Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) jokerke86

jokerke86
(tag)

Tudtok vmi jo messengert ajanlani, amit az e63-masomra feltehetek, es mobilneten de leginkabb wirelessen keresztul tudok hasznalni? olyan kellene amin be tudok jelentkezni a yahoo messengerre, lehet ilyen univerzalis messenger is, de a yahoon van a lenyeg, h azt tamogassa.

(#652) szetib válasza jokerke86 (#651) üzenetére

szetib
(lelkes újonc)

Fring, Nimbuzz. Fringet imádom, lehetne épp szebb, de célnak megfelel. fring.com mobilról

(#653) szetib

szetib
(lelkes újonc)

E63/E71 userek! Váltással hogy álltok? Ki lesz az utód? Szétnyálaztam többször a kínálatot, de ennél jobb telefont sehogy sem találok. Magánvélemény. Iphone-t már többször nyúztam, még mindig nem érzem kényelmesnek. A hasznossága pedig drága, habár attól függ ki mit tölt rá... Szerintem csak vinné a pénzt. Tegnap egy X6-ost próbálgattam, a touch-os symbian nem jön be sehogy sem. Lassú, sok a melléütés. A régebbi symbianokat nem venném számitásba, N800, N97/mini, ill a közelgő C6-ban sem érzem még a birtoklási vágyat. Klasszikus formára már nem vágyok (qwerty maradhat), eddig az E5 az amitől kicsit hígabb lett a nyálam. Az E72 szép, külsőre tán mindegyik az a fentiek közül, de nem hoz olyat amit feltétlen használnom kellene. Android? Valaki fog Androidra váltani? (lehet már be se néz ide...)
Nekem még az Android sem az az elájulok tőle telefon. Persze azért érdekel mit tud meg azt hogyan, de attól még az E63ason is jól elboldogulok. Ezen úgy gépelek mint a villám, gyors, és még csak most kezd az akksi gyengébb lenni. (2napot vígan megy rengeteg wifizéssel, kevés telefonálással)
Egyelőre az E5-öst várom, nagyon szép, és borzasztóan örülök, hogy csak a task és az üzenetek gomb maradt meg, a másik kettőt lehagyták. Korábban is kiadhattak volna egy ilyet! A kijelző lehetne már nagyobb, nem baj ha nagyobb lesz tőle a telefon. Még 2db E63/E71 is elfér a zsebemben. Legalább nem dőlne el járás közben. :)
Már 15 hónapja nem vettem telefont!! Milyen élet ez így?!? :-D

(#654) jokerke86 válasza szetib (#653) üzenetére

jokerke86
(tag)

Nekem meg viszonylag uj a telefonom, uh nem tervezem a kozeljovoben, h lecsereljem, de h valaszoljak a kerdesedre, szerintem egy E72-es vagy az utodja lesz a befuto nalam. Ha mar iPhone-on is gondolkoztal akkor van annal jobb/szebb/okosabb/hasznalhatobb/stb... alternativa. Pntosabban lesz, mert meg nem jott ki tudtom szerint az N8-as Nokia. Ha touchos telot vennek akkor azt valasztanam.

(#655) YAS-dude válasza szetib (#653) üzenetére

YAS-dude
(fanatikus tag)

Nekem nem rég óta van E71-em és szeretem, meg tetszik, de a következő telóm biztosan nem nokia lesz. Borzasztóan lemaradtak. Az N8 és a Symbian^3 egy vicc 2010-ben. Szerintem a jövő az android.

(#656) t.rudolf

t.rudolf
(lelkes újonc)

Én anno coca colával nyertem ilyet, jó volt de az ára még jobb :)

"Kurvák gengszterek bízni szeretnék bennetek" "Aki engem b*szogat kapja be a gyógyszerét :) "

(#657) szige válasza szetib (#653) üzenetére

szige
(kvázi-tag)

Nekem a következő telefonom touchscreen lesz, mert ki akarom próbálni. Android lehet, hogy a jövő, de még nem a jelen. Sok újat tud, de sok olyat, ami egy Nokiának természetes, egy android még nem tudja üzembiztosan. Ettől függetlenül majd meglátjuk, hogy androidos htc, vagy új nokia lesz-e. :)

Más: feltettem az új szoftvert, de egyelőre semmi újat nem találtam benne. Már az előző stabilitásával sem volt bajom, állítólag ez azóta javult. Plusz új a wifi kezelése, ami nálam úgy jelentkezett, hogy telepítés után nem működött, de aztán pár újraindítás után megoldódott.
Másnak tapasztalat?

[ Szerkesztve ]

(#658) szetib válasza szige (#657) üzenetére

szetib
(lelkes újonc)

Nálam is az új firmware figyel, de azon kívűl, hogy a teljesen felesleges, engem abszolult zavaró Ovi Contacts, Ovi Store, Ovi Chat most már letörölhetetlen a telefonról, más újdonságot nem hozott. Az Ovi Files letörölhető, éltem is a lehetőséggel. Az Ovi Contacts-ot eddig -az előző firmware-en-, le lehetett szedni, ha rátöltöttem az 1.5ös verziót, ami nem kompatibilis és utána eltávolitottam. Ez béna chat meg mindig visszajön egy restart után. Használja valaki a nokia emailt? Én már 2x rápróbáltam, de egyszer sem sikerült maradandót alkotnom vele, az egyszerűbb gyári "default" email kliens gyorsabban működik, ha meg html-ben akarom megnézni akkor megnyitom az attached file-t és kész (a böngészőben nyitja meg). Ennél még nem volt gyorsabb ez a Nokia féle Mail for Exch., de szivesen olvasnám az ellenkezőjét ha vkinek van jobb tapasztalata.
Nálam a wifi nem változott, legalább is nem feltünően. Működik 'szt jóvan.

E5-öt akarok. Most. Az E63-ra meg új házat+billentyűt! De csak gyárit. Ezeket mé nem lehet megrendelni az Ovi Store-ban??? Ja, hogy nincs erre külön osztályuk? Szivesen bedolgoznék.

(#659) szetib

szetib
(lelkes újonc)

Lehet pár év múlva változik a véleményem, de a touch szerintem még tök felesleges. Végül is csak a nagy kijelző ami jó benne, képek/videók/web/navi, de kb ennyi. Ezért lenne jó csak egy egyszerűen nagyobb kijelző, a touch nem fontos hozzá. A billentyűzetet meg vhogy úgy kellene kihúzni a készülékBŐL -nem alól-, mint az N8-ból az akksit. És akkor nincs szintkülönbség a kijelző és a bill. között. Szerintem megoldható lehetne. A touch mire jó? Minek böködni egy kijelzőt mikor azt nézem? Nem hinném, h ennek igy kell lennie. A kijelző az kijelző, max a virtuális futurisztikus kezelhetőséghez kell egy másik panel, amit már az összefogdosásra találtak ki. Ha írok az iphone-nal v androiddal pl emailt, sms-t, webcimet a böngészőben, skype-chat...akkor is 'kitakarja' a kijelző nagy részét, ha E63-on írok nekem van ugye fix 2,4coll terület visszaolvasni, mint most például. A kijelző nyomogatása szövegbevitelhez -szerintem- nem olyan jó mint valós billentyűzeten. Praktikus persze, mert most ez van, de később mi lesz?

(#660) YAS-dude válasza szetib (#659) üzenetére

YAS-dude
(fanatikus tag)

Pl azért jó a touch, mert nem kell navigombokkal lapozgatni az ikonok, menüpontok, lista tagok között, hanem oda bökhetsz az ujjaddal, ahova akarsz a képernyő területén. És ha felcsúszik a képernyőre a virtuális billentyűzet, még úgy is nagyobb hely marad, mint a mostani 2.4".

[ Szerkesztve ]

(#661) szige válasza szetib (#658) üzenetére

szige
(kvázi-tag)

Ja, bár a chat-en kívül a többiek már az előző verzióban is rajta voltak. Chat-et meg én tettem fel, nekem tetszik, néha hasznos, hogy bárhonnan tudom használni a gmail chat-et, ha kell.
Nokia emailt is használom, igaz, nem exchange-el, hanem gmail-lel azt is, megy a push is, nekem tökéletes. Most már nálam sincs gond a wifivel, csak a frissítés után szórakozott.

Ja igen, azt elfelejtettem, hogy touch kizárólag teljes, slider qwerty-vel. :) A virtuális billentyűzetet én is utálom.

[ Szerkesztve ]

(#662) Agyasima

Agyasima
(senior tag)

Keresztkérdés: régi SE K770-emben volt egy olyan pöpec szolgáltatás, hogy lehetett vele Bluetooth-on keresztül távirányítani a PC-t. Ezt valahogy meg lehet oldani egy E63-mal? Gondolom valamilyen programot kellene hozzá telepíteni, de a Google nem dobott értelmeset a keresésemre. Valakinek ötlete?

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...''

(#663) minolta5 válasza Agyasima (#662) üzenetére

minolta5
(őstag)

Azt hiszem nokia wireless presenter néven fut. Egyszerű java+pc szoftver. Bár én csak 6233 mon próbáltam.

NOKIA E6-00 Gyűjteményem! http://panasonictelefonok.5mp.eu

(#664) minolta5 válasza szetib (#658) üzenetére

minolta5
(őstag)

Gigatelben mindent kapsz hozzá!

(#665) jokerke86

jokerke86
(tag)

Itthon h legyen wireless netem az E63-masomhoz egy laptopra feltettem egy kis programot ami igy wireless routerkent mukodik. Mindennek oszt a rohadek netet, mas laptopoknak, iPhonenak, ami csak van, de az E63-masom olyan rohadt lassan csatlakozik hozza, hogy az valami szornyu. Be sem hozza az oldalakat es 10-bol 9x nem jon letre normalis kapcsolat, mindig csak "connecting". Amikor meg normalisan vmilyen wifi routertol kapom a netet, olyankor nincs gond. Most a telefonnal vagy a laptoppal vagy a programmal vag mivel lehet a gond? Jo volna ezt valahogyan kikuszobolnom. Valakinek otlet vagy volt-e hasonlo helyzetben?

(#666) minolta5 válasza jokerke86 (#665) üzenetére

minolta5
(őstag)

A telefonnak biztos nem, jó erős a wifi antennája. Bár azon is többször javítottak, de nekem az elején se volt gondom vele.

(#667) szetib válasza jokerke86 (#665) üzenetére

szetib
(lelkes újonc)

Nem tudsz a programon vmit állitani? Ha mindenkinek adja szépen a jelet, akkor miért kivételezne az E63? Vagy esetleg másik hasonló program? Ha van olyan?

(#668) jokerke86 válasza szetib (#667) üzenetére

jokerke86
(tag)

A program nemigazan allitgahtato, egy masik nokiaval is probalkoztunk egyszer, az egy E75-os volt ha jol emlexem, annal sem remekelt a wifis net, kb mint az enyemnel. A program neve connectify, mast nem kaptam windows 7 ala sajnos pedig kiprobalnam ha van.

(#669) Norbi89 válasza minolta5 (#666) üzenetére

Norbi89
(senior tag)

Jaja jó erős a wifi

► norbest

(#670) jokerke86 válasza minolta5 (#599) üzenetére

jokerke86
(tag)

Leszedtem egy google maps klienset az E63-masomra, de mindig letolti az aktualis terkepet, amire szuksege van. Nem tudjatok, hogy honnan lehetne letolteni a terkepeket, hogy memoriakartyarol hasznalja es ne wifi-n vagy mobilneten keresztul szedje? En csak a terkepet hasznalom, mert ugye GPS vevo a telefonban nincs, de a terkep az kurvajo, az OVI Maps emellett egy vicc. Ha erre nem tudtok megoldast, akkor van valami mas terkepsoft, ami reszletes, jo minosegu es fel lehetne tenni a telefonra? pl valanmi iGO v TomTom szeru cucc ...

(#671) minolta5 válasza jokerke86 (#670) üzenetére

minolta5
(őstag)

Itt nézz körül.
http://upfone.hu/

(#672) szige válasza jokerke86 (#670) üzenetére

szige
(kvázi-tag)

Sorry, google maps netes alapú, nem tudod letölteni.
Ide kapcsolódik, hogy a szoftverfrissítés után nem akar működni a Nokia Maps. Állítólag tudnak a hibáról és dolgoznak rajta, addig azonban csak a support oldalon leírt trükközéssel lehet használni.

(#673) jokerke86 válasza szige (#672) üzenetére

jokerke86
(tag)

nekem nem azzal van a problemam, h soft frissites utan nem fog mukodni, hanem azzal h maga a terkep szar, egesz romania 10 mega, a szulovarosom ami 38000 lelket szamol epp h csak meg van emlitve, de a 400k lakosu kolozsvaron sincs meg csak a nehany nagyobb utca es par mellekut szarul abrazolva. Magyarorszag 60 mega pedig fele akkora, mint romania, de meg ott is vannak hianyossagok jocskan. Nekem az kell h a terkep legyen teljes es legyen minden rajta, ezert tetszett a google maps, de valami iGO v TomTom szeru is jo lenne. a terkep kell neke, ha vhogy menne, de csak iPhonera, win mobile-ra meg androidra lattam, mintha a symbian lenne a fekete barany.

(#674) Folee

Folee
(újonc)

Egy kis segítséget kérnék, ha valaki még olvassa a topikot.
E63 magyar product code kellene nekem.
Akinek magyar billentyűzetes a telefonja, szeretném megkérni, hogy az akksi alatti fehér címkén szereplő CODE-ot írja be ide.
Előre is köszi!

(#675) minolta5 válasza Folee (#674) üzenetére

minolta5
(őstag)

Mihez kell?

(#676) atomchicken válasza Folee (#674) üzenetére

atomchicken
(kvázi-tag)

Hello!

Magyar független szoftver PC-je: 0568869

v500 megy rá!

(#677) minolta5 válasza atomchicken (#676) üzenetére

minolta5
(őstag)

Akkor te már használod a v500at? Milyen?

(#678) Folee válasza minolta5 (#675) üzenetére

Folee
(újonc)

Magyarosításhoz. :)

(#679) Folee válasza atomchicken (#676) üzenetére

Folee
(újonc)

Köszi! Közben megtaláltam máshol. Most már magyar nyelv is van az eszközön. :)
Már csak magyar billentyűzetet kell szereznem, mert a karaktereket jól megkeverte a magyar product code.

(#680) pdw

pdw
(lelkes újonc)

Amugy mi a kulonbseg a v400 (amit a nokia.com-on irnak) es a v500, amit 5 perce raktam fel kozott? :)

(#681) chinymie

chinymie
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Ugyanazon az áron tudnék nokia e63-ast vagy blackberry 8520-ast venni. Tudnátok tanácsot adni, hogy melyik lehet jobb?
Köszönöm...

(#682) jokerke86 válasza chinymie (#681) üzenetére

jokerke86
(tag)

Egy Nokia E63 forumon kerded, hogy az E63 vagy a Blackberry 8520 a jobb? :D Nem gondolod, hogy az emberek kicsit elfogultak lehetnek, es inkabb az egyik iranyba hajlanak? En nem gondolom, h elfogultak lennenek, de elarulom, hogy az E63 a jobb :D

(#683) chinymie válasza jokerke86 (#682) üzenetére

chinymie
(lelkes újonc)

De természetesen gondolom, hogy elfogultak az emberek... :D Csak bizonytalankodom, és szerettem volna nagyon meggyőző érveket hallani vmelyik mellett... Természetesen azt is sejtem, h ezen a fórumon melyik mellett hallhatok ilyeneket... :)
Szóval miért jobb az e63? :):)

(#684) minolta5 válasza chinymie (#683) üzenetére

minolta5
(őstag)

Pl at e63 mon van magyar a billentyűzet, ami egy qwerty mobilnál lényeges, és van benne fm rádió, 3,5 jack és zseblámpa funkció. A westend media marktban most 50000ft-ért hajítják utánad! Persze egyből nokia szerviz sw 500 fel!

[ Szerkesztve ]

(#685) jokerke86

jokerke86
(tag)

Az E63 jo es kesz, eddigi legjobb telefonom. Igaz a tobbi szemet volt :D Na de komolyra forditva a szot kb mindent tud amire szukseged van es meg olyanokat is amire nincs. Az E71 kisoccse, ki vannak belole szedve a felesleges dolgok, GPS 1x kellett volna eddig mindenaron, akkor ott volt a mobilnet es a google maps. Blacberrym nem volt es eddig csak nehany jart a kezemre, de akkor is csak rovid idore. Az E63 akkuja nagyon fasza, annal jobbat, izmosabbat nem hiszem, hogy valamelyik gyarto is adna a telefonjaval. A telom nagyon strapabiro, volt leejtve meg se kottyant neki es meg azt is kibirta, amikor odaadtam a 3 eves unokaocsemnek. A kijelzoje mindenfele fenyviszonyban nagyon szepen latszik, a gombok tapintasa pedig gumiszeru, nagyon kellemes es a meretei is megfeleloek. A Balckberrynek a billentyuzete eleg kopogos muanyagnak tunik. Szamomra fontos a gombok tapintasa, ilyen szempontbol az E63 nalam veri az E72-t is. Kezdesnek ennyi, mert mar igy is regenyt irtam, de ha van konkret kerdes akkor arra tudok valaszolni.

Minolta5, ha mar szobahoztad az 500-as softot, akkor meg tudod mondani h mivel jobb a 400-asnal? Nekem 2 napja jott meg az email h tehetek uj softot legalisan a telomra, mert kartyafuggo es ilyenkor lassabban mennek a dolgok. Gyorsan meg is lestem, hogy milyent, hat a 400-ast. Mondjuk 110-esrol igy is jol esett a valtas. Eddig annyi kulonbseget vettem eszre, hogy lezart billentyuzettel ha hosszan nyomom a Space billentyut, akkor nem kapcsolja fel a lampat ugy mint eddig.

(#686) minolta5 válasza jokerke86 (#685) üzenetére

minolta5
(őstag)

Nem tudom milyen az 500 még nem rakattam fel. Amiket írtál az e63ról azt mind alá tudom támasztani, másfél év használat után. De felkapcsolja csak akkor nem ha beszéltél rajta, a következő lezárásig nem engedi.

[ Szerkesztve ]

(#687) chinymie válasza jokerke86 (#685) üzenetére

chinymie
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ! :)

(#688) Bocaa

Bocaa
(senior tag)
LOGOUT blog

Megéri még mostis E63-at venni?
Szerintem ár-érték bajnok. Qwerty,wifi,symbian :C
Facebookozni próbáltatok rajta?
Vagy vmi msn-programot esetleg mert ezekmiatt is kellene a teló ,h "kényelmesen" tudjak msn-ezni róla meg e-mailt írni. A másik amit kinéztem az 5630 olyan volt már előtte azis jó de sima billentyűzet miatt az e63 szimpatikusabb :U

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em " by my friend taki

(#689) minolta5 válasza Bocaa (#688) üzenetére

minolta5
(őstag)

Megéri westend média 50000ft

(#690) Karma válasza Bocaa (#688) üzenetére

LOGOUT blog

MSN-re én Nimbuzzt használok az E75-ön.
Nagyon fainul megy, és megbízható.

Break Driven Development

(#691) Bocaa válasza minolta5 (#689) üzenetére

Bocaa
(senior tag)
LOGOUT blog

noname gsm-eknél van olcsóban is :DDD

(#692) Lejszi

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Tudnátok nekem ebben segíteni?

[link]

:R

Elado NOKIA E63 es egy JVC POCKET CAMCORDER

(#693) minolta5 válasza Bocaa (#691) üzenetére

minolta5
(őstag)

Ige külföldről behozott, függetlenített szemét. Nem magyar gyári garanciával. Olyat ne vegyél pár ezer forinttal olcsóbb legyen. Gond lehet az sw frissítésnél, már pedig egy simbianos tellónál kötelező.

(#694) minolta5 válasza Lejszi (#692) üzenetére

minolta5
(őstag)

Na ezt nem tudom. Nekem van rajta skype.

(#695) Bocaa válasza minolta5 (#693) üzenetére

Bocaa
(senior tag)
LOGOUT blog

50ezrem nincs mobilra :U

(#696) YAS-dude válasza Bocaa (#691) üzenetére

YAS-dude
(fanatikus tag)

A noname gsm-es szürkeimport sajátgaris verziókat nem javasolnám, akkor inkább használtan egy "tiszta" E71, olcsóbban több.

(#697) minolta5 válasza Bocaa (#695) üzenetére

minolta5
(őstag)

Akkor nokia c3 ugyanez csak nem symbianos.

(#698) minolta5 válasza YAS-dude (#696) üzenetére

minolta5
(őstag)

Ja csak használtan nem tudhatja pláne honnét van ill az akku állapota is kérdéses.

(#699) szige válasza Lejszi (#692) üzenetére

szige
(kvázi-tag)

Szia.
Az E63-on alapból nincs skype, de akár az OVI store-ból, akár a skype weboldaláról le lehet szedni ingyen. Persze internetkapcsolat kell hozzá, de wifi is jó.
Arra figyelj még, hogy néhány szolgáltató tíltja a VOIP-ot a hálózatán, vagy csak speciális csomagoknál engedélyezi. Ennek érdemes utánanézni.

(#700) Lejszi válasza szige (#699) üzenetére

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

de az nem lehet hogy mivel a szolgaltato a "THREE", ezert ugy konfigoljak fel a telot hogy bele helyeznek egy "Skype" menupontot?
Mint a vodafonnal a "Vodafone LIVE" menu

Elado NOKIA E63 es egy JVC POCKET CAMCORDER

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.