Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) Lirion válasza Ricardo (#47) üzenetére

Lirion
(őstag)

Úgy legyen, de ezt is csak az idő igazolhatja.

Egyébként azt vettem észre, hogy a tesztekből hiányzik olyan rész, ami a hangminőségről szól. Mármint amikor telefonál az ember. Nekem pl. nokiákkal ezen a téren rosszak a tapasztalataim, mindegyikben alig hallottam vmit, amit a másik fél mondott, hiába volt fullon a hangerő.

(#52) 64b0r válasza androcles (#29) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

Ha feltételezzük, hogy ez a telefon üzleti rétegnek szól (és miért ne tételeznénk, hiszen tényleg :D ) akkor egy rövid eszmefuttatásra invitálnálak:
Kisebb vállalat (kb 30-40 fős, takarítókat stb nem számolva) vezetőjeként el kell döntened, hogy milyen készüléket adsz az alkalmazottaidnak, amivel tudják szinkronizálni az irodai munkájukat, és esetleg blackberry-ként is futhatnak, stb. Ha megnézzük az e71 árát, és összevetjük az e63-éval, akkor kijön egy kb. 600-800e forintnyi differencia a kettő között.
Így már azért mégse mondanám, hogy akinek van pénze az egyikre, annak van pénze a másikra is. :N
Megjegyzem, sose volt cégem, nem ismerem a céges mobilok vásárlásának menetét, csak saját kútfőből merítettem :B

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#53) <NewL>

<NewL>
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a múltkor megnyomogattam a MM-ba,csak a kiváncsiság miatt. Elővettem az E71-em,hasonlitgattam,félek kimondani,de egy pár sor aktiv jegyzet után,nekem kényelmesebbnek tüntek a gombok és az egész billentyűzet is.
+ = tökéletesen müködött rajta.
A szine undoritó számomra,viszont a hátlapon nem izzadt annyira a tenyerem mint az E71 fém hátlapján egy sokperces wifizés után.
Ettől függetlenül nincs azaz isten ,hogy megvenném a mostani után.
Jó árban adják. Szerintem szeretni fogják az emberek.
hogy mi a neve az meg melyik szériába rakta a telefont,nem nagyon érdekel. Mindig lesznek selejtes példányok a kategóriákban.:D

There's an app for that

(#54) Saint_ válasza 64b0r (#52) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

na igen. ha kapnék céges telefont, leszarnám milyen. de ha magamnak veszem, akkor nem sokkal többért a jobbat veszem meg.

#53: Mindig lesznek selejtes példányok a kategóriákban :DD

[ Szerkesztve ]

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#55) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Még egy dolog van, amit nem értek. Már régebb óta piszkálja a csőröm, de most valamennyire témába vág: Miért nincs az olcsó(bb) telefonok között qwerty-s? Úgy értem a gyors szövegbevitel nem csak az üzleti réteg elvárása, hanem a fiataloké is, akik telefonos kommunikációjuk 90%-át sms-ben végzik. Nekik miért nem lehet qwerty? Szóval ez a telefon, ha még olcsóbb lenne, az sms-gézák között is hódíthatna.

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#56) Jadro válasza <NewL> (#53) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Igen, egy hangyányit kényelmesebb nyomogatni mivel szélesebb a telefon. Ez a minimális különbség ennyit dob még a gombsoron. Pedig az E71-é sem rossz.

Saint_: Ezt a különbséget ami árban a két készülék közt van nem nevezném csekélynek. Nézd meg százalékban! :) Ráadásul ahogy már írták is E71-nek ez már nem a kezdőára, az E63-nak meg igen. Nőni fog a rés.

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#57) Saint_ válasza Jadro (#56) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

igen. ujabb ok, amiért lehetne 6xxx ;]

(#58) androcles válasza Kalandor (#35) üzenetére

androcles
(tag)

Engem a "majdnem" dolgok soha nem tettek produktívabbá, boldogabbá pedig főleg nem. Más persze lehet, h. máshogy gondolja, de én úgy vagyok vele, h. inkább spórolok egy kiváló dologra, mintsem beérjem a közepszerűvel.
A cégek üzleti és humán-erőforrás politikáját nem ismerem, de a személyes véleményem az, h. a gondolkodásmódjukban középszerű cégek adnak középszerű telefont a dolgozóiknak, ha az adott típusból + 20 ezerért van jobb. A nagymenők (vagy akik annak akarnak látszani) pedig egyébként is a jobbat használják. Az a cég, amely pedig +20 ezret sajnál a dolgozóira, szerintem mindegy milyen telefont ad. Ez egy "okostelefon" de az előd okosabb. Szerintem meg ez a különbség!

[ Szerkesztve ]

"Nagyon soká tart, míg az ember rájön, hogy nem értett meg semmit..."

(#59) Bog válasza Coyote2000 (#42) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

+/= gombok felcserélsét az E71 legújabb szoftvere már orvosolja. a Duplabetűs keresést nem

Veletech2012 - a magyar szakmai expo - www.veletech.hu

(#60) Jadro válasza androcles (#58) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Inkább úgy kellene tekinteni rá hogy egy másik ág az E71 mellett. Az E71 utódja még nem tudni mi lesz. Abban igazat adok, hogy egy magára adó cég a vezetőinek ne egy műanyag telefont adjon ha annak kinézetben megvan a szebb, üzletiesebb változata.

Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 CyanogenMod 9 - Nightly build

(#61) plus44

plus44
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó teszt grat.!!

Mindig is tetszett az E71 és most ez is nagyon bejön, bár az E71-nél nekem a borítás volt ami megfogott azt azért elviseltem volna itt is. De ettől eltekintve egy nagyon korrekt kis gép és sok-sok ember számára lehet ideális választás!

Egy tucat bontatlan CD, Clingo Game Wheel, Iphone bőr tokok és egy HP Probook 4520s eladó!

(#62) fateless válasza androcles (#58) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Több ráfordítással az E71-nél is lehet jobb készüléket vásárolni (sőt kevesebbért is), szóval ez nem elég indok, csak szubjektív.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#63) Napfénysüti válasza Jadro (#60) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetértek. Az E63 szerintem is inkább egy mellékág,de így hogy butább biztos nem nevezhető E71 utódnak. Inkább a Nokia használta ki hogy sikeres az E71, de nem mindenki engedheti meg magának így a válság közepén és ezért piacra dobta az olcsóbb de butább változatot. Hátha ezt még jobban kapkodják majd :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#64) Dare2Live válasza 64b0r (#55) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még egy dolog van, amit nem értek. Már régebb óta piszkálja a csőröm, de most valamennyire témába vág: Miért nincs az olcsó(bb) telefonok között qwerty-s? Úgy értem a gyors szövegbevitel nem csak az üzleti réteg elvárása, hanem a fiataloké is, akik telefonos kommunikációjuk 90%-át sms-ben végzik. Nekik miért nem lehet qwerty?

ez az a telefon.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#65) Szabeszka

Szabeszka
(fanatikus tag)

Sztem ez egy teljesen korrekt teló, csak előtte ne legyen a kezedben/tulajdonodban egy E71, mert azért ahhoz jóval képest kevesebbet tud és azért az anyagminőség is teljesen más. (Anyagminségre kíváncsi vagyok - esetleg pár napos tapasztalat?)
Saint-tel egyetértek, oké hogy business phone meg qwerty meg minden, de eddig az E telefonok tényleg az iszonyatosan jó minőségükről voltak híresek és azért kár ezt a Eseriest így "elrontani". Nehogy úgy járjanak a Nokiáék, mint a SonyEricsson a Walkman emblémával, mert akkor már ennek a seriesnek sem lesz semmi igazi különlegessége.
Ez a kategória ennyibe kerül, ezeket a dolgokat tudja, ami nem üti meg ezt a mércét, annak legyen más neve.
Egyébként biztos beveszi vmelyik szolgáltató a kínálatba és akkor tuti jó áron meg lehet venni.

On the road again

(#66) 64b0r válasza Dare2Live (#64) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

ez az a telefon.
Igen, erre gondoltam én is, bocs, ha ez nem jött át teljesen. Egyébként egy egyszerű qwerty-s telefonért a 60k még mindig sok szvsz. :R

MOD: Most ugrott be, hogy volt már egy sms-ezős nokia még a 3310-es korában. Az a rondaság, aminek középen volt a képernyője, és kétoldalt a qwerty. Na, azóta sem volt olyan, ez a piaci rés azóta is betömetlen...

[ Szerkesztve ]

(#67) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem nem volt még a kezemben ez a telefon, de nehezen hiszem el, hogy olyan rossz lenne a minősége, hogy lerontsa vele az E sorozat nimbuszát. Illetve a "megalapozó" E50/E60 sem voltak fémből, mégis jó a minőségük.

(#68) 64b0r válasza fateless (#67) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

Bocsi, de nekem e50-em van, itt a kezemben, és meg kell mondjam, eléggé fémből van... :D
Az e60-t nem tudom, de az e50-nel kapcsolatban tévedni teccik :D :R

(#69) Saint_ válasza fateless (#67) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

az e65 se volt fém, mégis viszonylag jo minöségü. most ez a trendet állitották fel saját maguk, de betesznek egy "nem odailllőt".

(#68) 64b0r: az E50-be hol van fém? járt már a kezemben, de nem emlékszem.

[ Szerkesztve ]

(#70) Szabeszka válasza fateless (#67) üzenetére

Szabeszka
(fanatikus tag)

Ne haragudj, hogy ezt mondom de a E50 biztos, hogy fémből volt. Elképzelhető, hogy az elején voltak benne műanyag betétek, de a hátulja, alja és teteje 100%, hogy fém.
Az E60-nak pedig alumínium volt az eleje.
Bocs.

On the road again

(#71) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OK :R

(#72) 64b0r válasza Saint_ (#69) üzenetére

64b0r
(fanatikus tag)

Az előlap a kijelző körül és a billentyűzet alatti részen, és a hátlap leszedhető része. (még több fém is van rajta, mint az utódján ;] )

(#73) Saint_ válasza 64b0r (#72) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

oké,köszi

(#74) Algieba válasza hirdeto (#28) üzenetére

Algieba
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem E61-esem volt, és annak az akkufedlapja fém, de sose melegedett.
Engem egy zavar, hogy a nagy kijelzőn gyönyörűen meglátszik az ember fülének izzadt lenyomata egy hosszabb beszélgetés után. Lehet törölgetni... Jobb az ilyen kommunikátorokat fülessel használni, ezért üdvözítő a 3,5 jack. Az átalakító elég gyenge, mert egyszer akadt fenn a kilincsen és egyből elszakadt benne valami és már nem is működött. A gyári fülesek zöme pedig gyenge, egy volt jó, a HS-23, az aztán hangosan szól!
Tényleg pozitív csalódás élőben az E63, csak nekem túl erős a színe. Jobb szeretem az ezüstszürke kütyüket. :)
Egyelőre nem cserélem le az E60-ast.

Közben az asztalon itt ücsörög egy hibás E61 is.
Áh, nem, nem szeretem az E szériát. Kizárt, hogy idén veszek még egy modellt a családból... ;]

Szerk.: Az E61-nek az akkufedlapja fém, többi műanyag, az E50 előlapja és akkufedlapja fém, az E51 is zömében fém, csak a gombok készültek műanyagból. Az E60 előlapján a keret alumínium a többi műanyag.
Szerintem, az E50 és E51 esetében a fém és műanyag aránya ideális. Igaz, egy tiszta fémházas telefon nagyon cool. :)

[ Szerkesztve ]

http://gombaklub.blogspot.com/ <= Hogy tudd, mennyit érnek a természet különcei, pl.: gombák nélkül nem lenne söröd.

(#75) fateless válasza 64b0r (#66) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan nem olyan, mint amire te utaltál, tehát nem egy egyszerűbb qwerty-s készülék, de pl a HTC S620 lehet sms-ező készülék. Régebbi modell, de ez nem von le semmit az értékéből. Ugyanilyen az Asus M530w, a Moto Q9 és társaik.

Persze ezek nem kerülnek be a szolgáltatók kínálatába 20-25k-s áron...

(#76) Fancy-boy

Fancy-boy
(senior tag)

Szerintem inkább egy e61i.

Kedvezőbb ár
Jobb anyaghasználat
Több tartozék

(#77) Saint_ válasza Fancy-boy (#76) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

inkább e63... gyorsabb, ujabb, stb

(#78) hkari

hkari
(senior tag)

Ezt a vaku bekapcsolós dolgot átlehet valahogy "rakni" E71-re? Jólenne

WP7 XBOX Live: ahorvathkaroly

(#79) footy

footy
(senior tag)

Melyik mobilszolgáltatónál várható a készülék? T-éknél?

Liter

(#80) Zsolto válasza Fancy-boy (#76) üzenetére

Zsolto
(senior tag)

Nekem E61i van, nem rossz, nem rossz, de:
Túl széles, a billentyűzárat egy kézzel ki-be kapcsolni kész istenkísértés (nincs nagy kezem).
A gombjait nem szeretem, nem kattannak, csak baromira meg kell nyomni őket, viszont sose tudod, hogy eléggé megnyomtad-e már. A TyTn-em és pl. Az E71/E63 ebből a szembontból sokkal jobb volt.
De a fő baj az E61i-vel, hogy csigalassú. Ezen nincs mit szépíteni, utálom benne. Előtte 6120C-m és 6290-em volt, ég és föld.

Szóval alig várom, hogy én is lecserélhessem az E61i-t. Mondjuk az E71 annyival, de annyival elegánsabb, hogy szinte már megéri az ártöbbletet. Ezt az E63-at pirosban tapogattam a MM-ban, vérgáz a színe és az anyaga. Abban reménykedem, hogy kékben nem ilyen feltűnő a műanyagsága és a színe is elfogadhatóbb.

Nix buhera, a fő, hogy mennyen! Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu

(#81) okib4100

okib4100
(fanatikus tag)

Mondjuk én egy dolgot felvetnék, bár soha nem foglalkoztam cégek mobiljainak beszerzésével: ha valamilyen egyedi céges, flottás környezet van, ahol nagyobb mennyiséget szereznek be adott készülékből, akár szolgáltatón keresztül, akár más csatornákon, felteszem az itt látható árnál is kedvezőbb összegre jön ki, manapság pedig mindenhol igyekeznek faragni (2007-ben dolgoztam utoljára nagyvállalatnál, és adott helyen az IT-költségcsökkentés volt mindig a vesszőparipa)

Szvsz a SE Walkman széria esetével ellentétben ez még épp beleillik az E-series világába, bár minőségérzetben tény, h elmarad tőle. Executive célra meg úgyse ilyet fognak venni.

Az ilyen "nehogy a gatyánkba csináljunk, h 150.000 helyett 60.000, stb." jellegű retorikát meg szvsz tartsuk meg a napló és hasonló műsoroknak, vagy a fél okostelefonok és pda/gps részlegbe be lehetne írni.

2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

(#82) pp88

pp88
(kvázi-tag)

Arra én is kíváncsi lennék hogy hogyan lehetne a zseblámpa funkciót az E71-en is használni

(#83) Szabeszka

Szabeszka
(fanatikus tag)

S60 Spot On - elvileg ez működik. Nokiaprogamokon fenn van.

On the road again

(#84) Szabeszka

Szabeszka
(fanatikus tag)

Nokia E71 topicban van róla info.
Bocs a szerkesztés nélkülözésért, rosszalkodik a netem

[ Szerkesztve ]

On the road again

(#85) Fancy-boy válasza Saint_ (#77) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Azért mert újabb? Hülyeséget ne mondjál :DDD
Hiába újabb ha gagyibb házban van.

Vagy te ha lenne Pl. egy régi s osztályod, kijön az újabb, erősebb motorokkal
de megbízhatatlanabb +kevesebb anyag is lenne benne te lecserélnéd a régit egy újra?

De az E71 tényleg rendben van de ez... már a színe is egy vicc sztem.

[ Szerkesztve ]

(#86) Saint_ válasza Fancy-boy (#85) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

erösebb hardver, ujabb oprendszer... ebben mi hülyeség?
az S-Klasse meg nem jo példa.

mod: ettöl függetlenül az e61i jobban tetszik

[ Szerkesztve ]

(#87) Fancy-boy válasza Zsolto (#80) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Szerintem vegyél e71 et megéri azt az ártöbbletet. :R

(#88) Fancy-boy válasza Saint_ (#86) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Ennyit írtál: újabb, gyorsabb

Ezt kellett volna rögtön írni: erösebb hardver, ujabb oprendszer.

De ha te inkább szorongatsz egy gagyi házba belepréselt csúnya színű telefont csak azért mert újabb a rendszer meg gyorsabb... hát te tudod. :C

Ennyi erővel minden évben le lehetne cserélni a telefont.
Mindig jobb és gyorsabb lesz a rendszer. :))

[ Szerkesztve ]

(#89) Saint_ válasza Fancy-boy (#88) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

E71et szorongatok :B

(#90) Fancy-boy válasza Saint_ (#89) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Az mind1 hogy most mit szorongatsz, de a hozzászólásodból ez derül ki hogy te előnybe helyezed a gyorsaságot, az erősebb hardvert mint a minőséget.
Persze ez nem baj és gratulálok az E71 hez jól választottál :))

[ Szerkesztve ]

(#91) Saint_ válasza Fancy-boy (#90) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

e61 vs e63 esetében én az e63at választanám. fontos a gyorsaság nekem... ugye azért barátok maradunk? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#92) Fancy-boy válasza Saint_ (#91) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Ez csak egy szimpla társalgás nem harc.
Aki szereti a symbiant és a nokiát rossz ember nem lehet :DDD

(#93) Mamuska válasza Fancy-boy (#90) üzenetére

Mamuska
(senior tag)

Az e61i az már tényleg elég lassú, én is inkább a sokkal gyorsabb és újabb e63-at venném.

Nyírzsíj Csuá

(#94) Fancy-boy válasza Mamuska (#93) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Úgy látom itt az embereknek nagyon kevés az idejük.
Mondjuk megértem, a mai világban mindenki rohan és fontos a gyorsaság :))
Majd az E71 utódjánál ugyanezt eljátszhatjuk :D :D :D (akkor majd az E71 et védem meg) :C

(#95) Fancy-boy válasza Mamuska (#93) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

De remélem azért nem indítottam el egy szavazást :P

(#96) Mamuska válasza Fancy-boy (#95) üzenetére

Mamuska
(senior tag)

Dehogynem, és csúnyán bebuktad. :D Nekem meg Saint barátomnak már jössz egy rekesz sörrel.

Nyírzsíj Csuá

(#97) Saint_ válasza Fancy-boy (#94) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

e71 már elég gyors :P

(#96) Mamuska: ;] ;]

[ Szerkesztve ]

(#98) Fancy-boy válasza Mamuska (#96) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Most kiderült hogy ismeritek egymást, akkor naná hogy ugyanazt mondod amit ő állít :)) Így nem ér :DDD

(#99) Fancy-boy válasza Saint_ (#97) üzenetére

Fancy-boy
(senior tag)

Az utódja úgyis gyorsabb lesz, meg biztos már olyanokat is tudni fog hogy nyált csorgatva lefogod cserélni. :DDD Majd kíváncsi leszek....
Na jó éjszakát mindenkinek :))

[ Szerkesztve ]

(#100) Saint_ válasza Fancy-boy (#98) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

sajnos nem, bár eddig olybá' tűnt, sokszor egy véleményen vagyunk ;] :P

(#99) Fancy-boy: aaaz biztos, ha lesz rá heller. vmi N97 jellegüt várok,csak vékonyabb fém kivitelben, meg jo árban ;] a kamera nem érdekel,az lehet gyengébb :DD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.