Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#7001) Ricardo

Ricardo
(PH! nagyúr)

Tegnap voltam a T-nél, és kipucoltoák szépen.
megigazították a gombsort is, mist stabil, és nincs "fénycsík" a kijelző és a gombsor között. Kíváncsi vagyok mikor jelentkeznek az első porszemek.

(#7002) 2007ath

2007ath
(tag)

A pannonos E71-ekhez is kijött a 3..-as után az új, 5...-ös szoftver. (501.21.001)

(#7003) vanda1986

vanda1986
(újonc)

Sziasztok!
Tud nekem valaki értelmes magyarázatot adni, hogy miért 50 ill. 120 karaktert vesz el a Nokia egy hosszú ú vagy egy á betűnél??
Jó pár éve még rá lehetett fogni, hogy gyerekcipőben járnak, de most egy E71-nél ez már nem állja meg a helyét. Idáig SE-om volt, de nem kellett ezzel "szórakoznom".
Elég zavaró ez, hát még az, ha az ember kénytelen helytelenül írni :(
Létezik erre vmi megoldás?
Köszi előre is!

(#7004) pilsner válasza vanda1986 (#7003) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A bevitel beállításainál állítsd a nyelvet angolra, ettől függetlenül ugyanúgy tudsz majd magyar karaktereket írni. ...és többet inkább nem írok, mert még rám fogják, hogy elfogult vagyok.

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photograpy company

(#7005) TOZ válasza pilsner (#7004) üzenetére

TOZ
(senior tag)

A helzes megoldas az SMS beallitasok kozott a karakterkodolast csokkentett modra allitasa.
Az issue a gsm szabvany miatt van es semmi koze a nokiahoz. Egyszeruen a szabvanyos (megfelelo iranyba dolo) magyar ekezetes karakterek nincsenek benne a gsm sms szabvanyaban.

(#7006) partymaci

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Biztos volt már kerdes meg meg is valaszoltak, de nem találtam a sok verzió közül meg nem is nagyon értek hozzá, ezert olyan kerdesem volna hogy az e71-es szoftverét lehet frissiteni arra ami az e72-esen van S60 3.2 ha jól tudom. Milyen módon?
:R

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#7007) Ricardo válasza partymaci (#7006) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Szerintem nem tudod ráhúzni az E72 szoftverét. Máshogy van optimalizálva. Azt 600Mhz-es proci hajtja, nagyobb a kamerafelbontása is, és akad még egy két apróság ami véleményem szerint nem teszi lehetővé.

(#7008) partymaci válasza Ricardo (#7007) üzenetére

partymaci
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

köszönöm a válaszod, epp most neztem egy összehasonlitó videot youtubon, ahol a két teló a saját szoftverével van tesztelve, és az e71 picivel gyorsabban inditja az alkalmazasokat :)

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#7009) 2007ath válasza partymaci (#7006) üzenetére

2007ath
(tag)

Mivel az E71 belseje (hardvere) teljesen más, nyilván nem lehetséges az E72 szoftverét rátölteni.

(#7010) PNP

PNP
(senior tag)

Számomra friss fejlemény, hogy elérhető az 501-es szoftver Pannonos készülék. Ez alapból a 3.03-as Maps-t tartlamazza, újabb nem is lesz E71-re?

(#7011) Emmett

Emmett
(újonc)

Sziasztok!
Tudom, nem igazán illik bele a témába, de tudjátok hol lehet venni szilikon tokot? Nem e-Bay-ra meg ilyen külföldi oldalakra gondolok (nem bízom bennük), hanem vhol itt Mo.-n. Köszi!

(#7012) pilsner válasza Emmett (#7011) üzenetére

pilsner
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A hülyeazértnemvagyokban láttam Eseries szilikon tokot, de fogadni mernék, hogy a legtöbb gsm-ben is lehet találni.

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photograpy company

(#7013) vanek01

vanek01
(újonc)

A hétvégén feltettem az 500.. szoftvert. Feltelepítette a Lotus Traveler Mail szoftvert. Eltávolítom, de ha kikapcsolom a telefont, bekapcsoláskor újra visszajön. Hogyan lehet végleg megszabadulni tőle. Kösz az ötleteket előre is!

(#7014) TOZ válasza pilsner (#7012) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Bar, ha igazan jot akar a telefonnak es maganak, akkor megis az ebay lenne a jo megoldas es egy Otterbox Commuter.

(#7015) PNP válasza vanek01 (#7013) üzenetére

PNP
(senior tag)

Törölni kell a C-ről valahonnan a Lotus.sis(x?)-t. Beépített filekezelő nem látja, de pl. az X-plore amúgy is tök jó program.

(#7016) Subimp

Subimp
(kvázi-tag)

A kétéves E71-ben már másnaponta kell töltenem az akkut, gondolom cserélnem kellene. Gyárit vegyek, vagy esetleg van más (olcsóbb) javaslat?

(#7017) Ricardo válasza Subimp (#7016) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Én mindenképpen gyárit javasolok. Nem bízom az utángyártottban. Viszont érdemes körülnézni hogy hol mennyiért van mert jelentős eltérések vannak.

(#7018) TOZ válasza Ricardo (#7017) üzenetére

TOZ
(senior tag)

A muganpower akkuin en azert elgondolkodnek. Jo aron, jo minoseg, es vmivel nagyobb kapacitas. Nem sajat tapasztalat, csak olvasmanyaim alapjan irom.

(#7019) Jadro válasza TOZ (#7018) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Ez a magasabb kapacitás nagyobb mérettel is párosul? Mert akkor ugye a gyári hátlap felejtős.

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#7020) koxx

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudtok olyan programot amely tudja, hogy nem fogadott hívás/olvasatlan sms esetén a telefonon lévő középső gomb körül ne csak villogjon hanem adjon vmi hangjelzést?

"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

(#7021) Potyi70 válasza koxx (#7020) üzenetére

Potyi70
(tag)

(#7022) koxx válasza Potyi70 (#7021) üzenetére

koxx
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pontosan ilyet kerestem, köszi.

"Dedicated to purpose beyond reason" http://www.revizoronline.com/article.php?id=3520

(#7023) TOZ válasza Jadro (#7019) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Letezik 1800as normal meretu valtozat (30 dodo korul adjak) es 3600as bovitett (hatlap csere kell, adjak hozza, ez 80 dodo korul van)

(#7024) Ricardo válasza TOZ (#7023) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

A vastagabb akku felejtős. Majdnem mindegy hogy 5nap vagy 6. Én nem adnám oda érte a telefon eleganciáját :N

(#7025) TOZ válasza Ricardo (#7024) üzenetére

TOZ
(senior tag)

detto

(#7026) Potyi70

Potyi70
(tag)

Találtam egy igen hasznos progit: Dialer!
Ha a kezdőképernyőn írsz, nem csak nevekben keres, hanem alkalmazásokban, tel.számban, cég, beosztás mezőkben is!

(#7027) Teemu válasza Teemu (#6996) üzenetére

Teemu
(kvázi-tag)

Sziasztok. A problémám még mindig nem oldódott meg teljesen. Szerencsére már egyszer találtam műholdakat, de azóta nem nagyon. Amikor megtaláltam akkor egy mező közepéről próbálkoztam. De a városban (Debrecen) az istennek se, akar találni egyet sem.

Lenne még pár kérdésem.
Ma vonattal utaztam Budapestről Debrecenbe, és szinte végig ugrált a térerőm, ami ok, de nagyon sokszor nem is volt. Inkább úgy írom, inkább volt mint nem. Sokszor nem tudtak elérni, és akinek sikerült azzal is többször megszakadtam. Volt valakinek ilyen problémája? Sokat utazok ezen a szakaszon, de ilyen gondjaim a régi Nokiámmal nem voltak. Tudtok valami megoldást? Volt olyan is, hogy a vonat megállt Püspökladányban és miközben 1 helyben álltuk folyamatosan ugrált a térerőm... A maximális és a nulla közt. De amikor itthon vagyok, vagy a városban mászkálok nem tapasztaltam semmilyen problémát.

Ha valamit quickoffice-ban írok akkor azt nem lehet valahogy elküldeni sms-ben? Konkrétan word file-ból szeretnék kivágni dolgokat, és azokat sms-be illesztve elküldeni.

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy be lehet e állítani az operát alapértelmezett böngészőnek? Nekem T-s készülékem van és web n walk, vagy mi az ami egyből indul, ha arra nyomok, hogy böngésző indítása. A legnagyobb bajom vele, hogy mindig megkérdezi, hogy szeretnék e a szerverhez csatlakozni. Eddig nem is volt semmi gond, mert mindig kihozta a választási lehetőségeket, de tegnap sikerült gprs hálózaton netezgetni, ami nem tett jót a pénztárcámnak, pedig egy wlan-t választottam ki a listából.
Előre is köszi.

(#7028) Dottore válasza Potyi70 (#7026) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy a beépített kereső is, csak be kell állítani.

Minden anyag egy másik anyagban van és ott akar valamit.

(#7029) vackor22

vackor22
(lelkes újonc)

Sajna eléggé "elkopott" a telefonomon a billentyűzet (leginkább a navi-gomb körbe, de 1-2 helyen pontszerűen látni már az alsó színt is), szerintetek gariba cserélik?

(#7030) TOZ válasza vackor22 (#7029) üzenetére

TOZ
(senior tag)

Nem. Nekem legalabbis nem csereltek. Viszont olcson megszamitottak. 3.5k, Arkad (Bp.), Nokia szervizpont , a Telenor uzletben

(#7031) Smogus

Smogus
(őstag)

Sziasztok!

Nemrégen vettem egy ilyen készüléket és tanulgatom éppen.
A kérdésem az lenne, hogy adott ez a Nokia Maps és szeretném a térképeket rátenni a készülékre, vagyis a memória kártyára, de a kártyát sajnos később tettem be, de a progi már rajta volt, és most nem tudom neki megadni, hogy a memória kártyát használja a tárolásra, mert amikor rányomok az Ovi Suite-ban, hogy térkép letöltése, akkor kiírja hogy a készülék memóriája megtelt.

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#7032) Dottore válasza Smogus (#7031) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

Keresd meg a C:\ meghajtón a Cities mappát és egy qf nevű fájlt. Töröld le őket.
Tedd be a memóriakártyát ha nincs benn a készülékben.
Kapcsold be a Nokia Maps programot és lépj is ki belőle. A E:\ meghajtón létrejött egy Cities mappa és a qf fájl.
Ovi Suite nem kell. Erről az oldalról töltsd le a térképet. Innen pedig a Magyar hangot.
A letöltött 11227.zip fájl tartalmát másold a memóriakártya Cities\Diskcache\ mappába.
A hungarian.zip fájl tartalmát másold a memóriakártya Cities\Diskcache\voices\hungarian_f\hungarian_female mappába.
Indíthatod a navigációt.

(#7033) Dottore válasza Dottore (#7032) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

Most nézem, a hang nem biztos, hogy jó lesz. Mintha ez régebbi lenne. Fel akartam tölteni az enyémet, de nem tudok csatlakozni a szerverre. Holnap. Addig csináld meg a többit. Hang nélkül is mennie kell.

(#7034) Vicmusz válasza Keksz (#5755) üzenetére

Vicmusz
(újonc)

Helló.

A nimbuzz programot honnan lehet letölteni Nokia E71-re? Msn-ezni szeretnék vele

Köszi előre is

٩(×̯×)۶ Asus P5E3 | | Intel C2D E8400 3.00 GHz @ 3,80 GHz | VGa: Sapphire Radeon HD 4830 | XP Sp 3 ٩(×̯×)۶

(#7035) tyatyi

tyatyi
(újonc)

Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Az E71 GPS-e aránylag jól működött, és egyik napról a másikra nem talál műholdat, sehol sem. Elég sokáig kerestetem vele (15-20 perc) de semmi. Assisted GPS-t is bekapcsolom, de akkor sem talál semmit. Újratelepítettem a teljes telóstoftvert, formáztam a memóriakártyát, térképeket újra felraktam. És továbbra sem semmi. Korábban ragasztottam bele egy térerő erősítőt, és azóta nem működik. Azóta már eltávolítottam. Lehet ez az oka a hibának? Mit lehet még tenni?
Köszönöm előre is.

(#7036) TOZ válasza Vicmusz (#7034) üzenetére

TOZ
(senior tag)

www.nimbuzz.com eszedbe jutott esetleg?

(#7037) YAS-dude válasza tyatyi (#7035) üzenetére

YAS-dude
(fanatikus tag)

"Korábban ragasztottam bele egy térerő erősítőt, és azóta nem működik."

Ez mi? Hova ragasztottad? A GPS antenna az egyik kis fehéres kerámia téglatest a telefonban fenn a kijelző fölött (a másik, hasonló kerámia antenna a bt/wifihez van). Azt piszkáltad?

(#7038) YAS-dude válasza Vicmusz (#7034) üzenetére

YAS-dude
(fanatikus tag)

http://lmgtfy.com/?q=nimbuzz

(#7039) Smogus válasza Dottore (#7032) üzenetére

Smogus
(őstag)

Köszönöm a segítséget. Sikerült.

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy van-e valami program amivel meg tudom nézni az akkum állapotát, mert nekem fenemód gyengének tűnik, nagyon laza használat mellett is alig megy két napot, ha meg van wifi meg telepítgetés, akkor egy nap a max. Használtan vettem, és nem tudom a teló előéletét, és lehet hogy egy új aksi segítene.

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#7040) tyatyi válasza YAS-dude (#7037) üzenetére

tyatyi
(újonc)

Szia, nem, belülre az akksi alá ragasztottam.Nem bántottam a kijelző fölött semmit.

(#7041) Dottore válasza Smogus (#7039) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom nem a töltési szintre vagy kíváncsi hanem a kondíciójára. Ilyen nem tudok.

Viszont töltsd le a Nokia Energy Profiler programot, ezzel képet kaphatsz a telefon pillanatnyi fogyasztásáról, tehát ha magas akkor lehet, hogy valamelyik program, vagy programok a felelősek a gyors lemerülésért.

Nálam 0,11-0,15W és 30-35 mA között ingadozik alacsony fényerővel (ez sokat számít), Wifi nélkül. Próbálj meg minden felesleges dolgot kikapcsolni, úgy mérd meg. Ha nagyon magas akkor ott valami más is van ami hamarabb miatt lemerül.

(#7042) Ricardo válasza Smogus (#7039) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Jó lenne tudni az előéletét. Én is két naponta töltöm. Nem nagyon netezek, éjjel kikapcsolom, viszont napi 1-1,5 órát beszélek. Hirtelen merülés nincs, szépen fokozatosan fogynak a "pálcikák".Én mondjuk ismerem az előéletét.
Két éves a teló és mielőtt hozzám került, minden nap töltve volt, a "ki tudja mennyit kell használni holnap" elv alapján. :)

Néztem akkut de nem olcsó. :(

[ Szerkesztve ]

(#7043) Ricardo válasza Ricardo (#7042) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Még valami:

Ha bekapcsolva hagyom éjjelre, akkor szinte nem is fogyaszt, tehát nem eszi a telefon /vagy valamilyen alkalmazás az energiát
Nem tudom hogy nálad mennyit veszít a töltöttségből , egy éjszaka alatt, mert ha észrevehetően merül akkor vagy a telefon eszik rendellenesen sokat vagy valamilyen program a ludas.

[ Szerkesztve ]

(#7044) Ricardo válasza Dottore (#7041) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Kipróbáltam:
Alacsony fényerő 31-34mA között közepesnél 50 környéke, max fényerőnél 63-67 között.

[ Szerkesztve ]

(#7045) Dottore válasza Ricardo (#7044) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

Ez normális érték. Nekem kb. egy hetet mindig kibír. Na persze a használat az nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#7046) miaoumaoi válasza Ricardo (#7044) üzenetére

miaoumaoi
(tag)

Az sok. Nekem 0.19 az átlag. De most, hogy írtad és megnéztem, nekem is felment 0.3-0,6 közé, plusz még a térerő is elment, de ez betudható annak, hogy rossz a lefedettség nálunk, és még szobán belül is váltogatja a tornyokat, olyankor egy kicsit többet fogyaszt, de nem vészes. ..Fut a háttérben valami, nézd meg egy task mannal, hogy milyen nem gyári progik mennek. Talán az okozza, vagy lehet hw hiba. passz, vidd el szervizbe.

(#7047) Dottore válasza miaoumaoi (#7046) üzenetére

Dottore
(őstag)
LOGOUT blog

A 30-35 mA nem sok, azt gondolom ha ez magas érték és így megy el egy töltéssel a telefonom egy hetet, akkor legyen.

Ez nálam az az érték amíg a képernyő is aktív. Tehát ha átlagot nézek úgy, hogy nincs kijelző világítás akkor nálam is jóval alacsonyabb.

(#7048) Ricardo válasza miaoumaoi (#7046) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

"Nekem 0.19 az átlag. De most, hogy írtad és megnéztem, nekem is felment 0.3-0,6 közé"
Szerintem itt félreértés lesz:

mA, vagy W :F

mA-ból gyanús a 0-val kezdődő szám.

Szerk:
Nekem is lemegy 0,10W alá ha nem világít a kijelző. Ha világít (közebpes fényerőn) akkor 0,19-0,13 között mozog , és a mA a már említett érztékek között.

[ Szerkesztve ]

(#7049) Smogus

Smogus
(őstag)

Na megnéztem programmal a fogyasztást

bekapcsolt kijelzővel, úgy hogy semmi nem megy úgy fogyaszt 0,18 - 0,20 W
ugyan ez kikapcsolt kijelzővel csupán 0,04 W

ezek alapján hasonlít a többiek eredményeihez, most a hétvégén napi 1 óra telefonálás után, úgy hogy szombat reggel vettem le a töltőről, így most ebben a pillanatban 70% a töltötség

(#7050) miaoumaoi

miaoumaoi
(tag)

Tényleg valamit összekevertem, mert nálam nincs mA csak A az kb 0.05 és W. Ez valami régebbi progi verzió, de stimmel, kb. ugyanazok az értékek.

Akkor lehet szar az akksi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.