Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Érdekes egy elgondolás. De még van hová fejlődni. Mint ahogy az OLED kijelzőknek is.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#2) Duliee válasza Cyberpunk (#1) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából elmondták, hogy hmm van ilyen, de jelenleg semmit se ér, ja de ,esetleg lassabban merülne a telefon

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#3) Rayyy

Rayyy
(tag)

Az mit jelenthet, hogy fényük 36%-a hagyja el a kijelzőt?

Állást foglalok: PC / Intel / nVidia / 2D / stereo / nemokos / kindle

(#4) Lenry válasza Rayyy (#3) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogy X erővel világít, ennek 74%-át lefogja az a fél tucat réteg, amin keresztül kell világítania és a végén már csak X * 0,36 fényerőt látsz belőle.

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#5) kolosanyi

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez így ebben a formában baromságnak tűnik. Alig állít elő energiát, biztos nem tesz jót a képnek se, nem is értem, hogy ennek mi értelme van. Akkor már inkább a kinetikus energiát lehetne hasznosítani a töltésre, mint egyes karóráknál, általában többet van az ember zsebében, táskájában a telefon, mint a kezében, vagy az asztalon. Persze az se egy reaktor, szóval inkább a fogyasztást csökkentség, meg az akksik kapacitását növeljék, már amennyiben lehetséges.

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#6) ZCoyote válasza Lenry (#4) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Nem 64%? :)

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#7) rtom

rtom
(senior tag)

A cikkből számomra nem teljesen egyértelmű, hogy a külvilág fényét szeretné-e kihasználni ez az ötlet vagy a "kitakart" háttérvilágítást? Mintha utóbbiról is olvastam volna valahol...

(#8) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Szerintem lenne benne potenciál, a napelemeknek is van még hova fejlődniük. Ha már a készenlétet tudná fedezni, nagy áttörés lenne.

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#9) Barthezz2 válasza rtom (#7) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hát ha a "kitakart" fény segítségével tölt, és azzal együtt nem elegendő az előállított energia a készenléti állapotban tartáshoz sem, akkor még veszettebb ötlet jelen állapotban.
Mert ugye eleve ha energiát termelne ez a módszer, akkor világítana a kijelző, tehát már nem is készenlétről beszélünk. Ez esetben viszont többet lehetne spórolni, ha a világítás hatékonyságát javítanák, és relative kevesebb fényerő kellene ugyanolyan megvilágításhoz, mintha a pocsékba menő energiát próbálnák újrahasznosítani.

[ Szerkesztve ]

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#10) Apika

Apika
(PH! addikt)

Ez persze csak azoknál működne hatékonyan, akik nem a zsebükben hordják egész nap a telefonjukat...

(#11) Lenry válasza ZCoyote (#6) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#12) Ftomm

Ftomm
(fanatikus tag)

Az ötlet egész jó!
Akár kombinálhatnák a hátlapon lévővel is!

(#13) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég buktának hangzik, ha már annyi rétegen világít át, akkor a normálnál nagyobb fényerő kel, ami megnöveli a fogyasztást is annyi előnyt meg a napelem nem hiszem, hogy biztosítani, hogy megérje vele babrálni a kijelzőn.

[ Szerkesztve ]

(#14) JR.CSé válasza Recon666 (#13) üzenetére

JR.CSé
(senior tag)

Az elgondolás mindenesetre akkor sem elvetendő szerintem.Ha értelmes hatásfokkal megtudják ezt oldani akkor az mindenképpen óriási előrelépés.

"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."

(#15) glukonon válasza kolosanyi (#5) üzenetére

glukonon
(újonc)

Óráknak elég a napenergia is, - lsd citizen - úgyhogy a kinetikus se érhet sokkal többet..
A képre se lenne nagy hatással, hisz a kijelzőréteg alá tervezték, épp ezért nem ér sokat, hisz az amúgy is fantasztikus hatásfokú - irónia - napelem hatásfoka még tovább csökken.

(#16) korpicschess

korpicschess
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép lenne.. :)

iPhone & mobil tartozékok, iPod zokni, tok /már 500-tól/ - > http://href.hu/x/gj36 | Eladó termékeim -> http://href.hu/x/gqfi | Megbízhatóságom az adatlapomon! | LG P990@CM7.2 & Etana 3.0.31 kernel + Sansa Clip+ & Brainwavz M4

(#17) Put2 válasza JR.CSé (#14) üzenetére

Put2
(lelkes újonc)

Ha megtudják oldani, akkor sem fogjuk megkapni sajnos.. Gondoljunk csak bele, ha ez kicsiben működne nagyban is beválna. Tehát 1 lakás energia szintjét fedezné.. még borus időben is.. Töredékéért a mostani napellemeknek. Tehát nem lenne bevétele az államnak.. Nagyon sok jó technika lehetne a mindenapjaink megkönnyítésére, de sajnos a hedseregnél tovább nem mennek a dolgok..! A mostani napellemek meg drágák, és a hatásfokuk sem annyira jó. Ezért nincsenek L terjedve.. Mivel én gondolkoztam 1 ilyen kivitelezésen.. (1kw 500e - 1milla között van)

(#18) ROBOTER

ROBOTER
(őstag)

A szövegben vagy a mértékegységet, vagy a meghatározást módosítani kellene, mert báncsaja fülemet. (a Watt az teljesítmény, az energia mértékegysége a Joule (Ws) és társai.

(#19) b4zsi-

b4zsi-
(senior tag)

Ez a nesze semmi fogd meg jól... Egyszerűbb a nagyobb akksi... Ezentúl minden nézned kell az időjárást, hogy kell-e majd töltő vagy elég a nap...

(#20) ROBOTER válasza ROBOTER (#18) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ja, látom a mondatot végig... hát kissé "érdekes" megfogalmazás.

[ Szerkesztve ]

(#21) kolosanyi válasza glukonon (#15) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valószínű. Mindenesetre ez a napelemesdi ebben a formában nem egy értelmes dolog.

(#22) brutte válasza Lenry (#4) üzenetére

brutte
(fanatikus tag)

Erővel világít :)) Newtonban méred a fényerősséget? :C

"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"

(#23) b4zsi-

b4zsi-
(senior tag)

Lehetne egy dinamós megoldás is.... Biciklit meghajtom edzés végére fullon van az akksi...

(#24) kolosanyi válasza b4zsi- (#23) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, meg kurblis. Ha lemerül, bekurblizod.

(#25) Anti-keksz

Anti-keksz
(újonc)

Miért nem csinálják meg az OLED-et két irányúvá?
Ha áramot vezetsz bele, az az működik, fogyaszt, de ha nem üzemel és fény éri, akkor termel áramot. :))

(#26) montyx válasza b4zsi- (#19) üzenetére

montyx
(fanatikus tag)

Minden kicsiben kezdte... nézz meg ma egy XTs PCt Hercules monitorral. Én még nyáladztam rá, hogy ez a csúúúcs!!! :-P

Google Nexus S - Az aktuális OTA Update :)

(#27) b4zsi- válasza montyx (#26) üzenetére

b4zsi-
(senior tag)

Ahol most tartunk én teljesen elégedett vagyok:) Ami nekem kiskoromba elképzelhetetlen volt a jövőben az a teleportálás. Még az bejönne évek során akkor én is pislognék:)

(#28) enginev3.0

enginev3.0
(őstag)
LOGOUT blog

Akár felfoghatjuk plusz egy hibaforrásnak is, főleg kijelzőben ami így is drága mulatság

Néha amikor nincs itthon senki, zsírral kenem be a testem, és azt játszom, hogy csiga vagyok // ‎"Mondtam, hogy 5 perc és ott leszek... Nem kell emiatt fél óránként felhívni"

(#29) rtom válasza Barthezz2 (#9) üzenetére

rtom
(senior tag)

megvan [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.