Kedves Fórumozók!
Az alábbi nyílt levelet szeretném megosztani veletek, valamint az arra kapott választ a Nokia Magyarországtól.
Nekem egyszerűen elfogyott a türelmem és elegem lett abból, hogy egy ilyen drága készüléknél alapfunkciók nem működnek.
Kérek mindenkit, hogy (minél több fórumon, portálon, bármilyen felületen), tegye közzé levelemet és az erre kapott választ, hogy a nyilvánosság erejével próbáljunk kiállni az igazunkért. (Ügyvédhez már fordultam, de ha valaki tud ajánlani jó ügyvédet, akkor azt is megköszönöm.)
Motivációm egyszerű: Egy jó nevű cég a zászlóshajójának számító telefonjával( és velem, és veletek) nem teheti ezt meg.
Tisztelt Nokia Magyarország!
Az alábbi ügyben fordulok Önökhöz panasszal, valamint jóvátételi követeléssel.
Két hónappal ezelőtt vásároltam egy Nokia N97-es, IMEM xxxxxxxxxxxxx számú telefont, amely telefon két alap funkciójának nem tesz eleget.
1, A beállított csengőhang helyett többször a Nokia alap csengőhangját adja be, tehát nem azt, amelyet én eredetileg ahhoz a névhez rendeltem.
2, A névjegyzékben ékezetes nevekre nem tudok keresni, de hogy rosszabb legyen a helyzet, ha a második betű ékezetes arra sem tudok keresni, mivel ezek a betűk egyszerűen hiányoznak a felajánlott betűkészletből. (Nekem 800 név van a telefonomban, így a kívánt név kikeresése meglehetősen bonyodalmassá válik.)
A fent említett problémák egyébiránt nem egyediek, mert több fórumon mások is megemlítették már.
Két szoftverfrissítés történ már a vásárlásom óta, de az alapvető, a telefon mindennapi használhatóságát érintő problémák nem kerültek kijavításra.
Az én türelmem elfogyott, hiszen sok pénzt fizettem ki egy jó nevű csúcskategóriás telefonért.
Amennyiben megnyugtatóan tudják garantálni, hogy a következő frissítés megoldja az általam felvázolt hibákat, levelemet tekintsék tárgytalannak.
Amennyiben ezt nem tudják garantálni, akkor vásárolják vissza a telefont kártalanításképpen, hiszen számomra ez a telefon jelenlegi formájában, csak komoly kompromisszumokkal használható, mely tény, számomra teljesen elfogadhatatlan.
Tisztelettel szeretném tájékoztatni Önöket, hogy amennyiben panaszom elutasításra talál Önöknél, vagy nem tudjuk megnyugtatóan orvosolni a fent említett problémákat, késedelem nélkül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és a megfelelő médiumokhoz fordulok, valamint azonnali jogi lépéseket indítok el Nokia Magyarországgal szemben.
Őszinte tisztelettel:
Tisztelt Uram!
Sajnálattal olvastuk levelét. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért a szíves elnézését kérjük. Arról szeretnénk tájékoztatni, hogy a Nokia korlátozott gyártói garancia szerint: "Jelen Korlátozott Jótállás nem terjed ki a használati útmutatókra vagy harmadik féltől származó szoftverre, beállításra, tartalomra, adatra vagy internet kapcsolatra, legyen az a Termékben található vagy esetleg fel lett töltve a Termékre, vagy telepítés, összeszerelés, szállítás során vagy bármikor az eladási lánc folyamán vagy más módon és bárhogyan is került Ön által beszerzésre. Nokia nem vállal garanciát arra, hogy bármely Nokia szoftver kielégíti az Ön igényeit, hogy működni fog harmadik fél által biztosított hardverrel vagy szoftverrel, továbbá hogy bármely szoftver működése zavartalan és hibamentes lesz valamint, hogy a szoftverben felmerülő bármely hiba kijavítható vagy kijavításra kerül. " Mindenképpen, mivel az ügyfelek fontosak a Nokia számára, reméljük, hogy a kovetkező szoftververzió tényleg meg fogja oldani az Ön által felvázolt problémákat. Addig köszönjük szépen a szíves türelmté és a megértését.
Köszönjük, hogy kérésével hozzánk fordult.
Üdvözlettel:
Nokia Ügyfélszolgálat
Reklamációs Osztály