Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#351) sekli válasza Wictor (#349) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

Gyanítom, hogy addig a bizonyos menütéma-váltásig nem volt alkalmad alaposan összehasonlítani a korábbi nokia platform sebességével. :) A menüben mászkálás gyakorlatilag ugyan olyan gyors ezen is, mint a 369MHz-es példányokon, ha az utóbbin ki vannak kapcsolva a menü-effektek. Azonban ha már valami processzor-igényesebb feladatra kerül sor (memória listázása, program telepítés), akkor már érződik a sebességkülönbség. Videólejátszásnál pedig durván 50%-kal gyorsabb, szerintem ezt méltán nevezték villámgyorsnak a tesztben.

[ Szerkesztve ]

(#352) baal-amiga

baal-amiga
(fanatikus tag)

A garanciához egy kiegészítés, ami kis hazánkban símogatta lelkem: a recsegő hangszóró miatt el kellett battyognom a szervízbe; szolgáltatóhoz nem akartam vinni, vodánál volt, h 2 hétig ültek rajta anno. Gondolom T-nél is hasonló lehet a helyzet.
Szal' pécsi Nokiához bemegy, telefon lead hétfő délben, másnap sms, h kész. Ennyi.

"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900

(#353) Wictor válasza sekli (#351) üzenetére

Wictor
(őstag)

NEM volt gyors, egylátalán. Kb két órát tudtam használni, de lassabb volt néha, mint egy E50. Pedig ki volt kapcsolva az áttűnési effekt is és nem volt rajta semmilyen plusz program. A videó is szaggatott, amit ráraktam. :(((

(#354) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Csinált két érdekes dolgot is az utóbbi két napban. az egyik az volt, hogy ok nélkül (minden program zárva) adatkapcsolatot létesített, és adatot töltött FEL! Csak FEL! kikapcsoltam a kapcsolatkezelőben, aztán újraindult, majd egy ki-be kapcsolással megoldottam. A másik dolog, hogy ébresztést felejtett. Be volt állítva és nem emlékszem h kikapcsoltam volna (mondjuk este lecsúszott 1-2 forraltbor :B :) ), és nem ébresztett.. :F Elkéstem a melóból miatta..szemét :DDD
Szerintetek? lehet mind KOMOLY szoftveres probléma??

[ Szerkesztve ]

(#355) Wictor válasza lindermen (#354) üzenetére

Wictor
(őstag)

Nagyon komoly szoftveres probléma lehet... a felhasználóban. :P Bárcsak nekem is csak ennyit produkált volna az 5630-am... :O Nekem mostanság az E51-em szokta azzal indítani a napot, hogy valami időjárás jelentést leszed magától 1 megabájtokért... :F

[ Szerkesztve ]

(#356) spsdn

spsdn
(újonc)

sziasztok,
szerintetek miért van az, hogy amikor belépek a zenelejátszóba és az opciókra klikkelek, nincs olyan lehetőség, hogy "könyvtár frissítése", pedig a kézikönyvben azt írják, hogy ezzel kéne frissíteni, ha új számokat raktam rá...
ja és a lejátszólistáknál az opciókra klikkelve meg "új lejátszólista" lehetőség nincs, pedig ez is említve van a kézikönyvben...
mi lehet a megoldás/hiba?

(#357) lindermen válasza Wictor (#355) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Úgy értettem a komoly-t, hogy utána nézzek-e mi okozhatja, vagy ilyet alapból csinálhat néha, csak úgy, esetleg másnak is csinálta-e komolyabb ok nélkül...

spsdn: Nem tudom, nekem nem csinált ilyesmit :F

[ Szerkesztve ]

(#358) formax válasza spsdn (#356) üzenetére

formax
(kvázi-tag)

Nekem mind a két parancs megvan.
Próbáltad már a firmware-t frissíteni?

(#359) Wictor válasza lindermen (#357) üzenetére

Wictor
(őstag)

Ennél szebb dolgokat is fog magától csinálni az 5630. Nem kell semmi komolyra gondolni. Symbianos, tehát annyira okos, hogy magától, kérdés nélkül kezd bele olyan dolgokba, ami tetszik neki. :D :((( Mondom, az E51-em is önálló életet folytat mostanság...

(#360) tiger026

tiger026
(újonc)

Sziasztok!
Én tegnap szereztem be egy ilyen telót, eddig minden szuper, egy dologra azonban nem tudok rájönni: a kézikönyvben azt írja, hogy a beállítások\csatlakozás\csomagadat menüben tudom beállítani a HSDPA használatát, a telómban viszont nincs ilyen opció... hogyan tudnám ezt elővarázsolni, gondolom e nélkül nem mükszik a HSDPA (max EDGE-en tudok netezni)??

(#361) lindermen válasza tiger026 (#360) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Melyik szolgáltatónál vagy? Talán ott is segítenek, ha beviszed. Vagy nem tudom, esetleg le lehet-e tölteni valahonnan a teljes beállítást.
Egyébként mik ezek a menüpont hiányok egyes készülékeknél???!

Megnéztem, nekem:
Beállítások/beállítások(igen még1x)/csatlakozás/célok/ és ezen belül vannak hozzáférési pontok, amiket lehet konfigolni

Mondjuk nekem T-s a telóm.

[ Szerkesztve ]

(#362) baal-amiga válasza tiger026 (#360) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Beállítások->telefon->hálózat->hálózatmód-> GSM vagy UMTS vagy kettős mód.
Kettős móddal ha elérhető a 3g, azt használja. Viszont jobban is fogyaszt.

"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900

(#363) holtag

holtag
(újonc)

Kedves Emberek!

Én egy olyan user vagyok, aki csaknem a Holdról jött, vagy kicsit talán még messzebbről is: soha nem volt még olyan mobilom, ami telefonáláson kívül másra is használható lett volna. No most van, küzdök is vele rendesen. Egy csomó dologra nem jövök rá, úgyhogy kérdezek, hátha lesz segítség.
Először is: a képernyőn felül van egy kis hóember egy kis kockában, itt, ha jól sejtem, valami névjegyet lehet létrehozni, csak azt nem tudom, ez mire jó, és ezt a kis hóembert hogyan lehet innen elűzni.
Alatta van egy "OVI csevegés szolgáltatás bekapcsolása" felirat, amiről szintén fogalmam sincs, hogy mi a fene is lenne, de nagyon zavar, hogy ott pöffeszkedik a képernyőn, és nem akar elmenni onnan még akkor sem, ha az "elrejt" parancsal erre ösztökélem. Hogyan tudnám ezt a feliratot eltüntetni innen?
A 3G normál használat mellett biztosít bármi előnyt a 2G-vel szemben?
Ha zenét töltök fel, miért tolja föl a Media Player teljes tartalmát, amikor én csak néhány albumot szeretnék fölmásolni?
A kamera indításának nincs gyorsgombja? Ez nem túl lényeges, csak fura.
No, indításnak ennyi, és előre is köszi a segítséget mindenkinek!

Üdv!
holtag

(#364) kaktusztea válasza holtag (#363) üzenetére

kaktusztea
(tag)

Ó jee, végre én is megvettem :))
Nagyon frankó, villámgyors és élőben sokkal jobban néz ki, mint a képeken.
A fényképek közti "lapozás" is bitang gyors, nekem ez egy fontos szempont volt.

@holtag: Ha lenyomod az exponálás gombot, akkor rögtön indul a fényképező mód.
Az Ovi csevegést én se tudom elrejteni.. :-/
(Én "Vízszintes ikonsáv" módban használom a készenléti képernyőt)

GSM vs 3G: ha adatletöltésre használnád a 3G-t, akkor jó, egyébként csak eszi az akksit - érdemes GSM-re visszaállni.

(#365) lindermen válasza holtag (#363) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Szia! nem tudom egyről beszélünk-e, de az ovi névjegyzék nekem a beállítások/általános/ testreszabás/készenléti-ben állítható, h mi legyen a kezdőképernyőn, és ott ki tudod kapcsolni. Ugyanitt a névjegysort (hóember a kis kockában) is le tudod venni, de szerintem az jó én szeretem használni. Több névjegyet is be tudsz oda tenni, közvetlen hívás és sms mail stb...
Zenét meg úgy lehet a legegyszerűbben feltenni, h mikor rákötöd a gépre, kiválasztod a telón h adattároló, és akkor pl TC is látja vagy a sajátgépben is meg tudod nyitni a memóriakártyát, és tudsz rá másolni is.

(#366) holtag

holtag
(újonc)

Köszi mind a kettőtöknek, sokat segítettetek! Közben kezdek én is rájönni arra, hogy a névjegysor egészen jó dolog, úgyhogy ez alighanem marad.
Még egyszer köszi!

Üdv!

(#367) ballington

ballington
(őstag)

Beléptem, tetszik a telefon, gyors, 4GB kártya; de később valószínű beleinvesztálok egy komolyabb fülhallgatóba.
Kipróbáltam az ovi-n keresztüli zenemásolást. Érdekes dolgokat csinált, pl. egy könyvtárból csak 6 zenét másolt át a 11 helyett. Megnéztem a zenék id3 tag-jét, ugyanaz mindegyik.

a másik érdekes dolog, hogy frissítettem a mobil szoftverét. azóta minden név 2x jelenik meg a névjegyzékben - mármint 2x jelenik meg, mert ha kitörölöm az egyiket, a másik is kitörlődik :((

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#368) Szammo001

Szammo001
(újonc)

Üdv mindenkinek és Kellemes Ünnepeket!
Telefon vétel előtt állok és két csoda közül nem bírok választani Nokia 6303(black);5630XM.
Azoknak akiknek van ilyen telefon a birtokukban azok tudnának véleményt mondani úgy összességében h h vannak megelégedve velük pl: anyagminőség,szoftver megbízhatóság,és ami számomra nagyon fontos h az 5630-nak a menüjében a betűk mennyire olvashatók mert most E51 van és olyan kicsik a menüben a betűk számomra.
Előre is köszönöm!!!! :R :R :R

(#369) lindermen válasza Szammo001 (#368) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Szia!

Szerintem olvasd el a tesztjeiket, ha még nem olvastad.
A 6303 alapvetően minőségibb a fémes borításnak köszönhetően, az 5630 pedig szoftver és adatkapcsolat szempontból erősebb. Ha szükséged van az 5630 által nyújtott pluszra (3G, hsdpa, Wifi, symbian oprendszer stb.) akkor azt válaszd, ha nincs akkor egyértelműen a 6303. Egy kis kompromisszum, ha külsőre megfelel, a 6700 lehet. A 6700 nem symbian, viszont van 3G, hsdpa, gps stb.
Az 5630 menüjében teljesen olvashatók a betűk, még állítható is a betűméret.
Nekem egyébként nincs bajom az anyagminőséggel, viszont a 6303 minőségibb!
Kellemes Ünnepeket ;)

[ Szerkesztve ]

(#370) Szammo001

Szammo001
(újonc)

Köszönöm lindermen!
Hát asszem 6303 lesz belőle DE tényleg annyira szappantartó formája van :F
De akk a 6700 is ráfoghatnánk ezt.Na de mind1 ebbe most ne menjünk bele.
Most a pannonnál van ez a "vidd be a régi mobilod és -10000Ft" 6300 és 6303 egy árban lenne.Én is először 6300 néztem ki először de utána láttam h a 6303 ugyan olyan árban van gyorsan elolvastam néhány hozzászólást és legalább 90%-a azt írta h szappantartó kinézete van meg a 6300 mennyivel jobban néz ki stb.
Lindermen neked erről mi a véleményed??

(#371) lindermen válasza Szammo001 (#370) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

szvsz az a lényeg h neked mi a véleményed :)) Ne mások véleménye alapján vásárolj mobilt!
Szerintem nincs szappantartó formája! de most akkor lement az arány 85%-ra? :)
Menj be, fogd meg, nézd meg...
6303 előnye az újabb szoft, a 3,5 mm jack. Jah és nézd meg a feketét, mert egyik haver is azért vett inkább ezüst/acél színűt, mert félt h a fekete festett, és le fog kopni a festése.
jó vásárlást! :)

(#372) [rvilike]

[rvilike]
(fanatikus tag)

Sziasztok.
5630-asból az ezüst színű elérhető valahol nálunk? Vagy azt egyáltalán nem hoznak Magyarországra?

(#373) Szammo001

Szammo001
(újonc)

Köszönöm Lindermen!! :R

(#374) hhx válasza [rvilike] (#372) üzenetére

hhx
(lelkes újonc)

Hello

Nekem ezüst 5630-am van :)
Pannonnál vettem.

(#375) ballington válasza ballington (#367) üzenetére

ballington
(őstag)

Megoldva mind2 probléma. Az elsőn az volt, hogy végeztem egy újabb szinkronizálást, majd a telon egy frissítést és lám ott az összes szám az albumon belül.
A névjegyzék-duplázódáson pedig az segített, hogy átállítottam a névjegyzékben, hogy a sim-et mutassa, majd vissza.

Egy másik érdekes dologra lettem figyelmes a szinkronizálással kapcsolatban: volt egy albumom, amit először úgy másoltam a telóra, hogy nem id3 tag-elve. Így a telefonon úgy találtam rá, mint ismeretlen. Viszont a TAG-ek állítása és újraszinkronálás után már rendesen ott volt az album, viszont a régi is megmaradt. Így azt utólag kellett kitörölnöm, gogy ne legyen meg 2x. Ezt nem igazán nevezném szinkronizálásnak.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#376) hhx válasza Szammo001 (#370) üzenetére

hhx
(lelkes újonc)

Egyáltalán nincs szappantartó formája a 6303-nak. Apumnak meg tesómnak is ilyen van feketében és szerintem elég pofásan néznek ki. A régi telefonom, a 6233 na az igazi szappantartó volt :) Az is egy jó mobil szerintem, jó képeket is csinál, az is szimpatikus benne, h fém a hátlap, minőségi Nokia. Ha nem kell wifi illetve s60 akkor szerintem válaszd azt, de ez csak az én véleményem.

(#377) [rvilike] válasza hhx (#374) üzenetére

[rvilike]
(fanatikus tag)

Hello.
És a T-nél vajon van szürkében, nem tudod/tudjátok?

(#378) lindermen válasza [rvilike] (#377) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Hy! én T-nél vettem, és mondta a csajszi h két színkódja van a telnek, de ő még csak piros-feketét látott (így azt sem tudni melyiké a másik színkód), ill webshopban is csak az rendelhető. De kérdezz rá, talán....

(#379) TheChos3nOne válasza [rvilike] (#377) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello!

Pannonnál csak szürkében kapni, erdetileg nekem is a króm tetszett, de előben sokkal jobb a piros ;)

Más:Nemrég lett meg nekem is az 5630, de van pár kérdésem.
1.Az ébresztés nem konfigurálható? Cska időpont van nálam, se csengőhang, se rezgés sem egyebek.
2.A fényérzékelő nem működik autómatikusan, ha este van , ha nappal, ugyanannyi a fényerő :F
3.Kamerahang némítására nincs mód?

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#380) lindermen válasza TheChos3nOne (#379) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

szia! ébresztés hangját a beáll/beáll/általános/testreszabás/hangok/jelzés hangja-nál tudod állítani.

(#381) hhx válasza TheChos3nOne (#379) üzenetére

hhx
(lelkes újonc)

Van mód a kamera hang kikapcsolásra, csak akkor patchelni kell a software-t.
Ezen a linken pl leírják, hogy hogy lehet elcsitítani az s60-as mobilokat.
Ezt is nézd meg. :K

[ Szerkesztve ]

(#382) davidkaa

davidkaa
(újonc)

A képeknél és videóknál nem lehet a nézetet átállítani? Nekem nagyon nem jön be ez a kör alakú nézet.

(#383) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Msn mennyi adatforgalmat generál? ha épp nincs közelben wifi, akkor muszáj a mobilnettel nyomni... :U

[ Szerkesztve ]

(#384) davidkaa válasza lindermen (#383) üzenetére

davidkaa
(újonc)

Wifivel mindig ingyen van nem?

(#385) Karma válasza lindermen (#383) üzenetére

LOGOUT blog

Szerintem nem sokat, de nagyban függ a használt programtól, meg attól is, hogy mennyit beszélsz rajta. Próbáld ki azt, hogy felmész Wifivel, cseverészel egy darabig (mást nem csinálsz a Wifin!), kilépsz, és megnézed a naplóban, hogy mennyit forgalmazott. (Ha nem ismernéd, a Napló elindítása után egy jobbralépéssel tudsz bemenni a tételes naplóba. Ott lesz a Wifi kapcsolat külön, időtartammal és forgalmazott idővel együtt.)

Davidkaa: De, de a kérdés nem ez volt :U

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#386) davidkaa válasza hhx (#381) üzenetére

davidkaa
(újonc)

Ezen a készüléken melyik szoftverrel lehet elnémítani a hangot? Nem tudsz linket küldeni?

Még egy problémám van: a telómba az előző, 5310-esem memóriakártyáját raktam be, és megváltozott a zenék sorrendje. Nem lehet ezt valahogy visszaállítani?:S Nagyon zavar, mert régen dátum szerint volt rendezve, most meg kereshetem ki a legfrissebb zenéket 250 szám közül... Am az USB kapcsolatot fel kell bontani (ha igen, akkor hol), mielőtt kihúzom a gépből ?

[ Szerkesztve ]

(#387) lindermen válasza Karma (#385) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszönöm! :R

(#388) meroly

meroly
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Akku kinek milyen használat mellett mennyit bír?
A vaku használható elemlámpaként anélkül, hogy az ember bemászna a fényképezőbe és bekapcsolná?
Köszi

Nokia 3720c - the best ~~~~~~~~ http://meroly.c8.hu

(#389) kaktusztea válasza meroly (#388) üzenetére

kaktusztea
(tag)

@meroly: zseblámpa témában a 265-284 hozzászólásokat nézd meg.
Végigrágtuk, amit találtunk, de egyik program se volt jó zseblámpa funkcióra. :(
Marad a kamerázás..

(#390) lindermen válasza meroly (#388) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Nekem 2-3 napot használattól függően. Egyszer sok játékkal és nettel meg telefonálással lemerült 1,5 nap alatt. De ha kímélném szerintem elmenne 4-5 napot is.

Ja a zseplámpa engem is érdekelne...de olvastam a választ Kaktusztea, köszi!

[ Szerkesztve ]

(#391) meroly válasza lindermen (#390) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Köszönöm a válaszokat.
Akkor ez a teló se nyerő számomra, mert nekem fontos a hosszú üzemidő (legalább fix 3 nap). Napi 1,5-2 órát telefonálok, plusz a symbian miatt lenne net is, a vaku miatt meg fényképezés....úgyhogy a 1,5 nap lenne az én akkuidőm sajna (egyébként elég gyenge akkut kapott a kicsike sztem)
A zseblámpát meg sajnálom, pedig jó dolog....

(#392) lindermen válasza meroly (#391) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Akkor E52. Az üzemidejéről ódákat zengnek. kérdezz rá a topikjában.

(#393) kaktusztea

kaktusztea
(tag)

Találtam egy állat jó oldalt S60 3rd Edition alkalmazás ajánlókkal:
Sanyci's Nokia s60 freeware collection

(#394) meroly válasza lindermen (#392) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Az 1500mAh-s akkunak köszönhetően mernének rosszakat mondani, ez több mint 1,7x szerese az 5630-énak ;)
Mindössze három bajom van vele:
1. fém
2. nem annyira jó a kamerája
3. egy vagyon

(#395) kaktusztea válasza meroly (#394) üzenetére

kaktusztea
(tag)

Én meg azt hallottam, hogy az E52 sw-e finoman szólva is béta :))
Gyakran lefagy, újraindul.
De lehet, hogy azóta kijött valami világmegváltó firmware.. :U

(#396) meroly válasza kaktusztea (#395) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Ja tényleg, a szoftver tényleg olyan isteni, ahogy itt a tesztben ajnározzák?

(#397) akos3 válasza kaktusztea (#395) üzenetére

akos3
(őstag)

Én meg azt hallottam, hogy az E52 sw-e finoman szólva is béta

ez jo! :DD :D

am sajna igaz. :(((

áliász akos4

(#398) akos3 válasza kaktusztea (#265) üzenetére

akos3
(őstag)

szia! Az én N85öm is dual LED-es és a brightlight progival folyamatosan világít! Esetleg próbáld ki, lehet ezen is müxik. ;)

áliász akos4

(#399) meroly válasza akos3 (#398) üzenetére

meroly
(PH! kedvence)

Na erre én is kíváncsi vagyok.
Majd valaki megírja hogy megy-e.
Működik úgy, hogy ha a progi fut folyamatosan, akkor egy billentyűvel (pl a * hosszan) bekapcsol?
(Akkor tudná hozni a telefon a 3720-as nokia szintjét, ami egy S40) ;] - bocs a gúnyér....

(#400) akos3 válasza meroly (#399) üzenetére

akos3
(őstag)

nem, úgy nem. be kell lépni a progiba akkor automatikusan bekapcsol és kilépéskor meg kikapcsol.

áliász akos4

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.