Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Ez nagyon frankónak tűnik, mondjuk ennek az n-nes szabványnak a sebessége nem 100Mbps felett van? Csak mert a 100-as routeren keresztül 11000-el másol nálam a két gép között kábelen, így a 6000-et, valamint a 3200-at már eléggé kevesellem. Arról nem volt szó hogy 10/100as vagy gigabit-lan van rajt... gondolom nem gigabit, pedig úgy már igencsak jól hangzana a dolog :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#2) hzcs válasza FefeeX (#1) üzenetére

hzcs
(senior tag)

elvileg 300 megabit, de a wifi sosem éri el a maximumot. G szabvány is 54 megabites (~5000kB/s), de 2400 körül van a vége. Igaz, akkor ennek 15000kB/s-nak kellene lennie ha az arányokat nézzük. A hatótávolságra is ugyanez igaz, azt hirdetik, hogy 3x akkora lefedettség, valójában meg 1.5-2x.

(#3) FefeeX válasza hzcs (#2) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

na de akkor már sajna nem éri meg a kábeleket lecserélnem (mondjuk egyelőre csak 68m2-en vagyok) - hiszen még ez is messze elmarad a 100 megabites LAN-tól... Annak mondjuk, akinek több szintes a háza és nem akar huzalozni, jól jöhet :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4) hzcs válasza FefeeX (#3) üzenetére

hzcs
(senior tag)

Nem is azoknak készül, akik hardkór másolók. Netet megosztani lakáson belül jó, esetleg kisebb fájlok másolása wifin, de nem dvd mennyiségek gyors átvitelére való. Mire lesz olyan wifi, ami tudja a 100 megabites másolást, addigra kábelen már a gigabit lesz a mérvadó :)

(#5) LaMotta

LaMotta
(fanatikus tag)

1. Wi-Fi - LAN
2. Wi-Fi - Wi-Fi

Ezt sose értettem eddig.... Mit jelentenek ezek a gyakorlatban? :U

1. Wi-Fi-vel kommunikálás LAN-ban, 2 gép között?
2. Wi-Fi-vel való internetezés?

Valaki magyarázza már el :D...

(#6) rudi válasza LaMotta (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Adva van középen a router. A Wi-Fi - LAN esetben a kapcsolat egyik végén egy vezetékes Ethernetre kötött gép van, míg a másik Wi-Fi-vel csatlakozik a routerre. A Wi-Fi - Wi-Fi esetben mindkét gép Wi-Fi-n csatlakozik a routerre.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) FefeeX válasza hzcs (#4) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Nekem most is a gigabit lenne a mérvadó, már ha lenne hozzá normális gigabit router... És mondjuk emellett lenne jó ha tudná ezt a wifit is, mert akkor pl mellékes helyekről is lehetne böngészni :)

(#8) hzcs válasza FefeeX (#7) üzenetére

hzcs
(senior tag)

ismerős nyert egy betelefonálós műsorban egy gigabyte wifi routert, aminek gigabites portjai vannak. 3 wifi felhasználónál behal a router :D legfrissebb fw van fennt. Várni kell, míg kiforrja magát, a kezdetlegesektől óvakodni kell.
Nekem a szomszédból jön a net (saját, mielőtt belekötnének :D), és mindkét mellékes helyiségben megy a net :D

(#9) Shad0w

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

rudi, kimaradt a cikkből (vagy vak vagyok), hogy milyen Ethernet portok vannak rajta. Lécci áruld el. Mindenhol mást írnak, az iPonnál pl. azt, hogy nem is N-es :) . Az edimax routerre mutató link pedig rossz.
Csak mert pont most akarok wifis routert venni, hogy a laptophoz ne kelljen madzag és eddig ez az első olcsó router amiben van Qos is. Lehet hogy ezt fogom megvenni.

[ Szerkesztve ]

(#10) rudi válasza FefeeX (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mostanában jön egy gigabites edimax úgy 20 000 Ft környékén. Ha minden jól megy, akkor majd teszteljük is.

(#11) rudi válasza Shad0w (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

10/100-as ethernetet tud a kicsike, a linket pedig javítottam. Én azért venném az Edimaxot inkább, mert ők hálózatosabb gyártó mint az MSI, ezért valószínűbb, hogy az esetleg felmerülő firmware gondokat gyorsabban javítják.

(#12) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Azt nem láttam említeni, hogy volt-e különbség a pci csatolós, három antennás kártya és a sima usb-s cucc átvitele között? :F

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#13) craine12 válasza FefeeX (#7) üzenetére

craine12
(fanatikus tag)

Linksys WRT-610N, 40 MB/s noti és asztali közt, Cat5e kábelen, ami ráadásul házilag készült. Tud 802.11n-et is (draft), ára kicsit horror, de a tapasztalatom alapján jól működik. N-es sebességet nem tudok, mert bár 4965-ös Wi-Fi kártya van a notiban, de a Draft-N-t letiltották rajta.

[ Szerkesztve ]

No woman. No cry. No kidding.

(#14) EnginEEr

EnginEEr
(lelkes újonc)

még mindig marad a jó öreg réz.. :C
feltéve, ha gyorsan és sokat akarsz másolni :DDD

[ Szerkesztve ]

Abor-Asör-Apálinka => Asus | AMD | Ati - az utóbbi 2 már egy, de a sör nem válik pálinkává ilyen könnyedén :)

(#15) Shad0w válasza rudi (#11) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Csak az edimax-szal 4 MB/s-et mértetek az MSI-vel meg 6-ot. Azért az nem mind1, sztm.

(#16) LaMotta válasza rudi (#6) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Nagyon szépen köszönöm, Rudi bácsi :)!!! :R
Most már tisztán látok :B.. :R

(#17) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy egy elcsípett WPS "beszélgetésből" vajon mit lehet kideríteni...?
:P

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#18) bsh válasza FefeeX (#7) üzenetére

bsh
(senior tag)

minek neked gigabit router? vegyél egy gigabit switchet oszt csókolom.

(#19) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Mostanában próbálgattam a Belkin termékeit, nagyon gyors és egyszerű volt a beállításuk. Állítólag a Linksys szintjén vannak feltörhetőségben, árban pedig nagyon kedvezőek (egyelőre). A sima G-s router-ük mellé egy USB adapterrel többet kapsz, mint az Edimax-tól ugyanazon az áron. Nagyon szívesen találkoznék a komolyabb típusaikkal az oldalon!

[ Szerkesztve ]

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#20) FefeeX válasza craine12 (#13) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Hát ez fantörpikus :) Kicsit mondjuk drága, a vásárlással várnék még, de nagyon szép, és amit tud... Milyen antennája van? :)

bsh: mondjuk azért, mert az baromi hülyén néz ki mikor már a tizedik kütyüt rakod ki a tizedik dolog miatt... Tudod, esztétikum, feng csuhé meg ilyenek :)

[ Szerkesztve ]

(#21) rudi válasza Shad0w (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mértj mondjuk ötöt és átlagolj. Akkor szerintem sokkal közelebbi eredményt kapsz majd, tekintve hogy ezek teljesen egyforma hardverek, és a softvert is a ralink csinélja hozzájuk.

(#22) rudi válasza Hun'reeth (#12) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ninics lényeges különbség, és ez szerintem is fura :) mert akkor minek az a 3 nagy antenna...

(#23) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez a G-hez hasonlítva bizony nem 5x-ös gyorsulás :) Amúgy tényleg nem rossz, a falra szerelhetőség és a leszerelhető antenna miatt kár, de az ára miatt kap tőlem egy 5-öst az ellenőrzőjébe :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#24) naot válasza LonGleY (#19) üzenetére

naot
(kvázi-tag)

► profi Google Adwords hirdetéseket szerkesztek

Megakadt a szemem az aláírásodon. Elmondod, hogy konkrétan mit jelent ez? Miben merül ki a profi Google Adwors hirdetés szerkesztés?

(#25) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

ezeket lehet mac be tenni?

(#26) rudi válasza 1010 (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden bizonnyal igen, mert az MSI-vel azonos Edimax hardverek oldalán ott a Macekhez való driver. Mondjuk az MSI oldalán nem láttam ilyet.

(#27) havenday

havenday
(kvázi-tag)

Sziasztok,holnap vennék egy ilyet,tudtok ajánlani egy olcsó boltot pesten?

(#28) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Hű de régi téma. Reflexből akartam venni egy ilyet, de most nézem a dátumot... Azt hiszem kicsit aktualizálom az ajánlatot... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#29) Met

Met
(őstag)

Valaki nem használja az USB adaptert?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.