Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Érdekes megoldást találta ki a merevlemezek számára, nem is rossz ötlet! Bár maga a ház annyira nem nyerte el a tetszésem...

(#2) Youri válasza Boxi88 (#1) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Ötletes, de semmi dizájn :(
nem válasznak ment, bocsi

[ Szerkesztve ]

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#3) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Értem én, hogy csak egy bemutatókép, de pont a Lian Li az amitől azt várnám, hogy még itt is első osztályú legyen. Erre ilyen "ősrégi" szedett-vedett merevlemezeket pakolnak fel a gépre. Mondjuk így legalább egyik gyártó se szólhat, hogy az ő márkája miért nem szerepel a képen. :DDD

Maga az elrendezés, viszont nem tudom, hogy ha 6db 7200rpm-es winyót valaki így felrak, akkor azok együttesen nem-e képesek rezonanciába hozni a gépet. Pláne, ha hat egyforma és egyenlően terhelt(raid) winyóról van szó. :F Egyébként ott milyen légáramlat fogaj hűteni a winyókat? Mindenesetre a kg feletti procihűtőknek jó ellensúly lesz. :U

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4) reset

reset
(senior tag)
LOGOUT blog

Alsó tápos verzsönben jobb lenne...

[ Szerkesztve ]

(#5) Petike1007

Petike1007
(tag)

A Lian Li mindig is a minimalista design-t követte...de legalább drágán :)

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#6) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Órási ház"? :)

Nekem amúgy tetszik ez a ház.

[ Szerkesztve ]

"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

(#7) spyro1411

spyro1411
(lelkes újonc)

Nem tudom ti hogy vagytok vele én csak egy tipikus lian li házat látok nem fog meg rajta semmi nem tetszik de azé a belselye meg minden tetszik de a külseje :(

(#8) peetmaster

peetmaster
(senior tag)

Matt fekete belső és hibátlan!

(#9) Ste válasza D.Orion (#3) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Simán rezonálnak hagyományos felépítéssel is. Volt pár full alu házam, szinte mind rezonált, ha nem gumiztad a vinyót agyon.

Na és a merevlemezek mennyire fognak ott melegedni? A teli rögzítőlap miatt nem nagyon tud hova áramolni az elektronika alatt megrekedt hő

True Success is Blonde

(#10) Entryy

Entryy
(fanatikus tag)

Csak én nem látom, hogyan lehet szerelni ezt a házat?

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#11) Narasim

Narasim
(kvázi-tag)

ha nem lian li gyártmány lenne, akkor simán azt hinném, hogy valami gagyi.
nagyanyám szavaival élve: se nem semmi, se semmi!

mondjuk e mellett a maszírozó gépemet eladhatnám, ezt feltenném az asztalra, felfeküdnék én is és szépen átmozgatna, amig a vinyók elektronikái meg nem sűlnek...

(#12) dízelracer

dízelracer
(őstag)

Hát ez így elsőre egy ritka szar ház már bocsánat.

(#13) Malachi

Malachi
(őstag)

ekkora és csak 6,6 kg? nem akarok túlozni, de ez elég soványka nem? így majdnem biztos a rezonancia. nem tetszik.

(#14) peetmaster válasza Ste (#9) üzenetére

peetmaster
(senior tag)

Ez tényleg jogos. Én a Cooler Master HAF 922-nél és 932-nél bevált 20 centis oldalsó ventilátor megoldást alkalmaztam volna. Mondjuk akkor a 230mm-es szélességet még meg kellett volna toldani 1-2 cm-el.

(#15) sgergi válasza dízelracer (#12) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Pont ezt akartam én is írni. Nem igazán látom át a koncepciót.

[ Szerkesztve ]

(#16) Móci válasza Ste (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, szerintem megfőnek, az fix. Én a Lian Li helyében gyorsan letagadnám ezt a házat.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#17) Jaeger

Jaeger
(kvázi-tag)

Hááát...
Ez a ház egy vicc! Még hogy ötletes?! Ugyan már!

- A vinyók szellőzése nem megoldott, ráadásul az oldallap közelsége tovább ront a helyzeten
- Beépítés után a házba csak a vinyók kiszerelése után lehet bejutni (!!)
- Előlapon csak 2 db 5,25”-es hely
- Színtiszta gagyi kategória, ésszerűtlen elrendezéssel megspékelve.

És mindezért 45 eFt (és akkor nem is euro-alapon számoltam)?! Hát ebből sem fognak sokat eladni...

(#18) dízelracer válasza sgergi (#15) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Alulról a hdd tálca zárja a hőt fentről a ház oldallapja. Hiába van elöl két darab 14-es venti ha nem a merevlemez(ek)ről "fújja le" a meleg levegőt. Ha valaki ebbe bepakol a videón látható módon hat darab merevlemezt az meg is érdemli. Meg elve ezt a felső tápos megoldást elfelejthetné már az összes nevesebb gyártó. Ez egy gagyi ház. Hamarabb vennék egy 10ezer forintos CM Elite 370-et mint ezt.

(#19) yakuza.tora válasza D.Orion (#3) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

"Mondjuk így legalább egyik gyártó se szólhat, hogy az ő márkája miért nem szerepel a képen" - Pedig de! A Samsung (is) kimaradt... ;)

Arra azt azért kíváncsi lennék, hogy egy izmosabb vga magasságába bepakolt vinyó mit szólna a LianLi mérnökeinek korszakalkotó ötletéért? :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#20) dízelracer válasza Jaeger (#17) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Hidd el lesz pár madár aki megveszi... :D

(#21) kerelo

kerelo
(senior tag)

na ez az ötlet,amire semmi szükség nincs ma már a felhasználok 90%-ak. 6db hdd ma amikor már 1,2 terás vinyók sem drágák.ráadásul felső tápos a ház,nem is néz ki jól,és drága.

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#22) blueMerle válasza kerelo (#21) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Na majd a torrenthuszárok értékelni fogják :P

[ Szerkesztve ]

(#23) yakuza.tora válasza blueMerle (#22) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Azoknak ez jobb (és olcsóbb) megoldás, ráadásul elé lehet tenni egy 12-es ventit...

Alléz Olympique de Marseille!

(#24) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Ötletes, legalább normálisan elférnek a házban a hosszabb VGA-k is.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#25) havasa

havasa
(senior tag)

Lian Li-hez szokás rezgéscsillapítót adni.
Szálcsiszolt alu színben sokkal jobb lenne, mint feketében.

#17 Jaeger: a HDD-k tálcán vannak és a tálca is kivehető, a 2 db 5,25 is sok sztem.

[ Szerkesztve ]

(#26) XuChi

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik. Mindig is imádtam a minimal design-t.

(#27) mdccclx

mdccclx
(újonc)

Pont fordítva kéne állnia a hdd tartónak, a belső oldalon lennének a vinyók, és valami kihajtható/lenyitható verzióban, egyszerűsíteni a szerelést. Egyébként tetszik az a nagy üres belső tér, jó az szerintem, de így tényleg pocsék a hűtés. Mármint a vinyóké.

(#28) Dr. Akula válasza yakuza.tora (#23) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én nem merném ilyen zsufiba betolni a vinyóimat, főleg hogy propeller sincs hozzá. Ilyen időben simán megsülnek.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#29) tatabánya

tatabánya
(fanatikus tag)

a fraci core 1000-esemben semmivel se melegebb a vinyo mint hagyományosan:

tessék az Arc mini, olcsón az Arc mini, vigyék az Arc minit

(#30) sgergi válasza tatabánya (#29) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Azt azért lássuk be, hogy itt a ház belseje felé jól tud szellőzni, míg a cikkben lévő háznál az oldallap és egy másik lemez közé van beszorítva a vinyó, ahol semmi légmozgás nincs. A tied gyakorlatilag hagyományos elrendezés, csak a vinyó függőlegesen áll.

[ Szerkesztve ]

(#31) tatabánya válasza sgergi (#30) üzenetére

tatabánya
(fanatikus tag)

jogos! tényleg a két lemez közé rakták a vinyókat de biztos az alu jó hővezetését használják hűtéshez

tessék az Arc mini, olcsón az Arc mini, vigyék az Arc minit

(#32) Móci válasza tatabánya (#31) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha meg akarnák melegíteni a ház oldalán a pizzát, akkor valóban jó lenne ez a megoldás, de szerintem nem ez a cél...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#33) Hebry

Hebry
(senior tag)

Szerintem sem jó megoldás.
Egy forróbbfejű proci, és vga kellemes hőmérsékletet teremtene a vinyóknak, ráadásul folyamatosan. Tuti az elhalálozás.

(#34) Probber

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Szépen berejthették volna ezt az alaplapi tálca és a ház oldallapja közé is, persze úgy, hogy ott valami valamiféle légcsatornát is létrehoztak volna, "állagmegóvás" céljából. :D
Úgy még inkább egyedibb lehetett volna.

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#35) macilaci78 válasza peetmaster (#8) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Majd ha csavar nélkül lehet kivenni legalább a merevlemez-tálcát és meg lesz oldva a rezonancia.

Hűtésre vagy leveszem az oldallapot, vagy úgy kellene megcsinálni a házat, hogy a tálca belső felén legyenek a HDD-k, így a belső légáramlat éri őket.

tatabánya: És tippre mekkora felületen érintkezik az alu és a HDD? És az oldalfallal?

[ Szerkesztve ]

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#36) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

Ez mégis mi a ráktól lenne óriási?

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#37) imibogyo válasza Fr3eWar (#36) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt én sem értem!!! :N

Az én házam sokkal nagyobb volt. :B

Full ATX alaplap, egy X1950Pro-val. :K

[ Szerkesztve ]

(#38) Bird

Bird
(fanatikus tag)

Ez egy tök snassz házikó... A Lian Li nevet kell megfizetni.... ;]

És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

(#39) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

nem egy nyerő megoldás a hdd-k rögzítése véleményem szerint
a hagyományos módszer esetében rakhatok eléjük egy 12 -es ventit és az szépen lehűti őket 800 -as fordulaton

(#40) HookR válasza havasa (#25) üzenetére

HookR
(senior tag)

(#25) havasa: "Szálcsiszolt alu színben sokkal jobb lenne, mint feketében."
A 'szálcsiszolt alu' nem szín. Szálcsiszolás után sokféle színre eloxáltathatod, többek közt natúrra és feketére is.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#41) marositech

marositech
(tag)

Bah! Winyót oldalra fektetni nem éppen normális ötlet...

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#42) imibogyo válasza marositech (#41) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Miért?

Ha jól tudom, akkor a tányérok forgómozgása miatt csak függőlegeshez, vagy vízszinteshez képest párhuzamostól, vagy derékszögtől eltérő merevlemez felfogatás a helytelen. :U

Tehát ha lapjára van fektetve, vagy élére van állítva a HDD, akkor nem lehet baja. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Mondjuk ha nem így lenne, akkor sok házban direkt kukáztatná a gyártója a merevlemezeket. Amit kétlek. :K

(#43) Ste válasza havasa (#25) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szokás, de sokszor az sem használ, ha sok vinyót aggatsz ugyanarra a vékonyka alu lemezre, ami egy légy landolásától is rezonál a felfogatási pontjainál. Ugyanis mindegyik konstrukció ott vérzik el

True Success is Blonde

(#44) havasa válasza HookR (#40) üzenetére

havasa
(senior tag)

Akkor eredeti alu színben, a fekete alu házakra azt hittem, hogy festettek, nem volt még fekete alu házam és nem is lesz.

43# Ste: nekem tetszik ez a tálcás elrendezés, HDD nincs a gépben, SSD Raid-nek meg pont megfelelne, mert rendezettebb lenne a ház belseje.

[ Szerkesztve ]

(#45) marositech válasza imibogyo (#42) üzenetére

marositech
(tag)

Munkámból adódóan naponta több 100 gép kerül hozzám.
Azok a gépek ami helykihasználás és spórolás miatt szerencsétlen HDD helyük van azok valahogy hajlamosak a meghíbásodásra. (Brand komplett gépek)
Ami fejjel lefelé vagy normálisan van felhelyezve azokkal nem volt gondjuk.
Bár a többi rész inkább HDD témához tartozik. :)

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#46) imibogyo válasza marositech (#45) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Értem. :K

Nekem 3 évig volt a merevlemez állítva, és még mindig ugyanazt a merevlemezt használom, azóta már megint 4 éve. :B

Gépem, állított merevlemezzel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.