Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Point of View gépére kíváncsi leszek, no meg az árára is... nekem tetszik.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#2) Owl

Owl
(újonc)

Alakulnak ezek a CULV notebookok, már csak egy 3G-s kiépítés hiányzik. A 11,6" kijelző nálam még épp megfelelő, nagyobbat nem vennék. Az Acer Aspire Timeline 1810TZ is hasonló, jobb procival. 150 körüli ár is jónak tűnik, elsősorban a kis méretet kell megfizetni, nem a teljesítményt.

(#3) derceto

derceto
(újonc)

Miért álltak le az SSD-s netbookok gyártásával? Mi a fészkes fenének 320GB egy netbookba?

[ Close the world. txEn eht nepO ]

(#4) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Na mi az, mar nem szamit szentsegtoresnek 12"-os, atomos gepet epiteni?? :)

alba gu brath

(#5) smkb

smkb
(senior tag)

Váóóóó 2 magos ion netbook 12.1"-al. Na erre vártam. Remélem megjelenik majd a boltokban is nemcsak a hírek közt :)

(#6) Abu85 válasza Solten (#4) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Leitatták Otellinit és úgy írta alá az engedélyt. :DD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) paramedic válasza derceto (#3) üzenetére

paramedic
(fanatikus tag)

:K

Netbook, amit érdekelne:

kijelző: 10" =< x <= 12", matt
memória: 2GB RAM-ig bővíthető, 32GB SSD (talán még 64GB is belefér árban)
proci: 1,6 Atom vagy lássuk, mit tud az Ion
akku: min. 6 cellás
op. rend: nélkül, de legyen linux kompatibilis

Olyan világtól elrugaszkodott elvárások ezek? :F

Szerk: érdekesen tördelte a szövegem

[ Szerkesztve ]

(#8) paramedic válasza paramedic (#7) üzenetére

paramedic
(fanatikus tag)

Ez teszik: HP Mini 5101
Memóriát 2GB-ig lehet bővíteni és rendelhető 6 cellás akkuval is. 64GB SSD mennyit dobna az árán? :F

(#9) Televan válasza derceto (#3) üzenetére

Televan
(senior tag)

Talán azért mert sok Sata 250 és 320 GB -os winyó maradt raktáron és így még rá tudják sózni a népre. :F

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#10) smkb

smkb
(senior tag)

Bár kérdés, hogy ezek a 2 magos inos cuccok, nem e lesznek drágábbak még az igencsak jóra siekrült és nem vészes árú Acer 1810T-vel szemben is, ami ugyancsak rendelkezik hdmi kimenettel, 11,6 colos 2 magos CULV platfom, sokáig bírós akkumulátorral és majdnem hasonló tömeggel. Mindez 150.000 körüli áron. Amennyiben nem játékra akarja használni az ember, akkor a 2 magos core architektúra a hd filmeket prociból meg tudja oldani, bár elvileg a M4500 HD már ebben is segít.

(#11) .mf

.mf
(PH! addikt)

Az US15W nem továbbra is GMA500? ;)

Végre kezdenek beindulni a 11.6"-esek... hogy erre miért kellett eddig várni...
A másik, amit nem értek, hogy miért nem adnak ki gyorsabb N-Atomot. Z-szériás Atomból a kezdetektől volt 1.86GHz-es, és most már 2.00GHz-es is van. Egy 2GHz-es, kétmagos N-szériás Atom jobb fogyasztási adatokkal bírna, mint egy 1.4GHz-es kétmagos C2D SU, s talán nem lenne vészesen lassabb. Viszont sokkal alacsonyabb lenne a gyártási költsége, olcsóbb lehetne a hűtése (akár passzív), stb.

(#12) smkb válasza .mf (#11) üzenetére

smkb
(senior tag)

Na valószínűleg pont ezért nem engedi az Intel... ki venné akkor a C2D SU cuccokat ? :)

(#13) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Az ASUS annyi mindent jelent be, hogy maguk se tudják követni, aztán a feléből nem lesz semmi, a többiből meg fél év múlva esetleg...

A lényeg, hogy minden hónapra jusson legalább két-három bejelentés, dübörögjön a marketing gépezet.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#14) Tolkarius

Tolkarius
(kvázi-tag)

Nem értem ezt a sírást, hogy nincs benne sajnos optikai meghajtó... :W
Az asztali gépembe van dvd író, de vagy fél éve hozzá se nyúltam. Szerintem egy netbookba meg főleg teljesen felesleges a helyet optikai meghajtóra pazarolni. Ott van helyette a pendrive vagy külső usbs winyó :C

Valakinek még vannak ilyen igényei, és csak én vagyok ilyen elvetemült? :D

(#15) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Micsoda veletlen, hogy az ION-os gepekbe a gyengebbik Atom CPU kerul.

(#16) Duree

Duree
(PH! addikt)

Az intel ezt nem nézi jó szemmel,gyengébbik Atom az ionos gépekbe.Próbál az intel kompenzálni

(#17) .mf válasza twollah (#15) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nézd meg jobban.
Az Ion mellé az 330 kerül, az 1.6GHz kétmagos; míg a másikba a Z520, ami 1.33GHz, egymagos (Z-szériáshoz nem is kerülhet más, mint US15W és társai, mert azok nem az FSB buszt használják; Ion viszont FSB-n keresztül kommunikál, ehhez N-szériás és asztali is mehet).

(#18) BloodRay válasza twollah (#15) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Az én olvasatomban az ionos mellett N330-as kétmagos, 1,6-os Atom lesz, míg az inteles chipsetest 1,33-as, egymagos Z520-as Atommal gyártják. :)
Hát nem megelőztek míg vacakoltam. :B

[ Szerkesztve ]

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#19) JNashville

JNashville
(fanatikus tag)

Ez az ION-os változat erősen nyálcsorgatós, viszont előre kár, hogy horror ára lesz. Simán 150k+ nyitásként, és később sem számítok arra, hogy bemegy 120 alá. :(

Mellesleg röhej, hogy netbookba is elkezdtek 160gb+os HDD-ket rakni ... ilyet szerintem mindenki második gépnek vesz, és otthon már mindenkinek van egy nagyobb vinyója, de legalább ekkora. Sokkal jobb volna ezekbe is egy 32-es SSD, csak hát az úgy biztos nem üzlet ...

iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.

(#20) BloodRay válasza JNashville (#19) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nem tudom, én inkább barátkozok meg a nagy tárhellyel, mint, hogy egy alsó kategóriás, kétes élettartamú ssd legyen a gépben.
Az ionos, kétmagos atomos gép ára nem lesz nagyon baráti, én is úgy érzem. :N

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.