Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) KisTopi95

KisTopi95
(fanatikus tag)

Szép kis írás lett grat hozzá. Szép kocsi lett, és hát igen. Ebben van a hátulütője, hogy hiába költesz rá, nem fog annyival többet érni. Bátyám is így járt egy régebbi celicával. Bár arra eddig többet költött(hogy egyáltalán üzemképes legyen!), mint maga a kocsi ára.

Várjuk ki, mi lesz a vége| Napközben csak 15:00 után keress telefonon! | http://yooouuutuuube.com/v/?width=192&height=160&yt=ZZ5LpwO-An4&flux=0&direction=bottom_right

(#2) nemszabad

nemszabad
(lelkes újonc)

Jó kis írás, megörültem, mikor megláttam, nekem is c corsám van-om volt, csak 1,7 DTI. Enyémben még az Isuzu dízel ketyegett. Nagyon szerettem, de el kellett adjam:(. Nekem baromi lomha volt, érthetetlenül lomha, végülis nem foglalkoztam vele, csak eladás előtt. A légtömegmérő volt szar, azt kicserélve repült. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy katalizátor nem volt alatta:). Én melóra használtam, wifi-s netet kötöttem 1,5 évig vele, mindig tele volt szerszámmal, kábelekkel, antennákkal. Jól bírta a gyűrődést.
Igazából nem értem, hogy miért akarsz 10 km/h-nál 1-est kapcsolni:), még egy benzines is elmegy kettőben kis kuplunggal.
Szép lett az autód/autótok, gratulálok! Sok balesetmentes km-t!

Petya

(#3) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó leírás, köszönöm, hogy megemlítettél, most kis változás alatt áll a kocsi, ha elkészül akko rén is összedobok egy kis cikket. :R

[ Szerkesztve ]

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#4) kop8

kop8
(őstag)

Jó írás! :R

A vti civic engem is érdekelne :K

GIGABYTE P67A-UD4 B3, I7-2600K 2*2GB DDR3 1600Mhz crucial ballistix, H2O CPU, VGA 6870 OC, XFX 550 PRO----nokia c7

(#5) korion

korion
(tag)

élvezettel töltött el az olvasás!:)
köszi!
üdv!

Szerintem egy "GAMER" gépnek full grafika mellett el kell érni az 50fps-t átlagban... +36702341385

(#6) Benőke

Benőke
(fanatikus tag)

Köszi az írást.
Nekünk is van egy Céges Corsa igaz benzines és 1,2 -es. 2006 évjárat
Sok autót vezettem de mind közül ez viszi a negatív prímet.

Belül minden zörög és rezonál, mindig ciripel benne valami, a futóműre egy vagyon megy el minden évben. A szervizekről ne beszéljünk mert drágák és kontárok mind. De ez más lapra tartozik. Egyáltalán nem érződik benne hogy stabil autó lenne és nem is az.
Szóval ülés kényelmetlen. Semmi nem esik kézre. A Váltó érzet iszonyatosan gyenge és akadós is a váltó, mondjuk ki hogy vacak (Pirosnál ha zöldre vált a lámpa néha ott küzdök vele hogy 1 -be tegyem, mögöttem meg azt hiszik hogy szándékosan szívatok mindenkit). Ideális üléshelyzetet egyszer sem sikerült megtalálni benne. A klímáról nem tudok nyilatkozni nem szoktam bekapcsolni ő magától szokott néha. Télen mondjuk nem annyira örömteli ha fűtésről hűtésre vált... Csak úgy.
Ami pozitívumot találtam benne hogy parkolni könnyű vele mert kicsi. Pesten ez nem hátrány.

1,2 Benyás motor ról nem tudok sokat elmondani. Fogyasztás városban 8-10 liter. Városon kívül olyan 7 környéke. Zörög zúg és nem megy. A Váltó fokozatok elosztását annyira zseniálisan sikerült eltolni hogy állandóan kapcsolgatni kell. Előzni vele csak lendületből érdemes. 1 rövid 2 hosszú, 3 megint rövid, 4 hosszú 5 pedig megint rövid. Ha egyszer is kipróbálták volna rájöttek volna hogy ez így magas fogyival és roppantul használhatatlan elosztással jár.

Magam részéről kifejezetten nem szeretem. :U

(#7) hdman

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm az elismerő szavakat! :C :R

A klímáról nem tudok nyilatkozni nem szoktam bekapcsolni ő magától szokott néha. Télen mondjuk nem annyira örömteli ha fűtésről hűtésre vált... Csak úgy.

Ezen besírtam :DDD

A múltkor leszólítottam egy srácot, akinek pont ugyanilyen kocsija volt, és megkértem, hogy mondja el a tapasztalatait: ott majdnem sírtam, mert ahogy elmondta, kb. a kocsi árát ráköltötték már a szervizelésre, annyira szar . Minden szétesett rajta. Sjanos ilyet is ki lehet fogni. :(

Viszont látod, az enyém műszakilag szinte teljesen hibátlan, pedig azért kapott egyet-s mást az elmúlt 150k km alatt.

Annó (többek között) azért vettünk Mazda 6-ot, mert az egyik Auto Bild hosszú távú tesztjén 100.000 km-t futott mindennemű hiba nélkül, egyetlen izzócserével. A megbízhatósági listát magasan vezette.

Erre a miénkkel mi történt? 60.000 km alatt 3x kellett visszavinni a xenon hibája miatt, 2x a magasságállító motor romlott el, egyszer pedig az elektromos rendszerrel volt valami hiba, aztán nem beszélve a teljes kuplungcseréről.

Ennyit a megbízható autókról. Az egyik ilyen, a másik olyan. Ki kell fogni.

[ Szerkesztve ]

Sopron city :) Osztrák munkát keresek! PÜ!

(#8) anjani182

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

1080kg-ra 70LE, hát ez minden csak nem gyors :)) 0-100 14,5 sec...

Forever and ever, let's make this last forever.

(#9) hocico

hocico
(kvázi-tag)

jóféle

munkavédelem, HACCP +++keresek: XD kártya 2GB és USB-s olvasó, lego és barbie babák újszerű állapotban

(#10) KubanitoS

KubanitoS
(őstag)

Én csak azt nem értem, hogy a cikk azzal kezdődik, hogy napi szinten ingáznod kell és a családi Astrát használod erre. Ennek ellenére a Corsát a megvásárlás után nem is használod, mert Fiattal közlekedsz.

Hello, ladies! Ivan Panced here - but you won't hear ME complain!

(#11) Vakegérke

Vakegérke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó kis írás, élvezettel olvastam. :K

Egy tanácsom is lenne, ha megengeded. Elektromos szerelésnél első dolgod legyen az aksiról levenni a + sarut. Sok bosszúságtól kíméled meg magad.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok...

(#12) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a panda motor 200.000 Km-re van tervezve, aztán kuka. Ez van. Persze ésszel hajtva biztos ki lehet belőle hozni többet is, de taposni tutira nem éri meg. Haverom trélerezik autókat, és hát volt, hogy a Suzukinak is hoztak autókat. Ő mondta, hogy ez a motor egy vicc. Ennek ellenére szaladgálni egy városi autónak szerintem nem kell több/jobb. Mondjuk én alapból ki nem állhatom a kicsi autókat, de ez az én bajom, ez egyéni.:). Annak idején sokat gondolkoztam az "egyötös" tdi Corsán, de akkor baromi drága volt, nekem meg annyit nem ért meg, inkább vettem egy Toyotát (máig nem bántam meg :D) annál is olcsóbban, pedig az sem egy olcsó autó. A céges autókkal vigyázni kell, mert a "gazdáik" ugye többnyire ügynökök, akik napi szinten horror mennyiségű km-t raknak bele, sokan dolgoznak időben és általában qrvára sietnek, hogy végezzenek. Ezért kinyomják a szemét az autónak. Sokat vezetek, és egyre több ilyet látok az árokban, fejtetőn. Szerintem jó vétel volt, ha vigyázol rá és ilyen kevés kilométert pakolsz bele, sokáig örömöd lehet benne. ;).

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#13) strike-force

strike-force
(őstag)

Volt nálam is tavaly télen egy 1,3 Mjet-es Fiat Panda. 5-10km-es távokat jártunk vele városon belül 3-4 fővel és nyomtam is neki, így lett 5,5L a fogyasztása. Szerintem zseniálisan összerakott kis motor!
Mondjuk Astrába, vagy Puntoba ez az aggregát szerintem már kevés, oda 90-100LE kell, hogy jól tudja vinni a dobozt! :)

Just realize it!

(#14) hdman válasza anjani182 (#8) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Te gondolom M3-at hajtasz:)
Gyors != versenyautó, hanem egy furge, mozgekony kis kocsi.

Arra azert megkernelek, hogy kb ilyen arban, mint ez mutass egy olyan kocsit, ami muszakilag kifogastalan, hibatlan, es 8 korul van 100-on. De ha lehet, ne valami szakadt Golf II GTI-t. koszi:)

(#15) JanFe

JanFe
(fanatikus tag)

Jo kis kocsi lett a vegere :)

"There is nothing permanent except change"

(#16) hdman válasza KubanitoS (#10) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

A munkahelyemre ingazok, ott mar a ceges autot hasznalom.

Vakegerke: koszonom, ezt eszben tartom.

(#17) No-kia válasza hdman (#14) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

enyém 9,1 alatt van százon és csak 135K volt :DDD :DDD egy éve a lelke is kivan hajtva szegénynek,de műszakilag hibátlan *(bár az első fékeket kellett cserélni(nagy tempóhoz nagy fék, a régi kicsi volt ;] ) más dolog cseréjét maga kocsi még nem kívánta ):DDD

igaz 3 literrel többet fogyaszt mint a corsa :O

*= jah , nem . hülyeséget írtam. eszi picit az olajat. nem hibátlan :(

[ Szerkesztve ]

C35i->3510i->6230i->N73->5800XM->N93->6610->6230->7610->K550i->Blade->5310XM | Ford Sierra 2.0i

(#18) hdman válasza No-kia (#17) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerencsetlen kocsi :DDD

(#19) dízelracer válasza hdman (#14) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Honda fan mit vártál? :DDD

(#20) Zaja2

Zaja2
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Bírom ezt a verdát!

Nagyon sportos kis gép! :C

I ♥ PH! Shoodilliwadilididilliwudilidi­­lliwoooooooh-SWING! / http://www.youtube.com/watch?v=x3M-ORrqk_0&feature=related

(#21) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

frankó kis autó

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#22) h1n1_900

h1n1_900
(őstag)

Maximális forgatónyomaték / fordulatnál: 170 Nm / 1750-2500 1/min

Ezt kizártnak tartom :U

Ja hogy diesel :D
Az már más :)

[ Szerkesztve ]

Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr

(#23) h1n1_900 válasza h1n1_900 (#22) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

Illetve olvastam, hogy tervezel némi tuningot. Ha gondolod dobj egy privit. Budaörsön van az ürge elég megbízható és olcsó is. Ő is szoftvert módosítja.

(#24) tiborandras

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

"Gyorsulás 80-120 km/h, 5. sebességben: 14,8 s (rugalmasságot mérni 5.ben??????)"

ilyen modon lehet merni az ugynevezett nyomatekrugalmassagot. viszonylag kis sebessegnel a leghosszabb fokozatban meg lehet vizsgalni, hogyan gyorsul az auto gazadasra: milyen fordulaton kezd el felepulni a nyomatek, milyen fordulatszamtartomanyban erheto el "hasznalhato" nyomatek, hol eri el a csucserteket, milyen fordutalon csokken. a mai modern turbodizel autoknal alacsony fordulatonszamon jelentos nyomatek van ( jellemzoen 1500 1/rpm kornyeken ) es egy 1000-1500 hosszu tartomanyban van a "hasznalhato" nyomatek ( kb 1500 es 3000 kozott ), ezert nem erdemes tiltasig forgatni szegenyeket ;]

1.3 cdti corsa gyari es tuning utani nyomatekgorbeje

[ Szerkesztve ]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#25) Lauda

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem is c corsam van az 1.7-es japan dti dizel. Szuper kis jargany, 6 eve hasznalom. ;)

(#26) hdman válasza tiborandras (#24) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom, nem ez a lényeg, de ez a grafikon a 90LE verzióra vonatkozik, ami a D Corsánál jött képbe. Néztem is először, hogy gyári állapotban 200NM nyomaték :)

Én úgy emlékeztem, hogy ezeket a rugalmassági teszteket 3-4 fokozatból indítják. Illetve talán az is emellett a feltevés mellett szól, hogy az ember leginkább egy kamion után kezd el 80-ról előzni, és én személy szerint nem 5.ből lövök ki ilyen helyzetben. :DDD

Talán életszerűbb/célszerűbb lenne így megadni az értékeket, engem hidegen hagy h 5.ből hány mp alatt ér fel 120-ra.

Ez a motor 3000-3200 rpm-től már teljesen halott. Tényleg felesleges efölé forgatni, már csak a hangja nő, ereje semmi, és legfőképpen nem is tesz jót a motornak.

Geller_1972:
Ez a panda motor 200.000 Km-re van tervezve, aztán kuka.

Hát, azért meglepődnék, ha 200k-nál lefeküdne. Tudom, hogy ezek a mai autók nem olyanok mint a régi dízel zöldségesmercik, amik motorbontás nélkül is elmennek 1 millió km-t, de azért nem ártana, ha legalább 300k-t elmenne nagyobb motorgenerál nélkül. És akkor sikeresen visszaértünk ide: [A kommentek többsége erről szól]

(#27) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönjük az irást, nagyon tetszett!
Szép lett a kicsike, remélheltőleg még sokáig használatban marad (még ha jelenleg a Fiat miatt kicsit hanyagolva is van).

Én mindig is szerettem az Opel-eket, nekem is van egy régi, de nagyon jó állapotú Astra F-em (majdnem 17 éves). Már gondolkoztam, hogy irjak róla egy bejegyzést de mindig elmaradt, mostmár lehet nem is lesz 1-2 év mulva pályáznék valami újabb autóra (anyukám pedig már nagyon feni a fogát erre :D ).

Azért egy pár szót az autóról ejtenék külön bejegyzés helyett, félig meddig kapcsolódik a témához.

Az Astra 2008-ban volt behozva Belgiumból, apukám egyik ismerőse hozta (megbizható, több autót is hozott nekünk és ismerősöknek) és nagyon ajánlotta, második autónak meg is lett véve egyből. Első ránézésre (és főleg a szervizkönyv szemrevételezése után) tudni lehetett, hogy nem egy leharcolt autó. Amit tudni lehetett róla, hogy egy idősebb házaspár használta majdnem végig (kb 12 év), garázsban volt tartva, rendszeresen szervizelve. Az autó végül 2010-ben került hozzám addig apukám és felesége használta (viszonylag keveset) lassan másfél éve van nálam, kb 15000 km-t mentem vele.

A kilóméteróra állásáról néhány szót... 1995 elején volt először beirva az autó, tehát lassan 17 éve használatban van, és jelenleg 98.000 km-t (!) mutat az óra. Nem elirás/csalás, szervizkönyvben vezetve volt, amig hozzánk nem került, azóta pedig tudjuk mennyit volt használva, tehát az érték valós (érződik is a motron hogy nincs szétjárva). A másik nagyon fontos dolog, az autón, hogy bár a festés helyenként kopottas, vannak rajta kissebb karcolások szép számban, de egy körömnyi rozsdát nem lehet találni rajta sehol. Ime egy kép (katt a nagyitáshoz):

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a kép egy apróbb baleset(-em) után készült (2010 vége), amikor is újra volt festve az autó eleje, de a baleset előtt is hasonlóan nézett ki, leszámitva a ködlámpákat (azokat utólag szereltük bele).

Néhány adat az autóról:

Gyártva: 1994 december, Németország
Kaszni tipusa: Hatchback
Ajtók száma: 5
Motor: 1.4 L, benzines, MPI, 82 LE, 116 NM
Km: 98.000 körül
Felszereltség: 1 db légzsáktól eltekintve teljesen alap (nincs központi-zár, ABS, klima, ablakok is manuálisak)

Pozitivumok:
- A motoron érződik hogy még mindig nagyon rendben van. Jól ugrik amikor kell, 5. sebességben 100 km/h fölött is teljesen jól gyorsul. Ebben a tekintetben egy különleges autó, mert elég ritka az ezzel a motorral szerelt Astra F. Leginkább 60 lóerős 1.4 L-es vagy 75 lóerős 1.6 L-es (SPI) motorral találni hasonló autókat.
- Vezetési stilustól függően a fogyasztással nincs baj. Persze nem lehet egy újabb dizel- vagy akár benzinmotorhoz hasonlitani, de ha az ember nem tapossa ki a belét akkor viszonylag jó értékeket lehet vele elérni. (városban 8-10 L, kint 5.5-6.5 L, pedig nem szoktam kimélni).
- Alkatrészeket fillérekért lehet kapni hozzá (eddig nem sokat kellett rajta javitani a mult évi koccanáson kivül)
- Nagyon olcsón sikerült megkapni (mondjuk volt egy kis családi kedvezmény :D )

Negativumok:
- Felszereltség. Itt most nem az elektromos ablakra vagy tükrökre gondolok, azok nélkül simán megvagyok. Ami nagyon hiányzik nekem az a központi zár (tudom utólag is lehet szerelni de az mégsem olyan, és sok munka van vele, de késöbb még lehet sor kerül rá), ABS, és a klima.

Összegzés képpen el kell mondjam, hogy az autót nagyon megszerettem, de felszereltsége miatt nem tudom hosszú távon elképzelni magamnak. Ezel együtt is még biztos hogy nem fogok egyelőre megválni tőle, legalább is addig nem, amig egy hasonlóan jó ár/érték arányú autót nem kapok. Ahogy már emlitettem fennebb, legjobban anyukám örülne ha meg akarnék válni az autótól (hozzá kerülne), neki már rég óta egy 97-es Dacia-ja van ami már kezd nagyon rozoga lenni. :)

Mégegyszer kösz az irást, szivesen olvasnék még hasonlókat itt!

[ Szerkesztve ]

(#28) hdman válasza nkmedve (#27) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Koszonjuk szepen, hogy megosztottad velunk, gratula a kocsihoz, hasznald egeszseggel. Az F astra tenyleg egy olyan gep, amit nem lehet megolni:) Erre tenyleg ervenyes az opel-sosem kopel mondat:)

A kocsid mar tinikorba lepett, de szerintem meg jopar evig nem lesz komolyabb baja, de ha megis, tenyleg gombokert hozza lehet jutni alkatreszekhez.

Mas: miutan azt a szot hasznaltad, hogy motrot, rogton rapillantottam az adatlapodra, hogy hol laksz. Gyorben laktam par evet, ott hallottam eloszor, de azota sem tudtam megszokni:)

ja, rendszam rulz :DDD

szerk: GPS tartot a kocsiban hagyni halalos vetek! Pesti ismerosom meg a foltot is letorli a szelvedorol:)

[ Szerkesztve ]

(#29) h1n1_900 válasza hdman (#28) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

GPS tartot a kocsiban hagyni halalos vetek! Pesti ismerosom meg a foltot is letorli a szelvedorol

Ez így van.
+1 :K

(#30) nkmedve válasza hdman (#28) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"szerk: GPS tartot a kocsiban hagyni halalos vetek! Pesti ismerosom meg a foltot is letorli a szelvedorol"

Ja, az csak néhány hónapig volt ott, idén nyáron leszedtem, mert a meleg miatt kicsit eldeformálódott, azóta csak akkor teszem fel mikor muszáj. :) Amúgy értékesebb dolgokat nem szoktam elől hagyni (a GPS sincs soha a kocsiban csak a tartó, mostmár az is csak a kesztyűtartóban).

(#31) Balage21

Balage21
(tag)

Egy rövid időre (3 hónapig) volt nálam is egy ilyen Corsa. 2003-as évjáratú, lótifuti céges autóként töltötte élete nagy részét. 328 400km--t mutatott a számlálója amikor hozzám került. Őszintén szólva a kezdetben kicsit mérges voltam mikor először beleültem, hiszen a saját viszonylag új (2009-es Ford fiesta 1,4 TDCI) céges autómhoz képest nagyon fapados volt.
Azonban a menetdinamikája meglepett, a kis 64 lovas Corsa a 69 lovas Fiestához képest repül, és a motor is sokkal finomabb járású még ennyi km után is. Amilyen nehezen indult a kapcsolatunk olyannyira megszerettem a végére. :) 21 000km-t tekertem bele.
Csak mellesleg megjegyzem hogy jelenleg már 408 000km van benne és mindez vezett szervízkönyvel. Érdemes ezen a céges autó dolgon elgondolkodni, bármennyire is ellenzik sokan.Lehet hogy itt ott kopott a de a kötelező dolgok mindig be vannak tartva, és ez nagyon sokat számít...

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#32) h1n1_900 válasza Balage21 (#31) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

Céges autó... Legtöbben sajnos nem kímélik. 30centis patkának puff neki. És még sorolhatnám :(

(#33) hdman válasza Balage21 (#31) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Koszonom a megerositest! Azonban a ceges autos vonal csak akkor mukodik, ha: keves gazdaja volt,/ismerted a tulajt/ismered az autot. Maskulonben lehet, hogy hullara volt hajtva. Hiaba a vezetett szervizkonyv, az auto barmelyik pillanatban szeteshet. Akkor lehet nagyot cumizni, es szerelotol szereloig jarni.

[ Szerkesztve ]

(#34) h1n1_900 válasza hdman (#33) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

keves gazdaja volt,/ismerted a tulajt/ismered az autot
Ott a pont!
Sajnos a legtöbb cégnél halálra vannak ítélve ezek az autók...

(#35) Balage21 válasza h1n1_900 (#34) üzenetére

Balage21
(tag)

Akkor lehet hogy a mi a cégünk pont kivétel. :) Én speciel hidegen 1800 fölé nem pörgetem, melegen nem állítom le a turbo miatt.15ezrenként olaj, olajszűrő, pollenszűrő, levegő szűrő csere. 40 ezrenként üzemanyagszűrő. Persze hozzátartozik ez vidék nem Budapest...
Van egy Mercedes Sprinterünk amibe 800ezer km van.Lassan elporlad a kasztni de motorikusan makulátlan. Megy mint a golyó. :)

A magyar ember nagy hibája hogy azt hiszi hogy egy autóban 200ezer km van akkor az egy roncs. Már nem a volgák, wartburgok korát éljük. Főleg aki diesel autót vásárol az ne várja már el hogy egy 5éves kocsiban 30 000km legyen. Ez egy minimum éves futásteljesítménye egy ilyen autónak...

[ Szerkesztve ]

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#36) h1n1_900 válasza Balage21 (#35) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

2féle ember van ugyebár. Aki a céges autóra is úgy vigyáz mintha a sajátja lenne. Meg van a másik. Nem takarítja. Hidegen széthajtja. Nem figyel semmire. Aztán "kipolírozza" a cég, a palimadár meg fogja a fejét...

[ Szerkesztve ]

(#37) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép így fehérben, bár szerintem kicsit nőies. :) Használd egészséggel.

[ Szerkesztve ]

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#38) hdman válasza Jhonny06 (#37) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

A Van kivitelek tobbsege feher minden markanal. Attol fuggetlenul nekem tetszik a feher, es most divat is:) De azert koszi :DDD

(#39) wody21

wody21
(kvázi-tag)

"Fúrtunk egy lyukat a kesztyűtartóba, onnan a kardántengelynél lévő műanyag mögött vezettünk az ülés alá a kábeleket, majd onnan hátra." Az szerintem más akart lenni.

[ Szerkesztve ]

HI

(#40) hdman válasza wody21 (#39) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

jogos, ebben nem voltam teljesen biztos. Mi pontosan a neve?

(#41) anjani182 válasza hdman (#14) üzenetére

anjani182
(őstag)
LOGOUT blog

Az első autóm, ami mai napig megvan 13s alatt gyorsul, és dízel. Szerintem lomha, főleg 2-3 személlyel. Előnye: szinte termeli a gázolajat :))

dízelracer: 14.5s nálam az alulmotorizált kategória, pl. Octavia 1.4 meg hasonló... :(

Amúgy itt a gépsárkány:

[ Szerkesztve ]

Forever and ever, let's make this last forever.

(#42) nemszabad válasza Geller_1972 (#12) üzenetére

nemszabad
(lelkes újonc)

A céges autókkal nem (csak) az a probléma, hogy hajtják őket kíméletlenül (a legfontosabb elvet alkalmazzák a sofőrök: nem az enyém, hát akkor meg...), hanem az, hogy nem egy ember vezeti, hanem általában sokan. Szóval nincs csóró autónak gazdája.

Petya

(#43) h1n1_900 válasza hdman (#40) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

Kardáncsatorna vagy mi az isten.

(#44) Lauda válasza h1n1_900 (#43) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kardanalagut. :)

(#45) No-kia válasza dízelracer (#19) üzenetére

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hondásokról mindig ez jut eszembe:

- Apa, tudod mi az a forgatónyomaték?
- Nem fiam. Mi az?
- Ja persze. Megint elfelejtettem, hogy Hondád van.

;] ;] :DDD

(#46) hdman válasza anjani182 (#41) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Az enyemnek meg az az elonye, hogy nem fer be 3 ember,ergo nem huzzak le a kocsit a nagy seggukkel:) Nagyreszt egyedul hasznalom, igy azert eleg az ero. Ha megkapja a chipet, akkor remenyeim szerint a gyorsulas lecsokken 10-11s re, ami azert mar eleg vallalhato:)

Aaa, Civic... Gyonyoru! 1.8?

(#47) hdman válasza Lauda (#44) üzenetére

hdman
(senior tag)
LOGOUT blog

Azaz:)

(#48) h1n1_900 válasza Lauda (#44) üzenetére

h1n1_900
(őstag)

Az :)

(#49) zsoldi80

zsoldi80
(tag)

Ügyes írás, gratulálok. Én is szeretem az Opelt, szinte csak ilyen márkájú autókat vezettem. Volt szinte minden: Astra F,G,H, Corsa C, Combo C, Omega, Vectra B,C, Zafira.
Azért Geller_1972 fórumtársnak igaza van, ezek a motorok nemigen mennek 200e Km-nél többet. Persze, ha valaki vigyáz rá, és mondjuk megakadályozza, hogy az égéstermék visszakerüljön a motortérbe, ami gyakorlatilag összekátrányoz ott mindent. Sajnos a DTi és a CDTi motorok nagyjából mind ilyen elven működnek.
Az viszont nagyon tetszett, hogy a 198 cm-el befértem ebbe a kívülről picinek tűnő Corsába. :C
Elég sok helyet hagytak a pedálok körül is.
Viszont emlékeim szerint a futómű a keresztbordákon keresztül rázott, a kuplugpedál szintén, az utastér zörgött, a váltókar 2 és 3-as között kissé furcsán viselkedett. Az olajat az összes dízel Opel eszi, hogy hová tűnik a tartályból sose értettem... :F
Viszont a kormány ez eps-nek köszönhetően igen jó, akárcsak a fékek.
Ami viszont számomra nagyszerű az Opel márkában a könnyű szerelhetőség. Szinte mindenhez hozzá lehet férni, bár összehasonlítási alapom csak néhány Renault :W és Peugeot :W típussal van.

zsoldi80-nak 46 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

(#50) Lauda válasza zsoldi80 (#49) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne komolytalankodjunk mar. Tudsz peldat arra, hogy egy ilyen motor csak 200 ezret ment el? Tuning nelkul? Legyszives irjal rola. Mert en nem tudok. Faterom 170 ezret oktatott bele eddig! az 1.6 hdi (PSA) peugeot-ba, de a motor most is olyan, mint az uj. ;]

Gondoltam keresek kepet a corsamrol, eddig nem jartam sikerrel, de nem adom fel. :DDD ;]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.