Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Taky

Taky
(senior tag)

Ezek miatt sem fogom lecserélni a régi jó 109es Pio-mat. Még azzal sem írtam 8X-nál gyorsabban! Nem hogy 22Xen írjak, te jó ég! :Y :W

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#2) emre33 válasza Taky (#1) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Komolyan mondom ez már vicc.

Ennyire hülyének kell nézni a kedves vásárlót? :F

(#3) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem tudom hova gyorsulunk, amikor meg az alapanyagok is szarok...mar bocsanat...

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#4) Taky válasza monstre (#3) üzenetére

Taky
(senior tag)

Teljes mértékben egyetértek veled! :K

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#5) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Nem tom mit nayvajogtok itt !!!
Igenis mindekinek szuksege van a 22x irasra igy joval hmaarbb megvna az egesz es a mostara kaphato alapanyagok is ma mind tugyak ezt es mindenekfolotti az igy megirt lemezek minosege akar rogton vissza is olvahato!

udv

neduddki

p.s. :- (((

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#6) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

Inkább lassítani kéne, mert pár lemezt szeretnék megírni 2*-esen, de persze ilyet nem lehet. :W
Általában 4x-esen írok, 8x-osan csak elvétve, NEC 7173S íróm van.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#7) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Lassan a RAM-ban tovább megmarad az adat kikapcsolás után, mint egy írott DVD-n :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) Levin01

Levin01
(őstag)

Teljsen értelmetlennek találom ezt a 22x -es tempót.
Pio 212D-s írom van és 8x tempóval írok mindent. Nincs is igényem nagyobb sebességre.

(#9) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát most már tényleg kitalálhatnának valami újat... :U
Ráadásul - állítólag - a FW korlátozott mérete miatt az újabb nagysebességű írási stratégiák miatt szorulnak kifelé a lassabbak, így ott egyre inkább standard, nem PID-optimalizált statégiát használnak. :(((

"A korábbi modelleknél már alkalmazott OverSpeed technológia révén az SH-S223 nemcsak a 16x jelzéssel ellátott DVD-ket írja gyorsabban, de a 8-szoros sebességre kalibrált korongokat is képes gyorsabb, 12-szeres tempóval adattal megtölteni."

Micsoda szuper-hi-tech alien technológia! :DDD

"a többi WriteMaster íróhoz hasonlóan rendelkezik az írási minőséget javító SAT (Speed Adjustment Technology), TAC (Tilt Actuator Compensation) és Double OPC (Optimim Power Control) fejlesztésekkel. A Magic Speed5 és az ABS (Automatic Ball Balancing System) technológiák a lemez gyors pörgésekor keletkező vibrációt és zajt csökkentik."

Egészen véletlenül ezek a technológiák nincsenek benne az összes gyártó íróiban - más néven. Legalábbis pl. a PIO-okban vannak hasonlók, más néven.

(#10) monstre válasza neduddki (#5) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igy van, abban a meghajtoban, amiben irtad, rogton vissza tudod olvasni...
na de ha en ket ev mulva akarom hasznalni? :)

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#11) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor vilagpremier, kifejlesztettem egy teljesen uj irot, fel perc alatt megirja oda vissza a korongot. igaz, hogy kell neki egy ipari lezer, meg egy kisebb atomeromu, valamint meg papirra sem vetettem le, de akkor is van, tessek venni, minel tobbet, minel elobb. Elorendelve. :DDD

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#12) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megnéznék mikroszkóp alatt egy (amúgy jól sikerült) 8x és 20-22x-es írást... Aztán 2 év múlva is.

Btw, tudja valaki, mi változott a 16x lemezeknél a 8x-hoz képest? Csak nem érzékenyebb az adathordozó réteg...? Így a környezeti fényre is...? Meg amúgy is instabilabb...?

(#13) neduddki válasza monstre (#10) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

akar

udv

neduddki

p.s. sajna kisbotivel sikerult:- (

ha a csillagoko ugy alnak meg szeretnek az istenek...:- (((

(#14) Godefroy válasza dezz (#12) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Kérdezd meg PPeter barátodat, úgyis annyit beszélgettek... :)

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#15) Borisz76

Borisz76
(senior tag)

Ha nagyon sietek akkor is MAXIMUM 8X-os tempóval írok...szigorúan Verbatimra.

De átlagban 6X-os sebességet használok. Szerintem bőven megfelelő ...és örüljek ha 4-5 év múlva vissza tudom olvasni őket :)

Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !

(#16) Kriza

Kriza
(őstag)

Másfél éve vettem egy Samsung írót, de az a sz@r még a saját softvermelléklet CD-jét sem tudta olvasni. Erre kéne figyelnie a gyártónak, nem a vakításra.

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#17) Integra

Integra
(Jómunkásember)

de hogy minek....
vettem jó drágán pio dvdrw-t, talán ha 50 lemezt megirtam vele 2 év alatt.
semmi értelme már.
egy 500gigás vinyó kevesebbe kerül mint megvenni ennyi valamire való dvd-t, meg időt pazarolni rá...

és én még dvdrw-ből 6szorosnál gyorsabban írható dvd-t nem láttam. ha valaki tud esetleg, szóljon..

[ Szerkesztve ]

(#18) LordX válasza dezz (#9) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért korlátozott a FW-k mérete, mert nem raknak bele nagyobb chipet :U

(#19) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Nem nagyon látom értelmét. 4x-esen írok, pedig 212-es pio íróm van. Gondolom a cache maradt a szánalmas 2MB méretben. Azt talán már kifejleszthetnék, hogy a 4-8MB cache legyen az alap. 2MB pikkpakk képes elfogyni. Nameg samsung. Monitorban okés, még talán vinyó is. Viszont samsung író sosem kéne....

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#20) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

Ahh, erre vártam már mióta, rejtett vágyam, hogy 56*-osan is megírhassak egy dévédét, ahh de jó napom lett... :C :W

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#21) Hebry

Hebry
(senior tag)

A lemez nincs ugyan rá hitelesítve, de megírja, de minek, és meddig.
SzVSz felesleges, inkább csak marketing.
És mit írták is néhány másodperc az eltérés.
Amúgy sem bízom a Samsung írókban. Maradok Pio. -nál.

(#22) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

DVD író elfoglalt embereknek, akinek minden perc (másodperc) számít. :DDD

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#23) Janoska26 válasza dezz (#12) üzenetére

Janoska26
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Én nemtom egyszer véletlenül megírtam 16x-os TDK lemezt 18 szorosan a kis NEC 7173s-el, és az asztalim frankón lejátszotta, jó azóta nem csináltam belőle rendszert :DDD
Egyébként van már 22x-es lemez?

(#24) hardzsi2

hardzsi2
(tag)

Én 8x-osan szoktam írni mindent (16-18x-os ASUS írókkal), egy ideje Fuji 16x-os DVD+R lemezekre. Nincs problémám, sem igényem gyorsabb írásra.

A lemezek hosszútávú visszaolvashatósága kb. 3 nagyságrenddel fontosabb számomra, mint az, hogy nyerek-e 4 percet a kiírásnál.

I hope you're not being paid to troll, because you aren't doing a particularly good job. - posted by: Donovan, 26 January 2009

(#25) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

22x-es írás? :DD Most Pio 212-es írom van. Egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor írtam 8x-osnál gyorsabban, az is főleg félrekattintás miatt volt. :B Előtte 109-es Pio-t használtam, amivel szintén nem írtam ennél gyorsabban. Hiába vannak 16x-os lemezek, én nem bízom a 12x-es, 16x-os írás minőségében... ;)

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#26) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Néha 1-1 partiba kiírok egy zene DVD-t, azt úgysem látom többet, másra nem jó a DVD...
Méghogy archiválni...

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#27) xuldar válasza Anubis_9 (#25) üzenetére

xuldar
(őstag)

Igaz, sokkal biztosabb az 1x-es tempó. Gondolom, ha egy lemezt úgy adnak ki, hogy 16x-osan írható, akkor azt írhatjuk akkora sebességgel. Én sem írok ennél gyorsabban. Állítólag az adathordozó anyag összetétele is a gyorsabb írásokra van optimalizálva. Ez a 18-20-22x-es tempó biztos, hogy baromság, és teljesen felesleges, ráadásul hazugság is, mert nem végez annyival hamarabb, mint amennyivel - névleg - gyorsabb. Van pár több mint három éve 16x-osan megírt 16x-os lemezem, eddig egyikkel sem volt baj.
De hát vannak olyanok, akiknek arra keményedik, hogy 30x-osan tudnak megírni egy dvd-t, ami a felére van hitelesítve, mert ha így haladunk, el fogunk jutni eddig a tempóig is :D

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#28) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

parasztvakítás FTW!

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#29) munky

munky
(őstag)

nekem már a 16X-os tempó is bőven elég. :P

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#30) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Foglaljuk gyorsan össze az eddigi HSZ-eket: ez a termék felesleges. :Y

Mellesleg én is egyetértek.

[ Szerkesztve ]

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#31) Kriza válasza k3l3r0n (#19) üzenetére

Kriza
(őstag)

Azért az sem jó, ha túl lassan írsz egy gyors írásra kifejlesztett lemezt. Pontosabban akkor nem jó, ha az író FW-je nincs az ilyenre felkészítve. Persze a 4x nem vészes, inkább alatta.
Samsung írót és sem veszek többé. :W

[ Szerkesztve ]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#32) szab.tam válasza Integra (#17) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor most szólok... :)
van 8x dvd + rw ricoh.
használom, és jó.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#33) KMT válasza Kriza (#31) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Mi baj a danone-nal? :)

Nem tudom, én így is hiába állítom 12szeresre az írást, mindig lassabban csinálja. Meg amúgy is ráérek, egy dvd írás sosem sűrgős nekem.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#34) Anubis_9 válasza szab.tam (#32) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Jó rég óta én is 2 db ilyen lemezre irogatom magamnak az ideiglenesen megtartandó filmeket, adatokat. :B

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#35) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ez a tempó igazán jól jönne néha, ha minőségben is megfelelő lenne.

Viszont, hogy miért felesleges ez a 22x-es idiótaság? Én egyszer kipróbáltam egy NEC7170 íróval és 16x -os mínuszos verbatimmal egy dolgot.

Megírtam egy lemezt 8x-os tempóval, ha hozzászámolom, míg rendesen lezárta, és gyakorlatilag kész lett teljesen, az kb 8 perc 30 másodperc volt.

Majd tök ugyanezt felírtam 16x-osan. Gondoltam, hogy nem a fele lesz időben, noha kétszer olyan gyorsan írok, de olyan 5 percben reménykedtem.

Kész is lett a lemez 16x-os tempóban 7 perc 30 másodperc alatt. Na mondom, ennyit a 16x-os írásról. Mennyenek oda ahova gondolom! ;)

Az előtt is, és azóta is mindent 8x-osan irók, bár tudja az író a 18x-os írást is.

Jó nagy parasztvakításnak tartom ezt az egészet. :(

(#36) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

We wanna Blu-ray for freee. We wanna loose 30GB after one year XD

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#37) PPeter válasza antikomcsi (#35) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

16x-osan - ha minden rendben megy - akkor 5 fél perc körüli írási időt kellett volna kapnod, tehát valami az adatátvitellel lehetett, vagy a lemezzel. Egyébként meg tényleg értelmetlen ilyen sebességgel írni.

[ Szerkesztve ]

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#38) Gave

Gave
(senior tag)

Számomra abszolút felesleges tovább gyorsulnia a DVD írónak :D DVD-t 4X , 8x-os sebességnél többel nem írok . Mostmár idén év végére talán több gyártó is előáll a BR megoldásával illetve tovább csiszolgatják aztán majd arra váltok.

(#39) Fori23 válasza antikomcsi (#35) üzenetére

Fori23
(őstag)

Tessék, ez egy kerek 5perces írás:

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#40) neduddki válasza dezz (#12) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Szerkos mikroszkopot meg csak szerzek, de egy ijjenlemeszt...:- )))

udv

neduddki

(#41) antikomcsi válasza PPeter (#37) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Elhiszem, ha mondod. Bár én azóta sem próbáltam 8x-nál gyorsabban írni. Mondják itt ph-n sokan, hogy nincs különbség, sőt ha 16x-osan írok, az még jobb minőség is lesz, mert ezeknek a gyors íróknak a firmware-e a nagy sebességre van optimalizálva.

Én mégis maradok a 8x-os írásnál, így jobban bízok abban, hogy a különböző olvasók, és asztali lejátszók nagyobb biztonsággal olvassák vissza a felírt adatokat.

Egyébként vicces, vagy inkább siralmas, hogy a 3 évvel ezelőtti 8x-os lemezeimet, amik 4x-es sebességen lettek írva, most újra kell írnom. Mert az aktuális odd-im nem tudják olvasni. Az NEC-be se kép, se hang, az "új" pio meg látja mi van a lemezen, de beolvasni nem tudja.

Hálisten találtam, egy régi 107-es pio-t, azzal sikerül őket beolvasni a vinyóra. :U

(#42) antikomcsi válasza Fori23 (#39) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Jó, ok.!

Béna vagyok, én nem tudok 5 perc alatt egy full dvd-t megírni, csak 8x-osan 7-8 perc alatt. :B

(#43) Fori23 válasza antikomcsi (#42) üzenetére

Fori23
(őstag)

:F Hogy annyira ne sajnáld, azért tettem be.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#44) antikomcsi válasza Fori23 (#43) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Köszi! :DDD

Azért én azt sajnálom, hogy igazából nem lehet, gyorsan és jól írni. És a gyártók megvetetik VérPistikével a 22x-es írót, hogy a tuti csávó írja csak ilyen eszméletlen sebességgel a princokat. :(

Hogy őszinte legyek, az igazán fontos adataimat ki sem merem úgy írni, hogy ne legyen meg még legalább plusz 1 hdd-n is. :U

(#45) dezz válasza Godefroy (#14) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Inkább: barátunkat, neeem? :U

(#18) LordX: Na ja, de azon is spórolnak.

(#35) antikomcsi: Én mindig hagyom a visszaellenőrzést, és mivel az lassabb, mint az írás, az össz-idő különbsége főleg kicsi... :))

(#39) Fori23: Na ja, rövid idő után visszaolvasva ilyen. De milyen lesz 2 év múlva? A lemez jóval nagyobb sebességű forgása miatt én nem hiszem el, hogy tényleg olyan tökéletesre sikerülnek azok a pitek.

Egyébként egy fejlesztési lehetőség az lehetne, hogy az író szépen olvassa be a lemezen előre eltárolt írási stratégiát, paramétereket (ugyanis valamekkora tempóig rajta van, a gyártó által kikísérletezve), és azt használja, és csak akkor sajátot, ha az garantáltan jobb. Állítólag azért nem foglalkoznak ezzel a gyártók, mert így túl egyszerű lenne minden lemezre jól írni, és nem zsarolhatnák a színfalak mögött a lemezgyártókat, hogy melyiket mennyire jól támogatják. :((( Ezt egy bennfenntestől hallottam, nem tudom, PPeter mit szól hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#46) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

18x sebességgel is csak kb 2 vagy 3 lemezt lehet írni
20x sebességgel jó ha van 1-2 amit enged (főleg Verbatim meg TY tippem szerint)
22x sebességgel kíváncsi vagyok melyik 16x írható lemezre fog értelmes eredményt karcolni

a másik amire meg kíváncsi vagyok hogy 22x írásnál milyen állat módon pörgetheti a lemezt az elején hogy a végén meglegyen a 22x
már 16x írásnál is veszettül tekeri

gondolom itt a lemez elején minimum 8x-ről indul hanem többről :))

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#47) Lntos

Lntos
(lelkes újonc)

Én általában 16x-osan írok, néha "sajnos" nem 1-et, nem 2-t kell megírni egy nap, és nincs türelmem kivárni a 8x-os sebességet. Eddig nem volt vele semmilyen problémám, 90%-ban 16-os sebességgel írtam őket TDK dvd-re. Pioneer 109-es íróval, eddig 1 lemezt rontott el összesen, pedig pár százat már biztos kiírtam. 12x-es írás kb: 6.30 mp, 16x-os: 5:50..
A 22-es sebességnek értelmét nem látom, ha lesz is rá lemez akkor drágább lesz, így senkinek sem kell majd... Egyébként meg a 12x-es és 16-os írás között fél perc sincs a különbség.

[ Szerkesztve ]

www.f1teamhungary.extra.hu -Lntos- Celeron 2.66Ghz-512ddr-9600xt-Genius Twin Wheel F1-Logitech x530(f1 ligara kell csak..)-Playstation 2+games

(#48) Dare2Live válasza Lntos (#47) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sosem a rontás volt a baj, hanem, hogy az adat meddig marad rajta.

én pl ha adatdvdt irok a végét is mindig uresen hagyom az a 200-300mb hely annyira nemszámit és mindig a vége szokott a legszarabb minoségu lenni.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#49) balintka

balintka
(őstag)

Én is csak 8x-osan írok, és nem vennék Samsung írót sem. Volt "szerencsém" látni egy régebbi modellt. Persze, tudom, ez már jobb.

(#50) Chaser válasza Integra (#17) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért az enyhe túlzás, hogy 500 gigás vinyó olcsóbb, mint ennyi adatnak megfelelő dvd...Verba 16x mcc lemezt 60ft-ért veszek, 100db 6k..lehet számolni:) Meg a vinyó ha 1x összex@rja magát, akkor leshetsz, persze ha olyan adataid voltak amik kellettek volna...nekem a legrégebbi lemezeim már 4. évesek, nincs velük gond. Ált. 6x-osan írtam őket CLV-vel, van köztük mindenfajta, de anno még 8x-os TDK-bal kezdtem 12x-es írással, azoknak sincs semmi baja, lehet csak mákom van:)

8x RW van, nekem legalábbis:D egy Ricoh, a mistralban vettem kemény 300 pézé, már bánpm hogy nem vettem legalább 5-öt..

New world...old thinking...IBM T60;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.