Hát szerintem nem valami nagy dobás. 
Kérdéses hogy tuningban hogy szerepel majd.
cars1dA

Hát szerintem nem valami nagy dobás. 
Kérdéses hogy tuningban hogy szerepel majd.
cars1dA

hát nem tudom, ha már spóolni akarnak akkor miért nem az IDE és FLOPPY csatlakozókat hagyják le? 

Talán mert még sokan használnak IDE-s cuccokat. A floppy meg...no, annak tényleg nincs már sok értelme.
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

ezek a lapok meg az i7 proci a legfelső kategória innen nincs tovább... nem hinném, hogy aki ilyet vesz, annak ne lenne pénze sata csatis dvd (bluray) meghajtóra, vinyóból meg már sztem nem is gyártanak sztem ide csatist...

Ezt magyarázd el a Microsoftnak is
Ugye-ugye, a külső SATA/RAID driver XP alatt.
Amúgy meg ennyire nincs pénz sehol? Egy nyamvadt firewire porton múlik a termék eladhatósága?
"What next in the parade of constant obstacles?"

Hát nem tudom, hogy aki ilyen árkategóriában vesz alaplapot, az mennyi IDE-s eszközt használ. Mindenesetre jó látni a nagy túlélőket: sima PCI busz, floppy, IDE.
A lehetőség mindenesetre adott: floppyról betölteni egy jó kis 3.3-as DOS-t.
A hardver bírni fogja...
Sztem se olyanok veszik, akik még pata cuccal kívánják használni, bár elenyésző ellenpélda biztos akad..
Így elsőre- kinézetre- nekem igen szimpatikus jószágok 
New world...old thinking...IBM T60;)

pendrive? 
Ugyanazok a hűtők vannak rajta heatpipe nélkül ez mennyit ront a hűtésen??
így minden egység külön külön van hűtve, heatpipe-al meg nagyjából minden hűtött rész hőmérséklete egyenlő , de ami jobban melegszik azon gyárilag nagyobb borda .
(szóval szerintem túlzottan nagy jelentősége nincs)
meg nem tudom mennyivel lesz olcsóbb , de szerintem sokkal nem , meg aki megveszi annak nem számít az a pár dollár
[ Szerkesztve ]
Bocsi, én IDE-s Pioneer DVD író/olvasót használok, és perpill nem arra akarok eldobni ~6k-t, hogy SATA DVD írót veszek, ami semmivel sem jobb!
Ha ilyen lapot vennél i7 procival meg ddr3-mal, biztos az a 6k vágna földhöz ami sata rw-re kell..bocsi
1ébként vajmi kevés lehet az az összeg, ami a pata vezérlőhöz és a fizikai megvalósításhoz kell..mért hagynák el.
New world...old thinking...IBM T60;)

nemfogadja el, _CSAK_ és kizárólag floppyról megy a cucc, vagy nLite-olsz és beleintegrálod 
"What next in the parade of constant obstacles?"
Sőt, max 4k-ért vesz egy IDE bővítőkártyát oszt viszlát... ![;]](/dl/s/v1.gif)
sz0k3e_: Akkor átrakod IDE módba, vagy mittom én. Ki akar XP-t tenni i7 alá? 
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Abban sem vagyok biztos, hogy ront rajta. Személy szerint szívesebben vennék heatpipe nélküli alaplapot, jobban bejönnek. Ez a Biostar is tetszik, bár én is azt mondom, hogy a FireWire helyett inkább a Floppy és IDE mehetett volna a gajdeszba. A FireWire-t leszámítva mindent tud, amit egy jó alaplaptól elvárok.
sz0k3e_: Mi az az Xp?

[ Szerkesztve ]

A pucolt változat vizezésre kifejezetten alkalmasnak tűnik, nem kell levakarni róla azt a heatpipe borzalmat, és fet hűtés is van. 

Még mindig nagyon drágák ezek a lapok. Majd ha elkezdenek becsúszni 40e alá a legolcsóbb változatok, akkor majd elkezdik venni őket.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni
Nem hinném, hogy ennyire lemenne az áruk, mert az i5-nek is kell hagyni teret, s azt se a 15k-s kategóriában (legalábbis a kezdetek kezdetén). 
[ Szerkesztve ]
Pont elhiszem, hogy egy fw és egy lan csatlakozó 70dodóba kerül. szerintem még a nyákon sem változtattak.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
És ha nem lesz PCI(mert ugyebár az is felesleges...), akkor hova a fenébe rakja azt az IDE bővítőt? 
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN
USB <-> IDE konverter
SATA <-> IDE konverter
Tessék gondolkodni. 
De minek akarsz mindenképp IDE-t beletenni? 
[ Szerkesztve ]

Amúgy nagyon sok - akár vadiúj fejlesztésű - eszköz is sima PCI-foglalatba passzol. Érdemes megnézni a komolyabb, "audiofil" (MOTU, E-Mu, Echo, stb.) hangkártyák jelentős részét pl.
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!
Előző hszemet a topicból olvasott "felesleges" dolgok alkották...
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

mondjuk az a 15k árkülönbség - egy Ethernet port és egy firewire nélkülözését megéri
de a floppy-t meg IDE-t már lehetne hanyagolni...de gondolom sokat nem engedne az árból 
[ Szerkesztve ]
Jah, azok nélkül már mínusz $170 az eredeti lapból. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Hm. Egyébként ha nem tévedek, az említett kiforrott és bőséggel rendelkezésre álló eszközök hány %-át teszik ki egy lap összköltségének? Mert hogy nem sokat, az biztos. Ez olyan, mint mikor meglátok valami rongyot, aztán kiderül, hogy egy vagyonba kerül...miért is? Például az adott cég árképzési gyakorlata miatt.

Leginkább a chipset ára és a tervezési költség az, amit ki kell termelni az eladásokból. A lapon levő borda, csatlakozók, stb. az lófütty, nem $70.
A "rongyoknál" is vannak egyéb költségek, pl. a menő designer órabére, de ezen a területen nem mélyedtem el. Különben is a legtöbb ilyen göncöt maximum akkor venném fel, ha fizetnének érte. 
[ Szerkesztve ]

"Hát nem tudom, hogy aki ilyen árkategóriában..."
Most már tudom.
Egyébként szeretem a régi dolgokat, én örülök neki, hogy rajta van, csupán arra akartam kilukadni, hogy akik ilyen lapot vesznek, azoknak a kisebb része fog IDE-s eszközt használni. Most már van egy ismert felhasználó a kisebb részből. 
Hardverapróban sikerült találnom jó kis Pioneer SATA DVD író/olvasót, 3,5k-ért, ami boltban 6k, azt lehet megveszem. Már érdeklődtem. Ennyiért tényleg nem vág hasra, de 6k-nál azért meggondolom, mert kérdés, hogy akkor a régivel mi lesz? 
Ha spórolni akarnának akkor lehagyhatnának még 2 db PCI Express slotot is, úgyse akar mindenki multi GPU-s rendszert.

Azt hittem olcsóbbnak mondható majd,de nem sokkal drágábban is kap az ember lapot....kiváncsi leszek tényleg láthatunk-e majd valami valóban egyszerübb X58-as deszkát....
Ahogy mondod, egy lapon nem kell 2-nél több, meg ott vannak az x2-esek is...
Nem lesz itt olcsó lap kéremszépen, max olcsóbb, és a kettő nem ugyanaz. 
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
mATX, 4 RAM foglalat, 2-vel kevesebb fázisú CPU VRM, és a kevesebb RAM miatt eggyel kevesebb fázisú memória VRM.
1PCIe x16, 1PCI, 2PCIe x4, 1LAN, 4SATA, 1eSATA, 5.1 hang. 30kHUF árcímke (egyelőre, mint bevezető ár
). Kész az olcsó lap.
IDE, PCI, Floppy pedig kell. Ahogy COM port (RS232) és LPT is. A mostani alaplapomon mindet használom.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Ja, de te nem is vagy potenciális vásárlója a 70k-s cuccoknak.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

4 RAM foglalat
És azt hogy fogod 3 chanelben hajtani?
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Már nem.
Egy ideig legalábbis, a profilja szerint.
[ Szerkesztve ]

Dual Channelt is tud az i7. 
szerintem szép, és átlátható, majd tesztre is kíváncsi leszek... 
"És azt hogy fogod 3 channelben hajtani?"
Tessék. 4 foglalat és tri-channel... De még ez is sok. FW és CF nélkül is elég lenne, mATX, mezei 5.1 vagy 7.1 HDaudio, Dual BIOS és fele SATA szintúgy. Máris kész az épp kellő LGA1366 lap. 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu