Jó ötlet, de vajon alkalmaznak majd valamilyen egyenletes elhasználódást vezérlő algoritmust, ahogy az igazi SSD meghajtóknál teszik a gyártók?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Scalpel
(senior tag)
Szerintem nem... de ne legyen igazam, mert akkor használható dolog lenne...

Carline
(fanatikus tag)
Valamint az sem túl biztató, hogyha a négy közül valamelyik SD kártya bemondja az unalmast akkor vége is az adatainknak, köszönhetően a RAID 0 technológiának.
Nem hiszem, hogy most akarok egy frappáns aláíráson gondolkozni.
(#4) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)
Na vajon a különböző kapacitású és sebességű memóriakártyákkal mit kezd? És az üres slotokkal? És ha megbontom a RAID tömböt?
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

Integra
(Jómunkásember)
és milyen az írási és olvasási sebessége egy valódi ssd-hez képest?
hát hogyha egyenletesen használódik mindhárom, akkor nem lehet különösebb gond, mert dobhatod egyszerre a memóriákat a kukába... azon áll vagy bukik innen, hogy milyen megbízható diagnosztikai cucc létezik ezekhez?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

bugger
(lelkes újonc)
Ráadásul senem új, senem ötletes az a termék, már láttunk ilyet nem is egyszer..... Sőt, CF kártyákkal is.
Szvsz csak egy sharkoon matrica került valamelyik másik ténylegesen gyártó termékére.
Mivel SATA-n megy, ezért nem kéne nagy eltérésnek lennie. 
De azért 80 dollár még mindig sok egy ilyen cuccért, ez nem sokkal több, mint egy kártyaolvasó.
What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

juliabrilke
(PH! kedvence)
Régebben is volt iylen megoldás, de annak az ára egy kicsit drágább volt. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.
hát, ha nem gagyi SD-t teszel bele akkor esetleg még jó is lehet 
SandDisk-nek vannak 30MB/sec-es SD kartyai pl, abbol beteszel 6-ot, az idealis esetben a raid0 miatt 6*30 mb/sec. Persze idealis eset nincs...
6 kártyahely az már majdnem 200 gb
kérdés az mennyire megbizható és gyors
mindenesetre ötletes
Ötletes de szerintem rizikós a RAID 0 miatt.
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

engusz
(PH! nagyúr)
Különböző méretű kártyáknál sajnos a nagyobból csak annyi fog látszani, amekkora a kisebb kártya. Pl. 32 és 16 Gb-os kártya esetén nem 48, csak 32 Gb-od lesz. A sebesség is a leglassabbtól függ, tehát a gyorsabb kártyák is csak annyit fognak írni/olvasni, mint a rendszer leglassabb darabja. A leírásokból számomra nem derül ki egyértelműen, de valószínűleg a RAID0 mindig aktív, ezért csak párosával pakolhatók a memóriák, amik kizárólag SDHC-sak lehetnek.
[ Szerkesztve ]

adm
(őstag)
Ez a fejlesztés megállt?
A mai ddr2 árakon akár működhet is a dolog..
[link]
quake III arena

csudri
(őstag)
Előszőr is nem 130$-os karit kell bele venni, amikor itthon majdnem a feléért kapsz ugyan akkorát (ok, nem csilivili szuper Extreme III, de ki nem sz@rja le?).
Másodszor kár ezen rágódni, mert amit Te is linkeltél SuperTalent, már egész elfogadható áron van.
Ennyi!
Vortex World Domination

engusz
(PH! nagyúr)
Szerényebb kapacitású kártyákból is fel lehet építeni a "szereld magad" SSD-t. Netbookokba szerintem ideális lehet. 6 db, átlagos sebességű, 2-4 Gb kapacitású kártyákkal nem lehet olyan vészes a végösszeg.

klambi
(őstag)
csak 3x 8GB-t ismer fel?
http://www.facebook.com/serverhive szerverhozzáférés! | "Mond szépen angolul: Gyors róka!"

Mazsika
(őstag)
sz.tem meghibásodásra sincs sok esély azért egy memó kártyán én még nem nagyon láttam tönkre menni... vagy ti igen???
PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

X@b3e
(PH! addikt)
Én nem raknám memokártyákra a fontos adatimat, de azért ötletes
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

waterman_
(fanatikus tag)
ennek semmi értelme, ha valaki spórolni akar vegyen 40ezerért valami szutyok super talent ssd-t. 16 gigás is van már elérhető ennyiért. de ezek olyanok is. az igazi ssd-ken ott van a vezérlő és ahhoz kapcsolódik a direkt erre fejlesztett flash chip. itt meg egy egyáltalán nem ilyen működésre szánt sd-t hajt meg valami kétes vezérlő, plusz még az sd interfészen is át kell verekednie magát az adatnak. egyedüli előnye egy winyóval szemben, hogy valószínűleg túlél egy másfél méteres esést a kőpadlóra. de ha már ilyen vagy egy értelmes ssd közül kell választani, akkor nem egy csináld magad ssd-t választanék.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes
olvasni is szoktál vagy csak képeket nézegetsz?
Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

liksoft
(PH! nagyúr)
Folyamatosan jönnek mentésre. 
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

Mazsika
(őstag)
hmm... nem tudom én még nem találkoztam ilyesmivel... akkor viszont nem biztos hogy olyan jó dolog ez így... 
PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

as_Rock
(őstag)
Maga a kártya nem, de a rajta lévő képek pl. megesik, hogy sérültek
Ugyanez egy fontosabb vagy épp rendszerindító file esetén 
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

sNORh
(PH! addikt)
nah igen ez lenne a lényeg..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
Pont ezt akartam... Asszem ez már a második hogy megelőzöl
Milyennapvan?
Nagyon nem bíznám sd kártyára az adataim, főleg raidben.. 

lorcsi
(PH! addikt)
jó ez a bővíthetőség, és ha még a sebessége is ott van..

Sunzi
(senior tag)
Ezt a párosával dolgot mi indokolja?
Ízirájder öcsém, ízirájder...

Devid_81
(PH! kedvence)
Ez egészen jó kis cucc, végre valami ami 5letes! 
.::www.megadanceradio.hu::.

v.tom
(őstag)
Valószínűleg a legalacsonyabb kártya sebességén fog működni a dolog. Valahogy úgy, mint pl az ide csatorna esetbében is. A raid tömb megbontása azt jelenti gyk, hogy kiveszed az egyik karit? De miért tennél ilyet? 
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

engusz
(PH! nagyúr)
A RAID0 szolgáltatás, illetve ennek ki-, illetve bekapcsolásának hiánya. Olvasataim szerint egyetlen egy jumper van a szerkezeten, az is csak a SATA módok között ad választási lehetőséget. Ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy kártyával nem, míg párosával automatikusan Stripe-ba teszi a kártyákat.

IDM
(kvázi-tag)
Hmm RAID 0 ?

Sunzi
(senior tag)
Attól, hogy egy Raid0 tömbnek 1 eleme van, attól még az lehet Raid0.
A manualban nem írnak darabszámotot érintő kikötésekről, azaz, és egyelőre más nem indokolja, valóban elsőre akármennyi kártya rakható bele 1-6ig.
A későbbi bővítés/kártya eltávolítása viszont, szvsz nem jobban megoldott, mint bármilyen low cost Raid0 megoldás esetén, azaz sehogy, adatok ugranak.

engusz
(PH! nagyúr)
Elképzelhető, hogy így van. Nem zárom ki. 

Sunzi
(senior tag)
Az biztosan nem. 
Ez valamiféle rossz beidegződés lehet, hogy Raid0 esetén mindenki fixen 2 diszkre gondol?
A Raid0 mint technológia független a diszkek számától.. Léteznek vezérlők, ahol valóban vannak megkötések, és egy-egy RAID szintet nem támogatnak x darab tagon felül,de, ezek inkább évekkel ezelőtti megoldások jellemzője...

Sunzi
(senior tag)
engusz: sehol egy teszt, vagy tapasztalat a neten egyelőre... monduk egy 80$-os kütyütől ennél többet nem is várnék el... 
affene mod helyet választ nyomtam... amatőr...
[ Szerkesztve ]

engusz
(PH! nagyúr)
Valaki úgy is megkaparint egyet. Vagy innen a fórumról vagy valamelyik külföldi oldalt látogató. És akkor okosabbak leszünk. 

IDM
(kvázi-tag)
Egyetértek...
tudom,h nem függ a diszkek számától...
ebben az esetben talán a sebesség miatt gondolom azt,
hogy 2 kell alapban hozzá...az 1 tagból álló R0nak nem lenne értelme itt.

Sunzi
(senior tag)
értelme valóban nincs sok - 1 kártyával használni -, de szerintem a manualban szerepelne, ha legalább 2 kártya kellene alapból... vagy nem, láttunk már olyat is 

Dyno
(PH! kedvence)
Hú ezt elég jó ötletnek tartom.Majd kiderül hogy teljesít....

kariad
(senior tag)
Szerintem is ötletes dolog!! Kikapom beteszem akkorát amekkorát akarok!! 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/