Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Jó kis gép, elfogadnám :K

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#2) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Jó teszt.

Egy javaslat, a tesztképekhez odaírhatnátok, hogy milyen beállítások mellett készültek, gondolom viszonylag egyszerűen ki lehet nyerni az exif adatokat automatizáltan, de rosszabb esetben is egyszerűbb a tesztírónak egyszer kibányásznia őket, mint az olvasóknak egyenként.

Egyébként tragikomédia ez a 14MP egy ekkora érzékelőn meg ilyen optikával, olyan mintha nem a mérnökök terveznék ilyen téren a gépet, hanem a marketingesek...

(#3) bigz válasza pisti (#2) üzenetére

bigz
(tag)

nem olyan. AZ.

I <3 Razer Mantis Control.

(#4) forgonati válasza pisti (#2) üzenetére

forgonati
(senior tag)

"olyan mintha nem a mérnökök terveznék ilyen téren a gépet, hanem a marketingesek..."

Mert szerintem így is van. Valószínű hogy épeszű mérnök ezt nem csinálná. Csakhogy el is kell adni a gépet, és 10 megapixel már égő, hiszen olyan már volt tavalyelőtt is. Így győz a marketing, a felhasználók pedig szívnak a fos képminőség miatt.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#5) Agent87 válasza forgonati (#4) üzenetére

Agent87
(fanatikus tag)

ha 2 mpixelen használod akkor tök mind1 nem?:) sztem senki nem nézegeti 100%-ba.

amúgy az a drámai nézés hol van én nem találtam meg előző cikkbe. kiváncsi lennék rá.

(#6) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Hmm... 10 méterig vízálló... Kíváncsi lennék rá! Pont elég lenne, hogy kipróbáljam a vízalatti fotózást... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#7) szuper-t válasza forgonati (#4) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

ha törhető akkor kit érdekel?:D
5-6mpx el is jól elvan az ember:)

(#8) Pollux66

Pollux66
(kvázi-tag)

Az előd jópofa volt! Ezen is látszik hogy tényleg masszív cucc, de ez a Mpixel hajhászás az őrületbe kerget! :( Ami mondjuk az elődnél is szutyok volt, hogy még normál fényviszonyok mellett is lassúcska volt az AF, nem beszélve víz alatti homályosabb környezetről. Ez ugyebár elég gáz 1 10m-ig vízálló géptől! CANON D10 ronda és finom! :P

"A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok."

(#9) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Szep darab. Megneztem volna par vizalati kepet is.

Egy kis kompaktnal szerintem ra se kell nezni hogy hany MPixeles (max annyit hogy 5-6 meglegyen). Sokkal fontosabbnak tartom a sebesseget es a kepminoseget, amibe ezekszerint nem remekel.

(#10) menalcas

menalcas
(őstag)

Ari gép, de engem a Sony DSC-TX5 jobban érdekel arról nem akartok tetsztet írni :U
A képek közt a kis srác nagyon aranyos :))

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.

(#11) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nekem néz ki iszonyat furcsán elölről? :F :Y

Én azért képminőségben többet vártam volna ennyiért, teljesen zavarosak a képek, kb. így fényképez az N73-am is, csak 3.2 mp-en, csak ott nem látszik ennyire, a kicsi felbontás miatt.

[ Szerkesztve ]

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#12) nkmedve válasza Vasinger! (#11) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát igen, tudtam hogy egyszer a kompakt gépek és a telefonok hasonló minőségű képet fognak csinálni. Bár én inkább azt gondoltam, hogy a telefonok fognak felfejlődni, nem a kompakt gépek leromlani.

(#13) Vasinger! válasza nkmedve (#12) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont ezen gondolkoztam el én is. :K Hihetetlen, de így van, sajnos. :(
Tisztelet a kivételnek.

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#14) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Hiányolom a víz alatti tesztfotókat. ;]

(#15) MLaca válasza Peat;) (#14) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

pedig van.

http://mlzphoto.blog.hu/

(#16) fi:zi'k válasza MLaca (#15) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megmondanád hogy konkrétan melyik az?
Feltehetően én vagyok vak, de az index képek alapján nem jövök rá melyik.. :F

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#17) brumesz

brumesz
(senior tag)
LOGOUT blog

tetszik, szép, okos, bár nem nyűgöz le a képminőség. viszont egy "strapafényképezőnek" minek kell tükrös felületű előlap? :W
rohadtul meglátszanak rajta a karcok

fi:zi'k: legfelső sor, 3. kép

[ Szerkesztve ]

cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!

(#18) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megnéztem a képeket a végén... Hűűűű.... erre nem tudok jobbat mondani. ( igaz, notin nézem most, aminek nem a legjobb az LCD-je, de ez borzalmas )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#19) fi:zi'k válasza brumesz (#17) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi!
Azt hittem vmi fa/lombkorona, vagy ilyesmi...mármint indexkép alapján.
Amúgy lehetett volna még 1-2 pluszba, 'miért ne?!' alapon.

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#20) Xero

Xero
(őstag)

Fuj ez de szar képeket csinál! :(

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#21) Ren Hoek válasza Agent87 (#5) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Nehogy azt hidd, hogy 2 megán használják... Mindenki fullon lövöldöz, mert az a menő. Aztán a nagy dög fájlokat nemtudják felrakni fészbúkra.

Nem írom alá!

(#22) Cleinor

Cleinor
(tag)

Ennyi pénzért ott van a Canon D10 ami sokkal de sokkal szebb képeket csinál, és még sokkal gyorsabb is, no meg annak az oldalára karabinereket tudsz rakni...
Oké ronda... És?

No meg a vaku...D10-en sokkal jobb vaku van, eleve szórt fényt ad ami víz alá kifejezetten jó.

Amúgy meg a vízállóságról Olympusnál annyit hogy az a három csavar a gép elején rozsdásodik :C

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

(#23) gyáliSanyi

gyáliSanyi
(senior tag)

Hát ennyi pénzért... Amúgy meg nem hiszem, hogy ez a nagy strapabíróság mindenkinek kéne. Biztos minden nap megtapossák az emberek a fényképezőgépüket, meg az iszapos vizet fényképezik 10 méter mélyen. Ezeket a nagyon nagy képfelbontásokat sem értem. Miért ilyen nagy, ha nem tud ekkorába szép képet készíteni. A másik meg az, hogy egy átlagos képkeretben senki nem fogja észrevenni, hogy 14 vagy 8 megapixeles gép készítette-e a képet. Inkább legyén kidolgozottabb/élesebb egy 8 megapixeles kép mint egy 20 megapixeles elmosódott. Ezzel most nem ezt a gépet "szidom", hanem hogy pár megapixel is elég jó képet ad annak akik csak azért fényképeznek, hogy egy eseményt megörökítsenek. A gyártók már nagyon űberelni akarják egymást, de ha nem tud jobb képet akkor minek egy 14 megapixeles gép?

coser.hu

(#24) fi:zi'k válasza Cleinor (#22) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is ronda a D10. Olyan mint egy tengeralattjáró. :))

(#25) forgonati válasza Agent87 (#5) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Valamit nem értesz... Tök mindegy hogy hány megapixelen lövöldözöl vele, a lényeg az, hogy maga a szenzor 14 megapixeles. Úgyhogy hiába állitod be a menübe hogy "csak" 8 megapixelen fényképezz, a minőség akkor is szarabb lesz, mintha egy fizikailag 8 megapixeles szenzorral csinálnál képet....

gyáliSanyi:

Jó a gondolatmenet, csak hát hiába, a marketing az marketing... A kompaktok képminősége már jó ideje nem javul, sőt, a megapixelek növekedésével még inkább csak romlik, de hiába, a tendencia az, hogy az emberek nagy része, főleg akik nem értenek hozzá, úgyis a számok alapján dönt. Hamarabb veszi meg a 14 megapixeles 20x-os zúmos gépet, mint egy régebbi modellt, 8 megapixellel, 10x-es zúmmal. És amig ez igy van, addig a gyártók maradnak ezen az úton. Bár szerintem lassan közeledik a vége, mintha 15 megapixelnél megálltak volna. Egyelőre...

[ Szerkesztve ]

(#26) Agent87 válasza forgonati (#25) üzenetére

Agent87
(fanatikus tag)

2mpixelen nem veszel észre különbséget hogy az most 14ről vagy 10ről lett leméretezve. ahhoz valami nagyon nagy különbség kell.

Ren Hoek az már az ő bajuk :D

[ Szerkesztve ]

(#27) forgonati válasza Agent87 (#26) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Szerintem nem tudsz olyan embert, aki a 10-14 megapixeles gépével 2 megapixelen fotóz. 7-8 megapixelen esetleg. De nem 2-n.

(#28) fi:zi'k válasza forgonati (#27) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem 2MP-en fotóz, hanem 2MP-re méretezi le ;) Nagy különbség :D

(#29) Degeczi válasza gyáliSanyi (#23) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ha a 10 m nem is, de 3-5 m vízállóság nagyon hasznos pl. tengerparti nyaraláskor!

csakhát nem ilyen tré képminőséggel kellene...

(#30) forgonati válasza fi:zi'k (#28) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Ha kicsit belegondolsz, ugyanazt irtuk. Nem?
Ha az user beállitja a menüben 2mp-re, a szenzor akkor is 14mp-es képet csinál, csak rögtön utána leméretezi. a pixelek 1mm-re eső száma nem változik, bármennyi megapixelre is állitod, tehát a szar minőség ugyanúgy megmarad.

(#31) fi:zi'k válasza forgonati (#30) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én úgy értettem, hogy a 10-14MP-en megcsinálja a képet, aztán pl ha vhova fel akarja tölteni, akkor átméretezi gépen '2MP-re'.

(#32) forgonati válasza fi:zi'k (#31) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Ja, oké, igy már értem :)

(#33) Balage76

Balage76
(fanatikus tag)

Nekem egy 8000-es van, Ahhoz képest pozitívum hogy a tetejéről eltünt a programtárcsa. Vízben ugyanis a tárcsát tekergetve beázik a gép, ez saját tapasztalat (utólag kiderült hogy egy a feature le van írva a használatiban :) ). Búvárkodás közben, kb 5m mélységben egyszer csak azt vettem észre, hogy a kijelző közepén egy folt van és ott nem jelenik meg a kép. A folt kb 1 perc alatt kiterjedt az egész kijelzőre. A maradék 20 percet végigfényképeztem a kijelző nélkül, majd a hajón kitettem a napra, kb 30 perc után bekapcs és működik minden.
A képminőségről pedig annyit, hogy mikro méretű szenzor, ceruzaelem méretű optika mellett ne várjatok már olyan képminőséget mint egy igazi tükörreflexes gépnél.

www.xbox360szerviz.hu

(#34) Degeczi válasza Balage76 (#33) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

hát ez nem barátságos... víz alatt is könnyen előfordul, h módot kellene váltani, pl. fénykép helyett videófelvételre vagy vissza...

(#35) forgonati válasza Balage76 (#33) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Senki, még csak véletlenül sem próbálta összehasonlitani egy tükrös géppel.... Pont az ellenkezője van, vagyis ez a képminőség leginkább a jobbféle mobilok képminőségével hasonlitható össze. Némely csúcskategóriás telefon már csinál ilyen (vagy majdnem ilyen) jó minőségű képeket. És ez a szomorú.

(#36) Peat;) válasza MLaca (#15) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

:B elnézést, remélem nem vetted zokon a beböfögésem (a gép által produkált képminőséget viszont sokan zokon veszik majd vásárlás után, ha nem olvassák el ezt a tesztet)

(#37) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valami rettenetesen rossz képeket csinál ez a gép sajnos :(

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#38) bokapeter

bokapeter
(lelkes újonc)

Szerintem nem lehet rossz gép...
Engem az érdekelne, hogy az Olympus MJU 6020-as gép ehhez képest képminőségben mennyiben különbözik? És ha összehasonlítanánk ezeket a gépeket régebbi bidge gépekkel (pl: Finepix S5000 v S5600) melyik kerülne ki győztesen a képminőséget illetően?
Üdv mindenkinek: BP

BP

(#39) forgonati válasza bokapeter (#38) üzenetére

forgonati
(senior tag)

Volt S5000-em, meg volt S5600-am is. Gyakorlatilag az 5000-et váltotta az 5600 nálam. Az 5000 elég félresikeredett gép volt, a legnagyobb baja az volt neki, hogy a minimális érzékenység ISO200 (!!!) volt. Ez azért elég gáz volt, mondanom se kell, nem volt jó hatással a képminőségre. Idegesített is nagyon, hogy még verőfényes napsütésben, ahol ISO50 is bőven elég lett volna, nekem ISO200-al kellett lövöldöznöm, zajosak is voltak a képek rendesen... Megszabadultam tőle, és újítottam egy S5600-at, na ott már ISO64-től indult a dolog, sokkal de sokkal jobb volt. Gyönyörű képeket lőttem vele, nekem teljesen megfelelt minden téren, valami 20 ezer expot csináltam vele. Lényegében utolsó bridge gépem volt, (vagyis volt még nagyon rövid ideig egy Pana FZ8) utána már tükrösre váltottam. Azért vígan merem állítani hogy az S5600 oda-vissza elveri képminőségben ezt az olympust, a tesztképeket látva... Na meg eleve ennek majd 3x annyi megapixele van mint az 5600-nak, ráadásul kisebb méretű érzékelőn. Eleve nem lehet csodát várni szerintem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.