Szerintem érdekes elgondolás, és a miniatűrizációt is figyelembe véve van létjogosultsága. Kissé elvadult példa, de én pont a napokban futottam bele egy indukciós-zseblámpába, és meghökkentően egyszerű, de nagyon szellemes szerkezet volt.
Képzelj el egy normál, 2 AA elemmel működő elemlámpát, kb akkora volt. A hasonlóság itt kb véget is ért a hagyományoshoz képest, ugyanis a nyelében szabadon csúszkált egy mágnes, ami körül volt egy tekercs. A zseblámpa fejében volt az izzó (na jó led, csak még nem áll rá a nyelvem) mögötte az elektronika, kondenzátor stb, és a legjobb: 2 db GOMBELEM! A gazdája azt mondta, hogy fél éve nem megvan, és még NEM MERÜLT LE.
A párhuzam gondolom érthető: ahogy a zseblámpának is van egy kényelmes kézbeillő mérete, úgy a telefon sem kicsinyíthető, viszont a beltartalom annál inkább. Úgyhogy igenis van jövője az ilyen fejlesztéseknek.
Csak gratulálni lehet a Nokiának ezért. Más kérdés persze, hogy mikor lesz ebből valóság.
On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.