Hali all!
Nagy nehezen de meglett a telefon. Igaz nem úgy ahogyan terveztem, Pannon-os telefoncserével szerettem volna, de nem jött össze. Egy Euronics-ben találtam akciában fehér/ezüst 5230-at. Megkérdeztem mennyi és mi van mellé? Azt mondta a csóka, hogy 39.990, 2GB-os SD kari - 4 CE ország térképével - meg egy gyári autóstató, meg a telefon. Utolsó db. Viszi/nem viszi? Nos, elhoztam. Sajnos USB madzag már nem fért a csomagba, és tartalék hátlap sem, ceruza meg pláne.
Első tapasztalatok elég vegyesek. Szép, meg jó, de tényleg kicsit szappantartó formája van, a hangja kifejezetten szép, még 1 zörejdobozzal is. Kézben tartva kényelmes, de telefonálni vele kicsit furi. Az érintőkijelző először NAGYON fura volt, hiába van 3 éves S60 tapasztalatom, EZT újra kell tanulni. Valóban nem egy üzleti vonalas készülék, se PDF olvasó, se Office, se tömörítő nincs rajt gyárilag. Kicsit vadászgattam, így PDF Reader, meg Office már van. Az ébresztőórája nagyon teteszik, VÉGRE nem kell minden este beállítanom és külső progi se kell hozzá. A TFT olyan amilyen. Nagy, jó felbontású, éles, rezisztiv. Még 1/3-d fényerőre visszavéve is kifolyik a szemem és tényleg nem tapicskolásra tervezték, inkább böködésre. A szomszéd apacs nagykislány Samu S5230-áé sokkkkal érzékenyebb. (az talán kapacitív)
Csak tudnám melyik kókadtfas... ööö fantáziájú állat finn álmodta meg, hogy a töltőcsati a ház tetején legyen.
Ad1., állandóan fordítva fogom meg... :S
Ad2., Így valszeg nem fog felérni az autóstöltőm madzagja...
Amúgy a szoftvere v20.0.005 verziójú, 2010.03.23-i. Van egyáltalán ennél újabb? A maps, meg v.3.03-s.
Kérdés 1.
Az eddigi mobil infotelekommunikációs segédeszközömönnek - Nokia E50 - volt egy olyan funkciója, hogy Aktív készenlét. Ezen csak az a Facebookos szarság volt. Szerencsére nem volt rábetonozva a kijelzőre, így pár saját alkalmazást ki tudtam tenni magamnak. De ennyi lenne? Ez az aktív készenlét ebből már kimaradt? Vagy elő lehet csalogatni valahogy?
Kérdés 2.
Amikor csatlakoztatom a mellékelt gyári headset-et - a HS-125 - felajánl három választási lehetőséget fülhallgató, fejhallgató, zeneállvány. Kiválasztom a fülhallgató opciót, működik is vele. DE! Kb. 2-3s múlva a jobb oldali füles egyet sercen, elnémul és nem is szólal többet meg. Ha újraindítom az alkalmazást megismátni. Kipróbáltam egy mezei szeteró fülessel is, de ugyanezt produkálja. Ha a vonali kimenetet választom, akkor is produkálja, zeneállványom meg nincs. Rádiónál is előjön. Mi a ménkü lehet ez??? Az új telefonnak már most szar a jack csatija? Ütközésig beletolom, ha ennél jobban belenyomnám a kijelzőben állna meg a vége.
Kérdés 3.
A (mini)Nokia végű autóstöltők mennyire kompatibilisek egymással? Még az E50-hez vettem egy utángyártottat amine N70/valami másik nokia szerepelt. Töltötte is rendesen aztán egyszer már nem töltötte. A töltő töltésjelző LED-je világít. Az 5230-al meg se nyekken. A csatlakoztatást sem jelzi.
Kiprószáltam a GPS-ét. Kicsit nehezen találta meg először a műhódakat, de betudtam a vastag felhőnek. Egy városon belüli navigálást kértem tőle a város másik végében lévő egyik benzinkúthoz. Az egyik fordulópontnál direkt nem a felajánlott úton mentem tovább, 2-3s alatt újratervezte (50Km/s-ás tempó mellett kb. 40m-t mehettem) és gyakorlatilag a kútfejek mellett tett le. Ezzel a Nokia Maps nekem bizonyított.
Bocs a hosszú léért.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte.