Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) janos1988

janos1988
(őstag)

Az Asus miert nem szeret alapbol rakni bluetooth-t a laptojaiba?

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#2) LGLuke

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Ezekhez a notebookokhoz képest, akkor ez alkalmi vétel.
Kicsit gyengébb cpu, de egész jó vga és OS is van benne. A márkanévre és összeszereltség minőségére sem lehet panasz. Természetesen alapból 2 év gyártói garancia jár hozzá.

(#3) Asador

Asador
(tag)

Ilyen egér nekem is kell! :))

http://fafaragomuhely.freeweb.hu/

(#4) enginev3.0

enginev3.0
(őstag)
LOGOUT blog

Inkább a "régi" cuccoknak vinnék le az árait, annak jobban örülnék :K

Néha amikor nincs itthon senki, zsírral kenem be a testem, és azt játszom, hogy csiga vagyok // ‎"Mondtam, hogy 5 perc és ott leszek... Nem kell emiatt fél óránként felhívni"

(#5) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Acer monitor az tetszik.. :K

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#6) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudja már valaki esetleg, hogy mi várható az AMD-től a processzorfoglalat terén? Az elmúlt hetekben emlegették az AM3 R2-t a jövő év elején érkező új Buldozer alapú procikhoz, azok várhatóan belemennek majd a mostani AM3-ba is nagyobb probléma nélkül?

(#7) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Az igen erős túlzás, hogy az NVIDIA GeForce GT 335M megközelíti az ATI Mobility Radeon HD 5850-et.

Itt osszedobtam egy kis összehasonlító listát a két kérdeses VGAról és tisztán látható az ATI Mobility Radeon HD 5850 előnye az NVIDIA GeForce GT 335M-hez képest.

Az NVIDIA GeForce GT 335M tényleg valamivel gyorsabb, mint az NVIDIA GeForce GT 330M, de a táblázat szerint szinte elhanyagolható ez az előny.

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#8) benoce válasza janos1988 (#1) üzenetére

benoce
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Mert pénzbe kerül, s mikor megy a csodálatos magyar allokáció, mennyit szeretnél vásárolni, és milyen áron, akkor jön a Bluetooth elhagyása, 4GB helyett, csak 3GB, stb, stb, beleraknak ők szívesen mindent, csak kérned kell, és fizesd ki

(#9) rudi válasza janos1988 (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mostanában valamiért az abszolút low-end modelljeire a legtöbb gyártó nem rak, a Toshibánál, Lenovonál, MSI-nél is ez a helyzet, nézd csak meg!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Aranyosak azok az egerek :D A 300k-s Acer laptop meg jól néz ki. :K

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#11) rudi válasza banhammer (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Többször megmutatkozott már, hogy a 3D markoknak (különösen a régebbieknek) köze nincs a játékos teljesítményhez. Tesztjeim során arra is renheteg példát láttam, hogy a notebookcheck ezen táblázatában csak a technikai paramétereket célszerű komolyan venni. Úton van egy elég érdekes Asus gép GT 335 M-mel, majd meglátjuk, mi a játékos helyzet.

(#12) Lars

Lars
(senior tag)

Ha az ul20vt és az ul20a között csak annyi a különbség, hogy egyik i3 a másik meg c2d, akkor talán nem indokolt a 2x-es ár. Oké, most mutatkozik be, és pár hét múlva lemegy az ára ( forint is gyenge ) de azért ez így sok. a 14-es asus még akár jó is lehet. Más kérdés, hogy a laptop számomra most már inkább legyen pici, és menjen sokáig akksiról.
Crysisozni meg otthon kell :U

(#13) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Az a giga lap 3 PCI-al... :U

Én vagyok a PH! királya.

(#14) Osibaa válasza Kobaljov (#6) üzenetére

Osibaa
(senior tag)

Én azt olvastam, hogy belemegy AM3-ba is, de van külön topikja, itt találsz tájékozottabb tagokat is [link]

"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"

(#15) superecneB

superecneB
(őstag)

Esetleg valaki nem tudná nekem megmondani, hogy miért balra tolják el a touchpad-eket a notebookokon? Számomra nagyon idegesítő, ha jobboldal fele tolnák el sokkal kényelmesebb lenne a használat. (jobb kezes vagyok)

(#16) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

Hát ez az egér kész... :DDD ilyen kinézettel lehetne "gamer" is...

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#17) Predator666

Predator666
(fanatikus tag)

Lassan az elektronikára szakosodott PH! textil termékek tesztelésével és bemutatásával is foglalkozni fog... a táskák legalábbis erre mutatnak.
Annak a társoldalnak akkor bizonyára ez lesz a neve: DH! (DivatHáz)...

Kivettem, mert volt, kit zavart.

(#18) WolfheartGR válasza Predator666 (#17) üzenetére

WolfheartGR
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

+1

X6-osom nekem is van. Csak nem a Bmw-től, hanem a Microsoft-tól.

(#19) eszterencs válasza superecneB (#15) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tolják el őket sehova, hanem egyszerűen a billentyűzethez igazítják. A touchpad középvonala a G és H billentyűk közt metszi a billentyűzetet, mivel így gépeléskor hajszálpontosan a két kéz közé esik a touchpad, és ELVILEG nem fekszik rá az ember, nem nyomkodja. (Már aki, mert én pl. igen, ezért alapból le van tiltva a tocupad nálam.) A billentyűzetek viszont nem szimmetrikusak, hisz job boldalon több gomb van még a betűk mellett, ezért kerül a touchpad is kicsit balra.

(#20) Lars válasza eszterencs (#19) üzenetére

Lars
(senior tag)

Már csak az a probléma, hogy ezt lassan minden hír hozzászólásai között le kell írni. Pedig a tesztekbe is bele van írva, hogy miért van ottan :U

(#21) Lars válasza janos1988 (#1) üzenetére

Lars
(senior tag)

Nem mindegyikbe rak, inkább úgy mondanám. Régiben nem volt nekem sem, de az 4 éves gép. A mostaniban már van, nem is lehet nem kérni bele. Már a netbookokban is szerintem az összesbe rak. Mondjuk ezt más gyártók is így teszik.

(#22) Eddie141

Eddie141
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez az Acer monitor egyszerűen gyönyörű! :) Azért az árát is rendesen megkérik..

Ph 56. legmegbízhatóbb tagja :) -> http://href.hu/x/hr23

(#23) chipland válasza Lars (#12) üzenetére

chipland
(lelkes újonc)

Ez a "forint is gyenge" ügy igényel némi pontosítást. Hiába csökken az euro/ft árfolyam végre egy kicsit, az euro/USD árfolyam gigászi az előző hónapokhoz képest.
Magyarországra az IT cuccok nagy része ugyan euróban érkezik, (ezeknek csökkenhet az ára), de például a notebookok esetében a noti "belét" a gyártó dollárban veszi. Tehát ha magas a dollár, hiába jó lenne a forint/euró árfolyam, mégsem csökkennek az árak itthon.

Sajnos most pontosan ez a helyzet... :(

[ Szerkesztve ]

(#24) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Asus lapoknál:"...így az USB mellett a SATA is csak 3-as."
Most akkor én nem értek valamit, vagy elírás? Az USB3 és a SATA3 a legfrissebb, nem?

rudi: Azért pl. a toshibánál van 160-180 ezres notiknál is, hogy nincs bluetooth, ami azért szerintem már nem éppen az az abszolút belépőszint...

Egyébként kb. kisker 1200,- Ft-ért lehet venni mini bluetooth adaptert. Gondolom ez gyártói szinten kb. 300,- Ft-os tétel lenne. Számomra is érthetetlen, hogy miért hagyják ki állandóan.

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#25) Kobaljov válasza Osibaa (#14) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi!

(#26) Kobaljov válasza _AnTi_ (#24) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet 3 Gb/s, úgy rémlik az új már 6-ot tud max

(#27) _AnTi_

_AnTi_
(tag)

Lejárt a szerkesztés idő.

chipland: Sajna az a helyzet, hogy a nagyobb tételben vásárlóknál még mindig a dollár/forint de még inkább a dollár/euró árfolyam a mérvadó, így amíg ott nem változik számottevően a helyzet, addig mi csak szívunk.

Egyelőre necces, de talán úgy tűnik (bár majd talán jövő héten dől el, úgyhogy kicsit korai), hogy az euró erőre kap, úgyhogy reménykedhetünk... Elbírnék egy kis árcsökkenést! :)
Kobaljov: Ja, tényleg, erre nem is gondoltam. Arra izgultam, hogy a szabvány neve SATA3... Szerintem akkor is el van írva. :)

[ Szerkesztve ]

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

(#28) Kobaljov válasza Kobaljov (#26) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

..és persze GB/s nem Gb..

(#29) vcsabika válasza banhammer (#7) üzenetére

vcsabika
(kvázi-tag)

megelőztél:D

[ Szerkesztve ]

(#30) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Acer szép notikat csinál az utóbbi időben, ez sem kivétel a megállapításom alól :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#31) rudi válasza eszterencs (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kicsit, hanem a numerikus pados laptopokon nagyon. Ez azért gáz, mert elebe úgy teszi maga elé a júzer a gépet, és így kényegében a 15,6"-os gépeken nem a monitor közepét, hanem attól kb. 5-10 centivel balra lévő részét kapja középre. Egy desktop gépnél ez nem olyan gáz, mert ott a billentyűzet és monitor elhelyezése állítható, de egy nagyobb notinál elég fura tud lenni, hogy nem a közepe előtt ül az ember.

(#32) rudi válasza Kobaljov (#28) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ebben nincs igazad, a SATA 3.0 megnevezésben viszont igen. Mert tényleg így hívák a 6 Gb/s-os szabványt. Eléggé megtévesztő azért, mert a SATA 2.0 meg ugye 3 Gb/s-os.

(#33) rudi válasza _AnTi_ (#24) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet, hogy nálad nem, de náluk viszont igen. Ha nem lenne ez a fajta megkülönböztetés, akkor a Satellite A sorozatot szinte senki sem venné. Mert a Satellite L ugyanazt tudja, és a most bevezetett, még alapabb Satellite C sem sokkal gyengébb/csúnyább. Most asszem úgy van náluk, hogy:
Satellite C - semmi
Satellite L - Bluetooth + HDMI
Satellite A - Bluetooth + HDMI + eSATA + gyorsulásérzékelős HDD

(#34) rudi válasza ^Clown (#30) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát még ha hallanád a 8943 hangját! A 8942 sem volt egynge, de ez...

[ Szerkesztve ]

(#35) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó kis cikk lett. :R

(#36) Lars válasza chipland (#23) üzenetére

Lars
(senior tag)

Ezt fogalmaztam össze 2 szóban amit leírtál :)
Egyébként igen, összetett, sokmindentől függ a cuccok ára. Egy dolog biztos, nekünk nem jó a kialakult helyzet. 2 hete vettem laptopot, akkor volt 128 az ára, most mindenhol legalább egy 10-essel drágább, néhol több mint ennyivel. És ez történt 2 hete ...

(#37) superecneB válasza rudi (#31) üzenetére

superecneB
(őstag)

Pontosan erre gondoltam! Nekem ha jobboldal fele nyomnák ki a touchpad-et pont jó lenne.

Lars:
Elnézést a figyelmetlenségért! :R

(#38) Peet210

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Elég jóra sikeredett az Acer monitora. Csak az a fránya HDMI. Van modeljük amit kettővel is felszerelnek. Ha lenne rajta egy kis idő elteltével és áreséssel jó vétel lenne.
Mindenesetre kár, hogy ebből kimaradt.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#39) Boxi88

Boxi88
(őstag)

ez az USB-s ventilátor nagyon jó!

Grat a cikkhez, jó lett!

(#40) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Az acer monitor az eléggé jó :K

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#41) BiP

BiP
(PH! addikt)

Valaki tudja, hogy ez a Conax kártyaolvasó jó notebookokhoz is?

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#42) zazahoho

zazahoho
(őstag)

acer monitor bejön,viszont azt soha nem értem miért nem szerelik fel a mostani monitorokat a létező összes csatlakozóval :F nem hiszem,hogy 500ft-nál több gyártói költség lenne

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#43) adrian360 válasza zazahoho (#42) üzenetére

adrian360
(kvázi-tag)

mert igy eladhat majd pár hónappal késöbb egy másik tipusú monitort, ami csak abban különbözik hogy van rajta másik csatlakozó is. A mai fogyasztói társadalmi modelbe nem fér bele egy tökéletes modell sem, mert akkor azt megvennéd és használnád 5-10 évig, a gyártóknak meg alig lenne forgalma...

(#44) rudi válasza zazahoho (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A HDMI használata jogdíjhoz kötött, bár ennek mértékét nem tudom.

(#45) LGLuke válasza rudi (#44) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Így van! DisplayPort ingyenes, viszont a DVI és HDMI licenc köteles, valamint külön vám kerül az ilyen monitorokra, ha EU-ba külső országból jön be, azaz USA-ból behozni egy Dell U2410-est azért drága, mert a licencdíj mellett külön vámot is vet ki rá az EU.

(#46) rudi válasza LGLuke (#45) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg, itt van még ez a szórakoztatóelektronikát (vagy mit is) sújtó extra adó.

(#47) zazahoho válasza rudi (#44) üzenetére

zazahoho
(őstag)

erről halottam már,ill.már ide is írt róla LGLuke ,de egy ekkora gyártónak szerintem bele kéne férni,de lehet én vagyok a naív :U

adrian360 igazad van :K ,lásd a telefonokat

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#48) Kobaljov válasza rudi (#32) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor mégis jól rémlett, csak épp akkor néztem egy külföldi tesztet amiben nagyon GB/s-t emlegettek és félrevezetett.. :)

(#49) nyunyu válasza rudi (#31) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ez azért gáz, mert elebe úgy teszi maga elé a júzer a gépet, és így kényegében a 15,6"-os gépeken nem a monitor közepét, hanem attól kb. 5-10 centivel balra lévő részét kapja középre. Egy desktop gépnél ez nem olyan gáz, mert ott a billentyűzet és monitor elhelyezése állítható, de egy nagyobb notinál elég fura tud lenni, hogy nem a közepe előtt ül az ember.

Napi 8 ora munkanal viszont mar egy egypalcas billzet+eger is megvaltas tud lenni a noti rovid gombjai+hasznalhatatlan tapipadja helyett, azokat meg oda rakod az asztalon, ahova akarod.
Ha valakinek erre nincs 3-4k-ja, az megerdemli.

En max akkor hasznalom a Lenovo N500 billzetet, ha 2 hetente egyszer haza kell hoznom a lapost (kulso billzet nem fer el a taskaban), de olyankor meg szentsegelek ezerrel, mert altalaban bekapcsolva felejtem a numlockot, az meg ugye kevesbe trivialisan kapcsolhato ki a Lenovo billzeten. (Fn+ScrLck)

(Szvsz a trackpoint valamivel hasznalhatobb, mint a tapipad, persze az occso, nem Thinkpad Lenovokbol a trackpointot sporoljak le.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#50) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

94k-ert TN paneles 24" monitor?

105-110k-ert mar xVA paneles 32" fullHD TV-t lehet kapni.
120k-ert mar SIPS is van.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.