Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az komoly belépő lesz a Windows-os világba. :Y :R

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sokkal nem vagyunk bentebb az ARM-os Windows 8 várható teljesítményét és kompatibilitását tekintve... Ha egy Windows néven futó tablet OS lesz, akkor majdnem mindegy, mennyit nyúznak ki a Cortex A9-ből, futni fog az normálisan 1,5 GHz-en is.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#3) TESCO-Zsömle válasza erdoke (#2) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játékok szempontjából nem lesz majd mindegy.

+ ha nyitni akarnak a Notebook-ok felé, oda kellhet majd a kraft.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#4) erdoke válasza TESCO-Zsömle (#3) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Játékok szempontjából azért a VGA többet fog majd számítani, ARM fronton pedig eddig elég érdekesen alakult a VGA piac (pl. iPad 2 lényegesen erősebb, mint a Tegra 3).

(#5) VaniliásRönk válasza erdoke (#4) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azert a CPU-nak is fontosabb szerep juthat majd, ha esetleg atkoltozik par komolyabb jatek is ARM-re az okostelefonokra irt kacatok melle.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#6) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Neee... amiatt húztam fel a procit 2,4 Ghz-re, hogy nehogymá' valami mobilos prockó csak úgy lenyomja órajelben... :O :DDD

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#7) ddekany válasza erdoke (#2) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Miért biztos, hogy futni fog normálisan 1,5 GHz-n? Pontosabban, hogy nem lesz érezhetően gördülékenyebb 2,5 GHz-en? Hol áll sebességben az a 1,5 GHz-s A9 mondjuk egy 1,5 GHz-s kétmagos Atomhoz vagy Barzos-hoz? Azt gondolnám lényegesen lassabb náluk, de nem tudom. Márpedig ezekről a netbook CPU-król már kiderül, hogy kompromisszumos megoldások köznapi használatra is Win7 esetén, és hát ki tudja a Win8 tabletes kiadás mennyivel lesz kíméletesebb...

(#8) lumpen_stex válasza ddekany (#7) üzenetére

lumpen_stex
(senior tag)

a cortex a8 órajelre vetíett cpu teljesítménye a p3-al van egálban, mmu-ban gyengébb talán de ez ma már nem szempont. szóval nem lassabb az atomnál, sőtt. az a9 meg ugye egy újabb generáció...

(#9) lumpen_stex válasza erdoke (#4) üzenetére

lumpen_stex
(senior tag)

hülyeség. olyan hogy ipad2 cpu nincs a5 kódjelű van ami kb a tegra2-höz közelit de inkább alulról.
"
There are only two recent ARM architectures that have multicore support: the ARM11 and the ARM Cortex A9. The A8 doesn't come in a multicore variant. Given how many other SoC vendors are shipping dual-core Cortex A9 SoCs, the A5 was likely no different than NVIDIA's Tegra 2, TI's OMAP 4 or Samsung's Exynos in that regard: armed with a pair of Cortex A9s running at 1GHz. Update: Geekbench reports clock speed at 900MHz. Update 2: Apple confirms 1GHz clock speed on the iPad 2 specs page.
"

innen :[link]

az ipad2 gyakorlatilag a mai 50..100 dolláros kinai gagyi tablettekel van partiban.

(#10) erdoke válasza lumpen_stex (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Olvass Anandtech-et, és arra válaszolj, amire kattintasz...

(#7) ddekany
Egyelőre úgy néz ki, az ARM-os Win8 egészen külön út lesz (kifejezetten tablet OS, ehhez való alkalmazásokkal és bolttal), és alig marad átjárás az x86-ossal.

[ Szerkesztve ]

(#11) lexandro

lexandro
(kvázi-tag)

asszem megvan az új, alacsony fogyasztású asztali gépem alapja :D

Robi

(#12) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

20 nm.nem semmi :K

üdv.

(#13) PPatrik válasza erdoke (#10) üzenetére

PPatrik
(lelkes újonc)

A visual studio következő kiadásában ha jól emlékszem, akkor lehet x86-ra és arm-re is fordítani ugyanazt a programkódot. Szóval annyira nagyon nem lesz külön út, legalábbis az MS részéről. És az asztali verzióban is lesz alkalmazásbolt.

(#14) ddekany válasza PPatrik (#13) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Habár legutóbb az volt a konklúzió, hogy az alkalmazásboltban csak metrós cuccokat lehet majd venni... Persze van az x86-os "rendes" Win8-on is Metro, de hogy ki fogja használni... Meg eleve nem világos, hogy mi a különbség az asztali és a tabletes Win8 közt. Én eddig azt hittem, a kettő egy és ugyanaz. Nyilván, kidobálhatnak adott telepítésből felesleges komponenseket, de azzal leginkább csak RAM-ot/háttértárat lehet tudtommal megtakarítani, CPU időt nem.

(#15) .:LoMAX:. válasza lexandro (#11) üzenetére

.:LoMAX:.
(fanatikus tag)

:DD

5.5GB online tárhelyet ingyen (SugarSync): http://goo.gl/Ztdaf || Motorola Defy || TP-Link WR1043ND

(#16) PPatrik válasza ddekany (#14) üzenetére

PPatrik
(lelkes újonc)

Ha jóltudom, akkor az asztali win 8-ban van rendes asztal és merto is. A tabletesben meg csak merto. egyébként én most is próbálom az asztali win 8-at és nem olyan rossz, meg lehet szokni. Igazából metro-t én most csak a startmenüként látok és használok, a többi mertos szart nem használom.

[ Szerkesztve ]

(#17) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

ez persze megy...
de hogy AMD-ből egy épkézláb procit gyártsanak...

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#18) nyunyu válasza PPatrik (#13) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

ha jól emlékszem, akkor lehet x86-ra és arm-re is fordítani ugyanazt a programkódot. Szóval annyira nagyon nem lesz külön út, legalábbis az MS részéről.

Armra nem lesz teljes .NET FrameWork, csak Compact FrameWork, igy az asztali alkalmazasok nagy resze atforditas utan sem fog futni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19) PPatrik válasza nyunyu (#18) üzenetére

PPatrik
(lelkes újonc)

http://kepfeltoltes.hu/view/111220/kep1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezt most fényképeztem a win developer preview-on!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.