Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#401) rudymester válasza GALARDO (#400) üzenetére

rudymester
(senior tag)

Ezt már kikapcsoltam,d e szétcsúsztatott módban még mindig pittyegnek. Annyira nem is zavarna, de melóhelyen azért nem akarom reklámozni, hogy éppen fórumozok... :)

Még az első szoft van rajtza amivel kijött, lehet az a probléma... :(((

[ Szerkesztve ]

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#402) GALARDO válasza rudymester (#401) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet nem tom mi lehet a baj. :(

Eladó Lego 7893!!!! //// "Az Android, a mobilok Windowsa." By: Bocha ////

(#403) zoli62 válasza GALARDO (#400) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Na akkor ez oké. :) Holnap Nokia tesztcsoportnál rákérdezek erre a szerverprofil-beállítási dologra. Nálad sincs automatikus szerverprofil az eszközfrissítéseken belül?

(#404) Luser2000 válasza GALARDO (#398) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

"...Luser 2000:Igen próbáltam a 3.0-s verzióval..."

Nem pontosan értelek.
Ebből nincs 3.0-ás verzió!
Jelenleg ez van: Setup_Nokia_Maps_Updater_1.0.8.exe
Nem lehet, hogy valamit összekeversz?

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#405) GALARDO válasza Luser2000 (#404) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Igen igazad van eddíg egy úgynevezett Nokia Map Loader-en probálkoztam :B de ma letöltöttem a netről a Nokia Maps Updater-t és most tökéletes.

(#406) GALARDO

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki tud olyan progit amivel meg tudom nézni hány % van még az aksi remerüléséig?

(#407) Arthuro_Adam válasza GALARDO (#406) üzenetére

Arthuro_Adam
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]

Ez hamarosan lesz N97-re is, érdemes rá várni szerintem.

(#408) GALARDO válasza Arthuro_Adam (#407) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi jónak tűnik már várom. :C

(#409) Luser2000 válasza GALARDO (#406) üzenetére

Luser2000
(senior tag)

[ Battery_Level_N97]

Sony Xperia S (6.0.A.3.73), Galaxy Tab 10.1 P7500 Android 4.0.3, MacBook Air 11 OS X Lion 10.7.4

(#410) GALARDO válasza Luser2000 (#409) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi de ezt már próbáltam de nem ment fel a telóra. :( (De még próbálkozom)

[ Szerkesztve ]

(#411) zoli62

zoli62
(senior tag)

Na utánaolvastam a problémának itt. [link]

Más is belefutott ugyanebbe a dologba. Az illetőnél egy idő után magától megjelent a frissítéshez szükséges Nokia nevű szerverprofil.

A Nokia szervízekben kapcsolatos frissítéssel kapcsolatban kérdezném. Hol érhető el a 12-es szoftver? A közelnen kevő szervízekben 11-es volt. Másik kérdésem Tudtommal tiszta telepítést végeznek. Azaz mindenképen kell előtte egy biztonsági mentés számítógépre. (SMS. Névjeyh, stb.)Ezután megmaradnak a T-Mobile SIM kártyáról kiolvasott, SMS- MMS- WAP- és internet-beállítások? T-Mobile-os menű helyett eredi Nokia menú lesz telepítve? A főképernyőn levő laapértemezetten telepített widgetek törlődnek. Mert azt olvastam, hogy elég nehézkes ezeket megkeresni, ls visszatelepíteni. Atelefon flash memóriáján levő térkép-állományok is megmaradnak? Gondolom ez utóbbi igem, vsak szeretnék biztos lenni. Mert ebben az esetben mégis elmennék valamelyik Nokia szervízbe frissíteni.

(#412) MasterMind

MasterMind
(kvázi-tag)

Felraktam Software Updaterrel a 12-es szoftvert, és most nem indul a telefon...ilyenkor mi van? :))

(#413) GALARDO válasza zoli62 (#411) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

1.Igen érdemes biztonsági mentést csinálni mondjuk én nem csináltam.
2.Eredeti nokiás menü lesz nem lesz benne nyom hogy t-mobile-os.
3.A widgetek nem tünnek el legalábbis nálam nem tüntek el a nokiaboltos frisstés során.
4.Nálam a térképek is megmaradtak.
(A többit sajnos nem tudom. :B )

(#414) GALARDO

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Na ma vettem rá fóliát 2000-ért legalább több karc már nem lesz rajta.

(#415) zoli62 válasza GALARDO (#413) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Melyik Nokia szervízben frissíttetted? Nekem azt mondták, 11-es szoftverük van. Neked is azt tették fel? Nem volt gond utána a wifi hálózatok keresésével a 11-esen? 12-esre már otthon frissítettél a szoftverfrissítés menüponton keresztül?

(#416) GALARDO válasza zoli62 (#415) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

A pécsi üzletben frissítettem 10-ről 11-re.Igen a itthon frissítettem de a nsu-val.

(#417) zoli62 válasza GALARDO (#416) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Na közben én is beszéltem telefonon a pécsi üzlettel. Korrektek voltak. Azt mondták, hogy július vége óta nincs már hivatalosan lehetőség arra, hogy szolgáltatói telefonra eredeti gyári szoftvert telepítsenek. A PC-kód, esetünkben T-Mobile-os ugyea telefo, meghatározza, hogy melyik szoftver kerül rá. Ezek szerint te mégis gyárit kaptál?

(#418) GALARDO válasza zoli62 (#417) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Az lehet én az első szállítmányból vetten.

(#419) Joe bácsi válasza zoli62 (#417) üzenetére

Joe bácsi
(PH! addikt)

Nekem az összes Tré függő telómat a Nokia szerviz frissítette gyári sw-re.

Android??!! Hagyjuk mááááááááár!!!

(#420) GALARDO válasza zoli62 (#417) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

ja és én július végén frissítettem.

(#421) picur220

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elolvastam az utolsó 30-40 hszt, de nem nagyon derül ki az egészből, hogy a tulajok szerint milyen az N97? Mennyire szar/jó, mik a hibái?

LG Optimus 7 :)

(#422) iweiner

iweiner
(újonc)

Kedves Fórumozók!

Az alábbi nyílt levelet szeretném megosztani veletek, valamint az arra kapott választ a Nokia Magyarországtól.
Nekem egyszerűen elfogyott a türelmem és elegem lett abból, hogy egy ilyen drága készüléknél alapfunkciók nem működnek.
Kérek mindenkit, hogy (minél több fórumon, portálon, bármilyen felületen), tegye közzé levelemet és az erre kapott választ, hogy a nyilvánosság erejével próbáljunk kiállni az igazunkért. (Ügyvédhez már fordultam, de ha valaki tud ajánlani jó ügyvédet, akkor azt is megköszönöm.)
Motivációm egyszerű: Egy jó nevű cég a zászlóshajójának számító telefonjával( és velem, és veletek) nem teheti ezt meg.

Tisztelt Nokia Magyarország!

Az alábbi ügyben fordulok Önökhöz panasszal, valamint jóvátételi követeléssel.

Két hónappal ezelőtt vásároltam egy Nokia N97-es, IMEM xxxxxxxxxxxxx számú telefont, amely telefon két alap funkciójának nem tesz eleget.
1, A beállított csengőhang helyett többször a Nokia alap csengőhangját adja be, tehát nem azt, amelyet én eredetileg ahhoz a névhez rendeltem.

2, A névjegyzékben ékezetes nevekre nem tudok keresni, de hogy rosszabb legyen a helyzet, ha a második betű ékezetes arra sem tudok keresni, mivel ezek a betűk egyszerűen hiányoznak a felajánlott betűkészletből. (Nekem 800 név van a telefonomban, így a kívánt név kikeresése meglehetősen bonyodalmassá válik.)

A fent említett problémák egyébiránt nem egyediek, mert több fórumon mások is megemlítették már.

Két szoftverfrissítés történ már a vásárlásom óta, de az alapvető, a telefon mindennapi használhatóságát érintő problémák nem kerültek kijavításra.

Az én türelmem elfogyott, hiszen sok pénzt fizettem ki egy jó nevű csúcskategóriás telefonért.

Amennyiben megnyugtatóan tudják garantálni, hogy a következő frissítés megoldja az általam felvázolt hibákat, levelemet tekintsék tárgytalannak.
Amennyiben ezt nem tudják garantálni, akkor vásárolják vissza a telefont kártalanításképpen, hiszen számomra ez a telefon jelenlegi formájában, csak komoly kompromisszumokkal használható, mely tény, számomra teljesen elfogadhatatlan.

Tisztelettel szeretném tájékoztatni Önöket, hogy amennyiben panaszom elutasításra talál Önöknél, vagy nem tudjuk megnyugtatóan orvosolni a fent említett problémákat, késedelem nélkül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és a megfelelő médiumokhoz fordulok, valamint azonnali jogi lépéseket indítok el Nokia Magyarországgal szemben.

Őszinte tisztelettel:

Tisztelt Uram!
Sajnálattal olvastuk levelét. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért a szíves elnézését kérjük. Arról szeretnénk tájékoztatni, hogy a Nokia korlátozott gyártói garancia szerint: "Jelen Korlátozott Jótállás nem terjed ki a használati útmutatókra vagy harmadik féltől származó szoftverre, beállításra, tartalomra, adatra vagy internet kapcsolatra, legyen az a Termékben található vagy esetleg fel lett töltve a Termékre, vagy telepítés, összeszerelés, szállítás során vagy bármikor az eladási lánc folyamán vagy más módon és bárhogyan is került Ön által beszerzésre. Nokia nem vállal garanciát arra, hogy bármely Nokia szoftver kielégíti az Ön igényeit, hogy működni fog harmadik fél által biztosított hardverrel vagy szoftverrel, továbbá hogy bármely szoftver működése zavartalan és hibamentes lesz valamint, hogy a szoftverben felmerülő bármely hiba kijavítható vagy kijavításra kerül. " Mindenképpen, mivel az ügyfelek fontosak a Nokia számára, reméljük, hogy a kovetkező szoftververzió tényleg meg fogja oldani az Ön által felvázolt problémákat. Addig köszönjük szépen a szíves türelmté és a megértését.

Köszönjük, hogy kérésével hozzánk fordult.
Üdvözlettel:

Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály

(#423) GALARDO

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

[link]A tulajok figyelmébe ajánlom!

(#424) zoli62 válasza picur220 (#421) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Én egy dolgot leszámítva meg vagyok elégedve vele. T-Mobile-os a telefon. A Nokia az általám vásárolt készülék egyedi szoftveréből eltávolította a Szoftverfrissítés alkalmazást. Az Eszközfrissítések menüpontban pedig nincsen megadva szerverprofil. Ezekkel az alaklmazásokkal akár Wifin kersztül lehet frissítenia telefont. Talán ennekis köszönhetően viszont elég stabila szoftver. Én az ismert hibákat, pl. a képernyőzár feloldásával kapcsolatban me, tapasztaltam.
Az érintőképernyő kezeléshez könnyen hozzá lehet szokni. A hangminősége jó. Memóriából eddig egyszer fogytam ki, amikor egy sebességteszt oldalt szerettem volna letölteni. Hasznos dolog, hogy a böngészőben dupla koppintással nagyítani lehet az oldalakat. Átlagos használattal: napi 30 perc beszélgetéssel, ugyannyi Wifi-használattal, kábé három-négy napig bírja egy töltéssel. Kicsit nehézkes a névjegyzékben keresni az első beütött betű után, mert nem ajánlja fel mindegyiket. Képeket itt láthatsz. [link]

(#425) zoli62 válasza GALARDO (#423) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Ez hasonló, mint ami az Iphone-ban is van, nem?

(#426) GALARDO válasza zoli62 (#425) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom.

(#427) zoli62

zoli62
(senior tag)

Nos kiderült a dolog. A Nokia a 10-es és 11-es T-Mobile szoftverből kivette a Szoftverfrissítés alkalmazást. Az Eszközfrissítésben viszont nem adja meg a szerverprofil beállítási adatait.

(#428) GALARDO válasza zoli62 (#427) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor lehet hogy az enyémen nem t-mobie-os szoft fut.Neked van a menüdbe t-s mobil tv alkalmazás és web 'n' walk van a wb helyén?

(#429) zoli62 válasza GALARDO (#428) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Persze. t-Mobile-os alklalmazások vannak rajta. Persze nem igazából örülök neki. Tegnapelőtt beszéltem a 1430-on a műszaki helpdeskkel. Végre sikerült egy értelmes srácot kifognom, aki szintén N97-et használ. (ugyanis ez már ebben az ügyben vagy az ötödik hívásom volt) Elmondta, hogy az általa használt T-Mobile-os 10-es szotverű N97-en szintén hiányzik a Szoftverfrissítés alkalmazás, valamint az Eszközfrissítéseken belül nincs megadva alapértelmezett szerverprofil. E nélkül meg ugye még a frissítések lekeresése sem lehetséges. Ugyanezek a funkciók a 11-es szoftverből is hiányoznak. Előtte felhívtam a -Nokia ügyfélszolgálatot is hogy legalább a frisstéshez szükséges szerverprofil beállításait adják meg, de nem segítettek. Azt ajánlották, hogy vagy formázzam a telefont, vagy pedig frisstísek NSU-val. Erre közöltem velük, hogy T-Mobile-os tapasztalatok szerinta 11-esre történő frisstésnél előfordulhat, hogy eltűnik a WLAN használata eseténa böngésző, azaz nem lehet használni. Erre mondtam nekik, hogy köszönöm szépen, ezt eddig is tudtam.
Apropó. Nem írtad fel véletelenül ezeket a szeverprofil beállításokat, amikor még a 10-es T-Mobile-os szoftver futott a telefonodon? Nagy segítség lenne. Amúgya szerverprofilra vonatkozó kérdésemre azt válaszolták, hogy azért sem tudják megadni, mert telefononként más-más beállítások vannak. Azaz gyárinál is más, és szolgáltatóikészüléknél is más.

Beszéltem a pécsi Nokia szervízzel is. Ők azt mondták, hogy most már nics lehetőségük hivatalosan egy T-Mobile-os telefont gyári szoftverrel frissíteni.

Amúgy neked mennyi idő alatt frisstették le? Mik a tapasztalataid a 12-es szoftverrel kapcsolatban? Neked hogy sikerült a gyárit felrakatnod velük? Gondolom volt biztonsáégi mentésed, mert ilyenkor kell. Gondolom, akkor neked már nem a magenta dizájn van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#430) GALARDO válasza zoli62 (#429) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem így adták nem volt rajta semmilyen t-s dolog ez 10-es volt utána szarakodott akkor felfrissítették a nokiába 11-re a 12-est pedig itthon NSU-val csináltam.Lehet az első modelleken még nem t-s szoft volt hanem gyári.

(#431) zoli62 válasza GALARDO (#430) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Végülis nekem nem volt annyi gondom a 10-essel,. mint neked. Viszont ezek a hiányosságok roppant zavarnak.

(#432) GALARDO

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt ismeri valaki vagy esetleg használja?[link]Csak azért mert akarok rá valami védelmet és ez lenne ez az egyik ami bejön és strapabírónak tűnik.

(#433) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegnap beugrottam a helyi Nokia mintaboltba és megnéztem eme készüléket. Sajnos csak vitrinben mert kitéve még dummy se volt. :(
Az a kérdésem attól aki már használja egy ideje hogy a mechanika mennyire tűnik időtállónak? Nem lötyög sok ahsználat után?
Amúgy sokkal kisebb a telefon mint gondoltam volna, bár elég széles azért. Ja és kirakva csak fehér volt ami nagyon nem tetszett. Olyan gagyi hatású 3 pálcás minőségűnek tűnt ránézésre. Ha veszek akkor csak fekete jöhetne szóba. :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#434) Ricardo válasza Napfénysüti (#433) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Én is megnéztem (sajnos csak üveg mögül), de valóban kissebb mint amilyennek a képek alapján tűnik. Remélem hamarosan kézbe is lehet venni. Én feketét láttam, nagyon szép. ;)

[ Szerkesztve ]

(#435) GALARDO válasza Napfénysüti (#433) üzenetére

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Én már egy 2 hónapja használom a mechanika jó bár picit mocorog de nem vészes.

(#436) Napfénysüti válasza Ricardo (#434) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet egy feketére a közeljövőben bepályázok, mert az tetszik. Csak jó lenne kicsit kipróbálni.
Tulajoktól: a mostani SW frissítéssel mennyivel lett jobb? Kezd már alakulni a kezelhetőség meg a sebesség?

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#437) sarkan

sarkan
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Mi módon tudom letiltani az internetet, hogy külföldön kapcsolódjon magától?

Természetesen web'n'walk -ról van szó, külföldön elég húzós az ára. Nekem már sikerült egyszer 100 eFt-os forgalmat generálnom.

(#438) zoli62 válasza sarkan (#437) üzenetére

zoli62
(senior tag)

Főképernyőn offline beállítás. Egyébként meg úgy, hogy nem használsz widgeteket.

(#439) <NewL>

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

faterom látta a tvben az n97et valami elofizetessel 67ért vagy valami ilyesmi arert.melyik szolgaltatonal lehetett?

Azt mondta amugy vitamaxban:D ha valami ilyesmi arert lenne a vodanal azon nyomban cserelnem ra az E75ömet.

There's an app for that

(#440) <NewL> válasza <NewL> (#439) üzenetére

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már megörültem,megtalaltam a tre oldalanz,16k még havonta:D

There's an app for that

(#441) joey20 válasza <NewL> (#439) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerk.: már lényegtelen. látom megtaláltad :)

[ Szerkesztve ]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#442) kltz

kltz
(tag)

Hello!

Valaki tudja vagy csinálta már ,mert van egy n97 csak angol menüs és szeretném ,hogy magyar menüje legyen.
Tud benne valaki segíteni ,hogy mit tudnék vele kezdeni?

Üdv KLtz

(#443) <NewL> válasza kltz (#442) üzenetére

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A product kodot at kell rajta irni.
van egy topic,otthoni szoftverfrissites,ott az elso hozzaszolasban minden benne van.

There's an app for that

(#444) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na megnyomogattam. :K Hát rendesen elkapott a must have érzés. Pedig az Iphone 3GS-t is megnéztem de az egyáltalán nem hozott lázba. Azt hiszem következő hónapban beruházok egy N97-re. :)
Kérdésem lenne: program támogatásból hogy áll? Sok alkalmazás van már rá? T-s készülékek mennyre vannak korlátozva? Szignózni kell minden programot vagy van "okos" megoldás is? Mennyire karcolódik maga a telefon? Valami értelmes navigációs alkalmazást lehet találni hozzá?
A válaszokat köszönöm. :R

(#445) Saint_ válasza Napfénysüti (#444) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

elég sok már az alkalmazás rá. a hátlapja talán nem az annyira karcolodos fajta, a kijelzöre meg alap a fólia szvsz. navigácio van: garmin, Ndrive, Sygic.... szignó nem árthat.... T-s korlátrol nem tudok mit mondani,a többiben meg majd a tulajok javitanak ugyis :B

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#446) sarkan válasza Saint_ (#445) üzenetére

sarkan
(kvázi-tag)

Lehet, hogy amatőr kérdés de mi az a szignózás?

(#447) Saint_ válasza sarkan (#446) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

nem az,valaha en se tudtam. Megprobalok errhetoen es helytalloan valaszolni. A symnian altal nem alairt programokat nem lehet telepiteni,De szifnozas utan mar barmit lehet. A garancia nem ufrik ezzel.

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#448) <NewL> válasza Napfénysüti (#444) üzenetére

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem is elkapott a musthave,amikor megláttam a nokia mintaboltban fehérben :)
Max 2 hónap múlva bevállalok én is egy ilyet,addigra kijön a 2es firmwire is reméljük. Meg amúgy is teljesen hülyének néznének már megint ,hogy nem bírok egy telefont megtartani 2 hónaptól tovább:D

Engem az érdekelne tulajok,hogy napfényben mennyire látható a kijelző
Ha napfénysüti:D

There's an app for that

(#449) Napfénysüti válasza <NewL> (#448) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

LOL ez jó volt a végén. :DD
Ha van egy unatkozó tulaj akkor leírhatná hogy milyen programokat használ. :K

[ Szerkesztve ]

(#450) zH.

zH.
(őstag)
LOGOUT blog

Én tegnap nyomogattam egy 5percet ,és nazyon bejott.
Most vettem iphonet ,de elkezdek ra skzni :D (ugyis eltart egy darabig)

just be

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.