Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A monitor nagyon szép. De a háttérkép az jobban érdekel. Akinek megvan küldje el, köszi. :B

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#2) Duree

Duree
(PH! addikt)

Azt hiszem nem kell csalódni a NEC monitorokban.Mindegyik kiváló,és ennek az ára is jó.Persze mire elér hozzánk az 1400 dollár 1400 euró lesz,azt meg átszámolják 350 forinttal meg az áfa is hozzájön,így már nem éri meg megvenni,csak annak akinek kimondottan ez a monitor kell

(#3) Probber válasza Sub-ZeRo (#1) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Írj a NEC-nek (-micsoda szójáték) egy emailt, hogy küldjék már el neked! :DDD

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#4) BLiNk3r

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez mitől önkalibráló monitor? Ha jól vettem le, magától csak a fényerőt tudja belőni, színkalibrálást nem végez önállóan. Persze gondolom adják hozzá a kütyüt, de a kalibrálási folyamat már gondolom humánerőforrás-igényes.

(#5) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

Ez szinte biztosan ugyanaz a panel, mint a Dell 2710W.

(csak azt a barmot kapnám el egyszer, aki egy profi grafikai munkára született monitorokhoz szánt panelt 16:9-ben készít el)

[ Szerkesztve ]

(#6) tetrix válasza ROBOTER (#5) üzenetére

tetrix
(tag)

ja, pont az arányokkal lőtték ki a célpiacról :DDD

(#7) Polemius válasza ROBOTER (#5) üzenetére

Polemius
(tag)

Nem tudom, nekem jól jön melóban, hogy van hely a paneleknek és eszköztáraknak. Még a második, 17"-os monitorra is jut belőlük bőven. :)

(#8) tetrix

tetrix
(tag)

a gyártó honlapján 16:10 arányúról írnak mégiscsak; rosszul következtettem úgy tűnik :)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9) ROBOTER válasza Polemius (#7) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nekem meg elég szarul jön, hogy pl. veszek egy 27''-os monitort 200e forintért, és ha porté állású képpel dolgozom, akkor alig tud többet, mint egy 21''-os 4:3-as képernyő.

Nem beszélve a "sima" full HD monitorokról.

Legalább a 16:10-et megtarthatták volna ebben a kategóriában.

(#10) ROBOTER válasza tetrix (#8) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Az mondjuk érdekes lesz... téglalap alakú pixelek?

2560:1440 = 16:9

(#11) BLiNk3r válasza ROBOTER (#9) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre van a pivot ;)

(#12) ROBOTER válasza BLiNk3r (#11) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Aha, 27''-nál...

Meg mondjuk gyere már haza egy rendezvényről, 300 képpel, és minden másodiknál állítsd már át az orientációt. Nem sokáig tartana a monitor, és a karizmod sem...

A pivot baromira nem erre való.

(#13) Polemius válasza ROBOTER (#9) üzenetére

Polemius
(tag)

Mondjuk én kiadványszerkesztek, nem fényképeket bűvölök egész nap. Ehhez jobban fekszik a széles monitor.

(#14) ROBOTER válasza Polemius (#13) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Nyilván mások az igényeink, a zavaró inkább az, hogy nincs alternatíva.

(#15) BLiNk3r válasza ROBOTER (#12) üzenetére

BLiNk3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyugi ombre, nem kell túlpörögni a dolgot :)
Évek óta grafikázok - lehet, hogy megszokás, de nekem egyáltalán nem jelent gondot egy 16:9-es vagy 16:10-es képarány. Se fotószerkesztéskor, se kiadványok tervezésekor. A pivotot csak egy alternatívának írtam, nyilván nem ez a fő felhasználási területe.

(#16) Nyugdíjas válasza BLiNk3r (#15) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

kb. ennyi... :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#17) ROBOTER válasza BLiNk3r (#15) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Gazdasági megközelítés kérdése, hogy egy 200ezres monitor helyett egy 100ezres tulajdonságait élvezni bizonyos helyzetekben hátrány-e vagy sem.

Nekem igen, mert magamnak fizetem.

[ Szerkesztve ]

(#19) Nyugdíjas válasza ROBOTER (#17) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

ízi men, ízi... Veszel majd másfélét :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#20) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Szép lenne jó lenne 5:4 be nincs belőle?:D

(#21) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez játékra van ;] ( :DDD )

Amúgy húzos nagyon, a TV-m 26-os, és 1366x768. Ennek a mérete egy lehelletnyivel nagyobb és dupla a felbontás - ijesztő(en jó lehet jáccani is) :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#22) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Fincsi kis monitor :K

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#23) Zodicus

Zodicus
(fanatikus tag)

Ha nyerek a lottón, ez lesz a 3. amire beruházok.

(#24) Sub-ZeRo válasza Probber (#3) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az lesz akkor, írok egy mailt. :DDD

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#25) Dassler válasza Zodicus (#23) üzenetére

Dassler
(őstag)

Akkor engem is meghívhatnál már egy iylenre :) a 2030 millából ennyit szánhatnál rám is
Nem rossz moncsi, csak lassan tényleg kihalnak a nem 16:/10-es megjelenítők ebből a szegmensből is.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#26) Zull válasza ROBOTER (#12) üzenetére

Zull
(senior tag)

Megjegyzem, a képeket lehet orientáció szerint rendezni (bármelyik egység sugarú fotós program képes rá) így 300 kép esetén maximum egyszer kell pivotba állítani a monitort (najó legyen 2, ha vissza is akarja utána forgatni az ember)

(#27) ROBOTER válasza Zull (#26) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

És ne felejtsd el majd maximum magasságra állítani a 27''-os monitor állványát, hogy el tudd forgatni...
(és milyen jó dolog is össze-vissza sorrendben korrigálni a fotókat egy raw konverterben)

A Pivot mode nem dinamikus használatra való.

Kisebb felület és anyag azonos képátló mellett + nem kell annyira törődni a függőleges betekintési szöggel. Ennyi az egész magyarázata. Kitalálni persze lehet elméleteket, attól még hülyeség marad.

(#28) Nyugdíjas válasza ROBOTER (#27) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azért azt elárulod nekem -ha már lenyugodtál- hogy milyen módon kell a gyártónak külön törődni a betekintési szögekkel főleg függőlegesen? :D Nameg persze a 16:9-es képarány ennek elkerülésére lett kitalálva. Tipikus "zsidó furfang ":DDD Vagy nem ők voltak? Akkor a szabadkőművesek, vagy rokefellerék... :)
Ugyan...

(#29) Zodicus válasza Dassler (#25) üzenetére

Zodicus
(fanatikus tag)

Ha bejön :F ,megkapod :K

(#30) ROBOTER válasza Nyugdíjas (#28) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Érdeklődj az általános iskolai matektanárodnál.

(#31) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, a NEC megint letett valamit az asztalra :R

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#32) Nyugdíjas válasza ROBOTER (#30) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ez övön aluli volt. ;] De most tényleg, nem viccelek, áruld már el nekem miért lettél ennyire dühös erre a monitorra. Elárulod? Komolyan meglepődtem, hogy tud ennyi indulatot kiváltani egy termék valakiből a puszta létével :)

Egyébként meg egy szakmai dolgot kérdeztem, ha nem tudod a választ mond azt, amjd megnézem a wiki-n.

(#33) ROBOTER válasza Nyugdíjas (#32) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ezt a pixelszámot kérem, 4:3 környékén, legalább ekkora méretben, ezen az áron, csak nekem, csak most.

Ezt a monitort és téged az egekig magasztallak, és el vagyok felejtve.

Szerintem jó megoldás.

(#34) Nyugdíjas válasza ROBOTER (#33) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jó, értemén,de ha valami nincs, és a tendencia azt mutatja, hogy nem is lesz, mert nem ez a "divat", akkor kérdemén, miért bosszantod magad? Én csak ezt nemértem, ha rajtunk kivülálló erők vezérlik ezt a dolgot, akkor minek idegeskedni, nem? Naugye...

Bocsáss meg, csak nehezen viselem az állandóan elégedetlenkedő embereket. Főleg, ha ugysem vezet sehova.

(#35) macilaci78 válasza BLiNk3r (#4) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Biztos lehet automatizálni, csak lógasd nonstop a panel elé a kütyüt! ;]

A monitor gyönyörű. Kell. :)

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#36) ROBOTER válasza Nyugdíjas (#34) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Bocsáss meg, csak nehezen viselem az állandóan elégedetlenkedő embereket

Mármint hol láttál engem állandóan elégedetlenkedni?

Én pedig azokat az embereket viselem nehezen, akik úgy kezdenek vitatkozni egy munkaeszközről, hogy az összes tapasztalatuk abban merül ki, olvastak róla egy-két cikket.

(#37) Hebry

Hebry
(senior tag)

Én is a 4:3 arányú monitorokat szeretem, de mit csináljak, ha már alig vannak piacon.

(#38) i are robot válasza ROBOTER (#36) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ez tényleg tök uncsi. Ha nem tetszik, nem veszed meg. Vagy ha profi fotós munkára kell, és sokszázezermilliárdcsillió álló formátumú képpel dolgozol a nap 24 órájában, akkor vegyél 30"-os monitort. De arra nem sokan vagyunk kíváncsiak, hogy itt nekünk vered a habot a hszek felében, hogy ménem 16:10-es. Mert csak. Írj az LG-nek, meg a többi panel gyártónak, hogy kapják be.

Abban pedig biztos lehetsz, hogy Nyugdíjas keze között megfordult már egynéhány monitor, ráadásul olyan is, ami ugyanezzel a panellel van szerelve. Egyébként meg neked mennyi tapasztalatod van ezzel a munkaeszközzel, hogy ilyen magas felhőkről szórod ránk a villámokat? Hm?

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#39) edward2

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

huh azért 1400$ vad.

(#40) Ijk válasza i are robot (#38) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mért? Sokkal jobb lenne, ha azt írná, hogy hú de fasza monitor, ez az álma de úgyse lesz rá soha pénze?
Vagy mit kellene egy ilyen hírhez írni a fórumba?

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#41) dezz válasza ROBOTER (#27) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"+ nem kell annyira törődni a függőleges betekintési szöggel"

IPS panelnél ez nem igazán szempont...

Van egyébként hasonló paneles, 16:10-es 30"-es monitor. Azonos kategóriában kb. 2x szorzó...

De amúgy szerintem 1440 pixel (függőlegesen) is sokmindenre elég. Mondom ezt úgy, hogy 2 hétig használtam a Dell U2711-est.

[ Szerkesztve ]

(#42) ROBOTER válasza dezz (#41) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"IPS panelnél ez nem igazán szempont..."

Mint ahogyan a mozgókép sem, amelyik iparágból a 16:9 származik.
(én azért kiváncsi lennék, hogy a fellépő kb. 20 fok hajlás körül mekkora a kontraszt, szerintem jól mérhető már a különbség)

Amúgy te nem lehetsz valami vérprofi, mert elsőre megértetted, mire vonatkozik a szöggel kapcsolatos megjegyzésem. (bocs, nem neked szólt)

"Azonos kategóriában kb. 2x szorzó..."

Valami ilyesmire próbálom felhívni a figyelmet...

"De amúgy szerintem 1440 pixel (függőlegesen) is sokmindenre elég. "

Ezt nem vitatom, csak pazarlásnak tartom.

[ Szerkesztve ]

(#43) dezz válasza ROBOTER (#42) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én meg tudom, hogy +/- 10 fokban (a derékszögtől) alig mérhető a változás és egyátalán nem látható.

"Valami ilyesmire próbálom felhívni a figyelmet..."

Legalább van választási lehetőség (16:9 olcsóbban - 16:10 drágábban). Megtehették volna, hogy egyszerűen nem adnak ki ilyen panelt. Neked ugye mindegy, hiszen számodra ott van a 30"-es, legolcsóbban 350k körül, profi változatban (belső hw-es kalibráció, stb.) meg legalább félmillióért. Másnak viszont jól jöhet ez, mint profi változat, vagy pl. az U2711.

"Ezt nem vitatom, csak pazarlásnak tartom."

Ezt viszont nem igazán értem.

(#44) Ijk válasza dezz (#43) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Szerintem az lehet a baja, hogy van 100 féle 27"-os monitor, ebből 20 féle nem TN paneles és ezekből nulla 4:3-as képarányú. Gondolom, ha legalább egy 4:3-as 27"-os lenne, akkor most nem lenne vita.

(#45) ROBOTER válasza dezz (#43) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"16:9 olcsóbban - 16:10 drágábban"

World's leghülyébb piac-szegmentálási alapelve ever. Főleg, hogy pár éve az 5:4 volt az alap.

"Én meg tudom, hogy +/- 10 fokban (a derékszögtől) alig mérhető a változás és egyátalán nem látható."

Kiváncsiságból lemértem. Kb. 65 centiről nézem, ez 27'' / 16:10-nél kb.+/- 18 fokra jön ki. Az azért nem 10.

[ Szerkesztve ]

(#46) ROBOTER válasza Ijk (#44) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ezt kb. a második hozzászólásban leírtam, de erre ugye az volt a válasz:

"- nem teccik ne vedd meg"

"- de nincs más ebben a méretben"

"- akkó' se vedd meg ha nem teccik!"

"- de nincs más ebben a méretben"

"- mit kell ennyit kötekedni?"

(#47) Ijk válasza ROBOTER (#46) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Én megértem a problémád. Mondjuk 27"-ban nekem jó lenne a 16:9, mivel nem vagyok profi grafikus. Viszont 21"-ban alig bírtam anno összevadászni a pva-s 4:3-as samsungomat. Egyszerűen mindenhol áttértek wide-ra, és 2 éve még megfizethetetlenek voltak a 24"-os szélesképernyősök. Így esély sem nagyon volt az 1200 sorra.
Mellesleg engem leginkább az zavar, hogy notikban néhány régebbi típust leszámítva sincs 4:3-as, pva-ról/ips-ről már nem is beszélve. Inkább nyomatják a 800 soros, tükörként funkcionáló TN paneleseket. És a fórumokon rendre megmagyarázzák nekem a hozzáértők, hogy mennyivel előnyösebb nekem a 16:10.

[ Szerkesztve ]

(#48) dezz válasza ROBOTER (#45) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"World's leghülyébb piac-szegmentálási alapelve ever."

Nyilván benne van ez is, de a 16:10 gyártása drágább is ugyanabban a méretben, mint a 16:9, a nagyobb felület miatt.

"Főleg, hogy pár éve az 5:4 volt az alap."

Nem, az 5:4 csak a 17" és 19"-eseket jellemezte. A 4:3 az alap. De ilyen méretekben már az sem lenne optimális (inkább a 16:10), mert az emberi látótér széltében nagyobb, mint függőlegesen.

"16:10-nél kb.+/- 18 fokra jön ki. Az azért nem 10."

+/- 20 foknál is minimális a változás. Éppen ez az IPS lényege...

(+ és - 45 foknál [+/- ~5 fok] van egy csökkent kontrasztú sáv, utána érdekes módon egy jó nagy tartományban megint magasabb. Ez persze normál távolságból akkor sem nagyon látható, ha a képernyő alsó vagy felső szélével egy szintben van a szemünk. Itt most a H-IPS-ről van szó. Az S-IPS-nél nincs ilyen sáv, viszont annak a max. kontrasztaránya kisebb.)

(#49) ROBOTER válasza dezz (#48) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"Nem, az 5:4 csak a 17" és 19"-eseket jellemezte. "

Most a elkezdünk vitatkozni, melyikünknek mit jelent a "pár éve"? Csak hogy ellent mondhass?

"A 4:3 az alap."

TFT-ben kb. 10x annyi 5:4-es panelt gyártottak le, mint 4:3-t. Szóval az "alap" szó eléggé vitatható, és akkor még igen finom voltam.

"mert az emberi látótér széltében nagyobb, mint függőlegesen."

Na ezt óriási tévedés figyelembe venni egy munkafelületen. Ez nem mozi és nem játék. Mellesleg a pivot mode már önmagában ellentmond ennek az elméletnek, mármint a kitöltés jelentősége vs. praktikum a munkában.

[ Szerkesztve ]

(#50) ROBOTER válasza dezz (#48) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"de a 16:10 gyártása drágább is ugyanabban a méretben, mint a 16:9, a nagyobb felület miatt."

Ezért a mondatért engem tegnap még lehülyéztek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.