Na,elkezdem.A Gamekapocs fórumán már ezt kitárgyaltuk (tárgyaljuk folyamatosan):
Egyesek véleménye szerint "Az X360 jobb".Lássuk a fő érveket:
1. Lehet "backup" lemezekkel játszani rajta,tehát ingyen lehet hozzá játékokat szerezni.Ez tényleg egy nagyon nyomós érv (főleg Magyarországon).
2. Jelenleg több játék jön ki rá ,de ez az előny lassacskán minimálisra csökken,mivel a nagy nevek 90 %-a jön PS3-ra is (igaz,némelyik késik)
3. .........................
Miért jobb a PS3?Lássuk:
1. Egyes vélemények szerint az X360 hardvere erősebb. Namármost ha normálisan megírják a játékot a PS3-ra(ezért jellemzően csúsznak a PS3 játékkiadások,ami szerintem nem nagy baj),akkor igenis jobb teljesítmény sajtolható ki belőle. Lásd. DIRT,Oblivion. Szebb grafika (bár a DIRT esetében ez vitára adhat okot),magasabb framerate,gyorsabb töltés. 1-2 kiadó (legjellemzőbb példa az EA) nem szán elég időt a szoftver hardverhez hangolására,és ekkor következik be az,hogy az online sajtó hangos attól,hogy PS3-on a 60 fps helyett csak 30 fps-en fut a gém. Érdekes,hogy a Sony és a normálisabb (értsd nem 100 %-ig (hanem csak 90%-ig) a bevételt szem előtt tartó) kiadók meg tudják írni a játékaikat rendes sebességen.
2. Nem kell tartani attól,hogy bevillan a 3 LED. Hiába jön a falcon a maga 65 nm-es CPU-jával,mikor az eddig problémát okozó kazán GPU változatlanul 90 nm-es marad. Ugye olvastam itt egyik hsz-ben,hogy jön kifele a meleg a PS3-ból. Könyörgöm,de legalább abból kijön,és csendesebb is mint az X360. Az X360 hangosabb,és ennek ellenére a hűtése hagy kívánnivalót maga után,amit az ide belátogatóknak gondolom nem kell ecsetelnem (többmillió meghibásodott gép(egyes becslések szerint a gépek 1/3-a),3 évre bővített garancia).
3.: Blu-Ray meghajtó. Ezt mindenki döntse el maga,hogy mennyire szempont,de szerintem nem árt,ha van. A játékoknál is jól jön,lásd.Heavenly Sword(csak az audio rész 10 GB) vagy az UT3 (PC-n más tészta,de az X360-nál csökkentett tartalommal(kevesebb map) jön ki (persze miután lejárt a PS3 exkluzivitása
). A filmeknél még ugye nem eldöntött,hogy melyik lesz a nyerő (Blu-Ray Vs HD DVD). De ha azt vesszük,hogy az X360-hoz vesz az ember egy HD DVD lejátszót,ami 50 ropi körül van,máris ott tart,hogy a PS3 árát túl is lépte.
4.:A PS3-ban van beépített böngésző,ami pl. Nekem,aki a PC-t cserélte konzolra kimondottan hasznos.
5..Az online játékért nem kell fizetni. Szintén nem elhanyagolható szempont,mert míg pl. PC-n elnéztem ezt a WOW esetén,ami ugye azért igényel folyamatos anyagi ráfordítást, ezt a konzol esetén nem nyeltem volna le.
6.. Az ilyen apróságokat,hogy Wifi,HDMI (tudom,az Elite-ben már van,de az nem a 80k-s kategória), kártyaolvasók,már meg sem említem.
Nekem ez (PS3) az első konzolom,tehát nem voltam egyik oldal híve sem. Én a fenti szempontok alapján döntöttem a Sony masinája mellett,és az elmúlt 2 hónap alapján kijelenthetem,hogy nem csalódtam benne. A Vegas-ban qrva jókat multiztam, a DIRT sokkal jobban bejön mint PC-n (ami főleg a finomított HDR-nek és a kontrolleres irányításnak köszönhető), és az Oblivion továbbra is üt. PC-n is beletoltam jónéhány órát (ha jól rémlik, 27-es szintűként hagytam abba),de ahogy elnézem,nem fog nehezemre esni PS3-on is beletolni legalább ennyi időt 
i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN