Az 5800 hibáiról csak annyit, hogy alapvetően ez egy telefon, megspékelve net, zene és videólejátszással, GPS-sel meg kamerával. Most komolyan, ki várja azt, hogy egy gyufásdoboznál kétszer nagyobb kütyű egyszerre legyen szuper telefon, hifi zenegép, dolby DVD, DIVX mozi, tükörreflexes kamera, atompontos GPS, miniatűr személyi számítógép, stb?
Egy ilyen "okostelefonnál" ennyi funkciót nem lehet tökéletesen megcsinálni, de amire kell, arra elég. Nézz a PC-dre..böszme nagy, de cserébe jó sok programot tudsz egyszerre futtatni és a memória sem fogy el olyan hamar. Ez a telefon olcsóbb, mint egy PC, most miért kéne olyan tudást és sebességet elvárni tőle?
Szerintem egy "átlag" felhasználónak elég ez vagy egy hasonló tudású és áru teló, mert leginkább PC-ről netezik, fórumozik a leveleit is többnyire PC-n olvassa és ha épp nincs gép közelben akkor használja a kis mobilját arra, hogy valami apróságot megnézzen, stb. Lássuk be, sokkal kényelmesebb és gyorsabb billentyűzeten gépelni és nagy monitoron bámulni ezt a fórumot, mint bámelyik telefon(5800, Andorid XY, iPhone X, stb) kicsi kis kijelzőjén. Aki nótorius NET és mobil függő az ne ilyen telefont vegyen, de szerintem ne is 3"-os kijelzőben gondolkodjon...
Én pl elégedett vagyok az 5800-val, de bármelyik hasonló tudásúval elégedett lennék, nem vagyok se Nokia, se Symbian fan. Telefonálni tudok rajta, a "mellékes" funkciók pedig amiket használok szintén működnek: GPS (A-GPS-el gyorsan talál jelet), zenét is tudok hallgatni rajta, filmet is néztem már buszozás közben, néha böngészek csak és játszok is. Komolyabb dolgokra úgyis PC-t használok: fejlesztés, email, word, pdf olvasás - ez mobilon gyötrelem, stb.