Az az igazság, hogy nagyon jó cucc, az 5800-hoz nagyon is preferáltam, de most, a C6-ról ismét letöröltem. Az 5800 használatánál is azt fűztem hozzá, királyság program, de már-már a bőség zavara.
A C6 esetében az szólt mellette, hogy onnan használva gyorsabban nyitotta meg az egyes menüpontokat a főmenüben. Letöröltem, most ismét azt tapasztalom, mondjuk az alkalmazások mappára rábökve egy picit gondolkozik, mire megnyitja. Ha túl gyors vagyok, és ebben a kis szünetben még egyet rápöttyentek, akkor megnyitja az alkalmazásokat, majd utána azt az alkalmazást, amire tképpen ráklikkeltem a második tapicskával.
Ami ellene szól: - legalábbis nálam - a menü gomb megnyomásával cseszik belépni a főmenübe. Ugyanakkor a C6-nál már tényleg a bőség zavara... Az alap készenlétin ugyanis kint van nyolc alkalmazás gyorsindítása, ebből egy a smart settings vagy start menü;kint van a papyrus naptár, a zene és a wlan keresés. Ezen kívül az órára klikkelve megnyílik az óra, mellette a dátumra tapintva a naptár (havi) - ez a naptári bejegyzések sávból napi nézetben nyílik - föléje tapintva megnyílik az óra/kapcsolatok menü, a dátum alatt megnyitható az üzemmód. Én mindig felrakom a handy taskmant is: hosszabb menügomb nyomásra futó alkalmazások + memória állapota, innen jobbra klikk kedvencek + memória.
A menüjét átszabtam a saját logikámra: az E66-ból koppintva én mindig csinálok egy "kommunikáció" tasakot, amibe a hívásnaplón kjvül minden kapcsolattartáshoz fűzhető dolgot - névjegyzék, üzenetek, blacklist, e-mail, totall forwarder, reminder - beleszórok. Külön mappát szoktam csinálni az "irodának" és külön a "szervezőnek", előbbibe quickoffice, pdf, adobe, számológép(ek), átváltó, best és handy converter, file kezelő, handy safe pro és smart galery kerül; utóbbiba naptárak, időjárás előrejelzők, best birthday, handy clock és handy alarm pro került.
Így aztán lemondtam róla, hogy a kényelmet még tovább bonyolítsam, bár a SPB Mobile Shell zseniális program.
[ Szerkesztve ]
Oh Lord, please don't let me be misunderstood