Azért ne beszéljünk el egymás mellett én ezt nem mondtam, hogy jó lenne....lehet, hogy nem eléggé fejtettem ki, egy olyan alternatívát tudnék elképzelni, aminek a technikai része sem túl bonyolult: ott van e a gyerek vagy sem...nem hinném, hogy a cikkben leírt eszköz pontos helymeghatározásra is képes (ellenben, ha igen, sorry), szóval a gyerkőcöt így is meg kéne keresni...
félre ne érts nem pártolom én sem azt, hogy legyünk állandó megfigyelés alatt stb., sőőt...
csak arra próbáltam célozni, hogy akár egy hasznos dolgot is ki lehetne hozni belőle...
Itt is az oviban akarják kezdeni, aztán mire eszmélsz, már mindenhol hordja. hát nemtudom, szerintem ettől még igen messze vagyunk, főleg ha globális szintről beszélünk, a fél világ (köztük én is) fellázadna ha egy ilyen rendszert pölö kötelezővé akarnának tenni...felesleges is szerintem ilyen találgatásokba bocsátkozni, a szegényebb országokban ez szinte megoldhatatlan lenne...felesleges sztem ilyen összeesküvés elméleteket gyártani...ezt a pénzt, amit erre a projectre fordítanak nyugodtan 1:1-ben át lehetne utalni az éhezőknek...szép,szép, még akár(!!) hasznos is lehet, de jelen pillanatban nem erre van szüksége a világnak, eddig is felnőttünk nélküle...
mondj egy olyan megfigyelőrendszert, amit csak arra használnak, amire kitalálták. igazad van, de az ember találékony...
de ez csak az én véleményem! peace
[ Szerkesztve ]