Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel csak nVidia chipset - nVidia VGA párossal működött, ezeket nem hinném, hogy nehéz lett volna kiküszöbölni. (ugyebár régen is át tudták tolni a képet teljesítményvesztés nélkül... igaz egy plusz kábel kellett hozzá... kimenetek már más, akkor nem lehet lekapcsolni a teljes külső VGA-t, de jelentős részét igen.)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aki ezt a cikket írta tanyáról jött?(ja,bocs fordítás:Hát té' tanyárú' gyütté?) :DD
Úgy ejti ki hogy sli,pedig úgy kéne hogy:szláj ;]
És akkor a ragozás nem sli-nek hanem sli-nak :DD :DD :DD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#3) r1E3S3E7T válasza Killing (#2) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

maradjunk annyiban, hogy "eszeláj"... :U egyébként meg nem kötelező mindent angolul ejteni, bár a ragozásod helyes :P

Más: miért nem lepődök meg azon, hogy az nV rémhíreket (?) Abu írja mindíg? :DD

[ Szerkesztve ]

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#4) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hát nem nagyon sikerül semmi manapság az nv-l. Félre kéne tenni ezt a lehuzós stratégiát és odakoncentrálni ahova kell. Mert ez így jóra nem vezet.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A másik probléma, hogy a nagyteljesítményű GeForce grafikus kártyák mellett komolyabb teljesítménycsökkenéssel kellett számolni, mivel a monitoron megjelenített képet el kellett juttatni az integrált grafikus vezérlő frame bufferjébe, amihez a központi processzor segítségét kellett használni.

WTF!

Ha egy szutyok nf4-es intergált videó képét ki tudják tenni a pci-e 4x-es slotban csücsülő framebuffer nélküli dvi-d kimenet kártyára, akkor ne legyen már ez probléma nekik... valami hasonlót nem igaz, hogy nem lehetne fordított irányban is. A képet mint adatot átdobja a buszon és ahogy van kiteszi a dvi csatolóra... miért kéne ehhez a processzornak külön asszinsztálni... dma nem mai találmány.

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#6) azbest

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

dupla
miért ilyen lassú a ph mostanában?

(#7) modern: eltévedtél... nem az sli-ról van szó, hanem a hybrid sli-ról... olvasd el a hírt végig. Integrált adja a képet, ha nem kell teljesítmény, olyankor kikapcsol az áramzabáló hangos kártya.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#7) modern

modern
(fanatikus tag)

Én ezen egyátalán nem csodálkozok.
A gtx 2**-nek már alapból olyan teljesítménye van h minek kell sli?
Nem hiszem h bármi is kihasználná ezt a teljesítményt... :U

Csak előreutalás esetén van posta!!

(#8) Yoshida válasza Killing (#2) üzenetére

Yoshida
(tag)

Hát annak meg mi köze ehhez hogy honnan jött?
Te meg szögödi vagy. Naés.

Pláne külföldi szót (mozaikszó még inkább) úgy ejtesz ahogy tudsz, akarsz.
Én is eselínek ejtem, pedig pesten születtem, és élek 26éve. :)

Gut?

(#9) r1E3S3E7T válasza azbest (#6) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Kedvenc Hardveroldalunk ezért lassúcska mostanában :)
Egyébként nem tudom, lehet, hogy az nV a kezdő mérnököket hagyta meg chipsetet tervezni, ezért születnek olyan gnóm megoldások mostanság :DD

[ Szerkesztve ]

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#10) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eselí és kész! Én már akkor gondoltam, hogy nem lesz nagy jövője, mikor berobbantak vele... :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#11) Killing válasza r1E3S3E7T (#3) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostanában minden angol.Aki pedig gépekkel foglalkozik/érdekli annak kellene tudni angolul.Nemhiába kell már nyelvvizsga.Ja és abból is közép ill.felsőfokú.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#12) kagyula válasza modern (#7) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Itt most az nV-nek nem arról az ’én’-jéről van szó amely magasról tesz a globális felmelegedésre (az tombol továbbra is), hanem arról az ’én’-jéről, amelyik zöld hullámot lovagolta. Idáig…

Legyen minden, sokszor.

(#13) Killing válasza PH-User (#10) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mostanában semminek sincs nagy jövője... :U

(#14) daa-raa válasza PH-User (#10) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Berobbantak? Szerintem kevered a mobil GPU-ikkal.

Killing: Akkor írd le nekem hogy mondod a következőket: PCI, AGP, PS/2. Csak egy pár példa.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#15) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Leépülnek szépen lassan :D

(#16) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

nem baj, sokkal jobb az az irány, amit a gtx 260-nál, 280-nál elkezdtek, hogy üresjáratban, 2D-ben lekapcsolja a nem használt részeket

(#17) -=Lord Tom=- válasza Killing (#2) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

Színvonalas hozzászólás, gratulálok! ;)

(#18) [CS]Blade2 válasza modern (#7) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Nem az SLI fog megszűnni! Csak a Hybrid SLI.

(#19) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Talán ha pakoltak volna 256MB sideport RAMot az IGP mellé akkor nem lett volna ekkora a lassulás.

Másrészről szerintem itt a válasz hogy az AMD/ATI miért nem eröltette ezt a VGA lekapcsolósdít.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) Depression válasza Oliverda (#19) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig jó lenne, ha erőltetnék, de csak akkor jönnének ki vele, ha működik is.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#21) atti_2010 válasza Oliverda (#19) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Az ATI kártyai lekapcsolnak csak nem úgy mint az Nvidia.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#22) rup1u5 válasza Killing (#2) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#23) waterman_ válasza Depression (#20) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

ez részemről csak masszív találgatás, de ha egyszer lesz majd valami az amd fusion terveiből, akkor biztos elég egyszerű lesz megoldani ezt a nagy videokártyát lekapcsolni dolgot. ha nem kell a cpu-ba integrált, akkor elküldik mély álomba a processzor igp részét..

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#24) Oliverda válasza atti_2010 (#21) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmm?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#25) syn7h37ic válasza Killing (#11) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Dívíáj, vídzsíéj píszíáj, éjdzsípí, áresz túhándred törtitú júeszbi tú dát ziró, no és a dábljúdábljúdábljú dát prohárdver dát kám". :O
Szerintem magyarok vagyunk, akkor ha már betűszó, akkor legyen magyarul kiejtve. Ez az elidegenített nyelvjárás nagy divat mostanában. Sajnos rossz szokás.

(#26) Thrawn válasza rup1u5 (#22) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Different songs for different moods.

(#27) Dr. Romano válasza Killing (#2) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaajj :W

Stílusodból tekintve a te házadat már jó ideje körülszántották...

Persze, majd minden szir-sz@r rövidítést angolul fogunk mondani (pl. júeszbí, szídí, dívídí, elszídí... eléggé vicces lenne). Én is eselí-nek mondom az SLI-t úgy ahogy cédé-nek a CD-t stb... Persze van amit muszáj angolosan ejteni (pl. PCI), de azért ne essünk túlzásokba...

(#28) Mr.Csizmás válasza Dr. Romano (#27) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

úesbé, cédé, dévédé, eseli. és nekem nincs is traktorom :DDD

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#29) atti_2010 válasza Oliverda (#24) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

A hd4670 10 w-ot fogyaszt idle, ugyanis lemegy 165Mhz re és a feszt is visszaveszi.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#30) CsodaPOK

CsodaPOK
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó lenne, ez a hybrid sli, de ez a lekapcsoljuk teljesen a diszkrét kártyát, nem az igazi.

Én olyan formában tudnám elképzelni, hogy van az überbrutál grafikus chip a rengeteg memóriával és van egy nagyon kis buta kisteljesítményű grafikus proci egy nyákon. Amikor csak windows asztal meg netezés, akkor überbrutál off és a picike dolgozik, amikor kell a kakaó, akkor bekapcsol a nagytesó. Mehetne a több monitor, ugyanarra a kimenetekre dolgozna mindkét gpu.

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

(#31) Balika911 válasza CsodaPOK (#30) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A HD5xxx kártyáknál ilyesmit rebesgetnek, csak több (1-4) kisebb chippel, s egy nagy központi egységgel. Gondolom a kicsiket gond nélkül le lehet kapcsolni ha nem kellenek, emellett a nagy visszavehet az órajelből...

Ez a Hybrid SLI nem tűnik valami nagy ötletnek az olvasottak alapján. Pontosabban az ötlet az jó, csak a megvalósítás nem. :)

(#32) girátor

girátor
(lelkes újonc)

Angol prohardvert, angol kommentezőktől angol kommenteket. ;]

(#33) Cerebellum válasza rup1u5 (#22) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

LOOOOOOOOOOOL magamaláhúgyozós poén!!!!!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#34) Egzee

Egzee
(őstag)
LOGOUT blog

ATi-s vagyok de a hír elszomorít, mert nagyon imponált nekem a dolog, bár a teljesítménycsökkenésről nem tudtam és sajna tényleg itt bukik akkor a dolog!

(#35) rup1u5 válasza Cerebellum (#33) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Hammon Serra boltjában találtam! :DDD

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#36) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Pedig nem volt ám rossz kezdeményezés. A külső összecsatolás elég fapad megoldás, de volt benne fantázia.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#37) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Namármost, aki ilyet használ annak mi a francnak több monitor???
Nem zárható ki az ilyen példa sem, de egy ilyen rendszer kiépítése akkor célszerű, szvsz, ha egy monitor van egy kicsit közepesebb VGA-val és a játékórák száma nem haladja meg a 15-20%-ot a gép működési idejéből.
Tehát azért nem is fogytak ezek, mert erre már volt megoldás és aki eddig akart ilyet az már rég megoldotta kisfogyasztású VGA-val a dolgot és inkább a VGA-n spórolt mintsem a fogyasztani kívánt áramon.

Family Guy Online - Closed Beta

(#38) proci985 válasza Enton (#37) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez ilyen extra fícsör volt. vannak olyanok, akik nem gépparkkal szaladgálnak, hanem van egy mindenre tökéletes gépük, aztán annyi. és esetleg nem mind1, hogy mekkora a villanyszámlájuk. nem vidkarin spórol, hiszen játszani is szokása:) de felmetül a kérdés, hogy üresben minek zabáljon? igaz, játékgébe izomprocit szoktak rakni, csak mondjuk amíg egy q6600al üresben le tudsz menni 8-12Wig, úgy már mindjárt más a helyzet.

játékoknál többmonitoros támogatás nagyon kevés program esetében van, de asztalon müttyögve nagyon jól jön. na itt bukik meg az elméleted.

az a helyzet, hogy ezzel inkább a hardkórt célozták meg, avagy mindek zabáljon a gx2, ha elég az IGP is. arról nem is beszélve, hogy milyen jól mutatott a review grafokon, meg nvidia vidkari és chipset is kellett hozzá;> és persze zőőd. ami mostanában azt jelenti, hogy intel a válogatott procikat nyomatja serényen, drágábbért. pedig pl a jelzett q6600asokat is lazán be lehetett tolni a 45W TDPs kategóriába kis szerencsével és némi biospiszkálással.

problémák: chipsetek bugosak. az ati miatt futnak a pénzük után. nem kaptak S1366 támogatás (ez jelenleg presztízs, de inkább presztízslapokat nyomattak) üresben nincs multimonitor támogatás. SLI rendszernél meg terhelés alatt sincs multimonitor támogatás (vagy megoldották volna?).

ötletnek jó, de valszeg az ati megoldása fog győzni. amivel az a probléma, hogy GPGPU miatt az nvnek az az út nem járható... és még két évig nem fognak tudni csak átcímkézésből és fészliftelésből megélni.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#39) drizzt1666

drizzt1666
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ennyire fáradt lennék, hogy a ph helyett a blikk jött be :F

[ Szerkesztve ]

Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...

(#40) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

óbasszus... ilyenen leakadni, mint az angolból átvett mozaikszavak kiejtése? ez hihetetlen... hogy mondom a szavakat: hamburger (nem pedig hembörgör), hotdog (nem pedig hátdág), eseli (nem pedig szláj... szláj az a silvester stallone=sly)... bizonyos szavakat meg angolosan ejtünk (édzsípí, píszíáj, stb), de más szavakat meg nem... ez van... örülök, hogy a külföldi szavak nagy részét magyarosítjuk/magyarosan ejtjük... "hát magyarok vagyunk, neeeem?" (by király linda)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#41) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

Tegnap előtt vettem pont egy ilyen alaplapot, ma pedig egy VGA-t fogok venni hozzá.

És nekem pl a HDMI hang miatt kellett ez. Jó ez az Nvidia chipset, semmi bajom vele, ha megy a hibrid-power boldog leszek.

Szerintem jó kezdeményezés, de idő kell hozzá, ameddig a számtechboltosok nem tudják mi ez, akkor hogy terjedjen?

Időt kéne neki adni. A teljesítménycsökkenés néha megér ennyit, egyébként is használható magában a külső gpu. Amelyik monitoron van 2 bemenet lazán megoldható.

gyúrunk vazze

(#42) joi29 válasza rup1u5 (#22) üzenetére

joi29
(őstag)

(#43) kecsetif

kecsetif
(tag)

Pedig az ötlet jó volt. Nem feladni kéne, hanem továbbfejleszteni.

(#44) Joci10 válasza hétalvó (#41) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Ennek a technológiának -sajnos- már nincs ideje. A MS sem támogatja a Win7-ben, valamint a hírben is írva vagyon, hogy igencsak kevés az eladás (mert Intel procihoz Intel chipset-et vesznek az emberek, AMD-hez meg AMD/ATI-t - az NVIDIA ilyen téren nagyon visszaesett, mert leginkább az AMD mellett fejlesztett, csak a C2D-k után megfordult a trend, és az Intel oldalán lett több eladás, ahhoz meg nem 'nőttek' még fel, hogy az Intel-es chipset-eket fogyasztásban, kompatibilitásban megszorongassák; viszont az AMD az ATI felvásárlásával bőven piac- és versenyképes megoldásokat tud készíteni az NVIDIA által azóta 'elhanyagolt' AMD-s piacra).

Vagyis érthető az NVIDIA lépése, hogy felhagy ennek a támogatásával (már csak azt várom, mikor vonul ki a chipset piacról, hiszen már az SLI-hez sem kell NVIDIA-s lapkakészlet, és a gyengülő kereslet is indokolná ezt).

(#45) liksoft válasza Killing (#11) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Szia!

Álláshirdetés jutott eszembe arról amit szeretnél kérni:

Keresek titkárnőnek 3 felsőfokú nyelvvizsgával, 15 év szakmai tapasztalattal rendelkező 20-22 éves dekoratív hölgyet, aki hajlandó esti tárgyalásokon is részt venni.

:D :))

U.i.: Nem mindenki 20 éves ifjú, és vilábmegváltó titán........

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#46) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Thanks hogy kijavították a hibát! :DD

(#47) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak a régi "Szögediek" beszélnek ő-vel. :C

(#48) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a korlátok várhatóak voltak a technológiával kapcsolatban

ettől függetlenül hamar lehúzzák a rolóját

True Success is Blonde

(#49) Abu85 válasza Ste (#48) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szvsz teljesen másképp festene a dolog, ha vennék az Nforce lapkakészleteket. A jelenlegi eladások mellett nehogy a Hybrid SLI-t, de egy új chipsetet sincs értelme fejleszteni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#50) arn

arn
(őstag)

pedig a kartyakikapcsolos moka nagyon hasznos lenne :( kar erte.

http://project-brian.blogspot.com/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.