Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1001) bencurio96 válasza krezna (#999) üzenetére

bencurio96
(kvázi-tag)

a legrosszabb? Hát, az alap képernyővédő-fólia gyorsan karcosodik, bár ebbe a kollégium is benne lehet-ömlesztik a telefonokat egy záras dobozba, ott aztán karcolódhat,-bár a régi sony w395-öm nem karcosodott, tehát én ezt hátránynak venném

egyébként meg vagyok vele elégedve

[ Szerkesztve ]

„Hogyan lehet megállítani Messit? Lelőni nem lehet ugyebár, így aztán meg kell akadályozni, hogy átvegye a labdát” – morfondírozott a találkozó előtt Rio Ferdinand.

(#1002) krezna válasza bencurio96 (#1001) üzenetére

krezna
(lelkes újonc)

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen. Talán ez lesz a következő, vagy egy 5800-s :O

Forza Milan!

(#1003) t.kristof válasza Lirion (#1000) üzenetére

t.kristof
(fanatikus tag)

Szar kép? Mert mit vársz egy 2Mp-es telo kamerátol?:D

Az élet szar játék, de kurva jó a grafikája...

(#1004) Lirion válasza t.kristof (#1003) üzenetére

Lirion
(őstag)

Hát az eddigi telefonjaim közül a megboldogult k750 vitte a pálmát, pedig volt azóta pár telefonom, auto és fixfókuszos, 2,3,5 mp-es is. A k750 pedig elég komoly elismerést vívott már ki magának a képmiőségével. :)

(#1005) bencurio96 válasza Lirion (#1004) üzenetére

bencurio96
(kvázi-tag)

a k750i kiválóan teljesített nálam is, az volt az első telefonom, maximálisan meg vagyok/voltam vele elégedve, talán máig is az lenne, ha a LEGUTÁLTABB nadrágom zipzárja nem mondta volna föl a szolgálatot vízibiciklizés közben:(

t.kristof:kamera tekintetében a képernyőn remekül mutatnak a képek, nekem például nem szükséges fényképezőt vinni bárhová, elég ha a telefonomat viszem, kiváló minőségű képeket tudok vele készíteni, amit másnak is szégyenkezés nélkül meg tudok mutatni. tény hogy nem egy Zeiss optikás gép, de mindennapi használatra tökéletes

„Hogyan lehet megállítani Messit? Lelőni nem lehet ugyebár, így aztán meg kell akadályozni, hogy átvegye a labdát” – morfondírozott a találkozó előtt Rio Ferdinand.

(#1006) vadkörte

vadkörte
(fanatikus tag)

Hali all!

Nagy nehezen de meglett a telefon. Igaz nem úgy ahogyan terveztem, Pannon-os telefoncserével szerettem volna, de nem jött össze. Egy Euronics-ben találtam akciában fehér/ezüst 5230-at. Megkérdeztem mennyi és mi van mellé? Azt mondta a csóka, hogy 39.990, 2GB-os SD kari - 4 CE ország térképével - meg egy gyári autóstató, meg a telefon. Utolsó db. Viszi/nem viszi? Nos, elhoztam. Sajnos USB madzag már nem fért a csomagba, és tartalék hátlap sem, ceruza meg pláne.

Első tapasztalatok elég vegyesek. Szép, meg jó, de tényleg kicsit szappantartó formája van, a hangja kifejezetten szép, még 1 zörejdobozzal is. Kézben tartva kényelmes, de telefonálni vele kicsit furi. Az érintőkijelző először NAGYON fura volt, hiába van 3 éves S60 tapasztalatom, EZT újra kell tanulni. Valóban nem egy üzleti vonalas készülék, se PDF olvasó, se Office, se tömörítő nincs rajt gyárilag. Kicsit vadászgattam, így PDF Reader, meg Office már van. Az ébresztőórája nagyon teteszik, VÉGRE nem kell minden este beállítanom és külső progi se kell hozzá. A TFT olyan amilyen. Nagy, jó felbontású, éles, rezisztiv. Még 1/3-d fényerőre visszavéve is kifolyik a szemem és tényleg nem tapicskolásra tervezték, inkább böködésre. A szomszéd apacs nagykislány Samu S5230-áé sokkkkal érzékenyebb. (az talán kapacitív)

Csak tudnám melyik kókadtfas... ööö fantáziájú állat finn álmodta meg, hogy a töltőcsati a ház tetején legyen.
Ad1., állandóan fordítva fogom meg... :S
Ad2., Így valszeg nem fog felérni az autóstöltőm madzagja...

Amúgy a szoftvere v20.0.005 verziójú, 2010.03.23-i. Van egyáltalán ennél újabb? A maps, meg v.3.03-s.

Kérdés 1.
Az eddigi mobil infotelekommunikációs segédeszközömönnek - Nokia E50 - volt egy olyan funkciója, hogy Aktív készenlét. Ezen csak az a Facebookos szarság volt. Szerencsére nem volt rábetonozva a kijelzőre, így pár saját alkalmazást ki tudtam tenni magamnak. De ennyi lenne? Ez az aktív készenlét ebből már kimaradt? Vagy elő lehet csalogatni valahogy?

Kérdés 2.
Amikor csatlakoztatom a mellékelt gyári headset-et - a HS-125 - felajánl három választási lehetőséget fülhallgató, fejhallgató, zeneállvány. Kiválasztom a fülhallgató opciót, működik is vele. DE! Kb. 2-3s múlva a jobb oldali füles egyet sercen, elnémul és nem is szólal többet meg. Ha újraindítom az alkalmazást megismátni. Kipróbáltam egy mezei szeteró fülessel is, de ugyanezt produkálja. Ha a vonali kimenetet választom, akkor is produkálja, zeneállványom meg nincs. Rádiónál is előjön. Mi a ménkü lehet ez??? Az új telefonnak már most szar a jack csatija? Ütközésig beletolom, ha ennél jobban belenyomnám a kijelzőben állna meg a vége.

Kérdés 3.
A (mini)Nokia végű autóstöltők mennyire kompatibilisek egymással? Még az E50-hez vettem egy utángyártottat amine N70/valami másik nokia szerepelt. Töltötte is rendesen aztán egyszer már nem töltötte. A töltő töltésjelző LED-je világít. Az 5230-al meg se nyekken. A csatlakoztatást sem jelzi.

Kiprószáltam a GPS-ét. Kicsit nehezen találta meg először a műhódakat, de betudtam a vastag felhőnek. Egy városon belüli navigálást kértem tőle a város másik végében lévő egyik benzinkúthoz. Az egyik fordulópontnál direkt nem a felajánlott úton mentem tovább, 2-3s alatt újratervezte (50Km/s-ás tempó mellett kb. 40m-t mehettem) és gyakorlatilag a kútfejek mellett tett le. Ezzel a Nokia Maps nekem bizonyított.

Bocs a hosszú léért.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte.

(#1007) t.kristof válasza bencurio96 (#1005) üzenetére

t.kristof
(fanatikus tag)

Én is így vagyok vele. Meg nekem nem is annyira lényeges a kamera, mert már megszoktam a szar kamerákat. Előző telóm egy W300i volt és hát mit ne mondjak annak a képeiről..:D Egy szó mint száz, szerintem jó képeket csinál.

vadkörte: Ha megszólal a füles akkor nem a jack csatlakozónak van baja, hanem a telónak. Az hogy mit választasz szerintem lényegtelen, mert hagzásbeli különbséget nem vette mészre fülesen.

[ Szerkesztve ]

(#1008) bencurio96 válasza t.kristof (#1007) üzenetére

bencurio96
(kvázi-tag)

unokatestvéremnek is w300i-je van, most hétvégén azonban megkapja tőlem a w395-ömet, azt hiszem előrehaladás lesz neki, bár a 395 nem nagyon jött be, ronda, sokszor fagy, nem szabvány csatlakozós-bár egy áthidalós fülessel megoldottam-kicsit felemás, örülök a nokia 5230-amnak:):)

(#1009) benecz

benecz
(fanatikus tag)

Egy olyan kérdésem lenne a navit illetően,hogy itt nem találtam utca házszám részt.Azt hova kell beírnom?Mert beírom a városnevet,azt megtalálja,és hogyan tovább? :U

Sony Vaio,Iphone 4 16Gb, Xbox 360 Slim 254 GB ,VW Passat 2.0 TDI 4MOTION Highline

(#1010) mukibuci válasza benecz (#1009) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Ahova a várost írtad, oda a teljes címet.

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#1011) Michi

Michi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A Nokia 5230 mennyivel butább szoftveresen, mint az 5800? Azt tudom, hogy a kamerája gyengébb, valamint nincs benne wifi, de nekem ez nem hátrány, jó ha software-esen ott van a szeren! Azok az alkalmazások elfutnak rajta mind, mint az 5800-án?

ÜDV!

(#1012) tjb007 válasza Michi (#1011) üzenetére

tjb007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semennyivel, ugyanaz van mindkettőn.

http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007

(#1013) Taknyoshal válasza Michi (#1011) üzenetére

Taknyoshal
(tag)

Sőt, az 5230-ban azt hiszem még a processzor is erősebb.

(#1014) Karma válasza Taknyoshal (#1013) üzenetére

LOGOUT blog

Pedig nem.

Break Driven Development

(#1015) Michi válasza Taknyoshal (#1013) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Sajna most már nem, mivel az 5800-hoz azt hisszem frissítéssel upgrade-elték 434MHZ-esre a prockót!

DE ha az 5800-án ugyanazok az alkalmazások elfutnak mint az 5800-án,akkor az tökély. Azt hittem lényeges különbség van a 2 telefon között(mármint számomra a software-t nézve), de ennyiért nevetségesen sok az 5800 ára.

(#1016) Zohan válasza Karma (#1014) üzenetére

Zohan
(őstag)
LOGOUT blog

a gyári órajele alapvetően több az 5230nak... ergó 5800ának softal van túlhúza hogy gyorsabb legyen.... hát ez van...

[ Szerkesztve ]

Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

(#1017) Inarus válasza Zohan (#1016) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:N

Idézet a tesztből:
"az ötödik kiadású Symbian Series 60-at ugyanis egy 434 MHz-es ARM11-es processzor hajtja meg, míg az 5800-ban a megjelenésekor csak 369 MHz-en ketyegett ugyanez a chip."
Én is úgy tudom, hogy ugyanaz a belső ebből a szempontból, szóval vagy mindkettő túl van húzva, vagy ez is optimális sebesség, ergo a "túlhúzva" kifejezés nem helytálló.

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#1018) Michi válasza Inarus (#1017) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Legközelebb kiadják a jumperelhető Nokia telefonokat, így 433-ból lehet 566-ot is csinálni akár.... :D :DD :C

(#1019) t.kristof válasza Michi (#1011) üzenetére

t.kristof
(fanatikus tag)

Szoftveresen semmi, hiszen ugyanaz a Symbian S60 5th oprendszer van rajta, ergó minden szoftvernek ugyanúgy kell müködnie. Proci különbség már nincs a két teló között márt az egyik frissitésben már olrvosolták ezt a problémát az 5800nál.(mint ahogy írták)

(#1020) Lirion válasza t.kristof (#1019) üzenetére

Lirion
(őstag)

Nem 100%-os az egyezés, de főzött romokon kívül mindennek futnia kell mindkét telefonon, sőt, még a samu és se s60as telóin is.

(#1021) Quasi_modo válasza Lirion (#1020) üzenetére

Quasi_modo
(PH! addikt)

mindennek futnia kell mindkét telefonon, sőt, még a samu és se s60as telóin is.
Ez inkább 90-95 százalék. Tapasztalatból mondom.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD

(#1022) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

holnap érkezik hozzám 2db ilyen telefon, nekem 17500Ft -ért sikerült hozzájutnom,
ennyi pénzért okos telefont, nem hittem volna :DD
természetesen zsír újak a T-mobiltól rendeltem telefonon

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#1023) Michi válasza kisza25 (#1022) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Az igen azt hogy? :D

Amúgy köszi a válaszokat, így 5230-ra jutott a választás. Igazából az lenne a lényeg, hogy PDF reader és hasonló progik szépen fussanak, ne 2 óra alatt töltsék be a pdf-et.

(#1024) Lirion válasza Michi (#1023) üzenetére

Lirion
(őstag)

Hát én normális pdf olvasót még nem találtam rá. Igaz, nem is törtem magam nagyon érte. :)

(#1025) Michi válasza Lirion (#1024) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Nekem meg főleg az kellene, itt a vizsgaidőszak :))

[ Szerkesztve ]

(#1026) david1212

david1212
(kvázi-tag)

Ezen az oldalon is vannak ehhez a telefonhoz cuccok. :)

http://androidstuff.blogger.hu

(#1027) Michi válasza david1212 (#1026) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Thank you so much :) :R

(#1028) kisza25 válasza Michi (#1023) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézelődtem a neten, mert már lejárt a 2év hűségem és ezt találtam 29990-ért,
de jobb szeretem ügyintézőtől megrendelni, ezért felhívtam és szépen irogatta be adataim, majd a kívánt telefont és egyszer csak leugrott az ár 19990.-re és ebből még lejöttek az aranykártya pontok csak pislogtam én is :DD

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#1029) Michi válasza kisza25 (#1022) üzenetére

Michi
(kvázi-tag)

Az korrekt :D

[ Szerkesztve ]

(#1030) kisza25 válasza Michi (#1029) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha ezt tudom már rég vettem volna :D

(#1031) krisi047 válasza kisza25 (#1028) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Kár, hogy a Vodánál nincs ilyesmi. :(

(#1032) bencurio96 válasza krisi047 (#1031) üzenetére

bencurio96
(kvázi-tag)

ezért vagyok T-s:)

(#1033) mukibuci válasza krisi047 (#1031) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Vodánál is attól függ az ára, milyen csomagod van/mennyit beszélsz. Akár 11990 is lehet :U
Bár ebből nem jönnek le az alamizsnaként összegyűjtött pontok :DDD

(#1034) Ftomm

Ftomm
(fanatikus tag)

nekem is olcsó lenne a T-nél, 15e, de még gondolkodom, kicsit parázok a symbiantól...
még nem használtam olyan telefont

[ Szerkesztve ]

(#1035) mukibuci válasza Ftomm (#1034) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Nem kell tőle parázni, szerintem az "okosok" között ez a legegyszerűbb, főleg ha használtál már s40-es nokiát.

(#1036) Ftomm válasza mukibuci (#1035) üzenetére

Ftomm
(fanatikus tag)

persze, használtam nokiát
árban tényleg nagyon nyerő, ez a legeslegnagyobb előnye,
de én nem szeretnék a szignózással és hackkelgetéssel foglalatoskodni.
márpedig igen sokszor felmerül ezeknek a problémája, ha az ember "rendesen" használni szeretné
anno, megvettem 45e pénzért a Samsung S5230-asomat, 3. nap leejtettem és átlósan végig karcolódott a kijelzője...
itt ez annyira nem zavarna, mert a 15e már nem veszélyes érte...
persze pár apróság miatt még gondolkodom rajta
- nem kapacitív
- gyenge a kamera
- kicsit régimódi a rendszer
- a külalak sem egy nagy extra

de, mindezt meglehet bocsájtani az árcédula miatt! :)

(#1037) mukibuci válasza Ftomm (#1036) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Hackelgetni nem kell, esetleg a szignózás marad, de azt se kell túlzásba vinni, ha nem telepítesz fel rá mindenféle programot :) Ami az ovi storeban van, azok mennek szignózás nélkül is :P

a kijelzője 1000x jobb a samsungnál, főleg kezelésben.
a kamerája tényleg pocsék, de legalábbis felveszi a versenyt ez e52-ével ;]
a rendszer lehet, hogy régimódi, de az új szimbi még odébb van, addig kinövöd ezt a telót :DDD
a külalak pedig olyan, amilyen, nyiszeg-nyoszog :(

(#1038) vadkörte válasza Ftomm (#1036) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Érthető, igaz nem egy nagy kunszt a szignózás.

A kapacitv vs. rezisztív kijelző kérdésében még egyet is tudok Veled érteni. A szomszéd apacs nagylány - hmmm... de még milyen nagylány - Samu S5230-ának a TFT-je sokkal érzékenyebb, mint a ez.
A kamerát viszont leszarom. Ha fényképezni támad kedvem, ott a Nikon D70, a céges D90. EZEK kamerák, egy telefon fotonmegkötő eszközét nem tekintem kamerának.
Ahogyan a WLAN hiánya sem okoz súlyos lelki megrázkódtatást, a GPS viszont nekem fontos volt. Amin meg eldobtam a kis gondolkodómat, az 5230 GPS-e a melóhely körülzárt udvarán gyorsabban megtalálta a műhódakat, mint a cég PNA-ja.
A szoft igaz régimódi de legalább jól kezelhető. OK nem olyan csillivilli mint egy MobileWindows, vagy Android.
Pár napja van meg, de már elég jól belaktam.
Külalak. Hááát,,, Vessetek meg, de nekem tetszik.

Üdv. V. Körte.

(#1039) krisi047 válasza mukibuci (#1033) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Oké, de nekem az nem szimpatikus, hogy aki x éve a vodánál van, semmilyen kedvezményt nem kap hosszabbítás esetén, hanem annyiért veheti meg, mint az aki új ügyfélként besétál egy üzletbe. A T-nél ezt legalább értékelik, meg ha jól tudom a Pannonnál is.

[ Szerkesztve ]

(#1040) mukibuci válasza krisi047 (#1039) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Engem, amikor legutoljára "értékeltek" a Tmobilnál, az cirka 2387Ft volt. Köszönöm szépen utólag is :U kisza25-t is kb ennyire értékelték a szavaiból ítélve :U

[ Szerkesztve ]

(#1041) vadkörte válasza krisi047 (#1039) üzenetére

vadkörte
(fanatikus tag)

Hát nem egészen. Évek óta Pannon előfizető vagyok de azon kívül, hogy 2 évente telefont lehet cserélni annyi se mondanak, hogy ba...lak se...be... :S

Üdv. V. Körte.

(#1042) Norbi89 válasza vadkörte (#1041) üzenetére

Norbi89
(senior tag)

Vodafone is a listára írható..... én 3 éve vagyok előfizető és kb semmi akció vagy kedvezmény

► norbest

(#1043) mukibuci válasza Norbi89 (#1042) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Sőt a tmobile-t is írhatod a listára. Magyarországon sajnos nincs olyan, hogy ügyfélmegtartás. Próbálkozások vannak csak.

(#1044) Norbi89 válasza mukibuci (#1043) üzenetére

Norbi89
(senior tag)

Sajnos igen, régen pannon nál volt sűrűn hogy kaptam 20-30 perc ingyen beszélgetést.... :D

[ Szerkesztve ]

► norbest

(#1045) krisi047 válasza mukibuci (#1040) üzenetére

krisi047
(fanatikus tag)

Akkor ezekszerint pletykákat hallottam eddig, tévedtem. No de ha jól végiggondolom, azok az ismerőseim, akik valóban kaptak kedvezményt, mind vállalat csomagokat használnak. :) Valószínű ezt néztem be.

Ja és a vicc, kaptam a Vodától egy SMS-t, hogy mivel hamarosan lejár a hűségem, hosszabbítsak gyorsan május 31-ig és akkor kedvezményesen vehetek készüléket az alábbi kód felhasználásával, itt meg itt megtekinthetem a neten. Megtekintettem, 6 készülék találomra kiválasztva, ugyanazon az áron, mint az árlistában. Micsoda "kedvezmény". :)

[ Szerkesztve ]

(#1046) mukibuci válasza krisi047 (#1045) üzenetére

mukibuci
(PH! addikt)

Lassan hagyhatnánk élni is a topikot, mert eléggé offba ment már át :K

Akkor Te vagy prémium v pedig top kategóriában vehetsz telót. Ez a komfort kategóriához nézve kedvezmény. Részletkérdés, hogy ha beesel az utcáról, akkor is ezen az áron vásárolhatod meg a telót, tarifahűséggel...

[ Szerkesztve ]

(#1047) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nos megérkeztek a telefonok, első benyomás tetszik, de nincs cerka, vagy még is?, megszüntették a hátlapba csúsztatható cerkát, helyette a kezedre akasztható szutykon lóg egy 3szög alakú cucc

aztán memória kártya mint olyan az nincs benne, se mellékelve, ezek után az USB kábelt már nem is nagyon álltam neki keresni :DDD
nem baj jó lesz ez, lehet ezért volt olcsóbb, nekem van itthon nokia kábelem, és vettem bele egy 4GB-os kártyát 3,2k-ért
rátoltam a legújabb szoftot így bekapcsolás után :D
amik amúgy win7 alatt nem nagyon akarták megtalálni a telefont, de sebaj van XP a gépen,
eddig egy dolog nem akar nekem működni a navi, műhód megvan de várost vagy ilyesmit ,nem talál azt írja ,hogy offline nem akarja, egyenlőre ennyi :N

[ Szerkesztve ]

(#1048) goncfalvi válasza mukibuci (#1046) üzenetére

goncfalvi
(újonc)

Érdekesek ezek a kategóriák is, én pl 6 éve vagyok voda előfizetéses, megkérdeztem, komfort kategóriában vehetek 2 éves hűségnyilatkozattal 28e-ért ilyen telefont. Elég érdekes ez az ár, mert függetlenül is lehet találni időnként már 35e-ért, az pedig h 6 éve fizetem a számlát minden hónapban, és kapok érte 7000Ft kedvezményt... Évekkel ezelőtt azt lehetett mondani hogy az előfizetésesek jó áron juthatnak itt telefonhoz, ez ma már valahogy nincs így... (igaz még van egy hónapom a tel vételig, addig még azért lehet engednek belőle)

(#1049) Inarus válasza goncfalvi (#1048) üzenetére

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tedd OFF-ba, vagy írd ide: [link]

myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

(#1050) bencurio96 válasza Ftomm (#1036) üzenetére

bencurio96
(kvázi-tag)

én is pont ezekkel a problémákkal találkoztam, mielőtt nem rég megvettem. Azóta CSAK ujjal használom, még a QWERTY-t is(gyerekujjakkal könnyű) nem érzem hátránynak a rezisztív technológiát. a kamera nekem tökéletes bevált, a telefonon jól mutat, mivel viszonylag nagy a kijelző, bárkinek meg tudom mutatni. a külalakot el kell fogadni, a rendszer pedig kiforrott, nem nagyon vannak szarvashibái

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.