A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
[Re:] OCZ Agility 4 SSD-k akár 1 dollár/GB fajlagos költség alatt is
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]

A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

Sziasztok!
Nokia 5230-as telefonomhoz vettem egy névtelen adatkábelt, gondoltam nem adok érte 3000 ft-ot, viszont nem ismeri fel a gép. A gépen xp van, telepítettem a legújabb OVI programot és pc módot választottam ki a telefonon. Mi lehet a baj, és megoldható-e valahogy?
Előre is köszi a válaszokat

Szignózással kapcsolatos infókat tudnátok mondani.
Mit és hogyan kell csinálni
THX 

Azért primitív nem vagyok, egyszerűen egy darabig nem lesz szükségem rá, ezért volt létjogosultsága a majdnak. 
Blogom: http://adf.ly/6G3XH

Pl így.
3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD
csak pár HSZt kellett volna visszolvasnod...[link]

Miért van az,hogy ha berakok egy hátteret a teló homescreenjén, felül belemossa az alapértelmezett hátteret.. ki lehet valahogy kapcsolni?
fekete hátteret be sem tudok rakni a betűk színének állíthatatlansága miatt-..
[ Szerkesztve ]

Szerintem nem lehet kikapcsolni, ez témától függ. A gyári témáknál belemossa, de töltöttem már le olyat, amelyiknél nem.

Egy olyan kérdésem lenne, ha a helymeghatározás (módszerek) menüben letiltok mindent, kiv. a beépített GPS-t, akkor azok a beállítások vonatkoznak az összes többi GPS alkalmazásra is? pl. Sygic stb...
Egyébként figyeltem, hogy a hálózatot is használva, kb 10 kb adatot tölt le amíg beméri a műholdak helyzetét, így kb 5 sec-re csökkentve a kapcsolódást. A software-ből (Sygic) tiltottam minden egyéb hálózati forgalmat, így alkalmanként 10kb-ot forgalmaz.
Jelenleg 500MB-os netem van, de szerintem átállok a 100MB-osra mert még az is gyakorlatilag korlátlan GPS használatot eredményez és 1k/hó. 
[ Szerkesztve ]

Másnál is fellépnek néha grafikai bugok? Pl. van egy sikertelen hívás, a főképernyőn megnézem, aztán az alsó négy gyorsindító gomb (ilyen a főképernyőtémám) megjelenik, és az is elcsúszik a nem fogadott hívásokkal, mintha oda tartozna. Persze ott van a főképernyőn is továbbra is, de ettől függetlenül kicsit idegesítő. Elég nehezen tudom elmagyarázni, remélem, érthető.

Én értem, de hamarabb kipróbálhattad volna, mint ahogy a hsz-ed megírtad. De nem lényeg, off téma.
Zoli-206 Azt szerintem maga a programban kell beállítani, hogy használjon netet vagy sem.
[ Szerkesztve ]

sziasztok érdeklődnék ha a maploader tölt le friss térképeket akkor az előzőeket törölni kell vagy azokat frissíti fel...?
„ Akkor tanulsz meg igazán káromkodni, amikor autót vezetni tanulsz. ”

frissíti 

ha a memóriakártyán tárolódnak a térképek akkor oda fogja letölteni az új térképeket is...és nem a telefonmemóra ugye?

Köszönöm szépen...még egy kérdésem lenne ,miért van az ha tervezni szeretnék útvonalat,akkor nem tudok sem országot sem pl helyi magyar várost sem beírni mert az írja ki ha beírtam a keresendő várost,hogy offline módban nem elérhető vagy ilyesmi...de online módban is ezt írja ki...

Igen, memóriakártyára menti. (amennyiben úgy állítottad be, de a default az az) Belső memóriára rá sem férne, max a kicsik.
Én még nem jártam úgy, hogy nem talált várost, próbáld meg egy nagyobb településsel, hogy azt ismeri-e.

Ha bluetooth-on keresztül töltök rá adatokat azt,hogyan tudom a E:meghajtóra másolni vagy áthelyezni?
Programokat csak adatkábelon keresztül lehet rátölteni?

Megcsináltam, rajta vannak a telón a térképek, szal az mostmár jó elvileg. A hangutasítást is ráraktam, viszont maga a navigálás még mindig nem működik. Belépek a Térképek nevű programba a telefonon. Rányomom hogy "Autóval". Ezután "Cél Beállítása", ezután benyomom a "Keresés" menüpontot. Ezután beírom a városom nevét és az egyik utcáját(ne menjünk túl messzire
), kiírja, hogy keresés offline módban, meg is találja, rányomok egyet, erre bejön egy térkép, és felül ennyit ír ki, hogy "GPS-re várakozás". És nem csinál semmit. Villog valami, de nem történik igazából semmi. Két gombot tudok a kijelző alján megnyomni, az egyik az "Opciók", másik pedig a "Leállítás". Ha rányomok a Leállításra, akkor megkérdezi, hogy "Navigáció leállítása?", szal az már gáz...
Mit csinálok rosszul?
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

A Suite ugyanúgy használható kékfoggal is mintha kábelt használnál. Azzal is oda pakolsz mindent ahova akarsz.
Ha meg nem a PC-ről jönnek az adatok, hanem mondjuk egy másik mobilról, akkor egy filekezelővel utólag bármit átpakolhatsz.
[ Szerkesztve ]

Igazából megválaszoltad a saját kérdésed:
"GPS-re várakozás"+"villog alul valami" =/= "nem csinál semmit"
Pontosan azt csinálja, hogy várakozik a műholdakra. Ha be van kapcsolva, hogy az A-GPS-t is használja, akkor elvileg 1-2 perc, ha csak cellainfók alapján, és belső GPS-ből keresgél, akkor 5-10 perc is lehet.
Ami alul villog, az meg elvileg a jelerősség indikátor. Minél több kis zöld pálcika van, annál több holdat lát. 3-4-nél már tud navigálni.
PS: Érdekesség nálam, hogy talán valamilyen frissítésnek "hála" nincs jelerősség indikátorom a térképnél. Amikor újonnan raktam fel a térképeket, akkor még volt, aztán egyszer csak nem. Igazából nem zavar, mert vagy talál jelet, vagy nem. Valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet a bibi?
[ Szerkesztve ]

Szerintem az új Maps 3.0.4-es már nem jelzi, a 3.0.3 igen... talán ... 
[ Szerkesztve ]

Jól mondod.

Quasi_modo kollega jól mondja. Annyi kiegészítést eszközölnék, hogy ha eddig nem találtad: Ha pl blootooth-on megvan a kapcsolatod, akkor a Pc-Suite menüjében megjelenik még egy opció a beállítások / beállítások fül alatt. A készüléked neve. Klikk ide és be tudsz mindent állítani. Dönthetsz arról, hogy milyen tipusú file-t, alkalmazást hova akarsz bemásolsz.
CoD Modern Warfare 2 Steam nick:SipiHun74; CoD4: |SoH| S!pi A dicséret olyan mint a bor. Az erős ember még erősebb lesz tőle, a gyenge pedig megrészegül.

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kékfoggal megy a szofver update?
elviekben megy...de én nem csinálnám vele.

felejtős művelet! 
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Sziasztok!
Ma a zsebemen keresztül is éreztem, hogy a telefon meleg. Elővettem és a hátlap is teljesen átmelegedett. Levettem, az akksin kb tojást lehett volna sütni... Ránéztem a telefonra, müködött, megnéztem mely alkalmazások vannak megnyitva, csak a telefonköny. Aztán észrevettem, hogy a mingyárt lemerül, pedig este töltöttem fel.
Víz nem érhette, jó ideje le sem ejtettem...értetlenül állok az esethez.
Valakivel előfordult már ilyen, vagy mi lehet ennek az oka?
A telefon jelenleg bekapcsolt állapotban van, de SIM nélkül. Kivettem az akksit azóta nem melegszik... 
Köszi előre is!
Siemens ME45>Nokia 3310>Nokia 3410>Nokia 1600>Sony E. W200i>Nokia 6120c.>Nokia e51>Nokia 5230> iPhone 4

Valamilyen zárlat lehet, az akksi általában akkor melegszik magától (töltés nélkül) ha zárlatos. (vagy a panel) A helyedben visszavinném a boltba azonnal.

A lényegi információ az volt, hogy a billentyűzár kioldása sem megoldás. 
Van egy kis gondom a videófelvétellel, vagyis eddig csak ennél tapasztaltam hibát. A legjobb minőségben videózok, és 10 mp-en belül (jellemzően 6-9 mp-nél) megakad a számláló, aztán durván 20 mp-enként bevillan a pillanatnyi idő. A hátralévő időt sem igazán helyesen mutatja, mert az alap kb. fél óráról felpörög másfélre, és onnan kezd el visszaszámolni, már ha nem fagy. Visszajátszásnál pedig ott fagy meg a kép, ahol megakadt a számláló, tehát kb. semmit nem lehet visszanézni. Eddig nem volt gondom, de mától ilyen; a korábban felvett videóim is jók. Rosszabb minőségben tudnék felvenni gond nélkül, de nem akarok érthető okokból. A gyári 2 GB-os microSD kártya van benne, kivettem, visszatettem, semmi változás nem történt.
Egyébként semmi akadás nincs, ha a telefonmemóriára mentek.

Formázni kellene azt a memoriakártyát.
Vagy cserélni.

Telefon által lehet formázni? A rendszermappák miatt…

Igen ott helyben kellene. Az a legjobb megoldás.

Pontosan hol található ez a lehetőség?

Filekezelő, kártyára rábökni, lent opciók, ott formázás

Mindig tanul az ember.
A formázás megoldotta a problémát, valami nagyon összegabalyodhatott, mert pár alkalmazás telepítése után állt be az az állapot.
Más: max. hangerőn másnak is recseg picit pl. a zene? Végül is nem különösebben zavaró, de jó tudni, hogy eleve ilyennek kell lennie, vagy csak én fogtam ki ilyet.

SPB Shell mobile témával kapcsolatban van valakinek valami tapasztalata?

Hali.
1 hete vettem meg a telót.Azt olvastam,hogy ingyenesen lehet használni a gps-t de máig hiába próbálkozok egyszerűen ha megnyitom az ovi térképet állandóan netre akar menni és nem jelenik meg semmi mintha nem lenne térkép amit meg tudna nyitni.Már szedtem le hozzá Magyarország térképet hangfájlokat mindent de így sem jó.
Tudna valaki segíteni?
Starcarft 2 profile Digit,code:908
én probáltam. nekem még kusza a dolog...de aki átlátja annak jo 
eddig csak jo dolgokat hallottam rola 

Az Térképek beállításoknál menj rá, hogy internet - -> állítsd át offline-ra.
A helymeghatározás ikonra kattintva (ez egy másik progi, ez a beépített GPS "kezelő" software-e) a helymeghatározási módszerek beállításoknál csak a beépített GPS legyen bepipálva.
Elsőnek nekem is furi volt, de az Ovi PC-s alkalmazással a térképeket és a hangot is fel kell másolni a telóra, de csak úgy jön össze, ha előtte felismeri rendesen a telót. A nélkül csak egy piros pontot látsz a kijelzőn egy nagy üres semmi közepén 
A navigáció teljesen ingyenes és működik internet nélkül is 

Erre valaki??
Gabga: Én a SPB Shell-nél eleve megakadtam ott, hogy a telepítésnél vagy azt írta, hogy lejárt a tanúsítvány vagy szignózást kért. Még egyenlőre nem akarom buherálgatni a készüléket. Ami felmegy felmegy. Ami nem, az nem.....
CoD Modern Warfare 2 Steam nick:SipiHun74; CoD4: |SoH| S!pi A dicséret olyan mint a bor. Az erős ember még erősebb lesz tőle, a gyenge pedig megrészegül.

Akkor nem izgulok, köszi 

Gondoltam megosztom veletek,hátha mást is érdekel a kérdés...aki filmet szeretne nézni a mobilon nagyon jó minőségben megteheti külön lejátszó nélkül...csak egy ismert konvertáló program kell hozzá az ANY DVD Converter nevű program...fizetős de bármelyik torrent oldalról letölthető...ez eddig kevés még ki kell választani a legmegfelelőbb formátumot a programban amivé bármely formátumú filmet átkonvertál ,ez nem kevés időt vett igénybe mert nagyon kényes a teló,ilyen szempontból...
a megfelelő formátum a "Sandisk Sansa MPEG-4 film" ezt a jobb felső legördülő menüből lehet megkeresni ,utána már csak a felbontást kell állítani 640x480-ra ( saját rendes felbontás nincs a választható listában...) de nem is baj mert így tökéletes élvezhetőséggel nézhetők filmek a telefonon...ha kérdésed lenne szívesen segítek!
[ Szerkesztve ]
fizetős....ergo vagy megveszed vagy szignozod.
a szignozással meg nem a készüléket buherálod...

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy miként tudom letiltani a telefonon hogy felmenjen az internetre. Mert a páromnak több mint 15 ezer forintos internet jött ki pedig nem internetezett a telefonnal. De a számlálót megnéztem és valóban volt rengeteg adatforgalom.
Előre is köszönöm a segítséget.

magától nem megy fel a telcsi a hálóra, csak ha olyan alkalmazás kerül elindításra, ami netes kapcsolatot igényel! elég csak a gps használata online módban, máris frissíti a térképek részleteit, ami nagy forgalmat generálhat! vagy a sim kártyán kell a szolgáltató által letiltani a wap/net csomagot, vagy a telcsin a hozzáférési pontoknál kell kilőni a dolgot; csinálni egy kamu adatokkal bíró hozzáférési pontot, és azt beállítani alapértelmezettnek, vagy pedig a meglévőben kell adatot módosítani valótlan értékre, így azzal sem fog tudni felcsatlakozni a telcsi!
GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

Feltelepítettem az Ovi Suitot és a telót összekötöttem a vassal.Müködik minden csak mégis van problémám 
Képeket,vidót,mp3 szeretnék rátenni de valami úton módon mégse sikerül.Az Ovi Suitban benne van csak a telón nincs.Ez,hogy lehet?
Valaki tudna segíteni?

Szinkronizálva vannak az adatok? Lehet, hogy az Ovi Suit nem a friss állapotot mutatja. Válts adattároló módra, és úgy másolgasd át a dolgokat, szerintem az a legegyszerűbb. 
[ Szerkesztve ]