Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ló úr

ló úr
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi az a szuperzúm? Vmi mosogatószer? Én eddig csak Super Zoom-ról hallottam,de lehet rosszul tájékozott vagyok.

[ Szerkesztve ]

Доктор задницу .... пить!

(#2) Daywalker válasza ló úr (#1) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Ez csak játék a szóval a címben, mint látható, később nincs így leírva. Ennyire ne értse valaki a "poént" :F ...a mosogatószer viszont jó vicc volt :DD

(#3) ló úr válasza Daywalker (#2) üzenetére

ló úr
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom.értettem is a viccet csak nah,beteg vagyok,ilyenkor zombi agyam van :( Bocsi Laca.

[ Szerkesztve ]

Доктор задницу .... пить!

(#4) PRO-peller

PRO-peller
(fanatikus tag)

Néhány adat az adatlapról: 16 mp (1/2,3"-en), F6,9 végállás, 99900 Ft. Ezek a hátrányok.

(#5) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kár az anyaghasználatért.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#6) Kevinmaster

Kevinmaster
(tag)

De ha ennyire nem kellene, akkor miért ajánlott? :F

Ha egy cápa eszik a tenyeredből, hamarosan a lábadból is fog...

(#7) supercow

supercow
(senior tag)

tudtok ajánlani egy ennél jobb superzoom gépet, ami tud stabilizált hd videót zoom használattal? 100e körül.

http://www.rongo.hu - belföld, informatika, bulvár stb. hírek

(#8) varsam válasza supercow (#7) üzenetére

varsam
(őstag)

Ha elég a 720p, akkor Pana FZ38, FZ45, ha kell a FullHD akkor FZ100

(#4) PRO-peller
+ manuális módok hiánya, ezek igen komoly hátrányok szvsz, de hát egy zsebgépbe nem férhet el minden.

[ Szerkesztve ]

(#9) PRO-peller válasza varsam (#8) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Már az is eszembe jutott, h egy fullHD kamkorder értelmesebb is lehet ennél. Olyan 55-70k-ra tenném ki. Tőlem "ingyen se kéne" plecsnit kap. :D üdv!

(#10) MLaca válasza Kevinmaster (#6) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

"[...]Ha még picit várunk a vásárlással, akkor bizonyára kedvezőbb áron is beszerezhető lesz majd a masina; egy tizenötezerrel olcsóbban már ajánlott vétel lehet, ezért megelőlegezzük neki a díjat." - plusz még a sok más funkció és szolgáltatás miatt, amik baromira tetszettek. a "nem kellene" meg túlzás, egyedül az a gond, hogy nem váltotta ki a KMSZ-t (Kütyü Megszerzési SZindróma).

http://mlzphoto.blog.hu/

(#11) zoon811

zoon811
(újonc)

Ez nagyon szép gép !

 FAN

(#12) manoarc válasza zoon811 (#11) üzenetére

manoarc
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem meg inkább gagyi kinézetet kelt :B

>> ЯeSpΞkT <<

(#13) Napfénysüti válasza supercow (#7) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem Pana FZ38 van és a videó része kellemes csalódás. Merem ajánlani. :)

[ Szerkesztve ]

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#14) supercow válasza Napfénysüti (#13) üzenetére

supercow
(senior tag)

köszi, stabilizált 1080p videót, nagyobb zoomot és korrekt képminőséget keresek.

(#15) supercow válasza Napfénysüti (#13) üzenetére

supercow
(senior tag)

megnéztem az FZ45-öst, de bridge gépet nem szeretnék, inkább kompakt testbe épített bridge tudású gépet...

(#16) Czibor10

Czibor10
(tag)

Nagyot csalódtam a gépben, pozítívan. Amikor láttam, hogy 16 mp, 24x zoom, és ilyen kis méretű, nagyon rossz képminőségre számítottam, de így összességében vállalható masina. Bár megfelezhették volna azt a 16 mp-t, és hiányoznak a manuális beállítások, de a kategóriájában egyedülálló gép (kompakt méretű super zoom).

(#17) supercow

supercow
(senior tag)

Nem tudom eldönteni hogy ezt vegyem vagy a Sony HX9V-t.

(#18) Czibor10 válasza supercow (#17) üzenetére

Czibor10
(tag)

Akkor inkább ezt. Bár sx220 nem kicsit jobb képeket csinál, bár ,,csak'' 14x optikai zoom-ja van, de az a 2x nem oszt, nem szoroz.

(#19) MarQs

MarQs
(fanatikus tag)

Jó kis gép, kompaktok között ma mindenképp tetszetős, de ez azért nem ordas nagy para?

--> "Apropó élességállítás: azt tapasztaltuk, hogy az SZ-30MR esetenként nem képes megfelelően fókuszálni, hiába dolgozunk ideális körülmények közt. Így például napos időben, megfelelően kontrasztos témánál (lásd fenti kép) tízből egyszer sem tudott élesre állni a gép. Ez a hiba többször, több helyen, több témánál is előfordult, leginkább széles látószögű gyújtótávolságokon."

Nem vagyok egy nagy kameraman - szívesen olvasnám a hozzáértő kontra reakciókat - de sejtésem szerint ez kicsit fájós egy ilyen gépnél, nem?

[ Szerkesztve ]

...ellenben joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy ez az egész anti-piracy háború nem csak egy átkozott ürügy-e az internet szabad használata ellen, legyen bármennyire puha előírás is ez az ACTA-féle egyezmény...

(#20) rumos14 válasza supercow (#14) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

minél nagyobb zoom-ot? 18x-nál? a marslakókat akarod videózni? :)
kis méretű gépek közül a Canon SX220 az ami tud Full HD videót és a képminősége is jó.

(#21) Gabor970

Gabor970
(őstag)

Minek eröltetik a full HD-t, ha a gép keépfeldolgózó része lassú hozzá? Ez jól látszik a videó végén a kép hullámzásából. Szívesen megnézném a 720p-t, talán ott ok.

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#22) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

erről a gépről: lenyűgöző, hogy ekkora vázba 24x zoom-ot beleraktak. de azért egy bekezdést minimum írtam volna a tele végen f6.9 fényerőről - már ha ezt egyáltalán lehet erőnek nevezni. tudatosítani kellene a nem annyira hozzáértő olvasókban, hogy ez mit is jelent: azt, hogy a tele vége csak erős napsütésben használható elfogadható eredménnyel. az pedig, hogy sok esetben képtelen fókuszt találni a gép, szerintem nagyon is komoly gond, hiba. én a képminőségtől sem estem hasra, sőt, kifejezetten agyonmosott képeket készít. ha szabad javasolni, jó lenne egy pár "általánosabb" tesztkép: kimész az utcára, épületeket, embereket fotózol, beltéri vakus képek - várhatóan ilyen témákra használja az egyszeri júzer a gépét.

(#23) flexxx2

flexxx2
(tag)

Túl drága, akkor már inkább egy fuji hs10 ennyiért

(#24) MLaca válasza MarQs (#19) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

valszeg firmware-rel javítják majd.

(#25) polika

polika
(senior tag)

Nem tudom hogy lehet a képminőséget jónak nevezni, nem vagyok pixelvadász és nem 1:1-ben szoktam nézni a képeket de iszonyúan elkent gyatra minőségű mintaképek vannak. Az "álomszerű" jelző használata az egyetlen éles képpontot nem tatrtalmazó a zöldeken (fenyős kép) brutálisan elhasaló gépnél szerintem átverés.

Nyugodtan írjuk oda, a képminőség a 16MP/kis szenzornak megfelelően szar.

Komolyan nem értem a 16MP-elt ezeknél a kompakt masináknál, lepaktáltak ezek a gyártók az SD kártya gyártókkal vagy minek erőltetik ezt? A kirándulós képeket 15x13-ban hívják elő az emberek maximum, aki A3-as vagy 60x40-es nyomatot akar az nem ilyen géppel fog neki, akkro meg minek a 16MP?

6-8 MP BŐVEN elég lenne. A vicc az egészben hogy szinte az összes kicsit igényesebb hobbi kattingatós is inkább a kisebb felbontású jobb képet készítő masinákat venné meg, mégis ezt a szart akarják az emberek torkán lenyomni.

(#26) MLaca válasza polika (#25) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

hát ezaz, 16 mp/kis szenzorhoz képest már JÓ a képminősége, és mindig ahhoz kell hasonlítani, ami van és kapható. evvan, erre megy a világ.

(#27) realmadrid válasza polika (#25) üzenetére

realmadrid
(kvázi-tag)

Így van, kár érte.

A sas nem vadászik legyekre

(#28) ROBOTER válasza Napfénysüti (#5) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ez a mondatot ösztönösen úgy olvastam, hogy kár volt legyártani, mert anyaghasználattal (környezetszennyezéssel) jár.

(#29) Napfénysüti válasza ROBOTER (#28) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig nem úgy értettem. :)
Valakinek nyilván ideális ez a gép de nekem már ránézni is rossz olyan gagyinak tűnik az anyaga. :(

(#30) PRO-peller

PRO-peller
(fanatikus tag)

4 részes tubusba rakták az optikát. Hány (műanyag) lencséből áll az optika vajon? Végálláson lassan lekókad a tubus vége. Megkérném a szuperzoomosokat nézzék meg a galériájukat hányszor csinálnak végálláson képet? A videonál esetleg látom értelmét, de ott is a 15x zoom több a kelleténél. Olyan vásárló veszi, aki zöldfülű és nem tudja, h a több nem jobb. :N

(#31) Ed Parker válasza MLaca (#26) üzenetére

Ed Parker
(őstag)

Akkor ezekszerint ne adjam el az s90-emet? :)

ott valahogy jó a képminőség 10Mpixelen,persze attól sem kell besz@rni,de kompakthoz képest,ami pici zsebben elfér nemrossz.

(#32) Matthu

Matthu
(fanatikus tag)

Ezek az új kompaktok inkább a technikai bravúrokról szólnak mintsem a fényképezésről. A képminőség szerintem gyalázatos....

www.youtube.com/molnarmate

(#33) nismoka válasza supercow (#17) üzenetére

nismoka
(fanatikus tag)

A HX9 sokkal jobb videot készít.

(#34) nismoka válasza supercow (#14) üzenetére

nismoka
(fanatikus tag)

Esetleg Sony DSC HX100?

(#35) supercow válasza nismoka (#34) üzenetére

supercow
(senior tag)

Az utóbbi napokban sokat néztem, végül eldöntöttem hogy a HX9V lesz ha sikerül a mostanit eladni.

(#36) Koley válasza zoon811 (#11) üzenetére

Koley
(kvázi-tag)

Egyetértek :)

(#37) borabora11 válasza supercow (#35) üzenetére

borabora11
(újonc)

Szia!

Csak egy apróságot szeretnék megjegyezni a HX9V-vel kapcsolatban. Te tartottad már a kezedben. Ha igen nem akarom elhinni, hogy nem zavar a vaku helye. Egyszerűen használhatatlan. Mi is azt néztük ki a családnak, de kezelhetetlenül rossz helyen van, nem lehet fogni normálisan. Persze lehet szakmázgatni, hogy miben jobb, de szerintem ha egy gépnek már a vaku rossz helyen van már kár beszélni a többiről. A 100v jó kis gép, de nagyon nagy (nekünk). Nyilván mindenkit más vezérel. Nekem FZ20-am volt eddig. Szerettem, de sosem vittem magammal, mert zsebben nem fért el. Nagycsaládosok vagyunk így minimálisra kell redukálni a cipelni való tárgyak számát. Ezért ha ezt a kategóriát vesszük alapul a Sony kiesik. Marad a Panasonic vagy az Olympus....

(#38) PRO-peller válasza borabora11 (#37) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Volt már, h leszóltak engem mert egy gépen nem tartottam jónak a vaku helyét. Márpedig igen is zavaró lehet a vaku rossz elhelyezése és ez a jelenség sajnos nem ritka. Meg lehet szokni, h "jól" tartsa az ember az ujját, ám ha ritkán használod a masinát ez a beidegződés roppant macerás. Ami a családi fotógépet illeti, szintén egyetértek a paraméterekkel. Kicsi, mindent tud és ezen belül elfogadható minőséget adjon, netán egész jót. :) Egy ideje nem hagy nyugodni a kisördög, h veszek DSLR-t, de tudom, h a családos-kirándulós használatra voltaképpen csak pénzkidobás a DSLR. Inkább Disney-Land kompakttal, mint a Dunakanyar DSLR-rel. :DDD

(#39) supercow válasza PRO-peller (#38) üzenetére

supercow
(senior tag)

DSLR-t adok el épp most, mert nem tetszett a nyaraláson a hátizsáknyi felszerelés és a videó hiánya. Külön volt a kamera és a DSLR, töltők, objektívek, kábelek és minden más. Mindkettőt eladom, veszek egy kompakt superzoom gépet, ami tud HD videót és elfogadható képeket is csinálni, ráadásul zsebben elfér. A Sony HX9V-t még nem fogtam kézben, hétfőn megyek tapizni, esetleg ezt az Olympust is megnézem. A Sony videó minősége tetszik, az egyik legjobb stabilizált zoom van benne. a GPS nem fontos, ki lesz kapcsolva, a vaku az esetek 95%-ában csukva lesz. A kompaktot egy kézben fogom, nem gond a vaku helye.

Esetleg tudja valaki, hogy a Pólus Edigital és/vagy MMarktban van-e kirakva valamelyik? Vinnék SD kártyát próbálgatni.

(#40) rumos14 válasza supercow (#39) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a Canon SX220-at ajánlom, messze a legjobb a képminősége ebben a kategóriában.
ezekben az üzletekben nem engedik h saját SD kártyát rakj bele a gépbe, és amúgy is többynire a kártyaajtó környékén van rácuppantva a kis zsinórja, nem férsz hozzá.

(#41) PRO-peller válasza supercow (#39) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Ezt elmesélem: Ovi évzáró a gyereknek hétvégén. Mindenkinél ilyen-olyan fgép, kamera stb. Egy ipse aztán igencsak kitűnt a tömegben. A lelkes nagyapa vmi marha nagy Nikonnal a kezében rajta egy 40 cm hosszú obi. Oldalán nem kicsi fotóstáska. Ez még ok. De ott lógott a csuklóján a kompakt Pana! :Y

Bizonyára különbözünk. Ezt megértem, de ezen aztán jót röhögtem. Még tennék fogadást arra, h az alapvető fotós fogalmakkal sem volt tisztában. Pedig költhette volna az unokára is a rakás pénzt. :( Ej-ej!

(#42) PRO-peller válasza PRO-peller (#41) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Vájjá! Megtaláltam az egyik képen a fazont! Csúcs! Komolyan! :C

(#43) supercow válasza PRO-peller (#42) üzenetére

supercow
(senior tag)

Széép :)

Más: Pólus MédijaMárktban van kint egy Sony HX9V ( 5V és 7V is van egymás mellett ), feleségemet vittem magammal, kezébe nyomtam, beleszeretett. Megnéztük, eldöntöttük. Jövő héten rendelem.

(#44) csakb válasza Gabor970 (#21) üzenetére

csakb
(senior tag)

Nem, nem lassú a képfeldolgozó rendszer. A hullámzás a rolling shutter miatt van. :)
720p-n sem OK. A CMOS már csak ilyen.

<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

(#45) neevous válasza supercow (#39) üzenetére

neevous
(kvázi-tag)

Panasonic GF1/GF2?

http://www.flickr.com/photos/65768320@N02/ - Olympus 14-42-es (lehetőleg ezüst) m4/3 kitobi kerestetik.

(#46) PRO-peller válasza supercow (#39) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Most jutottam el a HX7-ig sztem érdemes körüljárni. Nem találkoztam mostanában "átlag"-kompaktból ilyen képminőséggel. Még nem hiszek a szememnek most sem. Rumos14 szerinted?

(#47) supercow válasza PRO-peller (#46) üzenetére

supercow
(senior tag)

Már megvan a HX9V ma jött meg :C fincsi

(#48) PRO-peller válasza supercow (#47) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

A HX9-est nem néztem. Az nem ua. mint a HX7-es. Remélem nem bukta a mutatvány!

(#49) rumos14 válasza PRO-peller (#46) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szólítottál! :DDD
tényleg egész kellemes gép, a 16 mpixelhez képest a képe is rendben van, de azért nem mondom, hogy világverő. a Canon SX220.nál pl. nem jobb szvsz.

(#50) supercow válasza PRO-peller (#48) üzenetére

supercow
(senior tag)

egész jó a gép, dslr után furcsán kényelmes a kompakt váz... a videó minősége is kellemes meglepetés. jpg persze észrebehetően rosszabb, de családi használatra elég.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.