Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorPro
addikt
válasz karldergroße #12340 üzenetére
Anna, gyárilag rajta a Quick Office. Nekem tetszik az új sw, főleg a Belle.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Nokia N8 eredeti témái: [link]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz raylot #12523 üzenetére
Leteszteltem hogyan reagál az Anna a hard resetre. A telepített alkalmazásokat totál legyalulja, az alkalmazás kezelő üres lesz. Ez után a szoftver frissítés menüben mindent vissza telepített hiba nélkül. Ha egy gyári programot letörölsz egyesével vissza lehet telepíteni a menüből. Nem kellett előtte Qt sem. Az hogy most a PR1.2-nél ismert wifi auto csatlakozás hiba előfog-e jönni majd csak holnap tudom tesztelni. Szóval eddig nagyon jó munkát csináltak Nokiáék!
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Az új Anna böngésző nagygságrendekkel jobb mint a régi. Külön jó hogy a flast lehet benne tiltani. Már ezért megérte frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Újabb jó pont az Annának mert ezt a hibát kijavították!
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Proximity "hiba":
Lehet hogy a Brando fólia bekavar neki mert ugye ott pont nincs kivágva, míg a gyári igen. Hívás indításkor vagy fogadáskor azt hiszi hogy már a fülemnél van és lezárja a képernyőt random szerűen. 10-ből kétszer kb. Szuper amikor csörög és a képernyő totál sötét. Még valaki?
Meg van hogy konkrétan mikor zár le! Ha a szenzort tűző napfény éri egyből lezárja a képernyőt hívás indítása, vagy érkezésekor azonnal. Remélem fólia hiba, holnap letesztelem. Google a barátom volt.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz TaylorPro #12790 üzenetére
Ismét szerviz. Utána jártam, valós, ismert hiba, nem egyedi.
A konkrét hibajelenség ez: Tűző napfény hatására a proximity szenzor lezárja a képernyőt. Kapok egy hívást, csörög a telefon, előveszem a készüléket és sötét képernyővel csörög. Az oldalsó manuális billentyűzárral feltudom oldani a készüléket, de ilyenkor ha a fülemhez teszem a készüléket a proximity nem zár le. Tehát a fülemhez emelve simán elnyomódik valami a kijelzőn. Ugyan ez a jelenség tapasztalható akkor is ha napfényes helyen hívást indítok. Mindez beltérben mesterséges fénynél nem tapasztalható, ilyenkor a proximity hibátlan.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz peugeotmate #12835 üzenetére
Az előlapi kamera, fényérzékelő, proximity egy külön kis panelon van ami szalag kábellal csatlakozik az alaplapra. Ezt az egész kis panelt cserélik. Kaptam egy belső infót hogy a szenzorokból is van hibás széria. És a szenzorokat tesztelő sorban is volt hibásan kalibráló cucc. Tehát vagy szarul van kalibrálva, vagy hardveresen rossz a proximity.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Idézném a levelem részletét, ebből kiderül az, hogy miért nem aktív a kijelző hívás esetén:
"Tisztelt ügyfélszolgálat!
A boldogságom a készülékkel nem tartott sokáig. Hibás a telefon Proximity (távolság érzékelő) szenzora.
A jelenség a következő:
Tűző napfény hatására a proximity szenzor lezárja a képernyőt. Kapok egy hívást, csörög a telefon, előveszem a készüléket és sötét képernyővel csörög. Az oldalsó manuális billentyűzárral fel tudom oldani a készüléket, de ilyenkor ha a fülemhez teszem a készüléket a proximity nem zár le. Tehát a fülemhez emelve simán elnyomódik valami a kijelzőn. Ugyan ez a jelenség tapasztalható akkor is ha napfényes helyen hívást indítok. Mindez beltérben mesterséges fénynél nem tapasztalható, ilyenkor a proximity hibátlan. Viszont erős mesterséges fény, például egy izzó közelében a hiba előidézhető."
A lényeg, tűző nap fény, vagy erős mesterséges fény hatására a Proximity lezárja a kijelzőt.
Ma kaptam vissza a készüléket a központi szervizből. Cserélték a Proximity szenzort és végre tökéletesen működik. Mindezt azért írtam le, mert több helyen olvastam már ezt a problémát a tulajoktól. Szóval akinek ilyen gondja van annak irány a szerviz. Szoftveres hókusz-pókusz nem fog segíteni.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
-
TaylorPro
addikt
válasz greenmeister #13663 üzenetére
Semmi reakció a bekapcs gombra? És a töltőre?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz greenmeister #13665 üzenetére
Fagyasztós megoldás? Kifejtenéd bővebben?
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz greenmeister #13668 üzenetére
Erre inkább nem írok semmit. Amúgy aksi vagy alaplap. Jöttek ki hibás alaplappal, amik bekapcsolhatatlanná váltak. Ha bekapcskor rezzen de nem indul el akkor egy hard seset segíthet.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz peugeotmate #13890 üzenetére
Ezt Bellében egy kattintással tiltani lehet.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
-
TaylorPro
addikt
Nos, olyan hibákba ütköztem az Opera minivel hogy már nagyon elegem van belőle. Már nyomozok a dolgok után, de eddig semmi. Éppen ezért felteszem a kérdést.
Hiba jelenség 1: Megnyitok egy weboldalt, például a Mobil Arena fórumát. Amikor beakarok lépni a fórumba beírom a nevet és a jelszót. Itt jön a bibi. A jelszó mezőbe alfanumerikus billentyűzettel nem lehet beírni a jelszót. A második karakternél megfagy a bevitel. Ekkor fogom, elfordítom a telót és qwertz-en simán belehet írni. Minden oldal jelszó mezőjében ezt csinálja. Ha jól rémlik Anna óta, és az utolsó Mini frissítés óta. Most Belle van.
Hibajelenség 2: Az Opera Mini képtelen a routeremen keresztül elérni a netet. A java verzió működik, s sis-es nem. A régebbi verzióknál a hálózati kapcsolatot lehetett állítani HTTP és Socket között. Ezek közt váltogatva ment a routeren is. A router is már le lett gyalulva, szűz sw van rajta, még sem megy a sis mini.
Plusz az Opera Mobile Link sem megy a routeren keresztül. Ha esetleg tudja valaki hogy melyik portot használja akkor lehet hogy csak egy port nyitás kell neki.
Kérdés: Másnak van hasonló gondja?
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz csabyka666 #14349 üzenetére
A szervizes és az otthoni Phoenix frissítés között nincs különbség. De a gari innentől elvileg nem él. Erre az a trükk hogy nokia szerviz pontban rárakatod a független sw-t és bepecsételteted. A leló boot loaderét nem tudod kinyírni. Tehát ha el is száll a teló akkor halott USB módban éleszthető. Ha garis problémád lesz, simán visszateheted a T sw-t. Még akkor is ha visszafelé kell frissíteni. N8 esetében erre is lehetőség van, szóval No para.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz csabyka666 #14351 üzenetére
A sim lock az sw független! Bármit teszel rá, a sim lock zárva marad. A többit már leírtuk. Sw verzió: 022.014 Symbian Anna
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz csabyka666 #14381 üzenetére
Már írtuk hogy lehet visszafelé downgradelni. Ne görcsölj ennyit.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
válasz MC Pite #14483 üzenetére
Tévedésben élsz! Az adatkapcsolatok kezelése Bellében ugyan az mint Annában, kiegészítve azzal, hogy itt a lehúzható sávban totál kitudod kapcsolni a wifit és a mobilnetet. A wifi auto keresést itt is külön kilehet kapcsolni mint eddig. Tehát nem visszalépés történt, hanem ki lett egészítve az adatkapcsolat, globális tilthatóság opcióval! Külföldön vagy határ közelében hasznos a mobilnet globális tiltása a roaming miatt például. A wifi globális tiltás meg egyébb helyen jöhet jól. Egyszerű mint egy ácskapocs!
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
TaylorPro
addikt
Anna ikon projekt: [link]
Pixel 9 Wintergreen 256
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban