB/sec-es SD kartyai pl, abbol beteszel 6-ot, az idealis esetben a raid0 miatt 6*30 mb/sec. Persze idealis eset nincs...

(#11) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

6 kártyahely az már majdnem 200 gb
kérdés az mennyire megbizható és gyors
mindenesetre ötletes

(#12) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ötletes de szerintem rizikós a RAID 0 miatt.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#13) Naeron

Naeron
(újonc)

Raid 5-ben mar nem is lenne hulyeseg

(#14) engusz válasza macilaci78 (#4) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Különböző méretű kártyáknál sajnos a nagyobból csak annyi fog látszani, amekkora a kisebb kártya. Pl. 32 és 16 Gb-os kártya esetén nem 48, csak 32 Gb-od lesz. A sebesség is a leglassabbtól függ, tehát a gyorsabb kártyák is csak annyit fognak írni/olvasni, mint a rendszer leglassabb darabja. A leírásokból számomra nem derül ki egyértelműen, de valószínűleg a RAID0 mindig aktív, ezért csak párosával pakolhatók a memóriák, amik kizárólag SDHC-sak lehetnek.

[ Szerkesztve ]

(#15) adm válasza Gabesz84 (#10) üzenetére

adm
(őstag)

mire pl ebből beteszel 6db-ot az 96gb és több, mint 850$. mellesleg ott van az intel 80gb-s mlc-je 600$-ért.

aztán még mindig ott van ez, amiből valódi raid 0 is kijön ennyiből.

[ Szerkesztve ]

pecs2100.hu

(#16) divergens

divergens
(tag)
LOGOUT blog

Ez a fejlesztés megállt?
A mai ddr2 árakon akár működhet is a dolog..
[link]

quake III arena

(#17) csudri válasza adm (#15) üzenetére

csudri
(őstag)

Előszőr is nem 130$-os karit kell bele venni, amikor itthon majdnem a feléért kapsz ugyan akkorát (ok, nem csilivili szuper Extreme III, de ki nem sz@rja le?).

Másodszor kár ezen rágódni, mert amit Te is linkeltél SuperTalent, már egész elfogadható áron van.

Ennyi!

Vortex World Domination

(#18) engusz válasza csudri (#17) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szerényebb kapacitású kártyákból is fel lehet építeni a "szereld magad" SSD-t. Netbookokba szerintem ideális lehet. 6 db, átlagos sebességű, 2-4 Gb kapacitású kártyákkal nem lehet olyan vészes a végösszeg.

(#19) klambi

klambi
(őstag)

csak 3x 8GB-t ismer fel?

http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#20) Mazsika

Mazsika
(őstag)

sz.tem meghibásodásra sincs sok esély azért egy memó kártyán én még nem nagyon láttam tönkre menni... vagy ti igen???

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#21) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Én nem raknám memokártyákra a fontos adatimat, de azért ötletes

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#22) waterman_

waterman_
(fanatikus tag)

ennek semmi értelme, ha valaki spórolni akar vegyen 40ezerért valami szutyok super talent ssd-t. 16 gigás is van már elérhető ennyiért. de ezek olyanok is. az igazi ssd-ken ott van a vezérlő és ahhoz kapcsolódik a direkt erre fejlesztett flash chip. itt meg egy egyáltalán nem ilyen működésre szánt sd-t hajt meg valami kétes vezérlő, plusz még az sd interfészen is át kell verekednie magát az adatnak. egyedüli előnye egy winyóval szemben, hogy valószínűleg túlél egy másfél méteres esést a kőpadlóra. de ha már ilyen vagy egy értelmes ssd közül kell választani, akkor nem egy csináld magad ssd-t választanék.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#23) Grigorisz válasza klambi (#19) üzenetére

Grigorisz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

olvasni is szoktál vagy csak képeket nézegetsz?

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#24) liksoft válasza Mazsika (#20) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Folyamatosan jönnek mentésre. :K

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#25) Mazsika válasza liksoft (#24) üzenetére

Mazsika
(őstag)

hmm... nem tudom én még nem találkoztam ilyesmivel... akkor viszont nem biztos hogy olyan jó dolog ez így... :(

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#26) as_Rock válasza Mazsika (#20) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Maga a kártya nem, de a rajta lévő képek pl. megesik, hogy sérültek :K
Ugyanez egy fontosabb vagy épp rendszerindító file esetén :Y

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#27) sNORh válasza Integra (#5) üzenetére

sNORh
(PH! addikt)

nah igen ez lenne a lényeg..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#28) D1Rect válasza Integra (#5) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pont ezt akartam... Asszem ez már a második hogy megelőzöl ;]

Milyennapvan?

(#29) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon nem bíznám sd kártyára az adataim, főleg raidben.. :U

(#30) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

jó ez a bővíthetőség, és ha még a sebessége is ott van..

(#31) Sunzi válasza engusz (#14) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

Ezt a párosával dolgot mi indokolja?

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#32) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez egészen jó kis cucc, végre valami ami 5letes! ;)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#33) v.tom válasza macilaci78 (#4) üzenetére

v.tom
(őstag)

Valószínűleg a legalacsonyabb kártya sebességén fog működni a dolog. Valahogy úgy, mint pl az ide csatorna esetbében is. A raid tömb megbontása azt jelenti gyk, hogy kiveszed az egyik karit? De miért tennél ilyet? :)

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#34) engusz válasza Sunzi (#31) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A RAID0 szolgáltatás, illetve ennek ki-, illetve bekapcsolásának hiánya. Olvasataim szerint egyetlen egy jumper van a szerkezeten, az is csak a SATA módok között ad választási lehetőséget. Ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy kártyával nem, míg párosával automatikusan Stripe-ba teszi a kártyákat.

(#35) IDM válasza Sunzi (#31) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

Hmm RAID 0 ?

(#36) Sunzi válasza engusz (#34) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

Attól, hogy egy Raid0 tömbnek 1 eleme van, attól még az lehet Raid0.
A manualban nem írnak darabszámotot érintő kikötésekről, azaz, és egyelőre más nem indokolja, valóban elsőre akármennyi kártya rakható bele 1-6ig.
A későbbi bővítés/kártya eltávolítása viszont, szvsz nem jobban megoldott, mint bármilyen low cost Raid0 megoldás esetén, azaz sehogy, adatok ugranak.

(#37) engusz válasza Sunzi (#36) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Elképzelhető, hogy így van. Nem zárom ki. :)

(#38) Sunzi válasza IDM (#35) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

Az biztosan nem. :)

Ez valamiféle rossz beidegződés lehet, hogy Raid0 esetén mindenki fixen 2 diszkre gondol? :F
A Raid0 mint technológia független a diszkek számától.. Léteznek vezérlők, ahol valóban vannak megkötések, és egy-egy RAID szintet nem támogatnak x darab tagon felül,de, ezek inkább évekkel ezelőtti megoldások jellemzője...

(#39) Sunzi válasza Sunzi (#38) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

engusz: sehol egy teszt, vagy tapasztalat a neten egyelőre... monduk egy 80$-os kütyütől ennél többet nem is várnék el... :)

affene mod helyet választ nyomtam... amatőr...

[ Szerkesztve ]

(#40) engusz válasza Sunzi (#39) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Valaki úgy is megkaparint egyet. Vagy innen a fórumról vagy valamelyik külföldi oldalt látogató. És akkor okosabbak leszünk. :)

(#41) IDM válasza Sunzi (#38) üzenetére

IDM
(kvázi-tag)

Egyetértek...
tudom,h nem függ a diszkek számától...
ebben az esetben talán a sebesség miatt gondolom azt,
hogy 2 kell alapban hozzá...az 1 tagból álló R0nak nem lenne értelme itt.

(#42) Sunzi válasza IDM (#41) üzenetére

Sunzi
(senior tag)

értelme valóban nincs sok - 1 kártyával használni -, de szerintem a manualban szerepelne, ha legalább 2 kártya kellene alapból... vagy nem, láttunk már olyat is :)

(#43) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Hú ezt elég jó ötletnek tartom.Majd kiderül hogy teljesít....

(#44) kariad

kariad
(senior tag)

Szerintem is ötletes dolog!! Kikapom beteszem akkorát amekkorát akarok!! :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#45) Gabesz84 válasza csudri (#17) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

ja, nem kell hogy csillivilli legyen a kari, elég ha hozza a konstans 20-30mb/sec-es olvasást és írást. Mer lassabbat abszolut semmi értelme beletenni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.