Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#301) lindermen válasza Penge_4 (#300) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszi! :R

(#302) formax válasza lindermen (#299) üzenetére

formax
(kvázi-tag)

Nekem T-s 5630-am van, és viszonylag szépen megy a Wi-Fi. (Igaz, nincs internet előfizetésem, ezért az egyéb csomagkapcsolatot ki is kapcsoltam.)

(#303) bodrob válasza sompetike (#290) üzenetére

bodrob
(lelkes újonc)

Már be van kapcsolva, de a városnév helyett továbbra is a dátum jelenik meg az operátor kijelzés alatt! Nem értem, hogy miért...

(#304) bodrob

bodrob
(lelkes újonc)

A netezéssel nagyon óvatosan kell bánni. Én kipróbáltam a 3G hálózatot. Tényleg gyors meg minden, azonban egyszer csak jött egy sms, hogy -500 Ft-ban vagyok (pannon feltöltőkártyás vagyok). Több mint kétezer forint volt még a kártyámon, ami az enyészetté vált... :((

(#305) modd3r

modd3r
(senior tag)

#287-re valaki?

Nokia Lumia 710 - We love Windows Phone

(#306) lindermen válasza modd3r (#305) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Szia! szívesen válaszolnék, de nem tudok...egyébként szerintem meg direkt tök jó hogy elforgatva lehet nézni, mondjuk annyi a hátránya, hogy az álló képeket kicsit kisebben jeleníti meg.

(#307) bajbal

bajbal
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen telefont. Wlan-ozni szerettem volna rajta de hiába látta a hálózatomat a csatlakozás nem jött létre mert azt írta ki hogy nem található vagy nem elérhető az eszkőz. mi lehet a gond? Előre is köszönöm a választ.
u.i: végig néztem a forumot de nem találtam meg ezt a problémát ha mégis én vagyok a figyelmetlen bocsi, légyszi másoljátok már be ha fent lenne. ,)

(#308) kaktusztea válasza bajbal (#307) üzenetére

kaktusztea
(tag)

Hát.. szerintem olvasd el az utolsó 10 hozzászólást :U

(#309) bajbal

bajbal
(lelkes újonc)

Akkor tényleg blokkolja a t-mobile??
Nem lehet valamit tenni?

(#310) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Hogyan tudom beállítani, hogy a hívások gsm hálózaton menjenek, ha netezek, akk pedig auomatikusan a 3G-t használja? Beállítottam, hogy csak gsm módban legyen, de akkor net is elég lassú. valami ötlet? Vagy hogy működik ez? Eddig azt hittem, hogy a 3G-t csak adatkapcsolatra lehet használni... :F Egyébként örömmel nyugtázom, hogy az opera mini is sokkal gyorsabban megy rajta, mint az 5310esemen. Nagyon meglepett a sebességkülönbség, és itt nem csak a betöltésre gondolok, hanem a görgetés például, és a kurzor mozgatása.

[ Szerkesztve ]

(#311) Penge_4 válasza lindermen (#310) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Ha nem direkt videohívást kezdeményezel, akkor automatikusan a GSM-et használja. Mondjuk 3G-n jobban zabálja az aksit, mint ha sima GSM-en van.

(#312) formax válasza bajbal (#309) üzenetére

formax
(kvázi-tag)

Nem blokkolja! Nekem T-mobile-os telefonom van, nics internet előfizetés hozzá, de szépen megy a Wi-fi. Más lesz ott a hiba.

(#313) lindermen válasza Penge_4 (#311) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszi! Tehát nyugodtan hagyhatom kettős módban... Az akksival kapcsolatban gondolom nem sokat jelent.

(#314) Penge_4 válasza formax (#312) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

A menü is T-mobilos, vagy a telefon független és csak a kártya Trés?

(#315) formax válasza Penge_4 (#314) üzenetére

formax
(kvázi-tag)

A telefon is T-mobilos, a webshopban vásároltam. A menü is T-s, igaz, valamilyen homályos okból frissítettem már első nap a firmware-t az internetről. A verziószáma azonos volt a telefonon levővel, mégis lefuttattam a frissítést. Próbáld ki, hátha...
Ja, meg telepítettem a HelloOX2-t is, fogalmam sincs, esetleg ez is számít?
Mindenesetre elképzelhetetlennek tartom, hogy korlátozná a Wi-fi használatát a T.

(#316) sompetike

sompetike
(kvázi-tag)

hogy lehet az aláirást megváltoztatni?

[ Szerkesztve ]

n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45(ktmsárga)-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8

(#317) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Sziasztok! T-s a telefonom, akkor ha nokiához viszem be szoftfrissítésre, akkor elvesztem-e a garit? Egyébként ki adja a garit? A T-mobile vagy a Nokia? A másik hogy érdemes-e bevinni, vagy nyugodtan csináljam meg itthon a szoftverfrissítő progival? Ellenőriztem, és már van 12es szoft, ami fenn van az csak 11es.

[ Szerkesztve ]

(#318) Karma válasza sompetike (#316) üzenetére

LOGOUT blog

Jobb oldalt fenn az "Adataim"-ban.

Break Driven Development

(#319) peugeotmate válasza lindermen (#317) üzenetére

peugeotmate
(őstag)
LOGOUT blog

Vidd a Nokiához! No para!

Egyesek úgy vélik, elég túlélni az életet... | Nokia N8 eladó: http://href.hu/x/hts7

(#320) lindermen válasza peugeotmate (#319) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

ÓÓ köszi szépen! Egyébként már bementem a nokiához és megnyugtattak, hogy nem vész el a gari ha ők frissítik. Köszi! :) :R

[ Szerkesztve ]

(#321) sompetike válasza Karma (#318) üzenetére

sompetike
(kvázi-tag)

thx

n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45(ktmsárga)-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8

(#322) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Fenn van az új (független :C ) szoft!! :))
De a wifi még mindig nem megy itthon, majd kipróbálom máshol is. Azt mondták vigyem vissza ha nem lesz jó, de akkor valószínűleg központiba küldik :Y

(#323) baal-amiga válasza Penge_4 (#298) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Wifi: gond nélkül csatlakozik a munkahelyi hálózathoz, hihetetlen jó sebességgel; T_m-os... Bár hozzáteszem, a free hotspotokkal nincs jó tapasztalatom. Vagy nagyon lassúak, mindenesetre ilyenekkel még nem sikerült e-mail klienssel leszedni a leveleimet.

Új soft (12-es T-Mobile): ovival raktam föl, előtte-utána formáztam a telefont; a biztonsági mentés visszaállításával semmi nem volt látható, ami előzőleg a memkártyára volt telepítve, hehe. 1 óra szórakozás ismét.
A st bt headset használata közben fura zörejek jöttek a fülesből, ami előzőleg nem volt jellemző. Sebességre sem gyorsult a teló.

A legjobb, hogy az ovi-t frissítette a gépen is a drága, nem tud szinkronizálni névjegyeket, sms-s, egyebek. Aszongya, kapcsolódjak máshogy, mert az usb nem ok. PCSuite-tel meg megy. Nem értem. Meg azt se, mi a rákért 1 giga majdnem, s lassú, mint a retek.
Hab a tortán, hogy a hangszóró repedtfazék-hangra váltott, mikor az 5630-am 2 hónapos volt.

"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900

(#324) lindermen válasza baal-amiga (#323) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

:(( :F F***a! Hááát, remélem nekem jobb tapasztalatim lesznek. ajánlom esetleg, Te is vidd be egy hivatalos nokia üzletbe, és ott ráteszik gariba ingyé az új szoftot, ráadásul a függetlent. Ezek után nekem a pc-suittal is kommunikál gond nélkül (kopp-kopp). más negatív tapasztalat sincs, leszámítva a wifit. Jaa és ami kicsit zavar, de használati hátránya nincs, hogy ki-be kapcsolásnál, illetve program indításnál, befejezésnél hajlamos képernyő kockásodni, vagyis különböző részein egészen mást mutatni. Pl az egyik rész még fekete, a másikon már látszanak a menü részei. :F

[ Szerkesztve ]

(#325) Hastix

Hastix
(újonc)

Hello!

Szerintem ma fogok venni egy T-mobilosat /am. megnéztem és elég szépen néz ki a t-mobile felirat a kijelző alatt/. Lenne néhány kérdésem:
Ti honnan szedtek le a telefonra programokat?
Tudnátok ajánlani néhányat ami szerintetek elég hasznos?
Ha van valami jó tanács akkor nyugodtam meg lehet osztani :))

Hastix

[ Szerkesztve ]

(#326) lindermen válasza Hastix (#325) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

szia! szerintem olvass vissza néhány hsz-t. én személy szerint eddig csak opera mobile 10et töltöttem, meg egykét dolgot. sok helyről tölthetsz, a lényeg h S60v3 FP2re való progit telepíts, és h lehetőleg a memkarira. egyébként grat a telóhoz! :)

(#327) baal-amiga válasza lindermen (#324) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Nekem azt mondták, hogy t-függő telefonra csak a t-szoftot tehetik föl, mert elveszik a garancia, kvázi nem hivatalos frissítés okán. Azt is mondta a srác, hogy csak annyival csinálnak többet, hogy frissítés előtt formázzák a telefont.
A kockásodás van, nekem a fsmessage képernyőjével kapcsol ki, gondolom lezár minden futó progit, ezt nem tudja gyorsabban tenni.
Hastix: telefongyártódneveprogramokponthu

(#328) lindermen válasza baal-amiga (#327) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Azt mondták, hogy a t-mobile ad 1 év garit, de a telóval jár a 2 év gyári gari, akkor is ha szolgáltatós. Tehát engem annyira nem zavar ha a T-sek azt mondják h akkor nincs gari mert nem náluk frissítettem v mittomén. Én egyébként 1 szóval se mondtam h ne a T-s szoftot tegyék rá, bár számomra kicsit értelemszerű, hogy a nokiánál nem fognak ezzel szunnyogni. Tehát a nokia garancia viszont ezek után is él. gondolom hivatalos szervízben nem tennének/tehetnek olyat, amivel elveszik az ottani garancia.
Egyébént ezt neked a nokiánál mondták?

[ Szerkesztve ]

(#329) baal-amiga válasza lindermen (#328) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Igen, fölhívtam a pécsit. Garanciában ingyenes a firmware-update, de csak a szolgáltató-félét tehetik föl. (Legalábbis, ha nem akarsz gar. vesztést.) A Nokia gar-t mivel igazolod? Nekem a t-s gar. levélen csak a szokásos szöveg van 1 évről.

(#330) lindermen válasza baal-amiga (#329) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Fogalmam sincs, mivel igazolom :Y :N
De nekem azt mondták ők elfogadják garipapírnak a T-set. :F
Nem tudom...majd kiderül. Nekem végülis már sok lehetőségem nincs, maximum leszedem a netről a saját új szoftot és házilag feldobom.... :F
Majd bemegyek és megkérdezem. Ami legjobban idegesít a wifi. Egyébként nincs valami pluszbeállítás?? Csak megpróbálok csatlakozni és kész?? Nem értem. Nem úgy tűnik, mintha hardveres probléma lenne, ennek ellenére azt mondták a szervízben, hogy elküldik a központiba ha nem lesz jó a szoftfriss. után :F

[ Szerkesztve ]

(#331) baal-amiga válasza lindermen (#330) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

A wifi-keresővel megkeresed a hálózatot; ha free, csak rányomsz, és elvileg csatlakozik, indul a w'n'w. Ha jelszavas, kéri, bepötyögöd, és mehet a móka (elmenti a hozzáférési pontokhoz). Egyes programoknál beállítod, mint hozzáférési pontot és akkor mindig azt használja.
Ha lát hálózatot, ahol biztosan tudod, hogy van, akkor mennie kell.

(#332) baal-amiga válasza lindermen (#330) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Még annyi -kifutottam a szerk. időből - hogy ovival tudsz frissíteni, de érdemes előtte-utána a csillag-zöld-3-bekapcsolással ("hard reset") formázni, majd mindent újratelepíteni. Kb. 150 mega a 12-es firmware. (pontosabban a t-spec. 12.020.239.05)

(#333) lindermen válasza baal-amiga (#332) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszi a segtséget! Nos itthon nem akar a routeremhez csatlakozni, de ma kipróbáltam egy nyilvános helyen és ment, tehát működik....

[ Szerkesztve ]

(#334) kaktusztea válasza lindermen (#333) üzenetére

kaktusztea
(tag)

@lindermen: sejtettem én, hogy a router lesz a hunyó :)
Nézd meg a router logokat a webes felületén, hátha látod, mi vágja vissza.

(#335) Penge_4 válasza lindermen (#333) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Ettől féltem... Így megint csak a pestieknek jó ez, ahol 10 nyilvános hotspot van méterenként. :D A WPA nélküli szomszédok netjének megcsapolása kilőve. Pitsába! ;]

(#336) lindermen válasza kaktusztea (#334) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Nem értettem először miről beszélsz, de megnéztem, nem ír semmit erről :F
Mármint hogy visszadobott volna bármit is.
Amit még most hirtelen megfigyeltem, hogy meg se rezzen a routeren a wifi jel, mikor csatlakozni próbál... :(( :((
Valami egyéb szakértői tipp?

[ Szerkesztve ]

(#337) kaktusztea válasza lindermen (#336) üzenetére

kaktusztea
(tag)

Arra gondoltam, hogy a router webes felületén általában meg lehet nézni a saját naplózását (általában valamilyen Log), amiben talán lehet találni infót a telefon kapcsolódási kísérletéről.

(#338) lindermen válasza kaktusztea (#337) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Igen, köszi megtaláltam amire gondoltál, de írta amit engedélyezett korábban, de egy olyat se h visszadobott vna valamit. De rájöttem a hibára :D :DD
Az volt a gáz, h a beállítható hálózati névben ékezet is volt :D :W , amit levettem, és már suhan is :))
amatőr vok bocs
Annyi kérdés még, hogy hogyan tudok wifin operával böngészni?
És ha felteszek valami Voip progit, akkor tudom-e használni? Kösziiiiii :C

[ Szerkesztve ]

(#339) kaktusztea válasza lindermen (#338) üzenetére

kaktusztea
(tag)

VoIP kérdésre: használd a Fring-et, az tud Skype-ot meg még egy tucat chat-elős, beszélgetős protokollt.

(#340) lindermen válasza kaktusztea (#339) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

:R

(#341) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

Nos újabb problémák :B
Miért van az h telepítettem valamit a neten keresztül magával a telefonnal, és nincs az alkalmazások/telepítés mappában, és máshol sem, de az alkalmazáskezelőben ott van? (csak ugye ott azon kívül h letörlöm nem sok mindent tudok vele kezdeni) :F

(#342) baal-amiga válasza lindermen (#330) üzenetére

baal-amiga
(fanatikus tag)

Garancia ügyben a Nokia supporttól:
"Tisztelt Uram!
Minden egyes készülékre két fajtra garancia van - az egyik a magyar állami garancia, emi 1 éves és a másik a Nokia korlátozott gyártói garancia, ami 2 évig tart a vásárlás napjától. A Nokia korlátozott gyártói garancia automatikusan terjed ki a készülékre a vásárlás tényével és nem szükséges más garanciajegy az érvényesítésére, elég a mobilszolgáltatótól kiadott jótállási levél. A Nokia korlátozott gyártói garanciát a vásárlástól számított első évben a mobilszolgáltatónál és a Nokia mintaboltokban érvényesítheti, a második évben csak a Nokia mintaboltokban a garanciajegyével. Köszönjük a szíves megértését."

Opera: ha altív a wifi kapcsolat, rákérdez, és azon is lehet nyomulni. (érdemes figyelni a progikat, van, amelyik gondolkodás nélkül küldené a 3g/edge netet!)

A telefonnal letöltött programok egy ideiglenes mappába kerülnek, ahonnan törlődik telepítés után; esetleg ha letöltés közben pl x-plore-ral rákeresel, megtalálhatod, ill operával letöltött dolgok alapból a download mappába kerülnek.

(#343) lindermen válasza baal-amiga (#342) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Köszi! :R a szervízben nekem is ezt mondták...

(#344) AmigaFan

AmigaFan
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Kezd egyre jobban tetszeni a kütyü, és lassan közeleg a készülék csere nálam!
Mit mondtok, jól döntök, ha e mellett teszem le a voksom? A Telót a T-nél venném, és a következők jöttek eddig számításba:
Nokia N79
Nokia 5630
Nokia 5800
Samsung S7350
SE W995
Szerintetek?
Előre is köszi!

Amiga Forever...

(#345) lindermen válasza AmigaFan (#344) üzenetére

lindermen
(fanatikus tag)

Szia AmigaFan!

Nos én is a T-nél vettem, előfizuval. Aminek az ár/érték aránya jobban tetszett, az az N79 volt, de azt mondták, h kifutó modell, és náluk már nincs. Így maradt az 5630, de nem bántam meg. GPS, FM transmittert nem használtam volna ki. Talán a kicsivel nagyobb kijelző ami jól esett volna. Viszont méretben az 5630 jobb, meg szerintem jobban össze is van rakva. Szerintem az 5800 drága ahhoz képest amit tud, és ha érintő kell akkor se azt válaszd szerintem. A többit nem ismerem annyira. Én tuti 5630at vagy az N79 venném a listádból, de ez mind csak az én véleményem! :)
Sok sikert a vásárláshoz és az új készülékhez! :)

(#346) lindermen

lindermen
(fanatikus tag)

A frissítésnél eltűntek a telepített programok, mint pl a térképek alkalmazás, amit nem találok a neten sem. A nokia honlapján egy másik programot ad be ha le akarom szedni, máshol meg nem találom :F

(#347) AmigaFan válasza lindermen (#345) üzenetére

AmigaFan
(fanatikus tag)

Köszi a gyors választ!
Sajna az általam felsoroltak közül az N79 még nem volt a kezemben, de a többihez már volt szerencsém. Valahol csak találok még a vásárlásig egy megtapizható példányt, aztán majd döntök. :D
Komolyan nem tudok még dönteni! A Samu nagyon jól össze van rakva, és a tudása sem rossz, a SE meg nálam mindig kedvenc volt, a Nokiák meg tudásukkal megfogtak. Nehéz ez, ha az ember nem csak 1-2 hónapra vesz telefont. :DD

[ Szerkesztve ]

Amiga Forever...

(#348) sekli

sekli
(PH! addikt)

sziasztok!

használ valaki ezen a telefonon valami képernyő elfordító programot? A rotateme 1.5-öt próbáltam, elforgatja a képet, de vissza már nem, visszaforgatni csak újraindítással lehet. Az újabb verziók meg elvileg a sensor API-s telefonokhoz készültek (n95, n82) A Landscape pro 2 az el sem indult.

[ Szerkesztve ]

(#349) Wictor

Wictor
(őstag)

Sziasztok! Szeretném megosztani a Nokia 5630-as telefonnal kapcsolatos kálváriámat.

Nos, tegnap vettem újan egy t-mobilos 5630-at egy használt-mobilos üzleteben, t-mobil garival (szép kis kombó... ;], leadták ugyanis az üzletben még azon a napon, mikor megvették vadiújan a t-nél), örültem nagyon, mert elég jó áron jutottam hozzá. Az örömöm addig tartott, amíg nem akartam otthon menütémát váltani a telón, ekkor ugyanis olyan szinten megfagyott, hogy hiába vettem le az akksit, onnantól kezdve semmire nem reagált a teló, bekapcsoláskor csak a Nokia feliratig jutott el, vagy ha 20 (!!!) perc után nagy kínkeservek árán bekapcsolt, akkor is csak egyesével rakta ki az aktív készenlét ikonjait, meg nem reagált semmi nyomkodásra sem (természetesen a full resetet sem vette). Na, gondoltam beviszem holnap (azaz ma) a t-mobilhoz megjavíttatni, mivel ugye oda szól a garancia. A t-mobilban, mikor odaadtam a komának a telót és felvette az adataim, látom, hogy nagyon nézi a gépet. Már ekkor sejtettem, hogy baj van, szívás lesz. :O Azt mondja a srác, hogy le van tiltva 3 napja a teló... Bazzzz... :W Kérdi, hogy hol vettem? Mondom egy mobilos üzletben volt kirakva, mint "új" telefon. Azt mondja, hogy a garancialevelet ő most visszaadja, a telót szervízbe felvenni nem fogja/tudja, vigyem oda vissza a telót, reklamáljak ott. Pár órányi szívatás után visszavették a telót hibásan, mondta a mobilos srác, hogy ő nem tehet róla, meg egy olyan gyerektől vette a telót, aki már máskor is adott neki szar mobilt... :W Miért mindig én fogom ki az ilyet? Ennyit erről.

És most a telóról: a fagyit és az utána bekövetkezett elhalálozást kivéve elmondhatom, hogy egy elég jó mobilról van szó, csak éppen fele olyan gyors még csont üres állapotában, mint amilyen a teszben benne volt. A menü tele van internetre felrepítő ikonokkal (ezért ölni tudok egyébként :(( ...). A kamera elég normális képet készített a teljes fókusz ellenére is. A hangja headsettel elég jó volt, de nem kiemelkedő (szerintem az 5310-es Nokia simán veri ugyanazzal az LG headsettel, most olyanom van, így össze tudom hasonlítani). Mást nem nagyon tudtam kipróbálni rajta. Hát, ennyit az 5630-ról.

Félreértés ne essék! Nem magát a típust szidtam ebben az előző pár sorban, csak elmondtam, hogy vannak ilyen bizonytalan forrásból származó "új", hulladék változatok is, valamint annyit akarok mondani, hogy újként árult, szolgáltatófüggő telefont senki ne vegyen mobilos üzletben, mert nagyon valószínű, hogy így fog járni, mint én!

(#350) ordogboc

ordogboc
(kvázi-tag)

Hello!
5630-ashoz probálkozott valaki turbosimmel?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.