Érdekes megoldást találta ki a merevlemezek számára, nem is rossz ötlet! Bár maga a ház annyira nem nyerte el a tetszésem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Órási ház különleges megoldással: érkezik a Lian Li PC-90 "The Hammer"Hozzászólások

Youri
(PH! addikt)
Ötletes, de semmi dizájn 
nem válasznak ment, bocsi
[ Szerkesztve ]
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

D.Orion
(PH! kedvence)
Értem én, hogy csak egy bemutatókép, de pont a Lian Li az amitől azt várnám, hogy még itt is első osztályú legyen. Erre ilyen "ősrégi" szedett-vedett merevlemezeket pakolnak fel a gépre. Mondjuk így legalább egyik gyártó se szólhat, hogy az ő márkája miért nem szerepel a képen. 
Maga az elrendezés, viszont nem tudom, hogy ha 6db 7200rpm-es winyót valaki így felrak, akkor azok együttesen nem-e képesek rezonanciába hozni a gépet. Pláne, ha hat egyforma és egyenlően terhelt(raid) winyóról van szó.
Egyébként ott milyen légáramlat fogaj hűteni a winyókat? Mindenesetre a kg feletti procihűtőknek jó ellensúly lesz. 
[ Szerkesztve ]
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
Alsó tápos verzsönben jobb lenne...
[ Szerkesztve ]
(#5) Petike1007

Petike1007
(tag)
A Lian Li mindig is a minimalista design-t követte...de legalább drágán 
Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...
"Órási ház"? 
Nekem amúgy tetszik ez a ház.
[ Szerkesztve ]
"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

spyro1411
(lelkes újonc)
Nem tudom ti hogy vagytok vele én csak egy tipikus lian li házat látok nem fog meg rajta semmi nem tetszik de azé a belselye meg minden tetszik de a külseje 
Simán rezonálnak hagyományos felépítéssel is. Volt pár full alu házam, szinte mind rezonált, ha nem gumiztad a vinyót agyon.
Na és a merevlemezek mennyire fognak ott melegedni? A teli rögzítőlap miatt nem nagyon tud hova áramolni az elektronika alatt megrekedt hő
True Success is Blonde

Entryy
(fanatikus tag)
Csak én nem látom, hogyan lehet szerelni ezt a házat?
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

Narasim
(kvázi-tag)
ha nem lian li gyártmány lenne, akkor simán azt hinném, hogy valami gagyi.
nagyanyám szavaival élve: se nem semmi, se semmi!
mondjuk e mellett a maszírozó gépemet eladhatnám, ezt feltenném az asztalra, felfeküdnék én is és szépen átmozgatna, amig a vinyók elektronikái meg nem sűlnek...

dízelracer
(őstag)
Hát ez így elsőre egy ritka szar ház már bocsánat.

Malachi
(őstag)
ekkora és csak 6,6 kg? nem akarok túlozni, de ez elég soványka nem? így majdnem biztos a rezonancia. nem tetszik.

peetmaster
(senior tag)
Ez tényleg jogos. Én a Cooler Master HAF 922-nél és 932-nél bevált 20 centis oldalsó ventilátor megoldást alkalmaztam volna. Mondjuk akkor a 230mm-es szélességet még meg kellett volna toldani 1-2 cm-el.

sgergi
(PH! kedvence)
Pont ezt akartam én is írni. Nem igazán látom át a koncepciót.
[ Szerkesztve ]
Hát, szerintem megfőnek, az fix. Én a Lian Li helyében gyorsan letagadnám ezt a házat.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Jaeger
(kvázi-tag)
Hááát...
Ez a ház egy vicc! Még hogy ötletes?! Ugyan már!
- A vinyók szellőzése nem megoldott, ráadásul az oldallap közelsége tovább ront a helyzeten
- Beépítés után a házba csak a vinyók kiszerelése után lehet bejutni (!!)
- Előlapon csak 2 db 5,25”-es hely
- Színtiszta gagyi kategória, ésszerűtlen elrendezéssel megspékelve.
És mindezért 45 eFt (és akkor nem is euro-alapon számoltam)?! Hát ebből sem fognak sokat eladni...

dízelracer
(őstag)
Alulról a hdd tálca zárja a hőt fentről a ház oldallapja. Hiába van elöl két darab 14-es venti ha nem a merevlemez(ek)ről "fújja le" a meleg levegőt. Ha valaki ebbe bepakol a videón látható módon hat darab merevlemezt az meg is érdemli. Meg elve ezt a felső tápos megoldást elfelejthetné már az összes nevesebb gyártó. Ez egy gagyi ház. Hamarabb vennék egy 10ezer forintos CM Elite 370-et mint ezt.

yakuza.tora
(PH! addikt)
"Mondjuk így legalább egyik gyártó se szólhat, hogy az ő márkája miért nem szerepel a képen" - Pedig de! A Samsung (is) kimaradt... 
Arra azt azért kíváncsi lennék, hogy egy izmosabb vga magasságába bepakolt vinyó mit szólna a LianLi mérnökeinek korszakalkotó ötletéért? 
Alléz Olympique de Marseille!

dízelracer
(őstag)
Hidd el lesz pár madár aki megveszi... 

kerelo
(senior tag)
na ez az ötlet,amire semmi szükség nincs ma már a felhasználok 90%-ak. 6db hdd ma amikor már 1,2 terás vinyók sem drágák.ráadásul felső tápos a ház,nem is néz ki jól,és drága.
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

blueMerle
(PH! kedvence)
Na majd a torrenthuszárok értékelni fogják 
[ Szerkesztve ]

yakuza.tora
(PH! addikt)
Azoknak ez jobb (és olcsóbb) megoldás, ráadásul elé lehet tenni egy 12-es ventit...
Alléz Olympique de Marseille!
Ötletes, legalább normálisan elférnek a házban a hosszabb VGA-k is.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

havasa
(senior tag)
Lian Li-hez szokás rezgéscsillapítót adni.
Szálcsiszolt alu színben sokkal jobb lenne, mint feketében.
#17 Jaeger: a HDD-k tálcán vannak és a tálca is kivehető, a 2 db 5,25 is sok sztem.
[ Szerkesztve ]
Nekem tetszik. Mindig is imádtam a minimal design-t.

mdccclx
(újonc)
Pont fordítva kéne állnia a hdd tartónak, a belső oldalon lennének a vinyók, és valami kihajtható/lenyitható verzióban, egyszerűsíteni a szerelést. Egyébként tetszik az a nagy üres belső tér, jó az szerintem, de így tényleg pocsék a hűtés. Mármint a vinyóké.

Dr. Akula
(PH! addikt)
Én nem merném ilyen zsufiba betolni a vinyóimat, főleg hogy propeller sincs hozzá. Ilyen időben simán megsülnek.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

tatabánya
(fanatikus tag)
a fraci core 1000-esemben semmivel se melegebb a vinyo mint hagyományosan:
![]()
tessék az Arc mini, olcsón az Arc mini, vigyék az Arc minit

sgergi
(PH! kedvence)
Azt azért lássuk be, hogy itt a ház belseje felé jól tud szellőzni, míg a cikkben lévő háznál az oldallap és egy másik lemez közé van beszorítva a vinyó, ahol semmi légmozgás nincs. A tied gyakorlatilag hagyományos elrendezés, csak a vinyó függőlegesen áll.
[ Szerkesztve ]

tatabánya
(fanatikus tag)
jogos! tényleg a két lemez közé rakták a vinyókat de biztos az alu jó hővezetését használják hűtéshez
tessék az Arc mini, olcsón az Arc mini, vigyék az Arc minit
Ha meg akarnák melegíteni a ház oldalán a pizzát, akkor valóban jó lenne ez a megoldás, de szerintem nem ez a cél...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Hebry
(senior tag)
Szerintem sem jó megoldás.
Egy forróbbfejű proci, és vga kellemes hőmérsékletet teremtene a vinyóknak, ráadásul folyamatosan. Tuti az elhalálozás.
Szépen berejthették volna ezt az alaplapi tálca és a ház oldallapja közé is, persze úgy, hogy ott valami valamiféle légcsatornát is létrehoztak volna, "állagmegóvás" céljából. 
Úgy még inkább egyedibb lehetett volna.
"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"
(#35) macilaci78 válasza peetmaster (#8) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)
Majd ha csavar nélkül lehet kivenni legalább a merevlemez-tálcát és meg lesz oldva a rezonancia.
Hűtésre vagy leveszem az oldallapot, vagy úgy kellene megcsinálni a házat, hogy a tálca belső felén legyenek a HDD-k, így a belső légáramlat éri őket.
tatabánya: És tippre mekkora felületen érintkezik az alu és a HDD? És az oldalfallal?
[ Szerkesztve ]
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

Fr3eWar
(senior tag)
Ez mégis mi a ráktól lenne óriási?
Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.
Ezt én sem értem!!! 
Az én házam sokkal nagyobb volt. 
Full ATX alaplap, egy X1950Pro-val. 
[ Szerkesztve ]

Bird
(fanatikus tag)
Ez egy tök snassz házikó... A Lian Li nevet kell megfizetni.... ![;]](/dl/s/v1.gif)
És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******
nem egy nyerő megoldás a hdd-k rögzítése véleményem szerint
a hagyományos módszer esetében rakhatok eléjük egy 12 -es ventit és az szépen lehűti őket 800 -as fordulaton

HookR
(senior tag)
(#25) havasa: "Szálcsiszolt alu színben sokkal jobb lenne, mint feketében."
A 'szálcsiszolt alu' nem szín. Szálcsiszolás után sokféle színre eloxáltathatod, többek közt natúrra és feketére is.
Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

marositech
(tag)
Bah! Winyót oldalra fektetni nem éppen normális ötlet...
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
Miért?
Ha jól tudom, akkor a tányérok forgómozgása miatt csak függőlegeshez, vagy vízszinteshez képest párhuzamostól, vagy derékszögtől eltérő merevlemez felfogatás a helytelen. 
Tehát ha lapjára van fektetve, vagy élére van állítva a HDD, akkor nem lehet baja. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Mondjuk ha nem így lenne, akkor sok házban direkt kukáztatná a gyártója a merevlemezeket. Amit kétlek. 
Szokás, de sokszor az sem használ, ha sok vinyót aggatsz ugyanarra a vékonyka alu lemezre, ami egy légy landolásától is rezonál a felfogatási pontjainál. Ugyanis mindegyik konstrukció ott vérzik el
True Success is Blonde

havasa
(senior tag)
Akkor eredeti alu színben, a fekete alu házakra azt hittem, hogy festettek, nem volt még fekete alu házam és nem is lesz.
43# Ste: nekem tetszik ez a tálcás elrendezés, HDD nincs a gépben, SSD Raid-nek meg pont megfelelne, mert rendezettebb lenne a ház belseje.
[ Szerkesztve ]

marositech
(tag)
Munkámból adódóan naponta több 100 gép kerül hozzám.
Azok a gépek ami helykihasználás és spórolás miatt szerencsétlen HDD helyük van azok valahogy hajlamosak a meghíbásodásra. (Brand komplett gépek)
Ami fejjel lefelé vagy normálisan van felhelyezve azokkal nem volt gondjuk.
Bár a többi rész inkább HDD témához tartozik. 
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
Értem. 
Nekem 3 évig volt a merevlemez állítva, és még mindig ugyanazt a merevlemezt használom, azóta már megint 4 éve. 
Gépem, állított merevlemezzel.
[ Szerkesztve ]