Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) buherka

buherka
(PH! kedvence)

Szép is fekete is és ThinkPad...szerssük :B

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#2) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy megszokhattuk már, nincs HDMI az X201-en. Azért egy DisplayPortot odatehettek volna. Azért egy ULV-s Core i-vel elég érdekes vas lesz a kicsike.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Végre rájöttek, hogy kell az a touchpad :)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#4) nuke7

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

ez a kihajtható monitor szerintem odaver :Y

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#5) beencee válasza Kalandor (#3) üzenetére

beencee
(őstag)

De szerencsére csak opcionális :K De komolyan, mindig messze kezelhetőbb volt számomra a csiklóegér, mint a tapipad. Így az X60-om utódja is csak ilyen lehet...

MPark, a legolcsóbb parkolási mód ------------------------------ http://www.mpark.hu Paticard - ütőkártya az egészséghez ------------------------ http://www.paticard.hu Aquasoft - Systems & Solutions ------------------------------------ http://www.aquasoft.hu

(#6) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Baromi jók lettek :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#7) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Egy x200s-t ide nekem izibe, adok érte T400s-t na? :)

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#8) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

azt hiszem volt egy kisebb orgazmusom a w701ds-től :DD :DD

(grafikus vagyok)

-=The digital artist of the darkside=-

(#9) hito

hito
(őstag)

Hát ezek odavernek :Y :C Így kell valamit letenni az asztalra!!! Mondjuk személy szerint nem értem a TV-tunert, üzleti szegmensben nem szokott alapfelszereltséget képezni, se opcionálisat.

AMIT NE: szakmai kérdést priviben; hirdetésemben egyértelműen megfogalmazott feltételre "azért csak bepróbálkozok, hátha" szándékkal rákérdezni; nem úriemberhez méltóan viselkedni; stb...

(#10) Hebry

Hebry
(senior tag)

A TV tunert én se értem.
Viszont értékelem, hogy lehet tapipaddal kérni, bár a pöcök se rossz.
Elfogadnék egy kicsit meg egy nagyot, de csak W500, nem kell a 700 :DDD Na jó ha hozzámvágják, gyorsan fogok vele futni... :DDD

(#11) Kalandor válasza beencee (#5) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyéni preferencia, de amíg a pöcökegér vagy lassú vagy pontatlan, ráadásul scrollozni se lehet vele, addig nekem marad a touchpad... :)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#12) craine12 válasza Kalandor (#11) üzenetére

craine12
(fanatikus tag)

Már hogyne lehetne vele scrollozni. Középső gomb benyomva, fel-le és már megy is.

Nekem csak az nem tetszik, hogy a jó kis 1280x800-at lecserélik a HD ready LCD TV-k idióta felbontására (1366x768). Na mindegy, úgyis maradok az X200-amnál még egy darabig.

No woman. No cry. No kidding.

(#13) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Iszonyú jó gépek, nem vitás! Nekem az egyedüli problémám, ha már a mobilitásról esik szó, hogy valahogy egy értelmes táccspadot kellene beléjük eröltetni. Nem ragaszkodnék az apple megoldásaihoz, de szerintem tudnának jobbat is!

Think Different! 

(#14) beencee válasza Kalandor (#11) üzenetére

beencee
(őstag)

Persze, nyilvánvalóan ízlés kérdése.
Scrollal kapcsolatban:
Általános kéztartás: hüvelykujj a bal gombon, mutatóujj az egéren, ekkor pozícionálsz, katt. Scroll kéztartás: a hüvelykujj átmozdul a középső gombra és már scrolloz is.
Nekem már ez lett reflex-szerű, persze nem grafikus vagyok :)

[ Szerkesztve ]

MPark, a legolcsóbb parkolási mód ------------------------------ http://www.mpark.hu Paticard - ütőkártya az egészséghez ------------------------ http://www.paticard.hu Aquasoft - Systems & Solutions ------------------------------------ http://www.aquasoft.hu

(#15) Surfym@n válasza beencee (#14) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

sőt még püfölni is lehet a pöcköt (tap-tap... :)) )

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#16) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Minek is vegyek buta tabletet, ha van egy ilyen X201t..??
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#17) skitzoo

skitzoo
(tag)
LOGOUT blog

.. :B

"Jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van,mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza." (Mahatma Gandhi)

(#18) evone válasza Kalandor (#11) üzenetére

evone
(őstag)

Ez hulyeseg. Itt van elottem egy ThinkPad, ugy kell vele scrollozni hogy lenyomod a kozpeso gombot aztan fel-le huzigalod a pocok egeret. Pont az ilyen hozzallas miatt erőltetik a TouchPadet, mert az emberek ra sem akarjak szanni azt az 1 percet hogy rajojjenek hogy hogyan is mukodik.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de akinek van ThinkPadje az megmondhatja hogy 1000x gyorsabban lehet dolgozni a TrackPointal mint a TouchaPaddel... es scrollozzni is sokkal egyszerubb meg gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#19) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon jók
végre valami hasznos újítás:)

(#20) on

on
(újonc)

Nagyon elkeserítőnek találom, hogy nem raktak az X201-re legalább egy displayport csatlakozót. Sőt! Kifejezetten és elképesztően hihetetlen számomra, hogy nem lehet csatlakoztatni ezekhez a gépekhez se HDTV-t, se mást. Rengeteg monitoron és TV-n nincs is már DSUB. Mikor fogják már megérteni, hogy a digitális jelet legalább lehet analóggá konvertálni egy olcsó átalakítóval, viszont fordítva nem, csak borsos árú eszközökkel?

(#21) dying_star

dying_star
(őstag)
LOGOUT blog

Aaa, gyönyörűek. :)
Jó hogy nem hagyják el a pöcökegeret, elég jól el lehet vele lenni. A tapi gyorsabb, de a pöcök kényelmesebb, szépen felfekszik rá az ember keze.

https://www.facebook.com/sansphoto - http://www.flickr.com/photos/sansphoto/

(#22) evone válasza on (#20) üzenetére

evone
(őstag)

Ha lenne rajta DisplayPort akkor senki nem venné meg a dokkolót hozzá: :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#23) lezso6 válasza Kalandor (#11) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát én 3 nap alatt jobban megtanultam pöcökegerezni, mint amihez 3 hét kellett a táccspadnál. A pöcökegér messze gyorsabb, ha egyszer leülsz és megtanulod használni. A táccspadot összevissza simizni kell, míg a a pöcökegérrel egy nyomással a helyére viszed az egeret. :U

Arról nem is beszélve, hogy milyen jól lehet FPS-t (!) tolni pöcökegérrel. :K Szóval ennyit a lassúságról és pontatlanságról. :P Táccspaddal ez lehetlen.

Amúgy én leszedetném az összes thinkpadról a táccspadot, s opcionálisként raknám be. Engem kifejezetten zavar, sosem használom.

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#24) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

Egyszerű, megbízható és fekete ;)

(#25) Predator666 válasza lezso6 (#23) üzenetére

Predator666
(fanatikus tag)

Igen, én is amikor touchpados laptopot használtam az egyetemen, mindig ki kellett kapcsolnom, amikor gépeltem, mert minduntalan hozzáértem, ezért véletlenül kattintottam is, és az írás máshol folytatódott. Azon a laptopomon még nem volt trackpoint. Azóta olyanom van, amin nincs touchpad, hál'istennek!
Trackpoint ezerszer jobb, bár az fpsezést még nem próbáltam vele!

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#26) huszar90

huszar90
(tag)

kihajtható kijelző lol :Y

(#27) Kalandor válasza Predator666 (#25) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van egy olyan beállítás, ami kikapcsolja a touchpadet, így szépen lehet dolgozni.

(#28) WN31RD válasza Kalandor (#11) üzenetére

WN31RD
(VIP)

"amíg a pöcökegér vagy lassú vagy pontatlan"
Gyors és pontos az, ha megfelelően van beállítva, és (főleg) ha tudja kezelni az ember. Érzékenységet maximumra, sebességet legalább maximum-közelire érdemes állítani. Én így használom, és akár egyszerűbb ábrákat rajzolok vele, ha kell.

(Nagyon régi ThinkPadeken érezhetően gyengébb a pöcökegér, ne 10 éves darabon próbáld.)

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#29) Kalandor válasza WN31RD (#28) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

akár egyszerűbb ábrákat rajzolok vele, ha kell.
Én meg bonyolultabb ábrákat is touchpaddel, nem vicc.

(#30) mdk01 válasza Pixelmaster (#8) üzenetére

mdk01
(őstag)

Hát én is közel voltam hozzá....:B :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31) Surfym@n válasza mdk01 (#30) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Aztán bejött az asszony... vagy rosszabb: a főnök...
:DDD :DDD :DDD

Más:

a Digitáblásoknál meg csak tollal dolgoznék, azért az egyért hajlandó vagyok beáldozni a TrackPointot...

Pedig csak egy occó Geniusom van, de már azzal is felemelő PS-ben nyomulni

[ Szerkesztve ]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#32) Napfénysüti válasza evone (#18) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetértek. T400-amon van mindkettő és a tapipadot rég letiltottam mert csak idegesített. :D
Amúgy az X201 és tablet változata must have kategória. :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#33) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csorog itt a nyálam, no mindegy, lesz majd sok lecserélendő X60/X61, majd azokból válogatok, az a pénztárcámnak is megfelelő.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#34) Dudikoff

Dudikoff
(lelkes újonc)

Én csak azt sajnálom, hogy erőltetik a szélesvásznat. Természetesen értem én, hogy a világ hülyébb fele örül, mert azt hiszi menő, a gyártó örül, mert spórol a panelon, de van egy olyan része is a világnak, akinek kellene az a plusz hely függőlegesen.
Ezen a képen látszik, hogy mennyi hely marad parlagon a szélesvászon miatt.
[link]
Azt hiszem erre mondják, hogy parasztvakítás...

Jelenhelyzetben a három éves R60-amat nem tudom lecserélni újabbra, mert nem akarok 16:9-et.

[ Szerkesztve ]

(#35) Ste válasza beencee (#5) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is a "csiklóegér" a leghasználhatóbb :K
Valahogy minden sokkal kezelhetőbb általa

True Success is Blonde

(#36) i400 válasza Dudikoff (#34) üzenetére

i400
(fanatikus tag)

az oké hogy méretre kisebb de pixelszámra több, mind vízszintesen mind függőlegesen az általad linkelt képen az x200 ;)

(#37) i400 válasza i400 (#36) üzenetére

i400
(fanatikus tag)

ez kimaradt és már nem tudtam szerkeszteni: 1024x768 vs. 1280x800 :U

(#38) Dudikoff válasza i400 (#36) üzenetére

Dudikoff
(lelkes újonc)

Az, hogy adott fizikai méretbe milyen pixelsűrűségű panelt raknak, az a mondanivalóm lényegén nem változtat. A képen csak a fizikai méreteket, illetve a ki nem használt területeket szerettem volna illusztrálni.

Rövid válaszom az általad írt felbontásokra: például 1400*1050 vs. 1280*800 (de ez tényleg számháború :) )

ui: remélem már egyik gyártó sem rak 1024*768-as kijelzőt a laptopjaiba, max nagyon low-end gépekbe

[ Szerkesztve ]

(#39) Xero válasza Dudikoff (#34) üzenetére

Xero
(őstag)

Az ember horizontálisan nagyobb tartományban lát mint vertikálisan ergo a "széles vászon" ergonómikusabb. :)

A gépek meg fincsik. :)

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#40) bwoay válasza Xero (#39) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ennek akkor fogjuk hasznát venni, ha majd az "internetet" vizszintesen kell scrollozni ;)

Kalandor:
gondolom nem olyan (akkora) touchpaden rajzolod az ábrákat, mint amilyen az új x szériás TP-kre került ill. kérhető :) A trackpoint meg minden gépen elfér, és a gép meretétől függetlenül ugyanannyira használható.

[ Szeretkezve ]

(#41) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Nagyon pozitív hogy megmaradt a hagyományos billentyűzet, nincs duplamagas del gomb és egyéb hülyeségek. Kíváncsi leszek majd a valós tesztekre, mit tudnak majd hozni a 12 órából ténylegesen. A 2 magos LV procis X200s-em elvileg 8-9 óra maximum (ha nem csinálok rajta semmit - szintén 9 cellás aksival), itt meg 4 mag, és eleve többet fogyasztó architektúra. Amúgy szimpatikus cuccok, végre nem csak a gagyisított TP modellek gyarapodnak.

rudi:
Igaz, a DP nem lenne hátrány így a 21. században. De lényeg a belső, az így látatlanban rendben van.

Kalandor:
Azért remélem a tochpad nem lesz általános, megmarad csak választható extrának. Engem kifejezetten zavar(t). Lehet scrollozni a trackpointtal, középső (kék) gomb lenyom, és máris scrollozás van.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#42) Dr. Akula válasza Dudikoff (#34) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Előbb utóbb muszáj lesz, mert a 4:3 már gyakorlatilag kihalt.

Az 1400x1050 régen is az extrább kategória volt az 1024x768 mellett. Ennek a párja nem az 1280x800, hanem az 1440x900. Nekem ilyen van, 12"-en elég brutál, már így is elég aprók a betűk, sztem bőven elég.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#43) tcp

tcp
(tag)

A Lenovóhoz kapcsolódó hír, hogy úgy tűnik, a cég egyelőre nem száll be a mostanában a gyártók között slágerterméknek számító, Apple iPadre hajazó tabletek gyártásába. A vállalat képviseletében Mika Majapuro kijelentette, hogy a saját felmérésük szerint a vásárlóik körében egyáltalán nem lenne jó fogadtatása egy hasonló készüléknek. A megkérdezettek közül a legtöbben ragaszkodnak a normál billentyűzethez.

mondjuk ehhez kísértetiesen hasonlót nyilatkozott a nagy L a netbookokkal kapcsolatban is (szkeptikusok voltak nagyon a szegmenssel kapcsolatban), így aztán az utolsók között léptek be, igaz amikor végre mozdultak, akkor a megszokott minőséget hozták.

(#44) Dr. Akula válasza bwoay (#40) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Erre sztem az a kultúrált megoldás ami a HTC PDA-kban már alap: szenzor érzékeli hogy tartod a gépet és elforgatja a kijelzőn a képet. Mezei notin persze sok értelme nincs, mert ki fog függőlegesen gépelni, de tabletnél pont jó.

(#45) Napfénysüti válasza Dr. Akula (#44) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A múltkor volt szerencsém egy burtál X200tabletet működés közben közelről megnézni és lehet rosszul emlékszem de mintha annak is fordult volna automatán a kijelzője. De lehet csak akkor mikor elforgattad normál notebook állapotból tabletbe a kijelzőt.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#46) Xero válasza bwoay (#40) üzenetére

Xero
(őstag)

Nem csak "internet" van azert a vilagon!:) PS-nal nagyon is praktikus hogy oldalra jobban elfernek az eszkozok!

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#47) bwoay válasza Xero (#46) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja, de az csak egy illúzió, mert a 16:10-es képarány nem azt jelenti adott felbontás mellett, hogy plusz függőleges sorokat nyertél az 5:4-hez képest, hanem azt, hogy vesztettél a vízszintesekből (1280x1024 vs 1280x800). szóval PS-nél ugyanúgy kiférnek oldalra az eszközök, sőt, még jobban, mivel van 200+ sorod vízszintben.

Dr. Akula:
szerintem munkánál ez inkább hátrány lenne, mivel a tabletet össze-vissza tartja az ember, és nem mindig arra fordulna, amerre szeretnéd (pl elfektetve mi alapján találná ki). Ennél nekem szimpatikusabb a jelenlegi Lenovo tablet megoldás (mármint a manuális forgatás).

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#48) Dr. Akula válasza bwoay (#47) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Gondolom nem nagy munka megoldani hogy egy pipa valahova és nem forgatja. De lehetőségnek adott lenne ha vki igényelné. Nekem spec bőven elég a 900p forgatás nélkül is. HTC HD2-n meg hiába van 800p, 4.2"-en baromira kicsik a betűk még mikroszkóppal is, meg 480-as szélsességgel jobbra-balra is kell scrollozni, inkább fektetve használom (bár úgy is elég kevés).

(#49) bwoay válasza Dr. Akula (#48) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem nagy munka, de szerintem túlzottan sok valós igény nincs rá. mondjuk ha belegondolsz, pusztán sw kérdése, mert a hw ott van minden APS-es Lenovoban. amúgy meg ezt az arányváltást nem kizárólag mobil eszközöknél szokták sokan fájlalni, hanem mondjuk az asztali monitoroknál, pivot mód meg ott is sokszor adott, de ugye ha elbuktál 200 vagy akárhány sort, azt semmi nem adja vissza. engem speciel nem zavar a dolog, jobban örülök annak, hogy pl a wide notebookok kevésbé hajlamosak kibucskázni az ember öléből, de meg tudom érteni, ha valaki már (mondjuk DTP kapcsán) megszokott egy adott pixelméretet és felbontást, aztán ez a 16:10-el (meg a 16:9-el is) odavész. Dudikoff linkjén jól látható (mondjuk hozzátenném, hogy az újabb x-eken azért a kijelzőkerettel sem bántak csínján, feltehetőleg az antennák miatt).

[ Szeretkezve ]

(#50) jubilleum válasza evone (#18) üzenetére

jubilleum
(fanatikus tag)

nem tudom, lehet velem van a baj de nekem az első dolgom egy egér beszerzése volt a SL400-as mellé...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.