Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#901) panam

panam
(újonc)

Üdv mindenkinek!
Kb. 3 hete vagyok tulaja egy ilyen gépnek, a T-nél vettem.
Nagyon tetszik, tudásban is pont megfelel... épp ezért vagyok kicsit elkenődve néhány apróság miatt.
1.) Amit kezdettől fogva észrevettem, hogy valami zörög a telefon belsejében. Kivettem az aksit, lefogtam a gombokat, és akkor is zörög valami apró fém a kamera és a kijelző között valahol a telefonban. Nem zavaró, csak észrevehető, ha egy kicsit megrázom a telefont.
2.) Aztán tegnapelőtt jött egy szoftveres gond. Feloldottam a billentyűzárat, de a kijelző fekete maradt. Valakit hívni akartam, így a zöld gombot is reflexből nyomtam... a sötét kijelző láttán meglepetésemben rögtön kétszer. :) Erre a sötét panelen megjelenik az üzenet, hogy "Hívásátirányítás aktív." tehát valakit tárcsázott a kicsike, de a kijelzőn még mindig csak a nagy feketeség volt. Gyorsan kinyomtam, nyomkodtam egy kicsit, de nem mutatott semmit, csak a sötétséget, meg a megfelelő gombnyomások után a felugró üzeneteket, hogy "Billentyűk lezárva/ feloldva" :F Aztán egy kikapcsolás után már minden rendben működött.
3.) Legutóbb pedig tegnap lepett meg a telefon... sms írás - tehát folyamatos gépelés - közben elaludt a gombok világítása. Az sms hátralévő részét vak gombsorral begépeltem, mert hál' Istennek a kijelző még világított... aztán bill.zár be - ki és már világítottak a gombok. :(

Valaki tapasztalt már hasonlókat?

[ Szerkesztve ]

ez is egy jó nap.

(#902) meroly válasza panam (#901) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Gondolom van akkor még rá garancia, vidd vissza és kérj egy szoftverfrissítést, meg nézesd meg hogy mi zörög benne, az tuti nem normális. A többi szoftveres hiba.

Nokia 3720c - the best ~~~~~~~~ http://meroly.c8.hu

(#903) panam válasza meroly (#902) üzenetére

panam
(újonc)

Jaja, az lesz, visszaviszem garanciába, csak a fenének sincs kedve ilyesmihez.
Ebbe belenyúltam. :(((
De legalább sok sorstársam nincs... ahogy olvasgatom a hsz-eket.

[ Szerkesztve ]

ez is egy jó nap.

(#904) csaba1203

csaba1203
(senior tag)

Én szintén tegnap vettem egyet és azon már a 10.10-es szoftver van gyárilag.Semmilyen problémát nem tapasztaltam pedig nyúztam vagy 2 órán keresztül.Sőt már vagy egy tucat témát és csengőhangot is töltöttem fel rá. Szóval idáig jók a benyomásaim.Előtte Motorola V3xx-em volt ami azért nem egy gagyi de minőségre ez sem rosszabb.

(#905) yoman1

yoman1
(lelkes újonc)

Néhány hete vásároltam én is egy 6303-at.
Minden ok vele, egyet kivéve: a kijelző felső részénél - főleg fehér háttérképnél látszik- foltos a kijelző, mintha nem lenne egyenletes a háttérvilágítás.
Visszavittem garanciába, mutatott egy másikat az eladó, annak is ugyanilyen volt a kijelzője így hát nem cserétettem ki...
Nektek is ilyen?

Nate, Snoop, Dre, Warren G. in da house

(#906) Kleroo

Kleroo
(PH! addikt)

Hali
Új,pannonos teló.
2 hiba is van:
1:isszonyat torzan szól a hangszóró
2:nagyon keveset bír az akksi.(2nap körül,nem nyomogatva)
Gari? vagy ilyen lenne.....

Focus Ghia 1.8 <3

(#907) meroly válasza Kleroo (#906) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Hangszórót nem tudom, de az akku az reális, mert
1. még új, be kell járatni
2. amúgy se fog sokat a nagy kijelző miatt, max 3 nap.
Ezek ilyenek sajnos, nálam az akku a legfontosabb, azért maradtam a 6230i-nél :K

(#908) Kleroo válasza meroly (#907) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Köszi :)

5-6 alkalommal már volt töltve. De ez akkoris nagyon kevés. Az ilyen telók mindig sokáig bírják .
Nagy kijelzője lenne?:D

Focus Ghia 1.8 <3

(#909) meroly válasza Kleroo (#908) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Viszonlag nagy és energiazabáló, igen.
Amúgy nem szokták sokáig. Ma úgy látszik a maximum erős használatttal a 2 nap.
Ebben kellene fejlődnie a telefonoknak, mert leragadtunk egy 10 évvel ezelőtti szinten.

(#910) oris válasza Kleroo (#906) üzenetére

oris
(kvázi-tag)

Torz volt az enyém is, elvittem a Nokia mintaboltba. Ott a pultos meghallgatta, azt mondta jó. Mondtam neki, hogy az elmúlt tizenegynéhány évben csak Nokiám volt, meg tudom ítélni, hogy mi a jó és mi a rossz, de ha ő erre képtelen, akkor hallgassa meg a másik (6300) telefonomat. Meghallgatta, majd szó nélkül átvette a 6303-at software-frissítésre. Azóta szépen szól.

"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai

(#911) Kleroo válasza oris (#910) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Torz hangszóró+Software update=megoldás? :F
Ez különös,de örülnék neki ha meg tudnám oldani szervíz nélkül :) (majd magam ápdételem

Focus Ghia 1.8 <3

(#912) oris válasza Kleroo (#911) üzenetére

oris
(kvázi-tag)

Hidd el, nekem megjavult. Használhatatlanul xar volt, azonnal visszavittem a Nokiához. Azóta a hangminőség remek lett.

(A szervizes azt mondta, hogy az a frissítés amit ők csinálnak nem ugyanaz, mint amit a Nokia Software update csinál.)

"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai

(#913) panam válasza Kleroo (#908) üzenetére

panam
(újonc)

Én próbálom úgy hosszabbítani az üzemidőt, hogy éjszakára kikapcsolom. Sok telefonálás mellett így viszi a 3 -4 napot. Volt, hogy este már pirosban volt a töltöttségjelző, de már nem tettem töltőre csak kikapcsoltam... reggelre összeszedte magát az aksi és még elketyegett egy egész napig mire kérte a kábelt.

ez is egy jó nap.

(#914) meroly válasza panam (#913) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Ez durva, de igaz, van úgy nálam is, hogy egy idő után visszajönnek a töltöttség-pálcikák, van hogy kettő is (6230i). Ebből is látszik a telefon mennyire nem képes felmérni az akku teljesítményét. Volt hogy a 6230i-ből kivettem a szerinte lemerült akkut, amivel már be se lehetett kapcsolni, átraktam párom 3110c-jébe és azzal még elindult, tehát magában az akkuban volt szufla.... :U

(#915) razsa válasza meroly (#914) üzenetére

razsa
(fanatikus tag)

Én pont azt gondolom, hogy direkt működik így..figyeli az igénybevételt és ahhoz visszonyít, ami sztem jó . Ha telefonálsz egy hosszút lemegy pirosra, tegyük fel..majd leteszed és ott hagyod..visszajönnek idővel a pálcikák..1 v 2..ez azt mutatja,h ha tovább telefonáltál volna akkor bizony hamar lemerült volna. De ahogy leraktad és ha úgy hagyod úgy még bírja ..szóval állapotjelző is talán egyben..egyébként meg az hogy másik telóban bírja, az azért lehet, mert máshogy van konfigurálva a teló sw je, beleszámít a kijelző mérete, áramfelvétele stb. azon kívül ugye ne felejtsük el,h ha kikapcsol a teló, akkor az akksiban még vmennyi szufla mindenképp van, ugyanis a Li akksikat nem engedi teljesen lemerülni egyik mobil sem, előbb kikapcsol biztonsági okok miatt..ha full lemerülne az akksi az hosszútávon rosszat tesz neki,de nem tudom pontosan mi az elektrotechnikai háttere ennek.

[ Szerkesztve ]

My konfig: AMDAthlonXP 2600+ ,2X1GB Kingston RAM, Gigabyte GA-7N400 Pro2 alaplap, Seagate 80GB, Samsung SyncMaster 913V 19'' TFT

(#916) meroly válasza razsa (#915) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Igazad lehet, de én inkább kisajtolnám a maximumot az akkuból, minthogy helyettem takarékoskodjon. Magába az akkuba van építve egy elektronika, hogy nem engedi teljesen lemerülni, tehát kárt nem tennék benne. De ízlések és pofonok.

(#917) yoman1

yoman1
(lelkes újonc)

#905?

(#918) Poli_Dell

Poli_Dell
(újonc)

Sziasztok!

Ma pont délben kaptam egy sms-t de a telefon szerint 1 órával korábban, 11kor érkezett! Ezt írja ki mielőtt megnézem és akkor is mikor az üzenet adatainál nézem! Ilyenkor valami rendszeridőt vesz figyelembe? Vodás vagyok!

Tudja valaki, hogy érhetném el, hogy pontos időt írjon ki az üzenetek érkezésekor? Kösz

(#919) domojko válasza yoman1 (#905) üzenetére

domojko
(tag)

Ha arra gondolsz hogy a felső sáv olyan mintha sötétített lenne, akkor az enyémen is olyan. Szerintem ez ilyen gyárilag de nem a világítás miatt hanem mert ilyen a szoftja.
Ha jobban megnézed alul is van ilyen sáv csak nem annyira feltünő.

GT-S5570i Galaxy Mini Eladó

(#920) domojko válasza Poli_Dell (#918) üzenetére

domojko
(tag)

Állítsd be az időzónát GMT+1-re és nyári időszámítás +1 óra, ezután állítsd be a pontos időt, így elvileg stimmelni fog.

(#922) Sanyabá válasza panam (#913) üzenetére

Sanyabá
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha éjszaka nem fontos hogy elérhető legyél ,érdemes kikapcsolni.Napokkal megnő az akksi kapacitása.Nekem igy 6-7 napot is bír. :K

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#923) meroly válasza domojko (#920) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

A legjobb ha automatikus dátum idő frissítésre van állítva, akkor bejelentkezéskor mindig lekéri a pontos időt.

Sanyabá: nem sokat telefonálhatsz ha 6-7 napig elmegy, átlagosnál erősebb használattal két nap után megadja magát sztem.

(#924) evone válasza meroly (#923) üzenetére

evone
(őstag)

Ezt a szolgaltatast en is nagyon szeretem, sajnos Vodafonenal nincsen ilyen. :(

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#925) yoman1 válasza domojko (#919) üzenetére

yoman1
(lelkes újonc)

Arra gondolok, hogy foltosnak tűnik, tényleg olyan mintha nem lenne egyenletes a háttérvilágítás: "hullámos a kép".
Megpróbálok egy fotót csinálni és felteszem estére, úgy egyértelműbb hogy mire is gondolok.

(#926) k850 válasza Sanyabá (#922) üzenetére

k850
(őstag)

Szia! :) A legtöbb telefonban most már alapból van hívásszűrés, nem kell kikapcsolni a készüléket, hogy nyugodtan pihenyél. Minden este fel lehet rakni töltőre, a profik azt mondják, hogy a lítiumos aksik jobban szeretik a gyakori töltést, mint amikor majdnem lemeríted csutkára. Számomra mindig meglepő, hogy vannak emberek akik azon versenyeznek , hogy kinek hány napig bírja a készüléke egy szusszal. Szerintem az a lényeg, hogy aktív használat mellett ( zene hallgatás, mobilnet, több órás telefonálás mellett is kibírjon 1-2 napot, úgy is majd este felrakjuk a töltőre. A fiókomban nekem is el van a készülékem egy hétig töltés nélkül. Amúgy egy-két nap! :R

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#927) yoman1

yoman1
(lelkes újonc)

Itt a kép.
Szóval az lenne a kérdésem hogy mindenkinek ilyen?

[ Szerkesztve ]

(#928) domojko válasza yoman1 (#927) üzenetére

domojko
(tag)

Nálam ez csak akkor látszódik ha fejre állítom a telót. Ha szemből nézem a kijelzőt akkor nem. A képen a ledes megvilágítás látható. A te készülékeden talán gyengébb lehet a világítás ezért feltünőbb. Bár nem tudom milyen pozícióban nézed ezt a jelenséget.

(#929) panam válasza yoman1 (#927) üzenetére

panam
(újonc)

Ha arra gondolsz, hogy vízszintesen a kijelző felső pereme három helyen mintha kicsit fényesebben világítana, akkor igen, az enyém is ilyen. Ha jól látom... mert nálam szinte alig észrevehető.

ez is egy jó nap.

(#930) yoman1 válasza panam (#929) üzenetére

yoman1
(lelkes újonc)

Igen, arra gondolok. Igazából nálam is csak fehér háttérnél látszik, egyéb esetben alig észrevehető. Csak ugye maximalista vagyok főleg ha telefonról van szó, ezért kicsit zavar...

(#931) meroly válasza yoman1 (#930) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Ez csak a led világítás lesz, sztem. Főleg ha mindenkinél ilyen, szóval nem hiba. :N

(#932) gyuri2008

gyuri2008
(fanatikus tag)

Üdv.
Megtudná mondani valaki,hogy a billentyűzeten a 6-os meg a 9 gomb között mi az a kis lyuk? :F
Köszi.

Privátra illik válaszolni:) Üdv Gyuri....HTC One x

(#933) meroly válasza gyuri2008 (#932) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

A mikrofon :)

(#934) gyuri2008

gyuri2008
(fanatikus tag)

Üdv.Szeretnék még valamit kérdezni 2 napja vettem a vodánl a telefont,és a memória kártyán vannak olyan fájlok amit nem tudok megnyitni pl,rajta van nokia pc siete azt irja ki,hogy ismeretlen fájl formátum. Van a kártyán egy cities könyvtár ahol szintén semmit nem tudok megnyitni ott is tele van fájlokkal,összesen 306 mega van a kártyán,gyárilag.
Mi a teendőm?
Köszi előre is a segítséget. :F :R

(#935) gyuri2008 válasza meroly (#933) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Köszi a választ.

(#936) meroly válasza gyuri2008 (#934) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Elképzelhető hogy rárakták a kártyára a pcsuite-ot, hogy számgépen tudd telepíteni. A cities meg szintén gépre telepítendő - majd onnan gondolom telefonra. Ez a nokia saját térképszoftvere asszem.

(#937) gyuri2008 válasza meroly (#936) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Még egyszer köszönöm a választ.
Ezek szerin azért nem adtak lemezt a csomaghoz.

(#938) meroly válasza gyuri2008 (#937) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Nincsmit. Spórolnak - jogosan ;)

(#939) gyuri2008 válasza meroly (#938) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Ehhez a telefonhoz nincs olyan program ami felveszi a beszélgetést?
Az e51 telefonomhoz pl,van a totál recál de az symbiános.

(#940) meroly válasza gyuri2008 (#939) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

S40-en alapból van. Beszélgetés közben opciók/rögzítés.

(#941) gyuri2008 válasza meroly (#940) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Igen azt tudom de ahhoz beszélgetés közben be kell lépni a menübe,ami elég körülményes főleg ha rövid a beszélgetés.
Ezek szerin nincs. :N

(#942) meroly válasza gyuri2008 (#941) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Ja értem, én másról nem tudok.

(#943) gyuri2008 válasza meroly (#942) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Esetleg tudsz erre a telefonra praktikus programokat? :R

(#944) meroly válasza gyuri2008 (#943) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Nem igazán szoktam programokat felrakni, meg ez a telefon fél napig volt csak nálam :B

(#945) gyuri2008 válasza meroly (#944) üzenetére

gyuri2008
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszokat :K

(#946) meroly válasza gyuri2008 (#945) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Nincsmit ;)

(#947) domojko válasza meroly (#936) üzenetére

domojko
(tag)

A cities mappa nem a gépre való térképszoftver, hanem a telefon térképprogramhoz tartozó térképeket és navigációs hangokat tartalmazza.

(#948) meroly válasza domojko (#947) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Bocs, igazad van.
A térkép stimmelt :B

Amúgy vélemény a telóról?
Most hogy van a plasti dip, lehet újra beruháznék rá. ;)
Milyen képeket csinál? Akku hogy bírja?

(#949) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

... A leglényegesebb változások közé tartozik, hogy a menüben szép animációkkal találkozhatunk ...

Nekem semmiféle animáció nincsen a menüben. :F

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#950) krissz74

krissz74
(újonc)

Üdv! Az lenne a kérdésem nekem vasárnap óta van egy t-mobilos fekete 6303-am na most az lenne baj vele hogy ha megrázom valami zörög szerintem az akku! Lehet vele valamit csinálni? Vagy bele kell törődni?

Nokia 6303 Black T-mobil - Nokia 6300

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.