Azért remélem, hogy C tervnek ott van a Maemo újraélesztése 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
#3: 1 milliárd dolláros veszteség után nem csoda...
[ Szerkesztve ]
Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

markzolee
(lelkes újonc)
Mindent egy lapra?!...az embereket meg egy lapátra...fantasztikus egy cég ez a nokia, remélem befuccsol az egyetlen tervük, azok után, amit tett a szombathelyi és a komáromi gyárban

Teljes körű PC, laptop és nyomtató javítás, toner töltés, merevlemezek javítása, adatmentés, digitalizálás!!! +36702768576 - Hirdetéseim: http://href.hu/x/ea5j
Szomorú.. 
Ne értsen senki félre, a WP7 egy nagyon jó platform, de a GUI és a zártság miatt megosztja a tömegeket. Vagy utálja, vagy szereti valaki.. Ilyen lapra nem érdemes feltenni mindent, mert barominagy kopp lehet a vége.. És persze mint szerintem mindenki, én sem tartom okos gondolatnak, hogy a Meego-t nem háttérbe szorították, hanem kivégezték..
[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.

Apika
(PH! addikt)
Én szurkolok a sikerükért. Szeretnék még tőlük jó telefonokat látni, illetve a (maradék) munkahelyek miatt is...
[ Szerkesztve ]

Tsaby-ka
(újonc)
Hát ha igaz mind az amit WP8-ról állítanak, akkor igen reális esélye lehet a Nokiának arra, hogy konkurense legyen az Androidos telóknak illetve az Iphone-oknak, jó oprendszer lehet a windows, csinos készüléket adja majd a Nokia alá, s jó árazással akár még kelendőek is lehetnek, kíváncsian várjuk a továbbiakat. 
SE T300--->T630--->K700--->D750--->P990--->P1--->X1--->?????? ki tudja melyik lesz a következő.....

blueMerle
(PH! kedvence)
A Zune az USA-ban gigantikus bukás lett ezzel a nagyon hasonló GUI-val. Ezen érdemes lett volna a Nokiásoknak egy picit eltöprengeni... 

tdd587
(őstag)
Innen szép nyerni... ahogy szokták mondani.
Ma először láttam a metróban is egy nokia wp7 plakátot. Fog ez menni, csak még több pénz kell hozzá...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

RaveForce
(őstag)
Ma először láttam a metróban is egy nokia wp7 plakátot.
az ugy stilusos 
az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog

hemaka
(PH! kedvence)
Az necces...
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”
és 2 napja még pozitív példaként említették itthon a Nokiát... 
-------------
Viszont nézegetve a WP7-es kínálatot, biztos Lumia 800-at vennék, ha ezen rendszer lenne a favoritom, még a számomra kevésbé szimpatikus amoled kijelző ellenére is.
[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

pit stop
(tag)
Nekem már mindenhonnan az folyik
Végülis nem is kell B terv, van amikor improvizálás jobban sikerül 

hülyegyerek
(őstag)
Szerintem ha kirúgják az itthoni dolgozóikat, akkor akár meg is rohadhatnak....
TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)
Hát igen...
Sajnos a pénzből vannak csínyán a Nokiánál, főleg az 1 milliárd veszteség után, de biztos inkább reklámra költ, mint munkaerőre.
Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm
(#16) Arthuro_Adam válasza Black Dragon (#15) üzenetére
Az 1 milliárdos veszteség papíron létezik, üzemi szinten a telefonos részleg nyereséges volt, csak nem úgy hoz, ahogy kellene.
hulyegyerek: Szerintem már az pozitív, hogy a gyár nem szűnt meg. Amúgy sokkal jobb az összes többi gyártó (kivétel azért van még), amelyiknek egyáltalán nincs köze Magyarországhoz?
[ Szerkesztve ]

Ricardo
(PH! nagyúr)
Ki hogy szereti. Valaki lottózik, valaki sorsjegyet vesz, ésvan olyan aki egy világcéget rak fel egy lapra. Az egyetlen gond ezzel csak az, hogy tízezrek munkájával, és megélhetésével játszik.

DS39
(fanatikus tag)
a platform biztos nem fog megbukni, hisz nem csak Nokia-n elérhető, de a Nokia mint készülékgyártó még megbukhat, pont emiatt. (bár valószínűleg nem fog)
(#19) hülyegyerek válasza Arthuro_Adam (#16) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)
Figyelj, ha engem kitesznek egy cégtől, mert a részvényeseknek kevés az a pármilliárdos nyereség, akkor nem igazán lesz pozitív a véleményem onnantól...
Fasza dolog kínai gyerekekkel szereltetni a telefonokat éhbérért, csak hogy növekedjen a haszon.
TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)
Úgy látszik tényleg hisznek a Windows Phone rendszerben, bár nekem az a furcsa hogy mindenkinek 2 magos telefonja van már, csak a Nokia élversenyzője a Lumia 800 egymagos. Továbbá a kijelző mérete is csak 3.7", a többi gyártó 4"-4.3" telefonjaihoz képest szintén el van maradva. Egy picit mintha le lennének maradva, mintha nem sikerült volna felvenni a piac ritmusát.
Sajnos az E51-emen és anyám E52-jén tapasztalt szoftveres malőrök miatt nem tudok jó szemmel nézni a Nokiára, bár átlagember telefonban még mindig az S40 a legjobb véleményem szerint.
(#21) DarknessHope válasza Black Dragon (#15) üzenetére
ez itt az igazán nagy gond...
egy lábon állni a mai piaci versenyben.. a Samsung ezért lesz a legnagyobb mobilgyártó.. talán már az is?
ők gyártanak mindent.. ha az apple belemenne még IOS al kihoznának valamit... 
ők nem szorítják magukat olyan korlátok közé mint hogy: kijelzőméret ennyi v ennyi vagy hogy egy platform létezik... aztán ha tetszik veszed.. ha nem nem...
meg is látszik... aki akar valamit venni az hellyel közzel megtalálható samsungban....
no persze nem minden de legalább látszik a törekvés....
pedig én drukkolok a nokiának.. gyakorlatilag ők az egyetlen európai gyártó nem?
alcatel már rég kinai.. sonyericsonból már nevében is kikopott a svéd márka... siemensre már senki se emlékszik... ki maradt hát... van még philips mint kuriozum? v van de az is kínai kezében?
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
Annyi szabadalmuk van a rengeteg fejlesztés miatt, hogy szinte csak abból elvegetálhat a cég szerintem ameddig kitalálnak valamit. Úgy mint Nokia márka eltűnni nem fog sokáig még, max más lesz a profiljuk. 
Trust me.. I'm from the internet. http://todayseyecandy.tumblr.com/

zooole
(fanatikus tag)
Még nem tudom, a következő telefonomon mi lesz, érdekes a WP, de jelenleg a világért sem váltanék droid-ról. SGS2-n tökéletes, smooth.
SGS2 (CM9)

Hargital
(újonc)
Válságban van a Nokia is
(#25) Black Dragon válasza DarknessHope (#21) üzenetére
Én szinte biztos vagyok benne, hogy pár év múlva annyira nem lesz nyereséges, hogy majd eladja magát valamelyik másik gyártónak, Samsungra tippelek leginkább, de ki tudja.
Ahhoz, hogy a Nokia fennmaradjon egy csodával határos kasszasikert kell bevezetniük, ellenkező esetben az éves veszteségek egyre csak nőni fognak...
Ha így megy tovább, lassan érdemes lesz átgondolniuk a gumicsizma gyártás ismételt felfuttatását. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ricardo, RaveForce: Mindenkinek ez ugrott be a Nokia-ról? 
[ Szerkesztve ]
Earphones in. Volume up. Ignore the world.

Ricardo
(PH! nagyúr)
Mondjuk visszatérnek a gumicsizmához. 
A készülékei (Lumia sorozat) tetszenek,de a wp7 nem az én világom.

RaveForce
(őstag)
visszatérnek a gumicsizmákhoz 

[ Szerkesztve ]
az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog
ha a WP7-be ölik minden reményüket, akkor nincsen lemaradás HW-es fronton szerintem. A kijelzőméret meg szubjektív. Én kimondottan örülök, hogy végre kapható emberi méretű kijelzővel szerelt csúcsmodell. Unalmas, hogy pl. androidnál ha a csúcsot akarod megvenni, akkor kapod a tepsiket sorba... 

BobTail
(tag)
bár úgy lett volna, hogy marad A tervnek a MeeGo, még ha később is jött volna a siker, aztán B-nek betársultak volna a WP-be... de inkább eladták a lelküket, és az egyediségüket! 
Csak egyet ne feledjünk, az első teljes érintésvezérelt telefon a Nokia N9!

SkyLaci
(senior tag)
biztos van B-terv (a symbiant szerintem biztos nem fejezik be, fogják azt még fejlesztgetni) csak ez így jobban hangzik, hogy ennyire bíznak a WP-ben, "mert annyira jó hogy nem lehet baj..."
2 GB ingyen tárhely: http://db.tt/dmt91r8W

Tomcat
(őstag)
Csak lesz azért biztos ami biztos egy B-tev is. Én személy szerint nagyon örülnék egy új Symbian-os fémházas N8 utódnak legalább 12-14MP autofocus kamerával, Xenon vakuval (és félve írom mert csak vágyam) egy 3x-os optikai zoom-al. Azt már remélni sem merem hogy nem microSIM-es lenne az újdonság. 
Tomcat
Minek 14MP? 
még az 5 is bőven felesleges a mobiltelefonokba a méretük miatt.
ezt a vágyad nagyszerűen kielégítené egy 20000 forintos fényképezőgép.Mobilba elég 5mp szerintem is,a 14mp e-penis növelésre való.
Mobilgyűjtemény:www.retromobile.5mp.eu Eladó retro mobilok:vatera.hu/listings/index.php?us=pszili8 -SGS in use-
Altatás.
Biztos,hogy van B-terv.
Ha nem lenne már akkora részvényeladási roham lett volna,hogy csak néznénk nagyokat.
Én támogatom a 14 megapixeles érzékelőket.
Mert miért ne ha van rá lehetőség.
A piac meg majd eldönti,hogy kell e neki.
De ez az ostoba papagáj 5 mega elég mert mindenki ezt mondja kijelentések roppant unalmasak.
[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

Tomcat
(őstag)
Egy világelső fotómasinába szerintem kellhet annyi. Még pár év a többi gyártó is kijön 12MP-es képérzékelővel így a Nokia-nak muszáj lesz nagyobbat villantani az N8 után ha meg akarják tartani az N93-N82-N8 készülékekkel méltán kivívott fotó-telefon elsőséget.
Igazábó nekem elég lenne a 12MP ismét, ha az 2x lekörözné a hasonló paraméterekkel matricázott konkurens cégek megoldásait. 
Tomcat

gabancs
(tag)
És ha minden kötél szakad, miért ne szállhatna be az Android-ba? A Nokia telefont nagyon tud gyártani, ezt több mint 10 éve bizonyítják. Egyedül a szoftver az, amiben hátrányba került. Azért egy Nokia vas, ICS alapon igen ütős lenne. Ha a Samsung a Galaxy S2-ből milliókat adott el, ami egyébként egy "gagyi" műanyag, akkor a Nokia is utána csinálhatja.

winhelper
(kvázi-tag)
Mikor Steve Jobs elhunyt, nosztalgiából elolvastam itt a 2G iPhone tesztjét.
És a rengeteg kommentet.
A tesztben szerepel: felesleges a pinch zoom, egy csúszka sokkal jobb lett volna. 
És a bődületes hülyeségek a topikban, amik jelenleg a szánalmas és a nevetséges kategóriába tartoznak. Sokan írnak a most hozzászólók közül is szégelnivaló hülyesgeket ott. 
Miért írtam ezt?
Mert a WP épp az iOS utját jarja be, csak gyorsabb ütemben.
A NOKIA nyerni fog ezzel a rendszerrel, ezért nincs B terv.
A Symbian megérett a kukára, így is tovább húzta mint indokolt lett volna.
Hajrá NOKIA, hajrá Windows Phone!
4-5 év múlva majd linkelgetem ezt a kommentem itt, nagyon vicces lesz a nagy hallgatás, ami fogadja majd. 

WP7.5
Akkor ez kb olyan h Ballmer bácsi megvette a Nokiát
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

Apika
(PH! addikt)
Korábban én is ezt pedzegettem...

Srodney
(senior tag)
én meg inkább azért hogy minnél hamarabb rendbe jöjjenek,nokia= telefon,a többi smafu....ugyanmár alma,meg a többiek,pünkösdi királyok,a nokia pedig hosszútávú bizalom...

Tomcat
(őstag)
Ezt egy másik topikban kiveséztük, kár tovább folytatni. Az N8 kamerája túlteljesít minden fotózásra-videozásra alkotott megoldást nagyjából 200€-s értékhatárig. Ebbe bizony beletartozik a kompakt fényképezőgépek nagytöbbsége. 
A telefonom mindeig velem van és az N8 pont egy fényképező-telefon hibrid. Ha viszont van idő előkészületekre akkor előveszem valamelyik DSLR-kitemet és kattintgatok. AZ már egy egészen más kategória. Viszont azok nem férnek el a zsebemben sajnos. 
Tomcat
Végül is csak a prémium kategóriát kell újra felépíteni. 
http://tinyurl.com/769rmuy ->> :D

blueMerle
(PH! kedvence)
Azért hadd ne soroljam hogy a Nokia milyen sokszor lőtt már mellé a tutibiztos terveikkel.
Ők sem atyaistenek, hogy amit elterveznek az biztos hogy úgy lesz.

winhelper
(kvázi-tag)
Épp ezért ideje volt, hogy a szoftvergyártást szoftvergyártóra bízzák. 
És a siker nem is a NOKIA érdeme lesz.
[ Szerkesztve ]
WP7.5
Nem értek egyet. Ha 5-8 megapixeles egy fényképezőgép, akkor annál nincs szükség többre. Minél több a megapixel, annál ócskább 100%-os nagyításban, de azért egy jó 5megapixeles mobilt is lever egy közepes 12megapixeles kijelzőfelbontáson nézve a képet (mondjuk fullhd-n)
[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.
ha jó képeket akarsz, akkor nem kell, mi több. csak hátrányod lesz belőle... [link]
parasztvakításra jó, láthatóan sokan meg is eszik.
[ Szerkesztve ]
Nem volt még N8-am,de csak a kamera miatt vonz.Nem vagyok nagy mobilfotós,de tényleg nincs mindig ott a kompakt gép a "zsebemben".Ha visszagondolok a legjobb kamerája eddig a Nokia N95-ömnek volt,pedig járt nálam 1-2 csúcs gép.
Mobilgyűjtemény:www.retromobile.5mp.eu Eladó retro mobilok:vatera.hu/listings/index.php?us=pszili8 -SGS in use-

Armagedown
(fanatikus tag)
Aki a széllel szemben pisil az vizes lesz 
Nokia 3220 -> Nokia 6280 -> Nokia 6300 -> Nokia N73 -> Samsung Galaxy Gio