Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#201) joey20 válasza AS (#199) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ez a gond ezzel a készülékkel.
Mintha te hangoztattad volna, hogy nyers számadat nem minden.
Szerintem sem kiemelkedő az N97 a HD mögött meg elbújhat, de ennek köze sincs az általad felsorolt adatokhoz...

#188: lol és tényleg. :W

[ Szerkesztve ]

"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát" By: Bog

(#202) Necc válasza oalex (#187) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

Azért 1-2 apróságot szerintem te is eltúlzol :))

Örülnék, ha végre az emberek nem csak a kijelző méreteit néznék, meg azt hogy "hagyományos" TFT vagy (AM)OLED, kijelző vs. kijelző között is van bőségesen eltérés, nem csak a fizikai méret! [link]

Lehet hogy a kereskedelemben x FT-ért kapható x GB, azért egészen más a "már tartalmazza" és az "utólag belevásárolt" kategória, főleg hogy az N97 még megtámogatható (jelen állás szerint) még 32GB flash memóriával.

Ami a billentyűzetet illeti miért lenne elcseszve a szóköz? Már pár napos használat után megszokja az ember, nem zavaró. A többi gondja (méret) pedig érvényes az összes mobilra és netbookra is. Légyszi így ne állíts dolgokat, főleg személyes tapasztalat nélkül :(

Ami a D-pad -ot illeti, ezt is pillanatok alatt megszoktam, és számomra kifejezetten az volt kényelmetlen, amikor az a jobb oldalon volt (N82 elforgatott módban), pedig jobbkezes vagyok én is. Bal kézzel a D-pad nyomogatása, míg a jobb (azaz ügyesebb) kezemmel a képernyőt tapicskolom mellette. Szerintem ez így jó mind játékra és mind átlagfelhasználásra, a PC-t is így irányítod (bal kéz a billentyűzetre míg jobb kezeddel a precízebb dolgokat igénylő egeret használod).

Az iránytű a v11 -es szoftverben működik a Maps programmal, ma reggel vettem észre :)) [link]

Szoftveresen többet tud az N97 és többet is fog. Ismervén a Nokia stratégiáját, (szerintem) szándékosan nem épít bele szoftveres képességeket a nem N9x készülékeibe.

Az igazi plusszba elfelejtetted belekalkulálni, hogy az 5800 -nál nem a bevezetőárat számoltad, míg az N97-nél igen ;]
Bár később is a duplája lesz.

[ Szerkesztve ]

2GB helyett 2.25GB tárhelyes dropbox regisztrációs link: http://db.tt/0QJq3KY0

(#203) PierNight

PierNight
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

annyira tetszik ez a telefon :( csak ennyi pénzem nincs rá :D

Vitatkozni az Interneten olyan, mint indulni a Paralimpián: hiába nyersz, mégis mindenki tudja, hogy retardált vagy!

(#204) attisx válasza Bog (#193) üzenetére

attisx
(őstag)

"A telepítő csak 470 mega, gyerekség, tényleg"

Hát jah. Szokásos Nokia programozói gyakorlat. :(((

Például hivatalos témaszekesztő program is "csak" 130 mega (telepítve 500MB), viszont a rendszer igénye az lazán a duplája egy mezei Photo Shop-énak. :W

[ Szerkesztve ]

ClearBlack IV (aka ClearBlack Gold): http://bit.ly/HVa9mg   --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------      SteelBlack N8 Series: http://bit.ly/yyMyEQ /// VIGYÁZAT HAMISÍTJÁK!!!

(#205) N-vidi-A válasza PierNight (#203) üzenetére

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Valóban nagyon jó, de még nagyon nagyon drága, Photo hallban 200e FT!:D
:R

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#206) dadada válasza Bog (#192) üzenetére

dadada
(tag)

Szerintem is is szinte mindegy, aki ilyen cuccban gondolkodik, az úgyis legalább érti az angolt annyira, hogy megértse, hogy mi szeretne a telefon, persze egy Nokia 1112-nél más a helyzet amit lehet, hogy a nagymamám fog használni ott fontos ez, de itt...

Tényleg és megjelenik a cikk angolul is és hol? Érdekelne... (A cégben sok az angol és a cikk igényes)

(#207) Bog válasza dadada (#206) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogyhogy hol???
www.mobilearsenal.com

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#208) dadada válasza tuskooo (#196) üzenetére

dadada
(tag)

Hát az N szériával mindig is hadilábon voltam, az aár meg a minőség soha nem volt egálban, a tudás megvolt, mert sokmindent el lehet mondani az N Series-re de azt nem, hogy nem lenne elég okos. Inkább maradok az E Seriesnél azok nem tudnak ennyit, de össze van rakva, legalább ennyi...
Amúgy sokan emlegetik, hogy az N97 üzletibb, az N Series soha nem volt üzleti, csak elvileg simán innovációban a top. Elvileg...

(#209) dadada válasza Bog (#207) üzenetére

dadada
(tag)

Értem köszönöm... :)

(#210) dadada válasza Necc (#202) üzenetére

dadada
(tag)

[OFF]Szoftveresen többet tud az N97 és többet is fog. Ismervén a Nokia stratégiáját, (szerintem) szándékosan nem épít bele szoftveres képességeket a nem N9x készülékeibe.

Az igazi plusszba elfelejtetted belekalkulálni, hogy az 5800 -nál nem a bevezetőárat számoltad, míg az N97-nél igen ;]
Bár később is a duplája lesz.[/OFF]

Szép is lenne, ha ennyi pénzért nem tudna szoftveresen többet, meg amúgy is csúcsmodell.
Bevezető ár? Szerinted mikor fog lejjebb menni az ára? 3-4 hónap? Még jó hogy azt számolta, hiszen ennyibe kerül! És fog is, erre még az is rátesz, hogy csúcsmodell.

(#211) ben11

ben11
(senior tag)

Elolvastam 200 hsz-t mert érdekeltek az n97-el kapcsolatos infok.. Erre, jó ha 50%-a a készülékről szólt(még ha az off-kat nem is számolom)..
Király lenne ha egyesek (neveket nem mondok) nem chat szinten használnák a fórumot.. :W
Köszi

Közérdekű: http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/

(#212) tuskooo válasza dadada (#208) üzenetére

tuskooo
(PH! addikt)

De már inkább az se...nem tudom, mi lesz így velük :(

(#213) oalex válasza ben11 (#211) üzenetére

oalex
(senior tag)

Gratulálunk!
+1 el növelted a "Nem N97-es" hozzászólásokat. így már csak 49% :R

De úgy is nézheted, hogy a pohár félig tele van (50%) és nem félig üres. :DDD

Amúgy nagyon sokan az N97-en kívül, a tesztel kapcsolatosan is nyilatkoztak, mivel az a teszthez tartozó topic. Ebben semmi kivetni való sincs.
Sima, csak N97 topic-ot itt találod. Nem mondom, ott is van bőven off. :U, de az nem a tesztről szól.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#214) Oliverda válasza copin (#200) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne ronstd már el a játékát. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#215) dadada válasza tuskooo (#212) üzenetére

dadada
(tag)

Az a baj, hogy sok helyen, és ez tulajdonképpen helyes, mert ennek így kell működnie, a minőség és a tudás, valamint a használhatóság dominál, amiben a Nokia még éppen a helyén van, de ez egy idő után kevés lesz, mert a minőség már nem a régi, vagy inkább úgy írom, hogy a régi, csak a konkurencia megtanult készüléket gyártatni, és a Kínai, Taiwani preciz minőséggel nagyon nem lehet ma versenyezni, egyszerűen itt van a minőség, nem Magyarországon, vagy Romániában. A Nagy konkurencia (HTC, RIM, Apple) mind bérgyártókkal gyártat, mert ők nem képesek azt a minőséget előállítani a Nokia sem ennyi. Arról meg nem is beszélve, hogy a 60 - 80 $-os kínai fizetésekkel nem lehet versenyezni a 300 - 400 dolláros magyar vagy román fizetésekkel. Valahol meg kell spórilni ezt is, csak ez nem működik. És van aki ezt belátja van aki nem, itt az emberek középkori gondolkodása ezt megakadályozza vagy nem tudom, hogy mi, de az biztos, hogy egy komoly államban aki innovációban topon van a "A telefon neve a NOKIA" már 4-5 éve nem állja meg a helyét. Persze ha ezt előadod egy kereskedőnek, akkor még hülyének is néz, persze ez érthető, mert a Nokián lehet a legnagyobbat kaszálni neki ez az érdeke. De ha belenézünk a dolgok mélyére, akkor ez a Nokia dolog, nagyon erőltetett, és a nevéből és pláne alsó közép kategóriában nem a minőségből és az innovációból.

[ Szerkesztve ]

(#216) Egonyolc válasza dadada (#215) üzenetére

Egonyolc
(kvázi-tag)

Azért a felső kategóriát még mindíg Salo-ban gyártják, nem itthon vagy Kolozsváron.

++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

(#217) Dare2Live válasza dadada (#215) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A Nagy konkurencia (HTC, RIM, Apple) mind bérgyártókkal gyártat, mert ők nem képesek azt a minőséget előállítani a Nokia sem ennyi."
Ez hülyeség. Mai napig egy pl E71 össszeszerelésre az egyik hanem legjobb mobil.

"Arról meg nem is beszélve, hogy a 60 - 80 $-os kínai fizetésekkel nem lehet versenyezni a 300 - 400 dolláros magyar vagy román fizetésekkel. Valahol meg kell spórilni ezt is, csak ez nem működik."
Ez így van, de ez nem csak a mobilpiacot érinti. Kérdés persze mi lesz a dolog vége...

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#218) Dare2Live válasza oalex (#136) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Japánban sose volt Nokia meghatározó. Amúgy Japán is azon országok egyike ahol még ha jobb terméked van se biztos, hogy tudsz külföldi vállalatként érvényesülni.... vérükben van a Buy Japan.
(Sokat elmond az Japánról, hogy a 70es években a Kodak mindössze 5%ot tudott a Japán filmpiacból kihasítani. (1970ben nem volt még velvia!))

Amúgy én örülök, hogy beérték a Nokiat, Nokia nagyon dominánsá vált volna különben a dominancia pedig semmelyik piacnak nem jó.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#219) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem tudom, valahogy ezek a döntögetős kijelzők nem jönnek be. Az fényképezéssel sem vagyok megelégedve. De egyébként jónak tűnik. Ki kéne próbálni élőben.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#220) Vtwo válasza Dare2Live (#218) üzenetére

Vtwo
(senior tag)

Telefóniában konkrétan évekkel vannak a "nyugat" előtt(nem csak a Nokiát előzik meg).A kinézetet most hagyjuk,az ízlés dolga,ott az a szép.
Mi még a GPRS-től ájúldoztunk amikor ott már színeskijelzős telókra töltögették a játékokat.

[ Szerkesztve ]

(#221) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez a fehér szín meg a sok króm..
egyszerűen gagyi az összhatás

(#222) Integra válasza Dare2Live (#218) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mit akar a kodak ott, ahol canon meg nikon van?
most komolyan.. :U

(#223) oalex válasza Dare2Live (#218) üzenetére

oalex
(senior tag)

Tényleg, tök igazad van. Ezt nem is tudtam, de hát holtig tanul az ember.

Sőt már ott tart a dolog, hogy a Nokia bejelentette, hogy teljesen kiszáll a Japán piacról. Mert sehogy sem sikerül a közel 109 millió Japán előfizetői piacon 0.3% fölé tornázni a részesedését. Pedig eredetileg bejelentették (több évvel ezelőtt), hogy legalább két számjegyűt céloznak meg.

"TOKYO (Reuters) - Nokia, the world's biggest mobile phone maker, said on Thursday it will stop selling mobile phones in Japan ..."

...erről valahol lemaradtam.

(#224) oalex válasza Integra (#222) üzenetére

oalex
(senior tag)

Ezzel csak arra utalt, hogy szemléltesse nekem a Japán piac erőteljes sajátosságát, hogy míg a 70-es években a Kodak volta világ második legismertebb márkája (Brand), még akkor sem tudót ott labdába rúgni. Amúgy a Coca-cola azóta is az első.

[ Szerkesztve ]

(#225) Dare2Live válasza Vtwo (#220) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha évekre vannak a NYelött akkor hogyhogy jóval 10% alatti a részesedésük a világon?

Japán az Japán. És a Japán hóra nem megfelelő az EUban gyártott síléc.... de 1millió plda van.

Koreában TVileg zárták és zárják ki a NYi konkurenciát. Mobiliparból egy plda:
[link]

(#226) Dare2Live válasza Integra (#222) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez persze vmennyire szubjektív de filmben velviáig (kb 1990) Kodak volt az etalon.

Tudod te amúgy mit kérdőjelezel meg?

(#227) dadada válasza Dare2Live (#217) üzenetére

dadada
(tag)

Igen ezt hangoztattam én is az E series még jó...

(#228) Bog

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

UPDATE!

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#229) Vtwo válasza Bog (#228) üzenetére

Vtwo
(senior tag)

Hoppá!

(#230) sztara

sztara
(fanatikus tag)

Ejnye Nokia :( :W pedig már gondolkodtam egy megvételén... de ezek után :( mindegy...még várok vele..hátha

http://www.spiritaker.atw.hu/lelek.php?id=55163&nyelv=hun

(#231) vsgaborr11 válasza Egonyolc (#216) üzenetére

vsgaborr11
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

N79 is erősen,de az N82 és az N95 is hatványozottan a felső kategban van,és mindegyiket itthon,meg Kolozsvárott gyártják... :U

Zune HD 16 GB

(#232) vsgaborr11 válasza Bog (#228) üzenetére

vsgaborr11
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt érdemli a Nokia a csalódott újságíroktól és júzerektől! :W

Zune HD 16 GB

(#233) Sly Bp.

Sly Bp.
(PH! addikt)

Szerencsére már levettétek az ajánlott plecsnit :) a mostanit érdemli meg igazából! :R

(#234) palbence

palbence
(kvázi-tag)

inkább iphonera kéne egy ph! app, vagy a szifonra optimalizálni az oldalt :)
szvsz a nokia abszolút hülyét csinál magából a - még bétásnak is csak jó indulattal mondható - szoftverrel.

(#235) Oliverda válasza Bog (#228) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na, legalább dadada nem dadadadog többet ezért. :D

Amúgy FOTA-val nem lehet felfrissíteni?

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#236) dadada válasza Dare2Live (#217) üzenetére

dadada
(tag)

"Ez hülyeség. Mai napig egy pl E71 össszeszerelésre az egyik hanem legjobb mobil."

Akkor nem volt a kezetben RIM, HTC, vagy Samsung felsőkategóriás mobil. A E71 nagyon jól sikerült, de a legjobb túlzás. Az egyik legjobb igen. Amúgy az E-sorozaton kívül mit gyártanak Finlandon?

[ Szerkesztve ]

(#237) dadada válasza Oliverda (#235) üzenetére

dadada
(tag)

Nem tudsz kitelni a dologgal, én már elfelejtettem. És mint utólag kiderült, ha neked nem is tetszik nem feleslegesen... :D

(#238) Oliverda válasza dadada (#237) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"És mint utólag kiderült, ha neked nem is tetszik nem feleslegesen..."

Ezt fordítsd le nekem magyarra kérlek.

(#239) copin válasza oalex (#223) üzenetére

copin
(őstag)

Elsősorban azért vonult ki Japánból a Nokia, mert 2008-ban nagyot zuhantak a mobil eladások és a konszolidációra nem volt lehetőség, máskülönen ma is jelen lennének. A sikertelenség egyértelműen a portolt telefonoknak volt köszönhető. Ezekben a telefonokban nincs felica, 1seg, emoji, stb. Gyakorlatilag csak a 3g miatt lehet a palettán és ezt később sem javítják, nem úgy, mint a HTC, vagy az iphone-nál. Ha ezeket berakják, akkor számíthat sikerre, máskülönben csak a szakújságíróknak fog tetszeni a telefon.
Ez visszafelé sem működik, tehát ha itthon felbukkan egy keitai, akkor nem lesz feltétlen lesz sikeres, mivel nem erre a piacra fejlesztették, az itteni igényeknek megfelelően, emiatt sem jönnek erre a helyiek, mert nagyon drágák lennének a mobiljaik, az alsó kategóriában pedig csak szenvednének. Guamon meg lehet nézni, hogy miket árul a docomo. Többnyire azt amit egy átlag amerikai szolgáltató (1 lebutított keitaival a fedélzeten). A Nokia nem mutatott fel semmi különöset a symbianon kívül és nem működött együtt a szolgáltatókkal (ez a szimbiózis néha odáig fajul, hogy bevásárolják magukat egy mobilcégbe, erre példa a Kyocera), pedig nyugattal ellentétben nekik kell az összes telefont eladni, akik később a szolgáltatásokból akarnak profitálni. Ezekből a Nokia nem mutatott fel semmit. Érvelésük szerint azért mert drága lett volna, de azért valljuk be, egy olyan piacon, ahol szinte minden telefonban van digitális tv vevő, ott nem tudom mit vár a Nokia a saját európai mobiljaitól. Izolált környezet, ahol csak nagy költségekkel lehet talpon maradni. [link] Legalább próbálnak tanulni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#240) Szajtika

Szajtika
(újonc)

Üdv!

Lehet, hogy már írt ilyet valaki, de nekem eleve furcsa volt az ajánlott plecsni...
Azt írtátok, hogy drága is, és sok hibája is van... hogy lehet akkor eleve ajánlott?
..amit pedig útólag írtatok... pfff... ha a 170 rongyos telómtól összeesne a gépem, akkor szerintem ki****nám mint macskát ****ni.... Többet vártam kissé a telótól, de így majd egyszer inkább i8910 mint ez, bár az N82-m még mindig kafa : )

Na asszem ennyi... semmi értelme annak amit írtam, de gondoltam hozzászólok : )

ßye :F

(#241) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Ilyen szoftver mellett Tetszett plecsni? Nincs olyan, hogy "Szégyen" ? ;)

(#242) dadada válasza Kobaljov (#241) üzenetére

dadada
(tag)

Belevéve, hogy csúcsmodell, most jelent, meg az újdonság hatásával hat. Nem annyira rossz a minősége az alapgépnek (nem egy E series), még elmegy a tettszett plecsni szerintem, és ehhez hozzátartozik a magyarországi Nokia fanatizmus is. Így megérthető a tettszett plecsni. Ha ez nem Nokia lenne a tettszett plecsni sem lenne ott ebben én is biztos vagyok. És mielőtt megvádolna valamelyik mindent tudó kolléga Bog pártatlanságával kapcsolatban meg lehet érteni, hiszen ha nem tettszett plecsnit adna rá, a sok Nokia fan neki esne, persze csak azt nem veszik észre, hogy a Nokia jelen állás szerint elég vicces tudással van jelen az alsó szegmensben főleg, a felsőben meg a minőséggel is baj van a konkurenciához képest az egyéb problémák mellet mint pl. a készülékek ára, amiben szerény véleményem szerint a név minimum 30%-ot dob adott modelleknél (E51 (kicsi kijelző, kis aksi stb), 61xx, 6300 (őskövület és olyan buta, mint egy 15k SonyEriccson, csak a fém ami jó benne), és még lehetne sorolni a túlárazott termékeket), vagy a blackberry-hez hasonló üzleti szolgáltatások, teljes hiánya, vagy egy állítólagos csúcsmodellel, nem lehet szerkeszteni doc, formátumú fáljt, mert nem jár a qiuckoffice hozzá alapban. Szóval lehet megkövezni. De mint mondotta Pelikán elvtársnak az elvtársnő a tények makacs dolgok még szemellenzővel is.

Szóval summa summárom ezer sebből vérzik a dolog, de megérthető...

(#243) Necc válasza Bog (#228) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól értem, mindkét gépen XP volt. Én Vista x64 -et használok, és az ég egy adta világon semmilyen problémám nem volt a frissítéssel.

A frissítés után életre kel az iránytű, ami ugyanúgy el-eldobálja a jelet, mint a GPS vevő, ráadásul eddig nálam az USB-s működés PC Suite módban hibátlan volt, most már a telefon totál használhatatlan, ha rákötöm az adatkábelt (félreértés ne essék, másol meg tölt, csak éppen a hívásfogadás reakcióideje minimum 10! másodperc).

Rengeteg hibát javítottak, de ugyanakkor néhány újat is kreáltak... megértem hogy a piaci versengés sürgetésre készteti a gyártókat, de ez nálam is elszakított pár cérnát, hát szép munka volt.

(#244) Arthuro_Adam

Arthuro_Adam
(senior tag)
LOGOUT blog

Be lehet állítani, hogy hány percenként nézze az e-maileket? Ha igen, akkor hol?

Köszi.

(#245) Necc válasza Arthuro_Adam (#244) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

Be... az e-mail beállításokban :))

(#246) GALARDO

GALARDO
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudja valaki T-nél mikor és mennyiért lesz kapható?

Eladó Lego 7893!!!! //// "Az Android, a mobilok Windowsa." By: Bocha ////

(#247) dadada válasza GALARDO (#246) üzenetére

dadada
(tag)

Mivel nagyon népszerű modellnek igérkezik szerintem hamarosan...

(#248) dadada válasza Dare2Live (#218) üzenetére

dadada
(tag)

Hát ez nem teljesen igaz, Az Apple valamint az IBM nagyon sikeres Japánban, de a Sony Ericsson is. Az Ericsson is nagyon jő helyen állt Japánban. De a VW is igen sikeres.

Ahogy én észrevettem Japán pont az a piac, ahol a minőség, és a tudás számít nem a márkanév. Mint nálunk. Az meg hogy buy Japan :D még jó. I would like to "buy Japan", but Here is Nokia :( This is a big joke... like the Nokia.

[ Szerkesztve ]

(#250) Cyberb0b

Cyberb0b
(kvázi-tag)

Végre egy olyan okostelefon amit annak is lehet nevezni, igaz én a formáját nem díjazom, de legalább fejleszt a nokia :R

♦♣♠ A nő olyan, mint egy költői hasonlat. Ha szép, akkor az sem baj, ha nincs semmi értelme.. ;) I am 33% Geek ♦♣♠

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.