Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) antalz

antalz
(újonc)

Sziasztok!

Hol érdemes ilyen telefont venni? Gyári független kellene.
Valaki ismeri a Partnerogsm-et?
Vélemény?

(#202) bleró válasza antalz (#201) üzenetére

bleró
(tag)

Szia.Igen én vettem már tőlük telefont.Nem volt semmi gond

(#203) katoca5

katoca5
(újonc)

Sziasztok!

1. Augusztus óta terveztem a telóvásárlást és némi hezitálás után :DD 4 napja megvettem a Nokia 6220 classicot a T-mobilnál. Eddig nagyon elégedett vagyok a telóval, csak az zavar hogy 2 nap után teljesen lemerül az aksi (teljes lemerítés és 12 órás töltés után). Na és most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni. Azt olvastam valahol - már nem tudom hol, nem találom -, hogy ha a 3G-t kikapcsolom, akkor nem eszik annyit a telefon. Ez tényleg igaz? Ha igen, akkor hol lehet kikapcsolni? (Már átböngésztem - szerintem - az egész telefont és sehol sem találom.) Segítsen nekem valaki, plíííííz!

2. Valószínűleg azért zavar a 2 napos lemerülés, mert már 5 éve nem vettem új telót (a régi kis Nokiámat nyúztam, ami ugye a nem túl nagy energiaigényű -bár színes - kijelzőt és egyéb dolgokat 1 hétig simán vitte 1 feltöltéssel). Na szóval ebből következőleg nagyon le vagyok maradva mindenféle újdonsággal kapcsolatba, bár rengeteg dolgot elolvasta itt a mobilarénán és egyéb portálokon. Abba kérem még a segítségeteket, hogy hol tudom megnézni, hogy milyen verziójú szoftver van a telómon?

Előre is köszi a válaszokat és bocs, ha hülyeségeket kérdeztem, világosítsatok fel. :R

Katóca

(#204) katoca5

katoca5
(újonc)

Most jött az isteni szikra és megtaláltam, hogy hol lehet a 3G-t kikapcsolni. :N

(#205) katoca5

katoca5
(újonc)

Már a szoftverfrissítést is elinditottam :)

Akkor már csak 1 kérdés: ha 4G-ás memóriakártyát szeretnék bele venni, az nem fogja lelassítani? Illetve csak Nokiásat lehet bele venni, vagy jó a SanDisk vagy Kingston is? (Egy kicsit böngészgettem és láttam, hogy a T-mobilnál majd 8 000 Ft ez a kártya, a vaterán meg pl. 2 800-ért is meg lehet venni pepitába ugyanazt a nokia memóriakártyát. Szerintetek?)

(#206) Pajoz válasza katoca5 (#203) üzenetére

Pajoz
(senior tag)

Nem kérdeztél hülyeséget,a 3G tényleg növeli a fogyasztást:) De nagy csodát,1 hetet így se várj az akksitól,hogy kikapcsoltad.
A szoftververziót úgy tudod megnézni,hogy beütöd a *#0000# kombinációt,mintha telszámot hívnál.
4Gb-os Kingston-t ne vegyél!Sok mindenkinek gondja volt már az ilyen karival.Sandisk,Nokia jó.
A teló gond nélkül kezelni fogja a 4 gigat.
Itt a Mobilarenán az Apróban is hirdetnek kártyákat jó áron.Esetleg nézz szét ott is.

[ Szerkesztve ]

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfõn!

(#207) katoca5 válasza Pajoz (#206) üzenetére

katoca5
(újonc)

Köszi Pajoz!

Az apróhirdetéseket megnézem.

A frissítés kiakasztott, kb. 2 órán keresztül próbáltam, mindent úgy csináltam, ahogy a szoftver végigvezetett. Elméletileg 1 másodperc volt még vissza és állandóan azt írta ki, hogy megszakadt a kapcsolat az USB-n keresztül, végig csináltam a javítást úgy, ahogy kérte - nem 1-szer, nem 2-szer - így sem volt jó, utána saját magam próbálkoztam, de aztán 2 óra múlva feladtam és úgy döntöttem, hogy majd legközelebb... Szerinted mi lehet a baj?

(#208) Pajoz válasza katoca5 (#207) üzenetére

Pajoz
(senior tag)

Nincs mit!
Elhiszem,hogy kiakasztott!Elvileg sokkal gyorsabban le kellett volna menni a frissítesnek.
Gond lehet,ha fut közben a Pc Suite.Vagy az is segíteni szokott,ha legyalulod az egészet,minden összetevőjével együtt.Aztán feltelepíted a Nokia Cable Drivert,hogy legyen USB kapcs.
De többet olvashatsz erről a témáról itt és itt.

(#209) katoca5 válasza Pajoz (#208) üzenetére

katoca5
(újonc)

Még egyszer köszi, holnap megnézem amiket ajánlottál (ma már hulla vagyok hozzá :) )

És holnap zavard össze a világot. :))

(#210) Pajoz válasza katoca5 (#209) üzenetére

Pajoz
(senior tag)

Ok!Sok sikert!:)
...hát holnap reggel igen megzavarodok a hidegtől:)

(#211) chron válasza katoca5 (#209) üzenetére

chron
(tag)

szia.próbáld meg először a telót bakapcsolt állapotban,simán rádugni a pc-re.Tehát az nsu,és a ps suite nélkül.Elvileg simán felrakja az xp,az usb drivert.Várd meg még végig keresi,és utána indísd csak az nsut.

(#212) nokia párti válasza katoca5 (#209) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Sziasztok most vettem megint egy 6220cot nem bírtam ki nélküle,van egy nagy bajocskám vele.A memóriakártya kiugrik a telefonból nyomnom kell erősen,hogy ott maradjon és ha elengedem újra kiugrikk,bezzeg amikor nyomom,akkor felismeri.Sajna nincs rá gari már.Mi lehet a baj?Melyik szervíz lenne a legjobb?Csak ne a nokia.Válaszokat előre is kösöznöm. :R

Playstation 3 60 GB + Killzone 3

(#213) nokia párti válasza nokia párti (#212) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Kár volt mondanom,hogy kösz előre is a segítséget.Bleró!Már neked sincs meg?Pedig te is nagyon odavoltál érte.Senkinek nem kell ez a jó telefon. :P

(#214) katoca5 válasza Pajoz (#210) üzenetére

katoca5
(újonc)

Na szió!

Hát úgy alakult a hetem, hogy még csak most lesz időm megnézni a linkeket.

Képzeld el, hogy amióta kikapcsoltam a 3G, nagyon jól bírja a teló. Szombat délután 4-5 óra körül vettem le a töltőről és még csak ma délután kezdett el sírni a kajáért. :) Persze nem vagyok egy nagy telefonálgatós típus (ugyanúgy használom, mint a régi telómat), bár azért nyomkodtam rendesen, meg fotózgattam, ha volt időm zenét is hallgattam. Na, szóval nagyon meg vagyok elégedve az aksijával. Majdnem 1 hetet kihúzott (éjszakára sem kapcsoltam ki.)

Viszont felmerült egy problémám, ami lehet hogy nem is a készülék beállításainak a baja, egyszerűen nem jövök rá mi lehet a gond.

Szóval vannak emberek, akik ha hívnak, nem írja ki a nevüket, csak a telószámukat (nagyon zavar, mert nem tudom eldönteni, hogy visszahívjam e a számot, vagy megint valami hülye ügynök próbál zaklatni - azt meg hívja vissza, aki rá van szorulva :) ). Ugyanez történt a régi telómnál is (kb. 2 hónapja szórakozik). Valószínű, hogy a SIM-kártyámmal van a baj? Mit csináljak? Vigyem be T-mobilhoz, hogy nézzék meg? (Bevallom nem szívesen adom ki a kezemből :(( ) Már azt is megpróbáltam, hogy ne csak a SIM-en legyen rajta a telefonszám, de úgy sem jó. Szóval tanácstalan vagyok.

Na megyek elolvasom a linkeket, aztán ma este lemerítem a telót csutkára, és megint töltöm 12-16 órát. :)

Kellemes hétvégét és ha lesz időd és valami tipped, hogy mit csinálja, akkor légyszi írj. (Bocsi, hogy téged zaklatlak ezzel :) )

(#215) katoca5 válasza chron (#211) üzenetére

katoca5
(újonc)

Szia!

Köszi a tippet, holnap állok neki a próbálkozásnak. :)

(#216) bleró válasza nokia párti (#213) üzenetére

bleró
(tag)

Szia.A 6220c-.t A felségem használja, nagyon jó telónak tartom változatlanul.Én kaptam ajándéba egy N82-t.Most azt nyüzstölöm.De hiába formáztam le,a 6220c gyorsabb.Lehet hogy a symbi 9.3 miatt.Sajnos szervízt nem ismerek,de szerintem a memkari foglalat probléma javítása pár ezres lehet.

(#217) nokia párti válasza bleró (#216) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Ok kösz a válaszodat.Nekem is volt n82-m de nekem nem vált be.Leginkább a billentyűi és a hangszórói miatt.De nagyon jó telefon.Nem halk neked az n82?Mert sztem nagyon legalábbis a két riválisához képest,n95 és 6220c ezek voltak nekem is,és ezekkel szemben nagyon alulmaradt. :B

(#218) peter001 válasza katoca5 (#214) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Szia! Majdne, egy hetet kihúz? Az elég jó azért,nekem 2 napot bírja össz-vissz kb. fél-1 óra telefonálással naponta. Nektek mennyit bír?

(#219) nokia párti válasza peter001 (#218) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hali kapcsold ki a bluetoth-t és állítsd át gsm módra,és vedd le a kijelző fényerejét.Én nyomkodom egyfojtába és 2napot bír. :C

(#220) peter001 válasza nokia párti (#219) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Hi! Hát én is elég sokat nyomkodom,s nekem is ennyit bír ki,mondjuk kijelző fénye nincs levéve,azt maxon használom.De azért elég nehéz elképzelni hogy kibír 1 hetet.

(#221) nokia párti válasza peter001 (#220) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hát ezt,én se hiszem el!Max akkor bír ki egy hetet ha mindent úgy állítunk át ahogy mondtam,és nem nyúlunk hozzá egyáltalán.

(#222) peter001 válasza nokia párti (#221) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Igen kb én is így gondolom. Amúgy milyen progikat használsz rajta? Vagy valami jó játékot nem tudsz rá?

(#223) nokia párti válasza peter001 (#222) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Töltögessél a zedgéről illetve a mobile 24-ről egy két játék van rajra azt jó van.Van ps-em az jó arra.Vagy a számítógép.

(#224) Pajoz válasza katoca5 (#214) üzenetére

Pajoz
(senior tag)

Szia!
Remélem most már sikerül összehoznod a dolgot!:)
Ez az akksi meglepően hosszú ideig bírta!Pláne,hogy még használgattad is a telót.Egyébként nem kell olyan sokáig tölteni.A Li-ion,Li-polimer akksikat szükségtelen formázni.Ha jelez,hogy fullra van töltve le lehet húzni a madzagról.
A telefon nem a SIM kártyáról olvassa be a telszámokat,hanem a névjegyzékből.Így a SIM nem kavarhat be.Inkább az szokott lenni a gond,hogy kétszer szerepel egy név/telszám a névjegyzékben.Pl így:+36301234567 és 06301234567.Vagy van Tamás és Tomi név ugyanazon a számon.
(Nyugi!Nem zaklatsz!:) )

(#225) bleró válasza nokia párti (#217) üzenetére

bleró
(tag)

Hali.Szerintem is a 6220c hangosabb,de az N82 is elég.kb olyan mint az n95 volt.de az biztos hogy kifelé magasan az n95 8giga szólt a leghangosabban,és legjobban.

(#226) nokia párti válasza bleró (#225) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Ebben teljesen igazad van.A nokia szeritem egy jó ideig nem tud,olyan telefont csinálni mint az n95 vagy az n95 8gb.Nagyon minimálisan de valamivel hagosabb a 6220c mint az n82. ;)

(#227) nokia párti

nokia párti
(őstag)

Hopsz elírtam,szerintemet akartam.

(#228) L4R$()n

L4R$()n
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Holnap lesz meg a 6220 classic-om :C T-mobil-os és azt szeretném kérdezni, hogy valaki nem tud ajánlani valamilyen ingyenes (akár így, akár úgy :B ) jó navigációs programot?
köszi előre is :R

(#229) peter001 válasza L4R$()n (#228) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Hali! Nekem ezen leírás alapján megy! Nokia maps tört változata. [link]

(#230) nokia párti válasza peter001 (#229) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hali garmin és tomtom-ot is tom ajánlani,de ehhez(ennek a telepítéséhez)minimum középfokú informatikai végzetség szükséges,mert kicsit nehéz. :DDD

(#231) nokia párti válasza L4R$()n (#228) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Mármint neked mondtam, csak véletlenül elkatintottam.

(#232) L4R$()n válasza nokia párti (#231) üzenetére

L4R$()n
(fanatikus tag)

Hello
Hát nem vagyok egy nagy szaki, majd nézelődök egy két "sötét" oldalon ;] aztán meglátom h mi lesz. Emlékszem régen a signózás se ment mikor 3250-em volt :B de sok szenvedés után sikerült :)

Ja amúgy megvan a teló, idáig nagyon tetszik, meg hát hiányzott is a symbian :K

[ Szerkesztve ]

(#233) katoca5 válasza peter001 (#218) üzenetére

katoca5
(újonc)

Szia!

Én átváltottam GSM módra és ahogy fentebb is írtam, nem vagyok nagy telefonálgatós (napi 1-2 pár perces telefonálás), úgyanúgy használom, mint a régi telómat (na jó az újdonság ereje miatt egy kicsit többet nyomkodom, de nem jelentős) és ritkán zenét hallgatok. És ha hiszed, ha nem szombat délután vettem le a töltőről és péntekig kihúzta (este is ment.) Ugye pénteken felraktam, szombaton levettem (16 órás töltés után), ma kedd van és a töltésjelzője még fullon van. Az se baj, ha nem hiszed el, de tényleg. Miért lenne okom hazudni? :)

(#234) katoca5 válasza Pajoz (#224) üzenetére

katoca5
(újonc)

Köszi, megnézem a névjegyzékemet (bár azt hiszem, hogy tényleg 2-szer vittem fel, pont azért mert sehogy sem akarta az igazságot, de akkor most nekiállok kisérletezni :) ). Az akksi tényleg jó - fentebb szólók nem is akarják elhinni, na mindegy. Köszike az akksire vonatkozó tippet is, most már 2-szer volt fenn 12-16 órát, úgyhogy ha másra nem volt jó, a lelkemet megnyugtattam, hogy jót cselekedtem az akksimmal. :)

Katóca

U.i.: Ez a hülye szoftverfrissítés sehogy sem akar összejönni. Se PCSuittal, se NSU-val. Mindig ua hibát írja ki. De nem adom fel! Egy kicsit pihentetem a témát, aztán újra próbálom. :) Addig is olvaslak benneteket és gyűjtöm az infókat. :)

[ Szerkesztve ]

(#235) nokia párti válasza L4R$()n (#232) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hali én nekem is nehezen sikerült,nagyon sokat sza.akodtam vele.Sok szerencsét a telóhóz. :C

(#236) nokia párti válasza katoca5 (#234) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Lehet,hogy a legújabb vann fenn neked(szoftver)írd be a kódot és majd írd ide le,hogy hányas szoft van rajta.

(#237) L4R$()n válasza nokia párti (#235) üzenetére

L4R$()n
(fanatikus tag)

Köszi :R Valószínűleg beköltözök ebbe a topikba :D , ha nem is írok majd, (csak néha) attól rendszeres olvasó leszek :)
Na bb

(#238) peter001 válasza katoca5 (#233) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Szia! Én ilyet nem állítottam!! :) 1-2 perces telefonálással és kevés használattal érthető a dolog. Amit nem sikerült megfejtenem,hogy használati útmutatójában minek van leírás a push to talk-ról,holott ilyen nincs a telefonban. vki? :F

(#239) nokia párti válasza L4R$()n (#237) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Nyugodtan írj,bármilyen kérdésed van,ha tudok válaszolok rá ez mindenkire vonatkozik,mert én bizony itt leszek. :R

(#240) nokia párti válasza peter001 (#238) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hali 3.23as szoftval még rajta volt az adóvevő,de ezzel az újjal(3.46on)már nincsen. :Y

(#241) peter001 válasza nokia párti (#240) üzenetére

peter001
(lelkes újonc)

Az szép!! :(( És ezzel kinek tettek jót? Vagy egyáltalán miért vették el ezt a funkciót?

(#242) nokia párti válasza peter001 (#241) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hát ezt a nokiátol kéne,megkérdezni mert bizony amikor még az enyimen (3.23-as)volt,akkor volt rajta adóvevő de nekem amúgy se működött.Fizetős volt nem. :(((

(#243) blueMerle válasza nokia párti (#226) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Akkor még nem hallottál 5800-át. Az összes telefont a piacon kenterbe veri hangzásban. Még a Samu féle Bang&Olufsen hangzását is. Atombrutális, erre nincs jobb szó. Az N95 8Gb egy szokol rádió mellette.

(#244) katoca5 válasza L4R$()n (#237) üzenetére

katoca5
(újonc)

Szia 3.23 van rajta és az istenért sem akarja a 3.46-ot. De ahogy olvasom lehet, hogy nem is baj. :)

(#245) nokia párti válasza blueMerle (#243) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Te meg nem hallottál a nokia 6233-ról meg a 6234-ről na annál vedd fel a hangszínszabályzót és azt hallgasd,meg de vigyázz ne,hogy beszakadjon a dophártyád. :DDD

(#246) nokia párti válasza katoca5 (#244) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Hali ezt most nekem szántad?Mert akinek írtad nem is írt neked.Na mind1 szerintem frissítsd!!Most egy adóvevőbe nem fogunk belehallni.A kamera javult képei simán lemossák az n82-t.(hiába húzzák le ennyire a tesztben)Éjszaka is elveri simán, a garmin is felmegy rá (A 3.23as on nem ment).Két ok van amiért nem mehet a szoftverfrissítés,1.a telefonod nem független. 2.Nem a legújabb pc suite van fenn. Jó elismerem az első szoftval szar képeket csinált de ezzel az újjal....Hát eszmé :K letlen.

(#247) nokia párti válasza blueMerle (#243) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Ez attól függ,hogy mire értetted a hangzást,minőség vagy hangerő?Mert én hangerőre.

(#248) blueMerle válasza nokia párti (#245) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Nem sose hallottam..ááá... jóhogy használtam 6233-at. :U Figyelj hagyjuk ezt, nem hallotad, mit tépem a szám ezek szerint feleslegesen. Hangerö tekintetében majdnem biztos, de minöség tekintetében egészen biztos hogy az 5800 az etalon a mobilok világában ami a hangminöséget illeti, és hogy ezt mire alapozom? Olvass tovább.

300 saját telefon után, saját telefonos boltokkal tudnál szted olyat mondani amit nem láttam/hallottam? Nyugodtan kijelenthetem hogy majdnem teljeskörü a tapasztalatom, nem átlag-user vagyok.

És ami azt illeti a 6233 dobozhangon szól, ami aztán minden, csak nem minöségi.

[ Szerkesztve ]

(#249) nokia párti válasza blueMerle (#248) üzenetére

nokia párti
(őstag)

Lehet,hogy a 6233-nak doboz hangja van de hangerőbe(kapcsán)az 5800 alulról nyaldoshatja,a 6233-at.Bocs,én már nem fogok vitatkozni erről,mert tudom,hogy igazam van,másrészt ez a nokia 6220-classic topikja.

(#250) blueMerle válasza nokia párti (#249) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Tehát olyan dolgról vitázol velem amit nem is hallottál, csak feltételezel és meg is vagy gyözödve az igazadról. Grat :C , azt hiszem nem kell válaszolnod, én ezt itt befejeztem, ehhez a tudáshoz én már kevés vagyok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.