Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) rii

rii
(PH! nagyúr)

hááát ... megapixel vadászat ....

én csak annyit vágok, hogy 14 MPx az nagyobb mint egy A4-es lap, de kisebb mint egy A3-as 300 dpi-ben. Szóval ha valaki ki is szeretné nyomtatni a képeit ... akkor valahol itt kezdődik az a pont, ahol már érdemes papírra vinni, nem?

vagy ha materializálni is akarjuk, akkor analóg gép - előhívás?

akárkivót'tevótá

(#2) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Az első pár kép után már el is döntöttem, hogy ez a gép bizony semmi pénzért nem kéne. Ez a kialakítás szörnyű. :( A tudása is csak leírva fest jól. A legjobban mégis ezen akadtam ki:
- filmfelvétel közben vagy zoom nincs, vagy a hangfelvétel nem érhető el,

Ez egy erős facepalm a mai világban!

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nagy zoom ide vagy oda,én nem szeretném ezt a gépet,egy picit snassz

(#4) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Van egyébként olyan gép, ami 50k körül van, és lehet vele 5-10MP-es viszonylag normális képet készíteni, és a videókészítés része is elfogadható? Milyen árban kell ilyet keresni, vagy itt is fenáll az, hogy ne kombináljuk a gépeket? Videóra kamera, fényképre meg fényképező?

=== Szatocs ===

(#5) h-yle

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Rekorddöntögetés helyett, inkább fényképezőgépet kéne csinálni...

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#6) szatocs válasza szatocs (#4) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Illetve ha 50-ig tart a keret, milyen fényképezőt érdemes venni?

=== Szatocs ===

(#7) MLaca válasza szatocs (#6) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

egy használt dslr-t :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#8) _szantos_

_szantos_
(lelkes újonc)

P5080026.MP4 - tesztvideón lehet látni, h mennyire "ugrál" a felvétel a képstabilizátor miatt; gyenge megoldás

(#9) Matthu

Matthu
(fanatikus tag)

Elájul a laikus a műszaki paramétereken, megvásárolja majd értetlenül áll a szörnyű képminőség előtt. Akik tervezik ki is próbálják? A nagylátós képek még hagyján, de telecentrikus állásban olyan a kép mint ha mobillal lőtték volna. Akkor mi értelme a nagy zoomnak???

Röhely.

Egy olympus e400 használtan 40-50 körül mozog. Ehez 40ért veszel egy telét és egy sokkal jobb géped van. A váz nem sokkal nagyobb, a tele azért már bajos lehet, de akkor is.

www.youtube.com/molnarmate

(#10) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

16:9 kijelző fúj, már ott megbukott nálam :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#11) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem SP560 van, az régebbi modell. Ott van chroma is, ha kevés a fény akkor zajos lesz, sőt 400 iso felett elég durván zajos. De összességében jó kis gép, ár/értékben nagyon jó volt. a kompaktoknál sokkal jobb képet készít.
Videónál ha autozoom-on van a zoom angját felveszi, azért lett itt ilyen.
Oly dSLR-t fogok venni, ha lesz időm fotózni, vagy Nikont. Cégnél Canon-ok vannak, és egy Pana. Canon menüt nem birom megszokni, Pana a Leica obival nagyon jó.

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#12) oil

oil
(tag)

Üdv a hozzászólóknak!
Nagy meglepetés ért, amikor megláttam, hogy megjelent az új "csoda" gépe az Olympus-nak!
Kezdeném a képminőséggel!
3 évvel ezelőtt volt egy Olympus Sp-510 UZ fényképezőm!
A kisebbik tesója, "csak" 7,1 Mpixellel rendelkezett, de ahogy végignéztem a mostanival készült képeket.... :Y siralmas...
A makró képek meg egyenesen szörnyűek!
A kis 510 UZ, képminőségben (látottak alapján), makró képességben is lazán jobban produkál, ráadásul fele akkora pixelszámmal és harmad akkora zoommal rendelkezik.
Szóval ha valaki azt mondaná, hogy válasszak, akkor a kistesója mellett tenném le a voksom.
Bár személyesen nem találkoztam még a naggyal, de ezek után nem is akarok!
Ki hinné, hogy a fejlesztés inkább leromláshoz vezet!
Sajnos egyre jobban rámennek a parasztvakításra...ez van!
Aki teheti, csatlakozván az előző hsz-ekhez, jobban jár egy belépőszintű tükrössel, mint ezzel.... és vesz hozzá egy 18-300mm "utazózoomot" oszt annyi! jobban jár!

Akárki, akármekkora késztetést érez az iránt, hogy belerondítson más hirdetésébe, annak azt javaslom, hogy tűrje hátra a f.szát és üljön bele!

(#13) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Háát, nem a legideálisabb választás..

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#14) mephi666 válasza oil (#12) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem még most is sp510uz-m van :K (2.5éve vettem kb) elégedett vagyok vele a kisebb-nagyobb hibái ellenére is... egyébként abban sem megy a zoom videófelvétel közben :K (igaz, nem is videózásra van egy ilyen fényképező... aki videózni akar, az vegyen kamerát... csak egy kamera meg megint nem jó fotózásra... sokan ezt nem értik) az iso-értéket meg auto módban kegyetlenül felhúzza mindig, ezt sem szeretem benne... inkább manuálisan állítok mindig pár dolgot: iso szigorúan 50/100 környékén, mert fölötte a zajszint nagyon meglátszik már... a makrója az egyik kedvencem, többek között azzal is tökéletesen elégedett vagyok... most már azért nem ezt a gépet venném, hanem egy kisebb dslr-t, de elvagyok vele még egy darabig...

erről a gépről meg a rövid véleményem az, hogy jóval kevesebb, mint amit a megadott értékei takarnak :( én többet vártam volna tőle azért...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#15) jap

jap
(fanatikus tag)

"....nem az optika okozza a nemtetszést, hanem a JPEG-motor.....Nem is a zaj rontja le a képet, hanem az erős szűrés....."

Ezzel a géppel lehet RAW-ban fotózni ill. kikapcsolni a zajszűrést?
(ha van raw, akkor az talán már nem is zajszűrt...)

...kellene valami gép család-fotózásra: nem mindig van kedvem 4-5obit cserélgetni...

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#16) eclipse006 válasza jap (#15) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

A táblázatban ott van hogy raw-ban nem tud fotózni. :( Nem is lenne sok értelme mert szerintem a képminőség nagyon gáz,az se javítana ha raw lenne,teli van kromatikus hibával,felesleges ez az ultra-zoom.
Szerintem ha választol,ne ez legyen hanem inkább valamelyik korábbi verzió,vagy más márka.

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#17) Pollux66

Pollux66
(kvázi-tag)

Gányak nagyon ezek az új ultrazoom kompaktok. Nyolcááázszoros optikai zoom, 20Mpixel-es felbontás mikrop*csányi érzékelővel és voila kész is a az agyonszűrt, zajos, hibás, hordós maszlag. De legalább kukkolni lehet vele a szomszéd csajt....már megéri! :DDD SX20 eddig az újabb gépek közül amúgy a legszimpatikusabb.

"A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok."

(#18) eclipse006 válasza Pollux66 (#17) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Távcsőnek nem lenne rossz végülis :D

(#19) fairi válasza eclipse006 (#16) üzenetére

fairi
(senior tag)

RAW-ot jól meg lehet dolgozni..
Neatimage csodát tud művelni...
színzajt leszűrőd,de a luminencia zajt jó rész rajtahagyod..
Kellemesen szemcsés kép lesz,ami nem lesz annyira irritáló mint a vízfestménnyé mosott képek...
Persze csodát ez se tud művelni de iso400-ból kihozna egy tűrhető eredményt!

(#20) eclipse006 válasza fairi (#19) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Teljesen igazad van, a raw jó alapot nyújt,csak ennél a gépnél nincs rá lehetőség.

(#21) jap válasza eclipse006 (#20) üzenetére

jap
(fanatikus tag)

Esetleg majd valami újabb firmw-rel - amit biztos kikönyörögnek a gyártónál...

vagy valaki hekkel 1et...

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#22) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nálam a képek után elbukott. :D
Semmi pénzért nem kellene.

(#23) ViZion válasza eclipse006 (#20) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SP 560-nál is van raw... mondjuk annyival nem jobb, mint a jpg, hiszen az iso zaj nem a tömörítéstől lesz.

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#24) gaborbol

gaborbol
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem sp 560 uz volt az elezo gepem, rengeteg helyre vittem, iszonyat mennyisegu kepet csinaltam vele, a kepek minosegevel sem volt problema, szerettuk.
Aztan egyszer csak bejott a zoom error, hol mukodott, hol nem,aztan a vege fele inkabb sehogy sem. Sajnalom ,mert nagyon szerettem szerintem jo kis gep,igaz mar arra is mondtak, hogy pixel-zoom hajhaszas, szar az egesz, ilyen fos meg olyan,szerintem nem volt az.

Mult heten meg vettem egy SX20 IS-t a potlasara.Igaz meg nem negyon volt alkalmam probalgatni.

[ Szerkesztve ]

(#25) eclipse006 válasza ViZion (#23) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

jaja,azért is irtam hogy ez a gép nem menne sokra vele.

gaborbol: Szerintem a Canon tuti kis gép,épp most irták hogy ebben az ultra zoom kategóriában az SX20 meggyőző.

[ Szerkesztve ]

(#26) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A képminőség hagy némi kívánnivalót maga után sajnos. Nem kéne...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#27) zazahoho

zazahoho
(őstag)

baromi ronda!,de a marketinges nyomja majd a számokat,hogy minél nagyobb annál jobb ;] ,és egy átlag embert ezzel meg is fognak a boltokban

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#28) imibogyo válasza gaborbol (#24) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Az SX20-al szerintem is jól jársz nagyon, jó kis gép.

Én meg egy Fuji HS10-et szeretnék már kipróbálni, mert az nagyon mozgatja fantáziámat. A Flikcr-ös albumában nagyon sok szép kép található amit vele készítettek.

SP-800 UZ: hát csalódás, bár ebben legalább normális akksi van, nem úgy, mint a HS10-ben. Nem is értem, hogy egy házon belüli csúcskategóriás gépbe, miért nem fért bele, amikor például S100FS-be, vagy az S200EXR-be belefért azért az árért. Na mindegy.

Üdv.

(#29) ViZion válasza zazahoho (#27) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van, a pixel mennyisége mindent visz...

Ki emlékszik a boldog béke időkre, amikor a 4-6 Mpixeles gépek voltak, és nem volt szoftveres "zajszűrés" (blur...)

Átlag halandónak bőven elég az a 4-6 MPixel, többnyire nem hívatják elő a képeket, monitoron még kis vágással is teljesen jók. Korrekt méretű érzékelő, jó lencsék, normális jpg tömörítés esetén akár nyomdába is lehet küldeni ilyen képeket.
Persze azzal nehéz eladni, h 6 MPixel, de szép a képe, amikor pistike mobilján már 5 Mpixeles a kamera, fullHDblurayninjaready a "diszkmenje"...

Tehát belemennek a játékba. Van 20000000 megapixel, de egy bolhaf¤snyi helyen -> iso zaj.
Persze a fejlesztés, stb. költség... spórolunk picit az obin, egy Leica drága lenne, meg amúgyis, minek az ezeknek...? Ott a rengeteg megapixel, az megold mindent...

Ehh, vagy csak öregszem... :)

(#30) lugosi

lugosi
(senior tag)

Mi ez az új hülyeség hogy nincs EVF?

I thought I taw a putty cat...

(#31) gaborbol válasza lugosi (#30) üzenetére

gaborbol
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet nem is baj, hogy nincs benne.
Az SX20 IS-ben pl van, belenezel es megremulsz, minosegre kb a commodore 64, 1982-bol...
Felesegem eloszor belenezett, te biztos ezt vesszuk? :)

[ Szerkesztve ]

(#32) zazahoho válasza ViZion (#29) üzenetére

zazahoho
(őstag)

:C hasonlóan gondolkodunk :K
de az eladások azt mutatják ,hogy az emberek 80%-a azt nézi minden szám legyen minél nagyobb,mert az biztos jobb is :W
én anno fz 50-t vettem hobbi szinten elég mindenre és sokszor nem is 10 mpixelre állítom ,hanem 6-8 ra
aki meg nagyítja a képeket 500%-al az vegyen dslr-t de azért már ott is csökken a minőség belépőszinten
de kinek a pap kinek a papné

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#33) ViZion válasza zazahoho (#32) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A dSLR-nél is az obi a fontos... nálunk a céges Canon Eos-ok készítenek olyan gané' képeket, mint egy kompakt... persze alap obival... De egy teljes felső-közép kategóriás obi szett több, mint most az összes gép ára együtt. Tehát jó az alap obi, utána meg csóváljuk a fejünket, meg PhotoShopolunk :)

A másik meg az, h nem elég a gép, meg az objektív... fények, derítők, stb... és az ember, aki beállítja a gépet, és nyomja a gombot...
Persze ez az oly nem ez a kategória, nem is lehet elvárni ezt tőle. Hobbira, kirándulásra jó.
A párom szereti a mi UZ-nkat, mert a madarakra lehet zoomolni, klikk és kész. De ezzel nem fog fotopályázatra nevezni :)

Az FZ50 nagyon jó, a Leica obi sokat segít, és a rázkódásvédelme is jó. A kihajlítható LCD még ma is unikum. Oly nekünk azért lett, mert árban és menüjében is kellemesebb volt.

(#34) zazahoho válasza ViZion (#33) üzenetére

zazahoho
(őstag)

az obi meg kicsit sem olcsó ;] dslr-nél viszont nagyon el lehet szállni árban .de ha lesz időm biztos veszek majd :K gyerekeknek -asszonyoknak meg maradnak ezek a gépek :D

(#35) ViZion válasza zazahoho (#34) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vannak 100 alatt oly dSLR-ek, tesztek alapján nagyon jók. EZt, vagy a nikon dSLR-eket, még a "kicsiket" is bátran ajánlom... azt vennék én is, csak nyerjek már a lottón!!!

(#36) eclipse006 válasza ViZion (#35) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Én most vettem egy Sony Alpha a230-as DSLR-t 85000Ft-ért,nagyon megérte megvenni,jó képminőség jellemzi,számos beállítással,pedig entry level gép.

(#37) fairi válasza ViZion (#35) üzenetére

fairi
(senior tag)

200k alatti nagy a választék a duplakitekben, és ehhez nem kell lottó ötös....
nem mondom h egy magyar fizetéshez képest ez semmiség, de a DSLR már nem a lottó ötös kategória,mint volt jópár évvel ezelőtt....

(#38) ViZion válasza fairi (#37) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Félreértettél...
Ahogy írtam is, pl. Oly-nak 100 alatt is van dSLR, ez obikkal, vakuval, derítőkkel, ezzel-azzal együtt valóban 200e alatt hoz egy teljesen jó szettet.
Ehhez nem is kell lottóötös, teljesen igaz.
Viszont nekem ez csak érintőlegesen hobbi (sőt, a páromnak inkább nevezhető hobbinak, én alig jutok a géphez :) ), amire nem tudok enyit rászánni, más prioritások miatt (építkezés, gyerek, akvárium...) Nah, ezekhez kell a lottó ötös, és akkor tudok herdálni fotóapparátra :K

...és a használt, de használható gépeket se felejtsük el. szerencsére sokan követik a trendi megapixel-hullámot, így vannak olcsó, de jó gépek a piacon (és kiegészítők is).
Ha lesz időm házilagos mini softboxot építek. Már vagy 2 éve tervezem, de amikor kellene, akkor jut eszembe, h már elkezdtem -fejben... :)

eclipse006: gratula hozzá. Azért amikor a belépő szintről beszélünk, jegyezzük meg, h pár éve... én első digitális gépem 2002-ben egy talán 2 MPixeles gép volt, most a telókban jobb van... egy jó obival tökéletes a Sony, csak a menüjét kell megszokni. Mondom ezt Oly/Nikon fanként. a céges Canon Eosok nekem olyanok mint a zsiráf: szép-szép, de otthonra nem kellene... :))

[ Szerkesztve ]

(#39) fairi válasza ViZion (#38) üzenetére

fairi
(senior tag)

csak félreérthető volt az írás,és fura volt hogy 100k-s szett miatt lottó ötöst vársz...
persze más pénznyelők is vannak,amik fontosabbak az úgy más...

(#40) eclipse006 válasza ViZion (#38) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi szépen :R ,én később léptem be a digitális korszakba fényképező terén, egy Olympus Fe sorozatú géppel nyomultam ami már 5 megapixeles volt,kicsi, kompakt. Nem csinált rossz képeket, a makró kifejezetten tetszett mert akár már 1 centiről éles képet csinált,szeretem ezt a márkát,a Sony-t az ára miatt választottam,de jókat olvastam amúgy is róla.A menüt tényleg szokni kell mert, számomra össze-vissza van minden.De minőségre rendben van. :)

[ Szerkesztve ]

(#41) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ISO 50-es zaj?
Mi ez emberek? Nekem nőttek az igényeim az ex S5600 után, vagy ennyire visszafejlődünk?

[vicc ez?]

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#42) fairi válasza stol (#41) üzenetére

fairi
(senior tag)

javítvatott link
én inkább kemény kilágyulást és erőteljes kontrasztvesztés látom..
emiatt a zaj is feltűnő lett,plusz egy kis CA..
30-szoros zoomnak ez az ára!

(#43) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont most mondta párom hogy akciós lesz náluk ez a gép de elolvasva a tesztet meg a véleményeket mondtam neki hogy inkább +10k-ért veszünk Panasonic FZ38-at. :)
Pana már van a családban és nálam bizonyított.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#44) rumos14 válasza Napfénysüti (#43) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jól teszitek.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.