Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz. Én megmaradtam a 900-as EEE-nél. Kicsi, olcsó, elég. Ennyi pénzért amibe ezek kerülnek már mást vennék... :)

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#2) Alex91 válasza atike (#1) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

iPAD? :DD

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#3) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnálom, hogy kimaradt egy egyszerű 3D-s teszt, még akkor is, ha nem ez a profilja egyik gépnek sem. Nem hiába ion platformos az egyik.

Az 1201N-ből egyébként létezik ezüst kivitel, fekete gombokkal, csak sajna nálunk pont azt nem hozza be a forgalmazó. A kék és a "piros" valami nagyon ronda árnyalatú (szvsz), a fekete meg ujjlenyomat-mágnes. Az ezüst képek alapján amolyan szál-csiszolt imitáció, és messze szebb a többihez képest.

(#4) glutamin válasza Alex91 (#2) üzenetére

glutamin
(őstag)

Az iPad szerintem másról szól. Az inkább egy színes magazin, letölthető tartalmakkal.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#5) bolondember

bolondember
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

még mindig nagyokat tudok nézni a CULV-os gépek üzemidején...

Ez az UL20A teccik és az ára is ott van... :K

Élet? Powered by albikoszt - Zsemlemeghajtás tecsótuninggal... Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#6) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Asus UL20A szép darab, billentyűzete meg elég nagy koppintás...

(#7) Thom! válasza bolondember (#5) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemtom culv mi a nagy szám?

T6600 CPU mondjuk 1,3GHz max alufeszelve alig fogyaszt többet mint ezek, jóval olcsóbban :D

(#8) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem rosszak ezek a gépek, én is inkább a CULV-al szerelt masinát venném. Abba milyen jó lett volna az Ion...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#9) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Minden ilyen alsókategóriás ASUS-nak tükrös a kijelzője? vagy az összesnek?

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#10) rx7tomy

rx7tomy
(kvázi-tag)

Nem rossz kis cuccok, de picik szerintem, a képernyőméretre gondolok, szeretem látni is amit nézek, pedig elég jó szemem van.

(#11) rudi válasza Thom! (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert a Pentium SU4000 nem más mint egy alulfeszelt T6000-es :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#12) hejesírásó válasza luw2win (#9) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

hát mivel így tetted fel a kérdést....igen mindnek

(#13) rudi válasza rx7tomy (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha már láttál 12,1"-on 1366x768-at és kicsinek érezted, akkor bizony nem biztos, hogy jó a szemed.

(#14) Jaffafa

Jaffafa
(fanatikus tag)

Örülök a tesztnek, mert lassan itt az ideje, hogy az asszonynak új gépet vegyek. Viszont egy dolgot megemlítenék. Legyetek a tesztelésnél szó szerint KEGYETLENEK. Amit még hiányolok az az, hogy érdemes lenne kategóriánként (pl. Netbook,CULV,kisvállakozás,játékos, pro) tesztelni 4-5 vagy több, a piacon elérhetö példányt és összevetni öket (mondjuk 3 havonta (negyedévente) egyszer) és egyértelmü gyöztest hirdetni.

"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

(#15) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem cserélném le az Acer Timeline-t egyikre sem. :)

(#16) Kbali válasza 8nemesis8 (#6) üzenetére

Kbali
(őstag)

Igen, az Apple is a Sony-tól koppintotta :)

nem vagyok suhanc...

(#17) Thom! válasza rudi (#11) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szó szerint ugyanaz 2MB L2 cache miatt :C

(#18) AXisBOLD

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

bocs lehet hogy lemaradtam valamiről, de ha cerka van a notebookban akkor miért van core 2 duo matrica rajta?

Aurea mediocritas

(#19) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez elég egyértelmű teszt volt. Az Atomos gép elég drága összességében így a CULV-os notebook ellen semmi esélye max ha olcsóbb lenne akkor lenne reálisan.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#20) avman válasza marcias (#15) üzenetére

avman
(őstag)

én az acer timeline-t cseréltem egy probook 5310m-re. igaz, kicsit más kat. a proci, de van kétmagvas Celeron U2300 verzióban is 150k körül. fényévkkel jobb az acernél. szerintem a kategória királya lehetne a szörnyű zongoralakk nélkül meg csilivili nélkül. eloxált aluminium fedlap, mg ötvözet ház a hp prospektusa szerint.
összerakottságban, anyaghasználatban, péz/teljesítmény arányban, halkságban köröket ver az acerre.
annyi a hátrány, h 4 cellás az akksi. ergo valahol 4-5 óra között van a vége, nem 7-8 között.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#21) premete válasza avman (#20) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Matt kijelző és diszkrét ház ritka ebben az árkategóriában (ha van egyáltalán)
Az SP9300-as proci már magasabb kategória, sajnos 12.1-es gépekbe nem nagyon tesznek olyat (legalábbis én még nem találtam), bár a mai ULV processzorok már felveszik a versenyt a T-sekkel és P-sekkel, az előbb lemértem egy ULV-t az everest v530-cal; a photoworxx értékek összehasonlítva:

Dell Latitude e6320/i5 2540/8GB_ddr3_1333/120GB_vertex3/5550_HSUPA/GPS Motorola Atrix2_2.3.6-55.28.37_modded-rom

(#22) mukibuci

mukibuci
(PH! addikt)

Hosszas mérlegelés és válogatás után pont ma hozta meg a futár az UL20A-t :D Első benyomások eléggé pozitívak :)

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#23) ArrayOfLilly válasza premete (#21) üzenetére

ArrayOfLilly
(fanatikus tag)

Ami a versenyt illeti, nem is hittem volna.

Én egy XPS M1530/T9300 (2,5 GHz/6 MB L2 Cache), 4GB 800 MHz DDR2 ram mellé vettem egy HP DM1-1020ed-t, amiben SU2300 (1,2 GHz/1 MB) van , 2GB 1333 MHz DDR3, de ugyanolyan frekin fut a chipset miatt.(Még csak nem is a SU4100 változat, ami 1,3 GHz/2 MB L2 Cache lenne.)

Az XPS-en perpill Vista van (már nem sokáig), a kicsin Win 7.

Namost irodai felhasználásra (office, photoshop kisméretű képekkel, dreamweaver, netbeans, casual games a reflexive.com-ról, 720p filmek (elvileg 1080p is, de azzal nem élek), letöltés/8 GB fájlok tömörítése, netezés, stb.) egyszerűen nem észrevehető a különbség.

Sőt, erre nem jut eszembe jó szó "responsiveness", talán reagáláskészség, fürgeség? szempontjából a pici szinte kellemesebb. Persze ebben nyakig benne lehet a telepítés/oprendszer.

Ennek ellenére megdöbbentem rajta, amikor tapasztaltam, hogy mennyire teljes értékű a kis vacak. (Mondjuk nekem alig használtan sikerült megcsípnem 110e ft-ért, cserébe eredetileg hollandul beszél, de kurvára megérte. A netbook-használat hozta az igényt a méretre és a hosszabb akksiidőre, jó marketingfogás volt az ötlet... :-) viszont ezt egész sokáig szeretném használni. Ha lesz/lenne CULV + Ion utódja egyszer, arra lecserélném.)

(#24) avman válasza premete (#21) üzenetére

avman
(őstag)

valóban nem 12,1/11,6. el is felejtettem, h van a 1810 sorozat. én a jelenlegi kínálatban a 12,1/11,6-os kategóriát tartom a legértelmetlenebbnek a magam számára. méretben nem sokkal kisebb, viszont nekem használhatatlanabb, mint a 13,3. ellenben jóval nagyobb a netbook méretnél.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#25) yorka

yorka
(tag)

Ennek a kategóriának tényleg nem sok értelme van. Ha már kicsi, könnyű, hosszú üzemidejű gép kell irodai feladatokra és netezésre, akkor legyen 9-10"-os netbook, ha pedig másra is akarja használni a delikvens, akkor egy renew 6930p-t 165.000-ért. 25 ezerrel több, mint a CULV-s Asus, és nem számolom ki mennyit ver rá mindenben aksiidőt leszámítva.

[ Szerkesztve ]

(#26) nkmedve válasza premete (#21) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

SU9600-ad van, esetleg mérhetnél nekem egy Idle/Load fogyasztást. RMClock vagy NHC megteszi a mérésre, Idle-ben legjobb ha fényerő minimumon, WIFI kikapcsolva, Load-hoz javaslok valami Prime féleséget. Kiváncsi vagyok hogy viszonyul az én alulfeszelt P8400-amhoz (ugyancsak 1.6GHz-en használom).

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#27) rudi válasza AXisBOLD (#18) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Apró trükk van a dologban. Ítram is a cikkben, hogy UL20A-ból volt egy SU7300-as példányunk is. A fotókon az látható.

(#28) rudi válasza yorka (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fogalmazzunk inkább úgy, szerinted nem so értelme van ennek a kategóriának. Mert mások szerint meg éppen ez az ideális kompromisszum a méret/használhatóság/üzemidő szempontjából.

(#29) premete válasza yorka (#25) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Volt 6930p-m, semmivel sem tűnt gyorsabbnak, mint ez az ULV-s 12.1-es, ugyanúgy 1280x800-as felbontása volt, csak két és félszer nehezebb és kb. dupla olyan vastag a 6930p, mint ez. A netbooktól a rém gyenge atom proci és az állandó oldalra scrollozás miatt ment el a kedvem, a melegedés és rövid akkuidő sem tetszett mellette.
Relatív ez is, egy hónap netbook használat után a 14.1" -os más óriásnak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude e6320/i5 2540/8GB_ddr3_1333/120GB_vertex3/5550_HSUPA/GPS Motorola Atrix2_2.3.6-55.28.37_modded-rom

(#30) premete válasza nkmedve (#26) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Éjjel megcsinálom és felteszem valahova.

(#31) AXisBOLD válasza rudi (#27) üzenetére

AXisBOLD
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ja csak átfutottam, nem olvastam végig :B, meg igazából csak kötözködni járok ide ;] ...nem ám.

érdekes összehasonlítás volt, jó cikk. köszi.

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#32) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Jo az osszehasonlitas, de (es ezt nem flame-keltesbol irom) az mar nagyon XD hogy az UL20 mennyire MacBook Pro szeruen nez ki (mondjuk joval gagyibb mind anyagaban mind hardvereben).

:DD :DD

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#33) r00r1

r00r1
(újonc)

Maradok a szarfos fujitsumnál. Még 100.000ért vettem tavaly a MedMarktban, soha semmi baj nem volt vele. Vettem bele még 9000ért egy C2D procit (T5250), 5000ért +2 giga ramot azt' kész. Legalább ebben nyáron nem kell azt a rusnya fejemet bámulnom (matt)

The Earth will swallow the water and spit out, the clouds will refill, refill the oceans...

(#34) nkmedve válasza domi007 (#32) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én sem flame képpen irom, de szerintem az égvilágon semmi hasonlóság nincs a kettő között. Mégcsak az Air-hez se hasonlit az Asus pedig az kicsit közelebb áll ehez a formavilághoz. Persze mindenik lapos és összecsukható :D

[ Szerkesztve ]

(#35) Fryskitt válasza rudi (#27) üzenetére

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia, írhatnál egy tesztet erről is: ACER Aspire AS1410-742G25 N Kíváncsi vagyok az egymagos CULV mit tud. Már ha nem csak ASUS-t tesztelsz. :R

[ Szerkesztve ]

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#36) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

Asus UL30VT. Az igen. Minden más gyengébb cucc labdába sem rúg. Vagy max majd egy i5-ös Macbook Pro.

(#37) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó ez az eee

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#38) vaki

vaki
(tag)

Nem értem a teszt lényegét...

Pontosabban amikor bejöttek a netbookok a piacra a kicsinységük mellett a másik lényeges különbség az volt, hogy nem rendelkeznek belső optikai meghajtóval.
És lám mostanra eljutottunk oda, hogy a sub-notebook kategóriában sem szériatartozék.

Ezek után felteszem a kérdést: mi alapján kerül a notebookok közé az UL20 és a netbook kategóriába az Eee?
Merthogy mindkettő ugyanarra használható és ugyanarra nem tudnak megoldást...

A felhasználóbarát felhasználó

(#39) yorka válasza rudi (#28) üzenetére

yorka
(tag)

Igazad van, akkor úgy fogalmazok, hogy szerintem nem sok értelem van ennek a kategóriának.
Nem rossz az, ha van egy kis tartalék kéznél. Autóból sem olyat veszünk, ami csak 130-cal tud menni. Bármikor jól jöhet az a pár plusz lóerő. Egy ilyen gép élettartama - szerencsés esetben - három év; ezalatt bőven merülhetnek fel olyan extra igények, amire a CULV-s gép - legalábbis ezzel a leggyengébb procival - nem elég.

premete:
Lehet, hogy nem tűnik gyorsabbnak webböngészés közeben, de azért gyorsabb, körülbelül kétszeresen.
kb. dupla olyan vastag?
6930p: 33,3 mm
UL20a: 33 mm
két és félszer nehezebb?
6930p: 2,1 kg
UL20a: 1,56 kg

Ha nem is nagy a különbség súlyban, érzetre valóban sokat jelenthet az a pár deka, ha cipelni kell.

(#40) Franklin válasza yorka (#25) üzenetére

Franklin
(senior tag)

Irodai feladatokra 9-10"-os netbook?

Próbálj már egy közepes méretű, pár ezer soros excel táblát szerkeszteni 1024x600-on. Vagy pl. megformázni egy 40 oldalas dokumentumot...

[ Szerkesztve ]

(#41) premete válasza yorka (#39) üzenetére

premete
(PH! addikt)

A mostani, ULV-sem nincs 1 kiló, nincs 2 cm. vastag, és az ULV SU9600-as processzora felveszi a versenyt a P8400-assal, az ssd miatt még gyorsabbnak is tűnik. Jó, a 6930p-ben 2 gb ddr-2, az ulv-sben 3 gb ddr-3 ram van.
Én lemértem a 6930p-t, is, az asztaltól 4 centi volt a magassága, hitelesített mérlegen a tömegét, 2.53 kg. volt.

(#42) premete válasza nkmedve (#26) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Sajnos, sem az rmclock, sem a NHC nem indul el 64 bites w7 alatt, így nem fog menni a dolog.

(#43) nkmedve válasza premete (#41) üzenetére

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az SU9600 tényleg jó proci, cserébe jó drága is (üzleti gépekben viszont az árkülönbég eltűnik). Azt azért nem mondanám, hogy a P8400-al felveszi a versenyt (40% különbség van órajelben és kissebb FSB-vel is megy, L2 ugyan az), de keveset eszik és az 1.6 GHz sokmindenre elég (plusz nálad az SSD is sokat dob az általános teljesitményen).

Én személy szerint a CULV procikat általában nem tartom rossz dolognak, de az olcsóbb Celeron-oknak, egymagos Solo-knak már sok értelmét nem látom (ott már túl sokat feláldoztak a teljesitményből). SU9400-9600 jó procik csak sajnos drágák, igy a rájuk épülő gépek is drágák.

Kár, hogy nem tudod megcsinálni a mérést, kiváncsi lettem volna. Sajna én sem ismerek más progit ezen a kettőn kivül. Kiváncsi voltam, hogy mennyire tudtam közel kerülni a P8400-al. Nálam ~9/20W alulfeszelve az idle/load fogyasztás, mondjuk 14-es képernyő és normál HDD, ezeket is figyelembe kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#44) Tim82 válasza vaki (#38) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És lám mostanra eljutottunk oda, hogy a sub-notebook kategóriában sem szériatartozék.

Elég régóta nem az elég sok subnotinál (illetve külső, csatlakoztatható, opcionálisan megvehető az ODD sok modellnél).

IBM X széria pl. (az újabb X300/X301 kivételével), Toshiba Portege régebbi darabjai, HPQ nc4xxx-sorozat, Dell D4xx...

"háj! mi ez a csevej mindenféle olyan dolgokról, amit a nem kockák nem értenek? hát senkinek nincs nőügye? hát midnenki elégedett az időjárással? vagy mivanmár?" (by fokukac) - eladó: http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#45) kovacszk

kovacszk
(senior tag)

Én még mindig a 1201n-et választanám. Mondjuk engem az aku annyira nem érdekel, ez is bőven bír annyit amennyire nekem szükségem van. Mondjuk nem tudom mennyire van értelme örülni 11 órának, az átlagfelhasználáshoz semmi köze ahhoz hogy bekapcsoljuk a gépet és ott hagyjuk állni. A tesztből is az derült ki hogy használat közben alig észrevehető az előnye az ulv procinak viszont a mellé pakolt GMA 4500MHD ami alig nevezhető videókártyának, és még hdmi sincs, megint csak egy rossz vicc, az ion legalább használható egy kis játékra is ha az ember nagyon unatkozik.

A jó kolléga nem csak igér, be is tart!

(#46) premete válasza nkmedve (#43) üzenetére

premete
(PH! addikt)

Sajnálom a teszt elmaradást. Valószínű a gyors SSD és a DDR-3 Ram miatt tűnik gyorsabbnak, előtte 2 db laptopom (6930p és Lat. E6400) volt P8400-as procival, azokról váltottam. Bár amit korábban beszúrtam everest mérést, ott is csak 10% különbséget mutat a P8400-as javára a SU9600-hoz képest.

(#47) rudi válasza Fryskitt (#35) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézd vissza a régebbi notebookteszteket, vannak ott mérések egymagos CULV procikkal. Még ebbe a cikkbe is linkeltem egyet.

[ Szerkesztve ]

(#48) rudi válasza premete (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi a tesztekben a BatteryEater nevű programocskát használjuk, az megy 64 biten is.

(#49) Fryskitt válasza rudi (#47) üzenetére

Fryskitt
(senior tag)
LOGOUT blog

Belinkeled a cikket? Nagyon hálás lennék....kevés az időm a munka mellett. :R

„Van mi arany bár nem fénylik, /van ki vándor, s hazaér/ régi erő nem enyészik/ fagyot kibír mély gyökér./ Lángját a tűz visszakapja, / árnyékból a fény kiszáll;/ összeforr a törött szablya/ s koronás lesz a király.

(#50) 8nemesis8 válasza Kbali (#16) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Hát jah, bár nekem nagyon bejön az a típusú billentyűzet. Kinézetre legalábbis. :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.